گوگل تگ منیجر چیست؟

گوگل تگ منیجر چیست؟ تا به حال پیش آمده که در خانه ای زندگی کنید که زنگ در خانه خراب بوده باشد؟ فردی پشت در این خانه میآید چند بار دکمه زنگ را فشار می دهد و هنگامی که کسی جواب نمی دهد شروع به کوبیدن در می کند. شما که در خانه هستید هر دفعه که شخصی در می زند تا زمانی که در را باز نکنید نخواهید دانست چه کسی پشت در است و هر دفعه پایین رفتن از پلهها و باز کردن در و باز برگشتن به خانه خودش به تنهایی کار خسته کننده ای به حساب می آید. حالا تجسم کنید در یک خانه بدون داشتن دربازکن تصویری و پر رفت و آمد که دارای چند در ورودی است در طی روز بارها در را بکوبند! وبسایت بدون گوگل تگ منیجر همین قدر اعصاب خورد کن، خسته کننده و عذاب آور است.
در عوض یک دربازکن تصویری همه سختی ها را حل میکند و چه عالی میشود به افراد مورد اعتماد خود کلید هم بدهید تا خودشان در را باز کنند.
تگ منیجر ارتباطی با زنگ درِ خانه یا امنیت وبسایتها ندارد ولی بهره گیری از آن به همان میزان وجود یک دربازکن تصویری کار شما را آسان میکند.
اما این که گوگل تگ منیجر چیست و چه کارهایی را می شود با آن راحت تر پیش برد، سوالی است که در ادامه این مقاله از تام آکادمی تصمیم داریم به جوابش برسیم.
درواقع گوگل تگ منیجرابزاری است برای مدیریت کردن تگ ها. تگ کدی است که از آن برای به دست آوردن اطلاعات یا انجام فعالیت هایی ویژه در وبسایت و اپلیکیشنها استفاده میشود.
در گذشته تگ های لازم را جدا جدا به شکل مستقیم و با برنامه نویسی به وجود می آورند. با گوگل تگ منیجرنیازی به برنامه نویسی ندارید و به کاربردن تگ های زیاد برای هر ابزار لزومی ندارد.
یکی از اساسی ترین برگ برندههای هر بیزینس، به دست آوردن بیشترین اطلاعات ممکن از عملکرد مشتریان است تا بتواند با بررسی این اطلاعات خدمات بیشتر با کیفیت تری به آنها ارائه دهد. یکی از بهترین ابزارهایی که در فضای آنلاین شما را یاری می دهد تا قادرباشید اطلاعات درستی ازکاربران به دست اورید گوگل تگ منیجرمی باشد. در این مقاله بیشتر قصد داریم درباره این ابزار و طرز کار با آن صحبت کنیم.
هنگامی که وارد فضای دیجیتال مارکتینگ می شوید، اولین تعریفی که به شما ارائه میدهند این است:
“بهره گیری از ابزارهای آنلاین و دیجیتال جهت تحقق اهداف فروش و بازاریابی”
برای تحقق مقاصد بازاریابی و افزایش فروش، اصلی ترین کار ما دقت به احتیاجات و به صورت کلی عملکرد مشتری است. هر چه موفق شویم ارتباط بهتری با مشتریان ایجاد کنیم و از رفتارها، نیازها، تمایلات و تصمیم گیری های آنها بهتر مطلع شویم، میتوانیم به خوبی و با تحلیل درست به نیازها و خواسته های مشتریان پاسخ دهیم.
ابزارهای زیادی می توانند در این زمینه ما را یاری کنند. پرسشنامهها، تحلیل سوابق خرید مشتریان، گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس و…ابزارهایی هستند که در این زمینه ما را یاری می دهند. در این مقاله قرار است ببینیم گوگل تگ منیجر چیست و چگونه بایستی با آن کارکنیم.
گوگل تگ منیجر چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم گوگل تگ منیجر چیست، باید آن را ابزار رایگان گوگل بدانیم که با قراردادن چند خط کد در سایت مورد نظر، میتوانیم اطلاعات مد نظر خود را ازطریق گوگل آنالیتیکس تهیه کنیم. استفاده از گوگل تگ منیجر خیلی ساده است، ولی این ابزار قدرتمند به شما کمک می کند تا اطلاعات دقیق تری از سایت خود به دست آورید.
یکی از خوبیهای گوگل تگ منیجر این است که هیچ تغییری در کدهای سایت شما ایجاد نمی کند و شما هم برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز از مشتریان، احتیاجی به عوض کردن کدهای سایت ندارید. البته این ابزار خوبی های دیگری هم دارد که در ادامه درباره آنها توضیح می دهیم.
مزایای گوگل تگ منیجر چیست؟
قطعا اینکه بخواهید برای جمعآوری اطلاعات کاربران و تحلیل رفتار آن ها مرتبا کد نویسی کنید علاوه براینکه کار خواهد بود، بلکه از نظر زمان و هزینه مقرون به صرفه نیست. چرا که همه سایتها کوچک نیستند و نمیتوان در سایتهای بزرگ برای تمام صفحات این کار را انجام داد.
از طرف دیگر مدیریت تعداد زیادی تگ اختصاصی عملا غیرممکن است و در نتیجه به خروجی مد نظر خود نخواهید رسید. اما گوگل تگ منیجر دقیقا در این قسمت به کمک شما خواهد آمد و مزایایی را در اختیارتان قرار خواهد داد.ازجمله:
استفاده آسان
استفاده از گوگل تگ منیجر بسیار آسان است و کاربران به آسانی میتوانند کد های تگ منیجر را در صفحات سایت وارد کنند. از طرف دیگر امکان مدیریت کردن این تگ ها در گوگل آنالیتیکس نیز کار ساده ای است.
امکان ویرایش و اصلاح قبل از انتشار
اگر گمان میکنید کد هایی که گذاشتید ممکن است درست کار نکند یا اگر میخواهید عملکرد دقیق آنها را مشاهده کنید، پیشنمایش گوگل تگ منیجر شما را یاری میدهد تا به سادگی عملکرد این کدها را بررسی نموده و هرکدامکه دارای مشکل بود پیش از منتشر کردن آن را اصلاح نمایید.
سادهسازی بهروزرسانی سایت
یکی از مهم ترین ویژگیهای گوگل تگ منیجر این است که از سایت شما جدا است و هر کاری نیاز باشد در فضایی دیگر انجام می دهید. به همین علت به روز کردن سایت، تغییر رابط کاربری و موارد اینچنین در سایت و اپلیکیشن به سرعت رخ می دهد.
مدیریت کاربران و امکان تعیین سطح
یکی دیگر از ویژگی های مثبت گوگل تگ منیجر این است که برای کنترل بهتر میتوانند اختیارات کاربران را طبقه بندی کنید و انتخاب کنید که چه افرادی میتوانند روی وبسایت و تگ منیجرها تغییرات اعمال کرده یا آنها را ایجاد کنند.
امکان ذخیره کردن
پس از انتشار گوگل تگ منیجر یک نسخه از تغییرات پیشین ذخیره میگردد و با سر زدن به آرشیو خود می توانید تغییرات تازه را لغو کنید و به نسخه قبلی بازگردید. مزیت این امکان در این است که هر جایی نیاز به تغییر یا بازگشت باشد به سرعت میتوانید این کار را انجام دهید.
تگهای پیشفرض
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای گوگل تگ منیجر این است که بسیاری از تگهای مهم به صورت بای دیفالت در اختیار شما هستند و اگر نتوانید کد نویسی کنید، خیلی راحت میتوانید از آن ها استفاده کنید. ضمن اینکه امکان تغییر و شخصیسازی این کدها نیز برای شما امکان پذیر است وجود.
امنیت بالا: برخلاف تصور تگها و کدهایی که در سایت قرار می دهید هیچ گونه مشکل امنیتی ایجاد نمیکنند و تمام امکانات و سطوح امنیتی در اختیار شماست.
رایگان بودن
یکی از مزایای مهم گوگل تگ منیجر که شاید کمتر به آن توجه شود رایگان بودن این ابزار است که کمک میکند درزمان و هزینهها صرفهجویی کنید.
ردیابی رویدادها
اگر در پی این هستید که در مسیر گردش مشتری مشاهده کنید که به چه صفحاتی، روی چه لینکهایی کلیک نموده، با کدام محتوا تعامل بهتری داشته، کدام فرمها فرستاده شده و… به سادگی میتوانید از خصوصیات ردیابی خودکار در گوگل تگ منیجر استفاده کنید.
نداشتن محدودیت
شما قادر خواهید بود از طریق گوگل تگ منیجر به شکل نامحدود در اپلیکیشنهای اندروید و iOS از تگها و کدهای مورد نظر را به کارببرید.
معایب گوگل تگ منیجر
با تمام خوبیهایی که از این ابزار رایگان گفتیم، گوگل تگ منیجردارای معایب و نقاط ضعفهایی نیز می باشد که خوب است به آنها اشاره کنیم:
تگهای Turn Key محدود هستند
تگهای Turn Key به برچسبهایی گفته میشود که به جای کپی کردن کدهای جاوااسکریپت به وسیله فرمها ایجاد میشوند. از آنجایی که این تگها برای گوگل تگ منیجرخیلی محدود هستند، بنابراین بررسی سایت بدون گوگل آنالیتیکس خیلی دشوار میشود.
نبود تیم پشتیبانی مشخص: یکی دیگر از نقاط ضعف گوگل تگ منیجر این است که نمی شود توقعی زیادی از کمکهای گوگل داشته باشیم. با اینکه گوگل راهنمایی هایی را برای آغاز و خاتمه کار به شما ارائه می دهد، اما در صورت به وجود آمدن مشکلات بعدی منبع معینی در کار نیست که بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. البته که دارای انعطاف زیادی است و به سادگی قادر خواهید بود این سیستم را مدیریت کنید.
کاربرد گوگل تگ منیجر چیست؟
همانطور که توضیح دادیم گوگل تگ منیجر وسیله ای رایگان و مفید است که اتفاقا استفاده های بسیار زیادی دارد. با اینکه به صورت کلی این ابزار برای به دست آوردن اطلاعات از فعالیت های کاربران و عملکرد مشتریان به کارگرفته میشود، اما کاربردهای دیگری نیز دارد مانند:
- استفاده از گوگل آنالیتیکس از طریق گوگل تگ منیجر
- گذاشتن کدهای مورد نیاز درقسمت هدر سایت
- اضافه کردن تگهای خاص به صفحات مختلف بدون نیاز به کدنویسی و مراجعه به کدها
- ردیابی رویدادهای متعدد
- تاییدیه سرچ گوگل از طریق تگ منیجر
- فرستادن اطلاعات مورد نیاز به گوگل آنالیتیکس و ابزارهای تحلیلی دیگر
مراحل استفاده از گوگل تگ منیجر چیست؟
جهت به کاربردن گوگل تگ منیجر بایستی مراحلی را طی کنید تا کدهای شما به شکل صحیح کار کنند. در ادامه به تحلیل این مرحله ها خواهیم پرداخت:
ساخت اکانت گوگل تگ منیجر
برای ساخت اکانت گوگل تگ منیجر ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای این کار از طریق ابزارها و نرم افزارهایی که برای تغییر آی پی وجود دارند به سایت گوگل تگ منیجر وارد شوید و روی گزینه ساختن حساب کلیک نمایید. باقی مراحل شبیه مراحل ساخت اکانت در گوگل یا سایتهای دیگر است.
مرحله بعدی باید برای خود یک نام انتخاب کنید و درنهایت بعد ازاضافه کردن آدرس سایت، با کلیک روی قوانین و شرایط استفاده گوگل را میپذیرید و در آخر محیط کاربری مد نظر نشان داده می شود.
متغیرها و ثابت ها
تگها به محرکها وابسته اند و محرکها نیز طبق متغیرها کار می کنند. در واقع تگ ها و محرک ها را باید ثابت های گوگل تگ منیجر بدانیم و متغیرها نیز همانگونه که از اسمشان پیداست مقادیر مختلفی هستند که دائما تغییر می یابند.
زمان کارکردن با دو نوع متغیرسروکاردارید. دسته اول متغیرهای داخلی و پیش فرض می باشند و گروه دوم متغیرهایی هستند که از طریق کاربران تعریف می شوند. متغیرهای نوع اول به متغیرهایی گفته می شود که به صورت پیش فرض و به طور مداوم از آن ها استفاده می کنید و گوگل به راحتی به آنها دسترسی دارد.
اما متغیرهایی که توسط کاربران تعریف می شود، فهرستی از متغیرهاست که شما با اطلاع قبلی در مقابل مخاطب می گذارید تا کاربران اطلاعات لازم را در اختیار شما بنهند.
سه بخش اصلی گوگل تگ منیجر چیست؟
گوگل تگ منیجر به صورت کلی دارای سه بخش تگ ها، متغیرها و محرک ها است. شما جهت کار با ابزار گوگل با این سه قسمت کار دارید که هر کدام تعریف و عملکرد معینی دارند.
تگ:
تگها در اصل کد هایی هستند که در صفحات سایت کار رد یابی را بر عهده دارند.
محرک:
محرکها شروطی هستند که برای به کاربردن تگ ها مد نظر داریم. مثلا می شود گفت اگر کاربری از یک صفحه مد نظر دیدن کند، تگ مشخص شده فعال بشود.
متغیر:
متغیرها در واقع مقادیری هستند که برای تگها و محرکها در نظر گرفته میشود و براساس آن مشخص می کنیم که تگها چه زمانی اجرا شوند. ضمن اینکه به کمک گوگل تگ منیجر به جز متغیرهای پیش فرض میتوانید از متغیرهای شخصی سازی شده نیز استفاده نمایید.
تگ ها در گوگل تگ منیجر چیست؟
تگها مجموعه ای از کدهای جاوا اسکرپیت هستند که برای ارسال اطلاعات و دادههای مورد نیاز از گوگل تگ منیجر به گوگل آنالیتیکس استفاده میشوند. شما از این کدها بدون احتیاج به برنامه نویسی یا ایجاد تغییرات در سایت خود می توانید استفاده کنید. این تگ ها اطلاعاتی که از رفتار کاربران و مشتریان نیاز دارید به شما ارائه می دهند و اگر در به کاربردن کدها، اشتباهی رخ دهد امکان دارد اطلاعات غلطی به دست آورید.
تگ های گوگل تگ منیجر انواع متعددی دارند که شامل موارد زیرمیشود:
- کلیک روی دکمه خرید
- تعداد کلیکها تماس با ما
- کلیک روی لینک فراخوانی و لینکهای دانلود
- مشخص شدن ویدیوهایی که کامل مشاهده نشدهاند
- مدت زمان باقی ماندن موس روی المان خاص
- تحلیل تعداد اسکرولهای صفحه مورد نظر
- مدت زمان پرشدن فرم
- مشخص کردن تعداد صفحات چاپ شده
تریگر چیست؟
تریگرها در در واقع محرک های تگ ها می باشند. محرک با متغیرهایی که دریافت می کنند به تگ ها دستور می دهند که چه موقعی فعالیت خود را آغاز کنند. محرکها به دو طبقه اصلی رویدادها و فیلترها تقسیم می شوند.
زمان تعریف محرک ها در گوگل تگ منیجر قادر خواهید بود از فهرستی که در پیش روی شماست، خود گزینه های مورد نظر را انتخاب کنید. بعد از انتخاب این رویدادها نوبت به گزینش فیلترها می رسد. فیلترها نیز دارای سه بخش متغیرها، عملگرها و مقادیر هستند.
متغیر چیست؟
در حقیقت متغیرها عملکرد محرک ها و در آخر تگ ها را مشخص می نمایند. یکی از مهم ترین بخش های گوگل تگ منیجر است
که اندازه متغیرها و عملکرد محرکها را تعیین میکند و در آخر معین می شود که تگ ها در چه موقعیت و وضعیتی باید کار کنند.
متغیرهای پیش فرض و پیش ساخته متغیرهایی هستند که بیشترین استفاده را دارند و جهت سایت و اپلیکیشنهای موبایل نیز مناسب هستند. اما متغیرهای سفارشی متغیرهایی اند که شما مقادیر آنها را تعیین می کنید و برای آنها شرط می نهید.
تفاوت ابزار گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر چیست؟
بسیاری از کاربران تصور غلطی دارند که گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر یکی هستند، اما در حقیقت این طور نیست. در اصل این دو ابزار کامل کننده یکدیگراند و با کاربرد همزمان آنها، اطلاعات بسیار مناسبی به شما ارائه خواهد شد که بتوانید عملکرد خریداران و مخاطبان را بررسی نمایید.
اصلی ترین تفاوتهای گوگل آنالیتکیس با گوگل تگ منیجر:
وظیفه مهم گوگل آنالیتیکس ارائه گزارشهای تحلیلی از قسمت های گوناگون مثل میزان بازدی طبق دستگاههای متفاوت، تعداد بازدید، صفحات دارای نرخ پرش، میزان مشارکت، تعداد ورودهای ارگانیک و… است. در گوگل تگ منیجر اغلب اطلاعات طبق متغیرها جمعآوری و در اختیارتان قرار می گیرد.
در گوگل تگ منیجر می شود برای هر تگ از قابلیتهای اضافه کردن، حذف و ویرایش به کار برد، اما در گوگل آنالیتیکس این طور نیست.
گوگل تگ منیجر در مدیریت مقدار زیادی از تگ ها عملکرد بهتری دارد و ضمن اجرای به ترتیب تگها که سرعت سایت رو کم نمیکند، این امکان را دارد که بتواند تگهای متفاوت را به سادگی در صفحات موردنظر به کار بگیرید.
گوگل آنالیتیکس یک منبع اصلی برای اطلاعات است، ولی گوگل تگ منیجر واسطه ای برای فرستادن اطلاعات به یک منبع دیگر است.
چرا استفاده از گوگل تگ منیجر برای بیزینس های آنلاین مهم است؟
مطمئنا کسب و کارهای آنلاین بدون بررسی مناسب عملکرد مشتریان و مخاطبان و تحلیل آمارها و اطلاعات قادر نیستند دائما عملکرد مثبت و قدرتمندی داشته باشند. تحلیل گردش مشتری در سایت و دریافت اطلاعات دیگر نظیر تعداد کلیکها روی یک لینک مشخص می کند که تا چه حد با بررسی دقیق این اطلاعات میتوان از رقبا جلو افتاد.
گوگل تگ منیجر ابزاری رایگان، ساده و کاربردی است که به راحتی شما را یاری می دهد تا با وارد کردن یک سری کد جاوا اسکریپت در صفحات سایت خود بتوانید اطلاعاتی که قصد دارید را از مشتریان و کاربران به دست آورید. گوگل تگ منیجر کامل کننده گوگل آنالیتیکس است و تفاوتهایی نیز با این سیستم دارند.
چرا تگ منیجر ساخته شد؟
گوگل در سال ۲۰۱۲ تگ منیجر را معرفی کرد. هر ابزاری حتماً به دنبال احتیاجاتی در بازار شکل میگیرد ؛ نیاز به تگ منیجر تقریباً از ابتدای به وجود آمدن اینترنت وجود داشت اما هیچ فردی قادر نبود ابزاری به این حد قدرتمند و با کیفیت بالا را بسازد.
پیش از شکل گیری تگ منیجر تگ ها صاحب نداشتند! برای هر کار کوچکی مانند آمارگیری از بازدید وبسایت، بررسی تعداد کلیکها روی یک لینک، متصل شدن وبسایت به سرویس های تبلیغات، چت و … باید اسکریپت نویسی می کردند.
اسکریپت کدی است که درون کدهای وبسایت قرار می دهند تا اطلاعات لازم را منتقل نماید. این تکه کد همان تگ است.
استفاده از این تگها تبدیل به معضل بزرگی شده بود:
- همه تگ ساختن را بلد نبودند و یا نمیتوانستند آنها را تغییر دهند.
- تعداد تگها بسیارزیاد شد.
- اسکریپتها دارای مشکلات امنیتی بودند.
- صفحات وب به خاطر تگهای زیاد سنگین می شدند.
- دسترسی برای مدیران و دیگران قابل تعیین سطح نبود.
- در چنین موقعیتی گوگل تگ منیجر تمام مشکلات را حل نمود.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید