معرفی کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته، توسط مارسل پروست نوشته شده است و طولانی ترین رمان جهان محسوب می شود که در ایران توسط مهدی سحابی ترجمه شده است. جلد اول این مجموعه، برای نخستین بار در سال ۱۳۶۹ وارد بازارشد. جلد های دیگر این کتاب نیز به مرور مورد ترجمه و چاپ قرار گرفتند و با انتشار آخرین جلد، این مجموعه بالاخره در سال ۱۳۷۸ تکمیل شد. این رمان بزرگ موجب شده است تعدادی زیادی از منتقدان، مارسل پروست را بهترین ترین نویسنده قرن بیستم بدانند. در این مقاله از تام آکادمی قرار است به معرفی جامع این کتاب بپردازیم.
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته در ۷ جلد و به مدت ۴ سال به زبان فرانسه انتشار پیدا کرد و خیلی زود به عنوان یک شاهکار ادبی مورد توجه قرار گرفت و از نظر خیلی ها بزرگترین رمان قرن بیستم به حساب میآمد. چیزی که این کتاب را خاص و ویژه می کند این است که این کتاب یک رمان سر راست نیست، بلکه ترکیبی از توصیفات شگفت انگیز از مکان ها، اشخاص و فلسفه زندگی است.
این رمان در رابطه با داستان زندگی مردی است که خود مارسل پروست است. او در حال تحقیق و بررسی درباره معنای زندگی در کتاب است و تعریف می کند که از تلف کردن وقت دست برمیدارد و شروع به درک و قدر شناسی از وجود و بودن می کند.
هدف مارسل این بود که کتابش به کمک خواننده بیاید. پدر مارسل یکی از پزشکان خوب آن دوران بود. پدر او کسی بود که بیماری وبا را در فرانسه از بین برد. در اواخر عمر پدرش، مارسل بسیار مریض و نحیف بود. شغل درست و حسابی نداشت و این باعث شده بود که خانواده از او ناامید شوند. مارسل پروست توانست مدتی بعد با نوشتن رمان در جستجوی زمان از دست رفته موفق شود و شرایط زندگی اش تغییر پیدا کرد.
پروست دریک خانواده مرفه طبقه متوسط بزرگ شده بود ولی ازابتدای جوانی فکر می کرد که ممکن است معنی زندگی رسیدن به سطوح بالای جامعه باشد واین به معنای نزدیک شدن و مرتبط بودن با اشراف، و شاهزادهها بود. راوی داستان در جست و جو زمان از دست رفته، مدت های طولانی تلاش می کند تا پیشرفت کند و چون هم از لحاظ ظاهری جذاب بود و هم اهل دانش بود، درآخر موفق شد به محفل بزرگان و معروفان پاریس وارد شود: آشنایی با دوک و دوسش دوگرمانت.
مارسل تلاش میکند تا با افراد بیشترومختلفی درارتباط قراربگیرد. هرچند پروست در نکوهش فخرفروشی اجتماعی می نویسد، اما درک و هم دردی نیز در نوشته های او موج می زند.
این اشتباه خیلی عادی و رایج است، خصوصا درافراد جوان که فکرمی کنند یک طبقه عالی و برتر دردنیا وجود دارد و زندگی ما انسانهای عادی بی روح و سرد است، به این دلیل که با آدمهای معروف و سطح بالا درارتباط نیستیم. اما درکتاب جستجوی زمان از دست رفته به طورقطع اطمینان میدهد که همچین چیزی وجود ندارد. هیچکس آنقدرکه ما فکر می کنیم بی مشکل و بی ایراد نیست.
دومین مسئله ای که راوی رمان در جستجوی زمان از دست رفته درباره آن جستجو میکند، عشق است.
مشخصات کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
عنوان: در جستجوی زمان از دست رفته
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد جلد: 7
جلد اول کتاب
طرف خانه ی سوان
طرف خانه ی سوان به معنای واقعی شاهکار مارسل پروست است و بعید است که شما اهل کتاب خواندن باشید و اسم این رمان بسیار زیبا یعنی در جستجوی زمان از دست رفته به گوشتان نخورده باشد. برخی از اصطلاحات این رمان مشهور، وارد زندگی مردم شده است.
مارسل پروست در پاریس و در سال ۱۸۷۱ دیده به جهان گشود. پدرش پزشکی مشهور و مادرش دختر یک دلال ثروتمند بود. مارسل در کودکی دچارآسم شد و برخی از متاثر کننده ترین صحنههای کتابش نیزبه بیماری کودکی اش اختصاص یافته است. در آخرپروست در سال ۱۹۲۲ دنیا را ترک کرد اما تمام عمر، دغدغه اصلی اش این بود که چگونه میتواند همچون پدرش شخصی موثر و مفید باشد و بتواند به مردم کمک کند. مارسل پروست با نوشتن رمان در جستجوی زمان از دست رفته توانست خدمت بزرگی را که میخواست، انجام دهد.
این جلد ازکتاب دارای سه بخش است و به جرات می شود گفت زیباترین جلد این مجموعه است. سه قسمت این جلد عبارت است از: بخش اول: کومبره – بخش دوم: عشق سوان – بخش سوم: نام جاها. بخش سوم دارای دو قسمت است که قسمت دوم آن در جلد بعدی رمان آورده شده است.
جلد اول این رمان هفت جلدی اولین بار در سال ۱۹۱۳ انتشار پیدا کرد. اوایل نویسنده قصد داشت رمانی سه جلدی بنویسد، اما وقتی جنگ جهانی اول رخ داد و پروست خانه نشین شد، تصمیم خود را عوض کرد و بالاخره این رمان دارای هفت جلد شد. در این رمان، مکانها نیز به اندازه شخصیتهای کتاب دارای ارزش هستند و به هیچ عنوان نباید از آن ها چشم پوشید. عنوان جلد اول نیز (طرف خانه سوان) به روستایی که زادگاه راوی (کومبره) اشاره دارد. کومبره همیشه یادآور دوران کودکی راوی داستان و همچنین محیط خانوادگی او است. در روستای کومبره دو طرف اصلی در داستان وجود دارد، طرف گرمانت و طرف مزگلیز (یا همان طرف سوان) که البته هر کدام از این دو طرف خود نماد موارد متفاوتی هستند و سوان، که میتوان گفت شخصیت اصلی و مهم جلد اول است، خانه اش در سمت مزگلیز است و در آن سمت زندگی میکند و راوی ازاین طرف، به طرف خانه سوان یاد می کند. اگر کتاب طرف خانه سوان را خواندید و حس کردید که اندازهای که می بایست به آن علاقه نداشتید، بدانید که حتما هنوز زمان مناسب برای خواندن این اثر فوق العاده نرسیده است. اما درهرصورت به یاد داشته باشید که پروست نابغهای است که بعد از خواندن کتابش، هر آنچه را که در اطراف شما اتفاق بیافتد، با دیدگاهی متفاوت ازقبل نگاه خواهید کرد. مارسل ادراک شما را دستخوش تغییر قرار خواهد داد. پروست در این کتاب به گونه ای حس چشایی ، بینایی ، شنوایی و به طور کلی ذهن شما را تغییر خواهد داد که میتوانید توقع داشته باشید که هر لحظه جهان دیگری در برابر چشمان شما باز شود.
جملاتی از کتاب طرف خانه سوان
شاید سکون چیزهای اطراف ما، از جایی میآید که اطمینان داریم آنها همانهاییاند که هستند و نه چیزی دیگر، و از سکون اندیشه و فکر ما در مقابل آنها. درهر صورت، زمانی که این طوربیدارمیشدم، و ذهنم بی دلیل تلاش میکرد تا بفهمد کجا هستم، در تاریکی همه ی چیزها و سرزمینها و به دورم چرخ میخورند. بدنم، بی حس تر از آن که تکان بخورد، به تناسب چگونگی خستگیاش تلاش میکند وضعیت اندامهایش را درک کند و به این صورت، جهت دیوار و جای وسایل را درک کند و به یاد آورد تا مکانی را که در آن بود دوباره بازیابد و شناسایی کند. (کتاب طرف خانه سوان – صفحه ۶۷)
عنوان: در جستجوی زمان از دست رفته
جلد اول: طرف خانه سوان
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد صفحات جلد اول: ۶۰۲
جلد دوم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
در سایه دوشیزگان شکوفا
کتاب در سایه دوشیزگان شکوفا جلد دوم از کتاب بسیارزیبای مارسل پروست یعنی رمان در جستجوی زمان از دست رفته است.
در سال ۱۹۱۸ جلد دوم کتاب در جستجوی زمان از دست رفته منتشر شد و جایزه ادبی گنکور، را دریافت کرد وموجب شد مارسل پروست به شهرت زیادی برسد. پروست در سال ۱۹۲۲ از دنیا رفت و جلد های بعدی رمانش پس از فوتش، رفته رفته تا سال ۱۹۲۷ به چاپ رسیدند.
جلد دوم دارای دو بخش است که بخش اول آن کامل کننده جلد اول است و بخش دوم آن «نام جاها: جا» است. زیبایی های کتاب در این جلد بسیار بیشترمیشود و خواننده درمی یابد که نگاه راوی داستان بسیارتیزبینانه تر و دقیق تر شده است. راوی در این جلد دوران کودکی را تمام کرده و به سن بلوغ رسیده است.
در جلد اول سوان دچار عشق شده بود و داستان عاشقانه جذابی هم داشت. اما مسئله این است که سوان دچارعشق زنی شده است که به ذهن هیچکس خطور نمی کرد. در واقع سوان عاشق کسی شده بود که در شان و اندازه سوان نبود و به همین دلیل ارتباط خانواده با سوان بسیارکم رنگ شده است. با این وجود خود راوی با سوان بسیار احساس نزدیکی و هم دردی میکند و حتی حرکات و رفتار های او را تقلید میکند. داستان وقتی جذاب تر میشود که راوی علاقه زیادی به دختر سوان نیزمی یابد.
در اول کتاب در سایه دوشیزگان شکوفا، آقای «دو نورپوا» به منزل راوی می رود و به آنها خبر می دهد که داستان عاشقی سوان به ازدواج ختم شده و حالا معشوقه ی سوان، همسرسوان شده است. با وجود تمام کنایهها و نکوهش هایی که در مهمانی به سمت سوان روانه شد، از آنجایی که راوی علاقه زیادی به سوان دارد، به خانم سوان نیزعلاقه مند می شود. اودت دو کرهسی(معشوقه سوان) شاید فرد بدنامی باشد و حرف های خوبی در مورد او نگویند، اما بسیار آراسته و خوش لباس است و برای جوانی مانند سوان که تازه به سن حساس بلوغ رسیده است بدون شک جذاب است.این جلد از کتاب با مکاشفه لابرما، هنرمند مشهور، در تراژدی کلاسیک فرانسوی آغاز می شود و با آشنایی با نقاشی به نام الستیر تمام می شود. راوی در قسمت دوم همراه با مادربزرگ به «بلبک» میرود. جایی که راوی توصیفات شاعرانه را به کمال خود میرساند و جملات را در پی هم می چیند. در همین بخش است که با کارکتر الستیر آشنا میشویم که شاید برجسته ترین و مهم ترین شخصیت این جلد از کتاب باشد و روی افکار راوی تاثیر زیادی دارد. راوی هنگامی که برخلاف میل به کارگاه الستیر راه پیدا میکند بسیار تحت تاثیر قرار میگیرد.
جلد سوم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
طرف گرمانت
این جلد از رمان از دو قسمت کلی تشکیل شده است که قبلا به شکل دو کتاب (طرف گرمانت ۱ و طرف گرمانت ۲) به چاپ میرسید. مارسل پروست این دو بخش را به دنبال هم، درسالهای ۱۹۱۲ و ۱۹۱۶ نوشت و پس از آن، زمانی که کتاب خود را توسعه داد در سالهای ۱۹۱۹ و ۱۹۲۰ تغییرات عمدهای در آنها داد. او قسمت های جدیدی به رمان افزود و در نهایت بخش اول یعنی طرف گرمانت ۱ – در سال ۱۹۲۰ و قسمت دوم – یعنی طرف گرمانت ۲ – در سال ۱۹۲۱ چاپ شد.
در جلد سوم که راوی وارد دنیای اشراف شده است. برای اولین بار داستان دریفوس بازگو میشود که تقریبا تا آخر رمان با خواننده همراه است و صفحههات زیادی را به آن اختصاص داده است . قضیه دریفوس در داستان پروست، دقیقا همانند جامعه آن زمان فرانسه، بین اشراف بشدت گرم است و فرار کردن از آن اصلا ممکن نیست. آلفرد دریفوس، افسر فرانسوی بود که در وزارت جنگ فرانسه مشغول به خدمت بود. او طبق یک شباهت ساده دست خط، به جاسوسی برای آلمان متهم شد و پس از دستگیری به جزیرهای تبعید شد. در آن زمان بحث بسیارزیاد می شود و تقریبا هر فردی در مورد این داستان، گارد میگرفت. امیل زولا – نویسنده مشهور فرانسوی مقاله ای را درجهت دفاع وحمایت از دریفوس منتشر کرد. در رمان پروست نیز هر یک از کارکتر ها در این مورد عقیده ای دارند. خواننده برای درک بهتر صحبت های آنان بهتر است یک مطالعه ای در رابطه با داستان دریفوس داشته باشد.
مارسل پروست در جلد سوم سعی دارد نشان دهد که تقریبا بیشتراشراف، زندگی حقیرانهای دارند. آنها فقط تلاش میکنند به هر طریق که شده مانند دعوت کردن افراد مهم به مهمانی های خود خود، پوشیدن یک لباس فاخر، صحبت پیرامون یک نقاشی یا موسیقی و…برتری خود را نسبت به دیگران نشان دهند. در واقع پروست اشاره میکند اغلب رفتارهای اشراف(که به برخی اشاره شد) فقط نشان دهنده یک مسئله است: اینکه آنها به اختلال اسنوبیسم مبتلا هستند.
جلد چهارم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
سدوم و عموره
جلد چهارم کتاب در جستجوی زمان از دست رفته، اثر بزرگ مارسل پروست، کتاب سدوم و عموره نام دارد. در سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۲ طرف گرمانت – جلد سوم رمان – و سدوم و عموره انتشار یافت و خود مارسل پروست در نوامبر سال ۱۹۲۲ از دنیا رفت. جلدهای دیگراین رمان پس از مرگ وی به مرور تا ۱۹۲۷ منتشر شد.
کتاب سدوم و عموره گزارش یکی از اصلی ترین مراحل سلوک «راوی» به سوی کمال جاودانگی و رستگاری است. در جلد های قبل، راوی مراحل متعدد شناخت خویشتن و جهان اطراف را طی کرد و حالا به جایگاهی رسیده است که در سلوک ،شاید از هر قسمت دیگری با اهمیت تر باشد: شناخت بدی و شر، برای رسیدن به پاکی و خوبی. «راوی» در جستجوی زمان از دست رفته، همانند سالک کمدی الهی اثر دانته، برای رسیدن به به بلندیهای ملکوتی، ابتدا باید از دوزخ بگذرد. این جلد از کتاب در جستجوی زمان از دست رفته، مانند کتاب دوزخ دانته، نشانگرچهرههایی است که هر یک نماینده گناه و عدم کمال اند و سالک با گذاراندن آنها، به تعبیری کنایی دست رد به سینه آنها می زند تا بالاخره به رستگاری برسد: به خلاقیت و امید.
عنوان این جلد، توجه خواننده را به خود جلب میکند. این عنوان به موضوع ویژه ای اشاره دارد و به شکلی محتوای این جلد از کتاب را آشکار میکند. شهر سدوم و شهر عموره ازجمله شهرهای باستانی فلسطین بودند که طبق نوشته های کتاب تورات، به عنوان مرکز فساد از آن یاد شده است. دانته نیز در کتاب دوزخ، از این شهر نامبرده است.
راوی نیز در شروع کتاب سدوم و عموره متوجه میشود که بارون دو شارلوس – برادر دو گرمانت – با آن همه جلال و جبروت و جایگاه، دچارانحراف اخلاقی(لواط)است. در واقع اغلب کارکتر ها در این جلد مشکلات زیادی دارند اما مشکل اخلاقی دو شارلوس بیشتر از مشکلات دیگران به چشم میآید. راوی در این جلد به مسئله جنسیت میپردازد که میتوان گفت فراتر از یک طبقه و یا گروه خاصی از افراد است. راوی در این جلد افول و سقوط میکند. یعنی که تمام عقایدش دررابطه با اشراف و به صورت کلی درباره شخصیت آدمی به هم ریخته و عوض می شود. حتی می شود گفت راوی خودش را گم کرده و سراز کار خودش در نمیآورد که چرا قبلا، این اندازه شیفته و علاقه مند به اشراف بود و دوست داشت که وارد این طبقه شود. فرایند این سقوط در جلد قبل شروع شده بود اما در این جلد راوی سریعا این سرازیری را طی میکند و کاملا از اشراف نا امید می شود.
یکی ازاتفاقات مهم در کتاب سدوم و عموره، و سوق داده شدن راوی به سمت آلبرتین است. او به اندازه ای برای دیدار با آلبرتین هیجان و ذوق دارد که به دعوت یکی از اشراف پاسخ رد می دهد و تصمیم میگیرد به «لذت واقعی» روی بیاورد. آلبرتین در جلدهای قبل نیز وجود داشت اما در این جلد، جدی تر به او پرداخته خواهد شد.
نوان: در جستجوی زمان از دست رفته
جلد چهارم: سدوم و عموره
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد صفحات جلد چهارم: ۶۶۸
جلد پنجم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
کتاب اسیر
از ابتدای رمان تا به این جا عشق به شکل های مختلف در داستان خود را نشان می دهد. درهمان اول ماجرای عاشقانه سوان را خواندیم و پس از آن، ماجراهای عاشقی کردن راوی داستان با دختر سوان را نظاره گربودیم. درادامه با دوشیزگان شکوفا وآلبرتین روبروخواهیم شد. اما رابطه راوی با آلبرتین دارای مقداری پیچیدگی بود و زیاد هم به آن پرداخته نمی شد. راوی درگیریهای دیگری داشت، اما در پایان جلد سدوم و عموره، عشق بین راوی و آلبرتین در حال شکل گیری بود. مدت طولانی، آلبرتین حواس راوی را به خود پرت کرده بود ولی تلاش برای نزدیک شدن به آلبرتین با شکست مواجه می شد تا اینکه بالاخره این دو نفر خیلی به هم نزدیک شدند.
نتیجه نزدیکی راوی وآلبرتین، در ابتدای کتاب اسیر نمایانگر می شود و خواننده درجملات آغازین این جلد مشاهده می کند که آلبرتین در کنار راوی زندگی میکند. مادرِ راوی مدتی به کومبره رفته است تا در کنار عمه بزرگ باشد. راوی این فرصت را غنیمت می شمارد و آلبرتین دوست داشتنی را نزد خود آورده است. بوسه شیرین کودکی را، که او از مادرش میگرفت را حالا از آلبرتین میگیرد.
همان گونه که پیش تراشاره شد، راوی با گذراز هر مرحله در زندگیاش دچار رشد می شود و حالا در سخت ترین مرحله از زندگی قرار دارد. در کتاب اسیر شاهد هستیم که احساسات و عواطف راوی و جنبههای متعدد عشق با کوچکترین جزییات به تصویر کشیده شده است. عاشق شدن به هیچ عنوان آسان نیست و مصائبی که در راه آن وجود دارد اغلب میتواند چالشبرانگیز باشد. راوی نیز با مشکلات مختلفی روبه رو است. مواردی که مارسل پروست از سختی رابطه بین عاشق و معشوق ارائه میدهد بسیار دقیق و جذاب است و میتوان گفت، پروست عشق را یکبار دیگرمعنا میکند و این بار تمام جوانب آن را به خواننده نشان میدهد.
پروست در این جلد علاوه بر آفرینش لحظات عاشقانه، که بسیار جذاب هستند، به خواننده این هشدار را میدهد که اگر عواطفش را کنترل نکند، هر چیزی را که به دست آورده به راحتی از دست خواهد داد . راوی با تمام مصائب مسیرعشق درگیر میشود. از اسیر شدن دردام عشق تا رشد عشق در وجودش و پس ازآن تصاحب کردن معشوق. در کل این راه نیز ما میتوانیم با او همراه باشیم و هرآنچه را که تجربه میکند، لمس کنیم. عجیب نیست اگر همه عاشقان را به خواندن این کتاب مجبور کنیم.
مشخصات کتاب
عنوان: در جستجوی زمان از دست رفته
جلد پنجم: اسیر
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد صفحات جلد پنجم: ۵۲۵
جلد ششم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
گریخته
جلد ششم کتاب در جستجوی زمان از دست رفته، اثر مارسل پروست، کتاب گریخته است. در این جلد، مقدمه ی پایان کتاب قرار دارد و مخاطب کم کم متوجه همه جوانب ریز و درشت داستان میشود. همانطور که میدانید؛ طرح اولیه رمان، سه جلد بوده اما با شروع جنگ جهانی، پروست تصمیم گرفت رمان خود را توسعه دهد.
این جلد از کتاب شروعی برای پایان بندی کتاب است. ما در این جلد با شکلی جدید از کارکترهای متعدد روبهرو میشویم که تصور میکردیم با آنها آشنا هستیم. اما در این جلد مشاهده می کنیم که هر شخص برای خودش ابعاد پنهانی دارد که تنها با گذشت زمان ممکن است خودش را نشان دهد. این نویسنده در این جلد به ما نشان میدهد که آدمها را نمیتوان به دو دسته سیاه و سفید تقسیم کرد، انسان ها خاکستریاند.
در اخراینکه در کتاب گریخته، ما معنای مرگ و درد ناشی از آن را همراه با راوی دوباره تجربه میکنیم. بعد از خواندن این جلد می توانیم ابعاد دیگری از رنج و مرگ را مشاهده کنیم. همچنین در پایان این جلد است که خواننده احتمالا تمایل ندارد به پایان نزدیک شود. کتابی که در اوایل بسیار طولانی به نظرمی آمد.
عنوان: در جستجوی زمان از دست رفته
جلد ششم: گریخته
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد صفحات جلد ششم: ۳۶۷
جلد هفتم کتاب در جتسجوی زمان از دست رفته
زمان بازیافته
سرانجام به آخرین جلد کتاب مارسل پروست رسیدیم. این جلد بسیار شگفتی آفرین است و خوب است بدانید که آخرین فصل آخرین جلد کتاب در جستجوی زمان از دست رفته بعد از اولین فصل اولین جلد، نوشته شده است. مارسل باقی رمان را بعد از این نوشته است. شک نداشته باشید که هر خوانندهای بعد از تمام کردن این جلد، تا همیشه با احترام از این نویسنده بزرگ، مارسل پروست یاد خواهد کرد.
آلبرتین به اسیری گرفته شد، فرار کرد و در آخر فوت کرد. اما راوی همچنان در جستجوی زمان از دست رفته خویش است. مرگ آلبرتین در جلد قبل باعث آفرینش توصیفات سوزناکی شد که هر خوانندهای را متاثر خواهد کرد. اگر چه راوی را هم به مرز دیوانگی کشاند اما او تقریبا توانست «فراموش» کند و از این درد گذر کند. در این جلد مشاهده می کنیم که راوی از نو به سراغ دوستان اشرافی خود می رود و سعی می کند مرگ آلبرتین را فراموش کند.
مارسل پروست با این جلد نشان داد که تا چه حد هنرمند گران قدری است. فقط با خواندن این جلد پی میبریم که پروست چطور همه جنبههای رمان از لحاظ ساختاری رعایت کرده و این چنین شاهکاری آفریده است. در اوایل انتشار رمان درباره کامل نبودن رمان در جستجوی زمان از دست رفته و اینکه ساختار مناسبی ندارد انتقادات زیادی وجود داشت اما همه این ها، با انتشار جلد آخر رمان از بین رفت. مترجم کتاب در این مورد، در مقدمه ی این جلد چنین مینویسد که:
این جلد از کتاب، تحقق یافتن وعدهای است که مارسل پروست مدتها پیش، از زمان انتشار اولین جلد، به خوانندگان سردرگم داده بود و اطمینان داشت طرح دقیق و کلی رمان، با این جلد، آشکار خواهد گشت.
شک نداشته باشید که زمان بازیافته، بهترین و جذاب ترین جلد از رمان هفت جلدی «در جستجوی زمان از دست رفته» مارسل پروست است. در واقع این جلد، دیدگان ما را بر روی خیلی ازمسائل درون رمان باز میکند و خواننده دلش میخواهد از اول، دوباره شروع به خواندن کتاب کند. کتابی که به احتمال زیاد در ابتدا از آن واهمه داشت و جملههای سنگین و پیچیده آن او را می ترساند .ادبیات برای ما در این جلد یک بار دیگر معنا میشود و نکات ریزاتفاقات، اکنون خودشان را برای ما بر ملا میکنند.
در این جلد خواننده مدام شگفتزده خواهد شد و با جملات و صحنههای جذاب روبهروخواهد شد. می شود گفت همه ی این جلد نتیجهگیری است. نتیجهگیری از راه پر پیچ و خمی که تابحال به همراه راوی گذرانده ایم. متوجه می شویم که چه زمانهایی را از دست داده ایم و چه لحظاتی را از زندگی واقعی دور بودهایم.
عنوان: در جستجوی زمان از دست رفته
جلد هفتم: زمان بازیافته
نویسنده: مارسل پروست
ترجمه: مهدی سحابی
انتشارات: مرکز
تعداد صفحات جلد هفتم: ۴۹۲
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید