گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ به این صورت است که یک برند بسیار معروف بازی ای را تولید می کند که بر روی کار آن بسیار تاثیر می گذارد. این کار یکی از بهترین راه حل ها برای داشتن یک کمپانی بسیار خوب است که در چشم بقیه به خوبی دیده شود. با ما در این مقاله از تام آکادمی همراه باشید تا به صورت کلی به این موضوع بپردازیم که که اصلا گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونه تاثیرات را در این زمینه ارائه می دهد.
گیمیفیکیشن چیست؟
گیمیفیکیشن اضافه کردن مکانیک بازی به محیطهای غیربازی مانند وبسایت، جامعه آنلاین، سیستم مدیریت یادگیری یا اینترانت کسبوکار برای افزایش مشارکت است. هدف گیمیفیکیشن تعامل با مصرف کنندگان، کارمندان و شرکا برای الهام بخشیدن به همکاری، اشتراک گذاری و تعامل است. به بیانی دیگر گیمیفیکیشن کاربرد عناصر طراحی بازی و اصول بازی در زمینه های غیر بازی است. همچنین می توان آن را به عنوان مجموعه ای از فعالیت ها و فرآیندها برای حل مشکلات با استفاده یا به کارگیری ویژگی های عناصر بازی تعریف کرد. بازی ها و عناصر بازی مانند هزاران سال است که برای آموزش، سرگرمی و مشارکت استفاده می شود. برخی از عناصر بازی کلاسیک عبارتند از: امتیازها، نشانها و تابلوهای امتیازات.
جالب اینجاست که گیمیفیکیشن مفهوم جدیدی نیست. در حالی که این اصطلاح ممکن است در زمان های اخیر ابداع شده باشد، این مفهوم تا زمانی که تمدن وجود داشته است در بسیاری از زمینه های زندگی وجود داشته است. مری پاپینز در دهه 1960 می دانست که هر چیزی را می توان با تبدیل آن به یک بازی به یک فعالیت سرگرم کننده تبدیل کرد. با این حال، نمونههای برجستهای از گیمیفیکیشن حتی زودتر از مری پاپینز وجود داشت. در اوایل دهه 1900، اگر یک پیشاهنگ پسر بودید، میتوانستید نشانها و رتبههای واقعی را به دست آورید، سنتی که هنوز هم امروز در خارج از کشور ایران، اجرا میشود. با این حال، زمانی که بازیهای ویدیویی شروع به رشد کردند، شاهد محبوبیت بازیهای ویدیویی آموزشی در دهههای 1970 و 80 بودیم.
این روزها ما شاهد بازیهای جدیتری در گیمیفیکیشن هستیم، تا حدی به این دلیل که بازیهای ویدیویی به جریان اصلی تبدیل شدهاند و همچنین، گوشیهای هوشمند انجام بازیها را در هر مکانی و در هر زمان بسیار آسان کردهاند. گیمیفیکیشن به طور گسترده ای در بازاریابی استفاده شده است. فوربس، در سال 2013 تخمین زد که بیش از 70٪ از فهرست “شرکت های جهانی 2000” آنها در یک نظرسنجی ثبت شده است که می گوید آنها قصد دارند از گیمیفیکیشن برای اهداف بازاریابی و حفظ مشتری استفاده کنند.
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چه کاربری دارد؟
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ را میتوان به عنوان مجموعهای از همه راهحلها و عناصر پویا و سرگرمکننده تعریف کرد که شما در وبسایت، برنامه یا کمپینهای ایمیل خود ادغام میکنید تا تجربه کاربر را با خدمات خود منحرفتر و جذابتر کنید.گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ با داشتن حس رقابت، هیجان و قمار را برمی انگیزد و افراد را تشویق می کند که مشتاق دستاوردها و پاداش ها شوند و مطمئناً، مردم بیشتر از وبسایت یا برنامهای که قبلاً از تعامل با آن لذت میبردند استفاده میکنند.
امروزه، گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ بهشدت تبلیغ میشود، اما به خاطر داشته باشید که این تنها یکی از راهحلهای بازاریابی است که میتوانید هنگام آماده شدن برای برنامه بازاریابی جدید خود از آن استفاده کنید. باید بدانید که گیمیفیکیشن باید در کنار دیگر موارد استفاده شود تا بهترین جواب را بگیرید.
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ موارد زیر را افزایش می دهد:
· میانگین حضور افراد در وب سایت
· میانگین زمان صرف شده در انواع ایمیل های تبلیغاتی
· جذب مخاطب
· بالا بردن میزان اشتراک گذاری
تاثیر طراحی جذاب گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ…
تصور کنید می توانید شرایط عالی را برای موفقیت یک محصول قبل از طراحی ایجاد کنید. به جرات می توان گفت که طراح با اعتماد به نفس و توانمندتری خواهید بود. این قدرتی است که گیمیفیکیشن، مبتنی بر علوم رفتاری، به طراحان اجازه می دهد تا از آن استفاده کنند.
دو روش اصلی برای طراحی یک گیمیفیکیشن وجود دارد: طراحی متمرکز بر عملکرد (FFD) و طراحی متمرکز بر انسان (HFD). FFD فرض میکند که مردم رباتهایی هستند که قرار است یک کار را انجام دهند مانند کارهای تکراری ای که افراد در خانه انجا می دهند. HFD برای بهینهسازی و برانگیختن احساسات مردم طراحی شده است و کارها را به یک تجربه سرگرمکننده و جذاب تبدیل میکند. گیمیفیکیشن مرحله تبدیل یک محصول از یک طراحی متمرکز بر عملکرد به یک طراحی متمرکز بر انسان است که اصل طراحی جذاب بر روی ذهنیت انسان تاثیر بسیار مثبتی دارد.گ
اشتراک گذاری در دیجیتال مارکتینگ از طریق گیمیفیکیشن چگونه انجام می شود؟
درصد بسیاری از افراد روزانه زمان زیادی بر روی این موضوع صرف می کنند که در زمان های خالی خود، زمان را صرف بازی با تلفن های همراه خود کنند. این موضوع به این دلیل است که این بازی ها بسیار جذاب است و می تواند افراد را برای ساعات بسیاری سرگرم کند. اما اشتراک گذاری در دیجیتال مارکتینگ از طریق گیمیفیکیشن چگونه انجام می شود؟ در این قسمت به شما این موضوع را توضیح می دهیم تا بیشتر در این زمینه اطلاعات کسب کنید.
زمانی که شما در دیجیتال مارکتینگ اقدام به انجام کار می کنید، باید بدانید که چگونه و از چه طریقی، بهترین راه را برای اشتراک گذاری محصولات خود داشته باشید. همان طور که اشاره کردیم، بیشتر افراد وقت خود را صرف فعالیت در زمینه بازی ها می کنند. پس چه بهتر اگر بتوانیم محصولات خودمان را از طریق بازی ها به افراد معرفی کنیم. این کار بسیار راحت می باشد. می توانید در فضای بازی به اشتراک گذاری محصولات خود بپردازید و یا به صورت جدا، ثانیه هایی را برای ارائه تبلیغات خود در این زمینه ارائه دهید.
راه های ارتباط بیشتر با کاربر از طریق گیمیفیکیشن چگونه است؟
آیا کاربرانی را دنبال می کنید، اما آنها از شما فاصله می گیرند؟ آیا آنها علاقه خود را از محصولات شما، از دست می دهند، و شما نمی دانید چگونه آنها را وفادار نگه دارید؟ برای اینکه مردم را به وب سایت یا پلتفرم خود متصل نگه دارید، ممکن است بخواهید گیمیفیکیشن را در نظر بگیرید، در اینجا راه هایی برای استفاده از آن برای به وجود آوردن یک ارتباط بهتر به شما ارائه می دهیم.
الهام بخش برای کاربر باشید.
ارائه امتیاز، جوایز پولی برای زمانی که بازیکنان در نهایت خرید انجام میدهند، و رضایت از یک امتیاز بالا میتواند باعث شود کاربران شما برای بهبود و گرفتن جوایز دیگر به بازی بازگردند.
کاربران را تشویق کنید تا دوستان واقعی را به چالش بکشند.
رقابت با غریبه ها یک چیز است، رقابت با دوستان چیز دیگری. یک بازی می تواند چیزی باشد که افراد با هم بازی می کنند، بنابراین اگر یکی از کاربران به بازی شما علاقه بسیار داشته باشد و محصول شما را دوست داشته باشد، می توانید کار را برای او آسان تر کنید تا دوست خود را به آن متصل کند و او را نیز شیفته برند شما کند. این هم چنین به ایجاد یک جامعه برند محور کمک می کند.
مشوق بیرونی نیز باشید.
تنها از طریق فضای مجازی افراد را به بازی سوق ندهید. سعی کنید از مشوق های بیرونی نیز استفاده کنید. به عنوان مثال، تراکت هایی را ارائه دهید و یا تبلیغاتی را بر روی فروشگاه های بزرگ قرار دهید تا افراد بیشتر به سمت برند شما سوق پیدا کنند.
بازی های هیجان انگیز ارائه دهید تا باعث ایجاد تعامل بین کاربران شود.
اگر بازی ها هیجان کافی را نداشته باشند، به راحتی بگوییم، پس از گذر زمان خسته کننده شده و افراد اقدام به حذف آن می کنند. پس برای این که یک رابطه خوب بین کاربران ایجاد کنید، از انواع بازی های هیجان انگیز استفاده کنید.
استراتژی گیمیفیکیشن برای افزایش تعامل با کاربران
استراتژی گیمیفیکیشن برای افزایش تعامل با کاربران فرآیندی است که از یک نرم افزار موجود استفاده می کند و از تکنیک های بازی برای ایجاد انگیزه برای مشارکت کاربر استفاده می کند. این استراتژی ها اغلب چندین تکنیک را برای دستیابی به نتیجه مطلوب مانند ترافیک، تبدیل یا تعامل طولانی مدت ترکیب می کنند. ارزش کلیدی استفاده از این استراتژیها این است که محصول شما را به اندازه کافی لذت بخش میکند تا مردم تمام ویژگیهای آن را کشف کنند، آن را به دوستان خود معرفی کنند و شاید حتی اشتراک خود را به یک طرح گرانتر ارتقا دهند.
به بیانی دیگر، استراتژی گیمیفیکیشن فرآیندی است که از چیزی که از قبل وجود داشته است، مانند یک برنامه نرم افزاری یا انجمن آنلاین با استفاده از تکنیک ها به مکانی تبدیل می کند که تعامل کاربران در آن بسیار بالا می رود. تعامل بالا به معنای موفقیت برای ما و مشتری است. هرچه بتوانیم زمینه خوبی را برای داشتن یک بازی کاربردی داشته باشیم، تعامل بالا رفته و سپس کسب و کار ما نیز بیشتر روتق می گیرد.
تاثیر گیمیفیکیشن بر مخاطب چگونه است؟
این موضوع را رد قالب یک مثال توضیح می دهیم. فرض کنید که برای شما دو نوع تبلیغ ارسال می شود. تبلیغ اول مانند تمامی تبلیغات به یک شکل و حالت عادی می باشد و اصلا در آن خلاقیت وجود ندارد. اما در تبلیغ نوع دوم، به این موضوع شما را سوق می دهد که برای این که ماهیت تبلیغ را مشاهده کنید، باید کارهایی را انجام بدهید.
قطعا تبلیغ نوع دوم بسیار بهتر از تبلیغ نوع اول است. این موضوع دقیقا مانند گیمیفیکیشن است. به این صورت که در این موضوع، افراد تبلیغات خود را در قالب بازی ارائه می دهد. به عنوان مثال، ویدیو تبلیغاتی خود را طوری قرار می دهد که شما با مشاهده کردن آن امتیازاتی را در بازی برای خود داشته باشید و یا با هر خرید از آن ها امتیازات بسیار خوبی را در بازی به شما ارائه می دهند. پس تاثیر گیمیفیکیشن بر روی مخاطبان کاملا مثبت است و به هیچ عنوان حالت یک نواختی را برای آن ها به وجود نمی آورد.
استفاده از گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چه مزایایی دارد؟
همانطور که ممکن است قبلاً متوجه شده باشید، گیمیفیکیشن مزایای زیادی برای برند شما وجود دارد. در زیر، ما چند مزیت برتر گیمیفیکیشن را بررسی می کنیم و توضیح می دهیم که چرا آنها در دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار موثر هستند.
افزایش و بهبود تعامل کاربران:
از آنجایی که کاربران تشویق می شوند تا اقدامات خاصی را با گیمیفیکیشن انجام دهند، اغلب نرخ های تعامل بالاتر و بهتر از مواردی است که در کمپین های قبلی به دست آمده بود. تعامل می تواند اولین قدم از یک رابطه بلندمدت بین مشتری و برند باشد، که منجر به مزایای بعدی کمپین های گیمیفیکیشن می شود.
به رشد آگاهی و وفاداری برند کمک می کند:
همانطور که قبلا گفته شد، مشتریانی که پس از داشتن یک تجربه سرگرم کننده با یک بازی خوب، نام برند شما را برای مدت طولانی در ذهن خود نگه می دارند، دارایی ارزشمندی برای کسب و کار شما هستند. اولاً، به این دلیل که آنها ممکن است از نظر عاطفی به برند شما وابسته شوند، اما همچنین به این دلیل که اگر آن وابستگی اتفاق بیفتد به احتمال زیاد به مشتریان وفادار تبدیل می شوند تا مشتریان بی تفاوت یا فعالانه.
نرخ تبدیل را افزایش می دهد:
از آنجایی که بازیکنان با عناصر بازیسازی شده ارائه شده توسط برند شما درگیر میشوند، به احتمال زیاد به CTA شما پاسخ میدهند، تا اینکه این یک آگهی تبلیغاتی سنتی یا هر روش بازاریابی دیگری باشد تا پاداشهایی را که به تجربه تعاملی ضمیمه کردهاید برنده شود. این به بهبود نرخ تبدیل شما کمک می کند. به عنوان مثال، تصور کنید که از یک مسابقه سریع تعاملی در وب سایت خود به کاربران تخفیف 20 درصدی ارائه می دهید. کاربر احتمالاً از این تخفیف استفاده کرده و از آن برای خرید در فروشگاه یا سایت تجارت الکترونیک خود استفاده می کند.
پیشنهادات تبلیغاتی را جالب تر می کند:
رفتار مصرف کننده می تواند، بارها، بیشتر احساسی باشد تا منطقی. اغلب، بسته به زمینه و شرایط رویکرد، یک پیشنهاد یا محصول ممکن است متفاوت تفسیر شود. به عنوان مثال، کاربران ممکن است یک بنر قابل کلیک را که تخفیف 10٪ را در ساعات بعدی تبلیغ می کند نادیده بگیرند، اما ممکن است با دریافت همان تخفیف 10٪ برای عبور از سه سطح در یک بازی مارک تعاملی، بسیار هیجان زده شوند. این به این دلیل است که مشتریان احساس میکنند که تخفیف را «بهدست آوردهاند» و یا برای آن جنگیده اند، بنابراین ارزش آن را متفاوت از زمانی که بیدلیل به آنها داده شود، میدانند.
مشتری را با محصولات یا خدمات خود آموزش می دهد:
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ می تواند یک راه سرگرم کننده و آسان برای توضیح مزایای اصلی محصول یا خدمات شما و در نتیجه آموزش کاربران باشد.
به تعامل بیشتر با مشتری کمک می کند:
تلاش برای انتشار پیام خود از طریق یک بازی سرگرم کننده و آسان ممکن است راه خوبی برای دستیابی به کاربران جدید باشد.
نمونه های گیمیفیکشن در دیجیتال مارکتینگ
نمونه های گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ بسیار زیاد است. در این قسمت به تعدادی از این نمونه ها می پردازیم و آن ها را به شما ارائه می دهیم.
Colony TV
این وب سایت برای یک درام علمی تخیلی جدید آمریکایی ایجاد شده است. فوراً شما را با درک باورنکردنی جذب می کند. نقشه را در آم کاوش کنید، ماموریت های بازی را کامل کنید، قفل اطلاعات طبقه بندی شده را باز کنید، قسمت های مختلف را تماشا کنید و خیلی چیزهای دیگر.
The Most Decisive Game
این پروژه به طور فزاینده ای دشوار است زیرا کاربران فقط یک فرصت در روز برای انجام وظایف دارند. از تلفن همراه یا تبلت خود در حالت پرتره استفاده کنید تا از ماجراجویی در یک دنیای صاف نیمه پیکسلی لذت ببرید.
Game of Scroll
صنعت خودروسازی یکی از مواردی است که از روندهای مدرن بیشترین بهره را می برد و بازی های آنلاین نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این یک سرگرمی کوچک است که در آن برای برنده شدن باید با بیشترین سرعت ممکن اسکرول کنید. این ترفند شور خاصی به کمپین تبلیغاتی سیتروئن می دهد.
The Avenging Llama
Avenging Llama یک سرویس کوچک است که تف کردن را به یک فرآیند سرگرم کننده تبدیل می کند. برای ارسال یک توهین خنده دار از طریق ایمیل، پنج مرحله کوچک وجود دارد که باید انجام دهید. چهره لاما خود را برای انتقام انتخاب کنید. این موضوع از روی ذات شتر های لاما که اقدام به تف اندازی می کنند ساخته شده است.
اصول اصلی گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ با تشویق کاربران به انجام رفتارهای دلخواه، با نشان دادن راهی به سوی تسلط، و با بهره گیری از استعداد روانی انسان برای شرکت در بازی، کار می کند. بازاریابان هوشمند از آن برای افزایش تعامل مصرف کننده و تأثیرگذاری بر رفتار مصرف کننده استفاده می کنند.
دلیل اهمیت گیمیفیکشن در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ از غریزه اصلی انسان برای «بازی» بهره می برد و ثابت کرده است که راهی برای بازاریابان برای ارائه ارزش واقعی به مصرف کنندگان و تجربه دیجیتالی مثبت و همچنین بهره مندی از مزیت ایجاد آگاهی از برند، وفاداری مشتری و سودآوری است.
عناصر اصلی یک سیستم گیمیفیکشن در دیجیتال مارکتینگ کدامند؟
در این قسمت به عناصر اصلی یک سیستم گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ می پردازیم و آن ها را به شما عزیزان معرفی می کنیم.
امتیاز:
امتیازات تجربه در بسیاری از بازی ها برای تعیین کمیت پیشرفت بازیکن در طول بازی استفاده می شود. هر بار که یک بازیکن در یک سیستم بازی نوعی عمل انجام می دهد، امتیازی را کسب می کند. هرچه بیشتر با یک سیستم بازی تعامل داشته باشید، امتیاز تجربه بیشتری کسب می کنید.
نشان ها:
نشان های گیمیفیکیشن چیست؟ در اصل، نشان های گیمیفیکیشن عناصر بازی سازی در قالب پاداش هایی هستند که نمادی از دستاوردهای یادگیرندگان می باشند.
مراحل:
رویکرد ارتقاء سطح به گیمیفیکیشن، مکانیک بازی را به ابزاری تبدیل میکند که بخشهای مساوی انگیزشی و کاربردی است. سطوح بهعنوان نسخهای «بازیشده» از فصلهای یادگیری عمل میکنند، که این عامل سرگرمکننده اضافی را در حین سازماندهی پیشرفت محتوا [CZ1] به شیوهای مفید فراهم میکند.
جدول برندگان:
تابلوهای امتیازات که به عنوان جدول برندگان شناخته می شوند، نشان می دهد که چه کسی در یک فعالیت خاص بهترین عملکرد را دارد. تابلوهای امتیازات یا امتیازات بالا در بیشتر بازیهای امروزی و فرآیندهای گیمیفیکشن شده استفاده میشوند. هدف اصلی تابلوی امتیازات افزایش تعامل است.
گیمیفیکشن در چه سالی مطرح شد؟
اصطلاح “گیمیفیکیشن” برای اولین بار در سال 2010 مورد استفاده گسترده قرار گرفت، به معنای خاص تر که اشاره به ادغام جنبه های اجتماعی/پاداش بازی ها در نرم افزار دارد. تعدادی از کسب و کارها شروع به ایجاد پلتفرم های گیمیفیکیشن کردند و بازاریابان شروع به استفاده از عناصر بازی در طرح های بازاریابی خود کردند.
از آنجایی که گیمیفیکیشن به عنوان یک ابزار تعامل قدرتمند شناخته شده است، تقریباً به یک ویژگی استاندارد طراحی نرم افزار در سراسر جهان تبدیل شده است. با چنین ویژگی فراگیر، به راحتی می توان فراموش کرد که تا قبل از سال 2010، هیچ کس حتی کلمه “گیمیفیکیشن” را به زبان نیاورده بود. گیمیفیکیشن اگر در تنظیمات مناسب با عناصر درست استفاده شود، پتانسیل تغییر در دنیای واقعی را دارد. این توانایی ایجاد تغییر در عادات روزانه را دارد که به خودی خود یک ویژگی بسیار قدرتمند است. تجربه مشارکتی که منجر به تغییر رفتار می شود به خودی خود یک شاهکار است.
سوالات متداول
1. گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چه تاثیری دارد؟ گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ تاثیری بسیار مثبت داشته و در راستا ارائه موارد در این زمینه بسیار خوب درخشیده و توانسته به خوبی این کار را انجام دهد. از سال 2010 تا به امروز این موضوع در دریجیتال مارکتینگ به خوبی درخشیده و توانسته کاربران زیادی را به سمت خود سوق دهد.
2. استفاده از گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ چه خاصیتی دارد؟ استفاده از گیمیفیکشن در دیجیتال مارکتینگ باعث می شود تا افراد بدون ایجاد خستگی در مشاهده کردن تبلیغات، علاوه بر این که به بازی می پردازند، به تبلیغات نیز بپردازند و به خوبی این موضوع را در زمینه های مختلف دیجیتال مارکتینگ ارائه دهند. این موضوع در دیجیتال مارکتینگ مزایای بسیاری دارد.
3. گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال تاثیر دارد؟ صد در صد این موضوع در بازاریابی دیجیتال تاثیر دارد و باعث روند و پیشرفت این موضوع به راحتی می شود.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید