چگونه اقتصاد خرد را بخوانیم؟
چگونه اقتصاد خرد را بخوانیم؟ اقتصاد خرد نام یک درس یا سر فصل می باشد که معمولا دانشجویان رشته های اقتصاد، مهندس صنایع، حسابداری و مدیریت به احتمال فراوان با آن مواجه می شوند. این درس در دوره مدیریت مالی تام آکادمی نیز تدریس شده است. اقتصاد خرد زیر مجموعه ای از مفهوم کلی اقتصاد است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. درک مفهوم اقتصاد خرد پیش زمینه مهمی برای یادگیری مفاهیم مهم تری از اقتصاد است و نباید آن را با اقتصاد کلان اشتباه گرفت.
همان طور که احتمالا می دانید مفهوم اقتصاد به معنای مدیریت کردن منابع محدود و کم یاب است. با فرا گیری این علم در می یابید که این منابع باید چگونه و بین چه ارگان هایی تقسیم شوند تا بیش ترین کارایی و بهره وری را داشته باشند. نظریه اقتصاد خرد نیزبه طور مفصل به تقسیم بندی و تخصیص از منابع تولید کل می پردازد.
علم اقتصاد خرد ( Microeconomics ) به این مفهوم می پردازد که عوامل موثر بر تصمیم گیری برای مدیریت منابع اصلی چیست و هر کدام چه تاثیری در روند تخصیص منابع دارد. به همین منظور به مطالعه انتخاب ها و تصمیم هایی که گرفته شده می پردازد و با تجزیه و تحلیل آن ها به داده هایی می رسد که نتیجه آن در جهت بهبود سطح مدیریت منابع است.
اقتصاد خرد به زبان ساده چیست؟
اقتصاد خرد مطالعه رفتار افراد، خانوارها و شرکت ها در تصمیم گیری و تخصیص منابع است. عموماً در بازارهای کالاها و خدمات کاربرد دارد و به مسائل فردی و اقتصادی می پردازد. مطالعه اقتصاد خرد به این می پردازد که مردم چه انتخاب هایی انجام می دهند، چه عواملی بر انتخاب های آنها تأثیر می گذارد و چگونه تصمیمات آنها با تأثیر بر قیمت، عرضه و تقاضا بر بازارهای کالا تأثیر می گذارد.
چگونه اقتصاد خرد بر زندگی روزمره تأثیر می گذارد؟
اقتصاد خرد مطالعه چگونگی انتخاب افراد و کسب و کارها در مورد بهترین استفاده از منابع محدود است. اصول آن را می توان به طور مفید در تصمیم گیری در زندگی روزمره به کار برد. به عنوان مثال، زمانی که یک آپارتمان اجاره می کنید. به هر حال اکثر مردم زمان و پول محدودی دارند. آنها نمیتوانند هر کاری را که میخواهند بخرند یا انجام دهند، بنابراین تصمیمات خرد اقتصادی حساب شده در مورد نحوه استفاده از منابع محدود خود برای به حداکثر رساندن رضایت شخصی میگیرند.
به طور مشابه، یک تجارت نیز زمان و پول محدودی دارد. کسبوکارها همچنین تصمیماتی میگیرند که به بهترین نتیجه برای کسبوکار منجر میشود، که ممکن است به حداکثر رساندن سود باشد.
حوزه اقتصاد خرد سرمایهگذاران را مورد علاقه قرار میدهد زیرا هزینههای مصرفکننده فردی تقریباً 68 درصد یا حدود دو سوم اقتصاد ایالات متحده را تشکیل میدهد.
مفهوم اقتصاد خرد
اقتصاد خرد مطالعه آن چیزی است که ممکن است زمانی اتفاق بیفتد، زمانی که افراد در پاسخ به تغییرات در انگیزه ها، قیمت ها، منابع و یا روش های تولید انتخاب می کنند. بازیگران منفرد اغلب در زیر گروههای اقتصادی خرد، مانند خریداران، فروشندگان و صاحبان کسبوکار گروهبندی میشوند. این گروهها با استفاده از پول و نرخ بهره به عنوان مکانیزم قیمتگذاری برای هماهنگی، عرضه و تقاضای منابع را ایجاد میکنند.
اهمیت مطالعه اقتصاد خرد
هر مصرف کننده و یا تولید کننده ای که شامل شرکت ها و کارخانه ها می شود با هر میزان از توانایی مالی و منابع، باز هم با مقدار محدودی از زمان و بودجه رو به رو هستند. آموزش اقتصاد خرد به زبان ساده به ما می فهماند که مدیریت منابع و تصمیمات اتخاذ شده باید چگونه باشد تا یک سیستم در جهت بهره وری هر چه بیش تر حرکت کند.
با مطالعه منابع اقتصاد خرد و فرا گیری علم اقتصاد در می یابیم که چگونه تصمیم ها و انتخاب های ما بر روند عرضه و تولید کالا، خدمات و در نتیجه قیمت و بهای محصولات تاثیر می گذارد. اقتصاد خرد در کوچک ترین واحد اجتماعی یعنی خانواده نیز جریان دارد. این علم به بررسی ریز ترین تصمیم گیری های فردی یا جمعی در خانواده ها می پردازد و میزان مخارج، پس انداز و یا نحوه انتخاب اعضا در رابطه با یک خرید را در جزئی ترین سطوح بررسی می کند.
جدا از تاثیراتی که اقتصاد خرد در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد به عنوان یکی از دروس دانشگاهی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به این منظور بهتر است با منابع اقتصاد خرد آشنا شوید و همچنین اهمیت و پیش نیاز های اساسی برای مطالعه و فرا گیری این درس را بدانید. در زمینه ریاضی لازم است تا با مباحثی مثل جبر و احتمال آشنایی داشته باشید و علاوه بر آن کلیات اقتصادی را هم تا حدودی بدانید.
چهار تئوری اصلی اقتصاد خرد
نظریه اقتصاد خرد با یک تحلیل هدف واحد و حداکثرسازی مطلوبیت فردی آغاز می شود. از نظر اقتصاددانان، عقلانیت به این معناست که ترجیحات یک فرد پایدار، کلی و گذرا باشد. در اینجا به چهار تئوری اصلی این موضوع می پردازیم:
نظریه تقاضای مصرف کننده
تئوری تقاضای مصرف کننده ترجیح مصرف کالا و خدمات را به هزینه مصرف مرتبط می کند. چنین همبستگی راهی را برای مصرف کنندگان، مشروط به محدودیت های بودجه، برای دستیابی به تعادل بین هزینه ها و ترجیحات با بهینه سازی مطلوبیت، فراهم می کند.
تئوری ارزش ورودی تولید
بر اساس تئوری ارزش ورودی تولید، قیمت هر کالا یا محصول بر اساس تعداد منابعی که برای ایجاد آن صرف می شود، تعیین می شود. هزینه ممکن است شامل چندین عامل تولید (از جمله زمین، سرمایه یا نیروی کار) و مالیات باشد. فناوری ممکن است به عنوان سرمایه در گردش (به عنوان مثال، کالاهای واسطه ای) یا سرمایه ثابت (به عنوان مثال، یک کارخانه صنعتی) در نظر گرفته شود.
تئوری تولید
تئوری تولید در اقتصاد خرد توضیح می دهد که چگونه کسب و کارها در مورد مقدار مواد خام مورد استفاده و مقدار اقلام تولید و فروش تصمیم می گیرند. رابطه ای بین کمیت کالاها و عوامل تولید از یک سو و قیمت کالاها و عوامل تولید از سوی دیگر تعریف می کند.
تئوری هزینه فرصت
بر اساس تئوری هزینه فرصت، ارزش بهترین جایگزین بعدی موجود، هزینه فرصت است. این کاملاً به ارزش گذاری بهترین گزینه بعدی بستگی دارد و نه به تعداد گزینه ها.
مباحث مهم اقتصاد خرد
الف) عرضه و تقاضا:
این مدل نوعی شیوه اقتصادی برای به تعادل رساندن قیمت کالا های عرضه شده با میزان تقاضای آن ها در بازار است. این نظریه بیان می کند که چگونه قیمت کالا بر میزان عرضه اثر می گذارد و تولید را تحت کنترل قرار می دهد.
در مباحث اقتصاد خرد رقابت، مقدار تولید و بهای کالا در بازار توسط قانون عرضه و تقاضا تعیین می شود. در این جا تقاضا به معنای میزان نیاز خریداران برای خرید کالا می باشد و عرضه همان قیمت و میزان در دسترس بودن کالا را نشان می دهد.
ب) تعادل اقتصادی:
این مفهوم زمانی معنا پیدا می کند که میزان عرضه با تقاضا به حد برابر رسیده باشد. قیمت تعادلی توسط قانون عرضه و تقاضا مشخص می شود. تعادل اقتصادی در مفهوم عرضه و تقاضا در بازار بیان کننده هزینه نهایی و میزان مطلوب بودن آن است.
ج) مارژینالیسم (Marginalism):
این مفهوم به عبارتی نوعی کمال گرایی است که مصرف کنندگان تمایل دارند با توجه به شاخص های مالی و درآمد به بهترین نوع کالا یا خدمات دست پیدا کنند و در مقابل تولید کننده نیز با اجرای محدودیت هایی در تولید و قیمت، سود خود را به حداکثر می رساند.
در این عبارت تجزیه و تحلیل داده های حاصل از عرضه و تقاضا را می توان به عنوان معیاری برای مقایسه در بازار قرار داد به این صورت که وقتی سود نهایی که شامل مقایسه هزینه نهایی و در آمد نهایی است به صفر برسد میزان افزایش تولید متوقف می شود.
حوزه علم اقتصاد به دو دسته اقتصاد خرد و اقتصاد کلان تقسیم می شود. در تعریف اقتصاد خرد تمرکز مبحث روی بازار های فردی می باشد در حالی که مباحث مربوط به اقتصاد کلان در مورد مسائل اقتصادی بزرگ تر و پیچیده تر مانند تورم می باشد.
هر فرد با مطالعه کامل مباحث اقتصاد خرد توانایی این را به دست می آورد تا عملکرد مصرف کنندگان و تولید کنندگان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و ساختار هایی مثل بازار رقابتی و انحصاری را از هم مجزا کند. به این صورت در نهایت می تواند از اصول اقتصادی در بررسی رفتار و تحلیل های سیاسی استفاده کند.
تعاریف اساسی:
تقاضا: در اقتصاد خرد، تقاضا به مقدار محصول یا خدماتی گفته می شود که مصرف کنندگان مایل به خرید در سطح قیمتی خاص هستند. مقدار تقاضای مصرف کنندگان نیز به توانایی پرداخت آنها بستگی دارد.
عرضه: در اقتصاد خرد، عرضه به مقدار محصول یا خدماتی اطلاق می شود که تولیدکنندگان مایل به ارائه در سطح قیمتی خاص هستند. علاوه بر این، شرکت ها به دنبال به حداکثر رساندن سود خود هستند. از این رو، اگر بتوان آنها را با قیمت های بالاتر فروخت، مقدار بیشتری از محصولات را تولید و عرضه می کنند.
هفت نکته اصلی در زمینه اقتصاد خرد
· عقلانیت مصرف کننده فرض بر این است که مصرف کنندگان تصمیمات منطقی برای به حداکثر رساندن مطلوبیت با توجه به کمبود منابع اتخاذ خواهند کرد.
· تعیین قیمت در بازار رقابتی قیمت در یک بازار کامل توسط تقاضا و عرضه تعیین می شود.
· تولید، هزینه و درآمد. این مورد تعیین می کند که با در نظر گرفتن تمام هزینه های وارد شده به فرآیندهای تولید، چه مقدار تولید برای ایجاد درآمد هدف مورد نیاز است.
· ساختارهای بازار اینها ماهیت و رقابت در بازار را تعیین می کنند.
· بازار کار به این سوال پاسخ می دهد که آیا نیروی کار لازم وجود دارد؟
· شکست بازار زمانی که مکانیسم های قیمت در تخصیص منابع ناکام باشند، بازار با شکست مواجه می شود.
· توزیع ثروت. نابرابری درآمد ممکن است باعث فقر بیشتر شود حتی اگر سطح زندگی در حال بهبود باشد.
مفاهیم اساسی اقتصاد خرد
مطالعه اقتصاد خرد شامل چندین مفهوم کلیدی است، از جمله:
· انگیزه ها و رفتارها:
نحوه واکنش افراد به عنوان افراد یا شرکت ها به موقعیت هایی که با آنها مواجه می شوند.
· نظریه سودمندی:
مصرف کنندگان ترکیبی از کالاها را خریداری و مصرف می کنند که شادی یا “مفید” آنها را به حداکثر می رساند، مشروط به محدودیت درآمدی که برای خرج کردن در دسترس دارند.
· تئوری تولید:
این مطالعه تولید یا فرآیند تبدیل نهاده ها به خروجی است. تولیدکنندگان به دنبال انتخاب ترکیبی از نهادهها و روشهای ترکیب آنها هستند که هزینه را به حداقل میرساند تا سود خود را به حداکثر برساند.
· تئوری قیمت:
تئوری مطلوبیت و تولید برای تولید نظریه عرضه و تقاضا که قیمت ها را در بازار رقابتی تعیین می کند، تعامل دارند. در یک بازار کاملاً رقابتی، نتیجه میگیرد که قیمت مورد نیاز مصرفکنندگان همان قیمتی است که توسط تولیدکنندگان عرضه میشود. که منجر به تعادل اقتصادی می شود.
روش های مطالعه اقتصاد خرد
افرادی که با هدف شرکت در آزمون کنکور کارشناسی ارشد اقتصاد اقدام به مطالعه منابع اقتصاد خرد می کنند احتمالا مطلع هستند که این درس درست مثل مبحث اقتصاد کلان ضریب چهار را دارد و همین ضریب هم نشان دهنده اهمیت بالای آن در تاثیر گذاری رتبه و نمره داوطلبان دارد. بنابراین بهتر است که مطالعه و یادگیری این درس جدی گرفته شود.
شاید این سوال برای داوطلبانی که در کنکور ارشد شرکت می کنند پیش آمده باشد که چگونه برای ارشد اقتصاد بخوانیم؟ در پاسخ به این سوال باید بدانیم که داوطلبان ممکن است از نظر پیش زمینه مطالعاتی دارای تفاوت سطح در مبحث اقتصاد باشند به همین دلیل روش های متفاوتی برای سطوح مختلفی از آمادگی داوطلبان وجود دارد که به صورت مجزا به آن ها می پردازیم تا آموزش اقتصاد خرد به زبان ساده را بازگو کنیم.
روش اول) داوطلبانی که پایه اقتصاد خرد و ریاضی قوی دارند:
افرادی که در درس ریاضی معلومات زیادی دارند به طبع نیازی به بازخوانی مبحث های آن ندارند و در نتیجه با توجه به این که پایه قوی در مبحث اقتصاد خرد دارند می توانند به سادگی از پس سوالاتی که با مباحث ریاضی به خصوص مشتق ترکیب می شوند بر آیند.
روش دوم) داوطلبانی که پایه اقتصاد خرد قوی ولی ریاضی ضعیف دارند:
به این دسته از داوطلبان توصیه می شود تا در روند آماده سازی و مطالعه خود برای آزمون حتما زمان بیش تری برای مباحث ریاضی بگذارند و بعد از تسلط کافی می توانند مباحث اقتصاد را از منابع اقتصاد خرد مطالعه کنند. همچنین باید توجه داشته باشند که انتخاب منابع درست علاوه بر مقدار زمان و انرژی ای که صرف این درس می کنند تاثیر زیادی بر میزان تسلط آن ها خواهد داشت.
توصیه می شود در زمان مطالعه اقتصاد خرد بر مطالبی مانند مفهوم انواع بازار ها و تفاوت های آن و همچنین مفهوم دقیق اصطلاحات اقتصاد خرد تسلط کافی داشته باشند تا به این شکل در جلسه آزمون با سرعت مناسبی به سوالات پاسخ دهند.
روش سوم) داوطلبانی که پایه اقتصاد خرد ضعیف ولی ریاضی قوی دارند:
این دسته از داوطلبان به دلیل تسلط کافی بر ریاضی نیازی به مرور آن ندارند و به همین علت می توانند زمان بیشتری را به مطالعه منابع اقتصاد خرد اختصاص دهند و با تسلط کافی بر مباحث اقتصاد در جلسه آزمون راحت تر به سوالات ترکیبی با ریاضی پاسخ دهند.
روش چهارم) داوطلبانی که پایه اقتصاد خرد و ریاضی ضعیف دارند:
این دسته از داوطلبان نیازمند آن هستند که وقت و انرژی بسیار زیادی برای روند آماده سازی خود برای آزمون بگذارند. توصیه می شود تا برای شروع، ابتدا به مطالعه مباحث ریاضی پرداخته تا بتوانید با پیش زمینه قوی تر و تسلط بیشتر به سراغ مباحث اقتصاد خرد بروید.
بعد از تسلط در درس ریاضی انتخاب منابع اقتصاد خرد از اصلی ترین مواردی است که به یادگیری داوطلبان کمک می کند. بنا براین پیشنهاد می شود تا منابع اقتصاد خرد را با دقت انتخاب کرده تا با مطالعه آن ها به سطحی مطلوبی از آمادگی برای آزمون برسند .
حال با توجه به مطالب بالا هر داوطلب باید با مقایسه به این نتیجه برسد که در چه سطحی قرار دارد. تعیین سطح یکی از موارد مهم و اثر گذار در روند مطالعه افرادی است که برای آزمون کنکور آماده می شوند زیرا هر داوطلب با توجه به پیشینه دانش و علمی که آن را فرا گرفته روش مطالعه و منابع مختلفی انتخاب می کند. این منابع باید به گونه ای باشد که در مدت زمان محدودی که برای آزمون آماده می شوید سطح علمی شما را افزایش داده و به سرعت شما در پاسخ دادن سوالات در جلسه کمک کند.
تفاوت بین اقتصاد خرد و اقتصاد کلان چیست؟
اقتصاد کلان شاخه ای از علم اقتصاد است که تصویری اساسی را به تصویر می کشد. خود را با اقتصاد در مقیاس گسترده بررسی می کند و چندین موضوع از یک اقتصاد در نظر گرفته می شود. مسائلی که یک اقتصاد با آن مواجه است و پیشرفتی که آن ایجاد می کند به عنوان بخشی از اقتصاد کلان سنجیده و درک می شود.
اقتصاد کلان به مطالعه ارتباط بین کشورهای مختلف در مورد اینکه چگونه سیاست های یک کشور بر دیگری تأثیر می گذارد، می پردازد. در محدوده خود، موفقیت و شکست استراتژی های دولت را تحلیل می کند.
در اقتصاد کلان، ما معمولاً ارتباط کل تولید کشور و میزان اشتغال را با ویژگیهای خاصی مانند قیمت تمام شده، نرخ دستمزد، نرخ بهره، سود و غیره با تمرکز بر یک کالای خیالی و آنچه برای آن اتفاق میافتد بررسی میکنیم.
در زمینه تفاوت این دو مورد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تفاوت به لحاظ معنایی:
· اقتصاد خرد شاخهای از علم اقتصاد است که به مطالعه رفتار افراد، خانوارها و بنگاهها در تصمیمگیری و تخصیص منابع میپردازد. بازارهای کالا و خدمات را در بر می گیرد و به مسائل اقتصادی می پردازد اما اقتصاد کلان شاخه ای از علم اقتصاد است که به مطالعه رفتار و عملکرد اقتصاد در کل می پردازد. مهمترین عوامل مورد مطالعه در اقتصاد کلان عبارتند از تولید ناخالص داخلی (GDP)، بیکاری، تورم و نرخ رشد و غیره.
تفاوت به لحاظ حوزه مطالعه ای:
· اقتصاد خرد بخش خاصی از بازار اقتصاد را مطالعه می کند اما اقتصاد کلان به مطالعه کل اقتصاد می پردازد که بخش های مختلف بازار را در بر می گیرد.
تفاوت به لحاظ معاملاتی:
· اقتصاد خرد با موضوعات مختلفی مانند تقاضا، عرضه، قیمت گذاری عوامل، قیمت گذاری محصول، رفاه اقتصادی، تولید، مصرف و غیره سروکار دارد اما اقتصاد کلان با موضوعات مختلفی مانند درآمد ملی، توزیع، اشتغال، سطح عمومی قیمت، پول و غیره سروکار دارد.
روش اقتصاد خرد
مطالعه اقتصاد خرد از نظر تاریخی بر اساس نظریه تعادل عمومی، توسعه یافته توسط لئون والراس در عناصر اقتصاد محض (1874) و نظریه تعادل جزئی، ارائه شده توسط آلفرد مارشال در اصول اقتصاد (1890) انجام شده است. چتر بزرگتر اقتصاد خرد نئوکلاسیک. اقتصاد نئوکلاسیک بر چگونگی انتخابهای منطقی مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای به حداکثر رساندن رفاه اقتصادی خود، با توجه به محدودیتهای درآمد و منابع در دسترس تمرکز میکند. اقتصاددانان نئوکلاسیک مفروضات سادهکنندهای درباره بازارها میکنند، مانند دانش کامل، تعداد بینهایت خریداران و فروشندگان، کالاهای همگن یا روابط متغیر ثابت، به منظور ساخت مدلهای ریاضی رفتار اقتصادی.
این روشها تلاش میکنند رفتار انسان را به زبان ریاضی عملکردی نشان دهند، که به اقتصاددانان اجازه میدهد تا مدلهای قابل آزمون ریاضی از بازارهای فردی را توسعه دهند. نئوکلاسیک ها معتقد به ساختن فرضیه های قابل اندازه گیری در مورد رویدادهای اقتصادی هستند، سپس از شواهد تجربی استفاده می کنند تا ببینند کدام فرضیه بهتر عمل می کند. به این ترتیب از شاخه «پوزیتیویسم منطقی» یا «تجربه گرایی منطقی» فلسفه پیروی می کنند. اقتصاد خرد بسته به سؤال مورد مطالعه و رفتارهای درگیر، طیف وسیعی از روش های تحقیق را به کار می گیرد.
برنامه ریزی مطالعه برای آزمون ارشد
برنامه ریزی برای ارشد اقتصاد مانند هر برنامه ریزی دیگری نیاز به شناخت دقیق از خود و سطح توانایی های خود می باشد. در تنظیم این برنامه ریزی باید به خاطر داشته باشید که برنامه ریزی بر اساس ایده آل ها و رویا ها نه تنها شما را به اهداف تان نزدیک نمی کند بلکه باعث دل زدگی و نا امید شما از ادامه دادن مسیر تان می شود.
به همین دلیل لازم است تا هر شخص با توجه به برنامه زندگی خود و سطح توانایی و دانش خود اقدام به برنامه ریزی برای ارشد اقتصاد کنند. به این منظور برنامه ریزی های زمان دار مربوط به این مبحث به دو دسته تقسیم می شوند.
گروه اول) برنامه ریزی سه ماهه برای داوطلبانی که از قبل مطالعه داشته اند:
این دسته مربوط به داوطلبانی می شود که دارای لیسانس مرتبط یا غیر مرتبط هستند. به هر حال با هر میزان از توانایی و هر چقدر ناقص به مطالعه پرداخته اند. این افراد در چنین بازه محدودی هم می توانند با مدیریت زمان و بالا بردن کیفیت مطالعه با آمادگی بالا در آزمون شرکت کرده و موفق شوند.
حتی اگر تا آن لحظه مطالعه دروس را به شکل سطحی و سرسری انجام داده باشند در مدت زمان باقی مانده به آزمون می توانند با انتخاب منابع درست و برنامه ریزی دقیق که شامل افزایش ساعات مطالعه می شود به موفقیت برسند. در این دوره مطالعاتی ممکن است با مشکلی به نام فراموشی مطالب رو به رو شوید. در چنین شرایطی مشورت گرفتن از مشاور های متخصص و تنظیم یک برنامه متناسب با توانایی ها و سطح سواد علمی شما به موفقیت تان کمک می کند.
توصیه می شود در این روش برنامه ریزی برای ارشد اقتصاد ابتدا سعی شود تا به مطالبی که از گذشته آموخته اید تسلط کافی پیدا کنید و بعد از آن به مطالعه دروس جدید بپردازید. همچنین مطلوب است دو ماه ابتدایی به فرا گیری مطالب عمیق و مفهومی تر اختصاص داده و در نهایت دوره یک ماهه آخر را به مرور و تست زنی بپردازید.
گروه دوم) برنامه ریزی سه ماهه برای داوطلبانی که از قبل مطالعه نداشته اند:
این دسته از داوطلبان نیز به دو گروه لیسانس مرتبط و غیر مرتبط تقسیم می شوند. اگر جزو دسته دوم هستید بهتر است بدانید که با توجه به حجم منابع اقتصاد خرد برای آزمون نیاز به یک برنامه ریزی برای ارشد اقتصاد دارید. به گونه ای که با حذف برخی سر فصل ها و افزایش ساعات مطالعه بتوانید سطح خود را به داوطلبان دیگر نزدیک کرده و حتی نتیجه بهتری نیز بگیرید.
این که تا کنون در رشته غیر مرتبط به تحصیل پرداخته اید نباید شما را نا امید کند بلکه باید بدانید داوطلبان دیگر نیز که دارای مدرک مرتبط هستند هم نیاز به مرور درس های خود دارند. تنها چیزی که باعث شود تا محدودیت بیش تری را حس کنید کمبود زمان برای آزمون و خطا می باشد. شما باید در این دوره سه ماهه و کوتاه به ایده آل ترین برنامه ریزی برای ارشد اقتصاد برسید و طبق آن برای آزمون آماده شوید.
در چنین شرایطی مشاور های تحصیلی زبده می توانند به شناخت شما از سر فصل ها و مباحثی که هر ساله تعداد زیادی از تست های آزمون را شامل می شوند کمک کنند. بنابراین با حذف تعدادی از سر فصل های کم اهمیت و تمرکز بر مباحث نکته دار و مهم موفقیت برای شما نیز امکان پذیر است به شرطی که عاقلانه و متعهد به هدف به تلاش خود ادامه دهید.
کاربردهای اقتصاد خرد
اقتصاد خرد را می توان به معنای مثبت یا هنجاری به کار برد. اقتصاد خرد مثبت رفتار اقتصادی را توصیف می کند و توضیح می دهد که در صورت تغییر شرایط خاص چه انتظاری باید داشت. اگر یک تولیدکننده قیمت خودروها را افزایش دهد، اقتصاد خرد مثبت می گوید مصرف کنندگان تمایل به خرید کمتر از قبل خواهند داشت. اگر یک معدن بزرگ مس در آمریکای جنوبی فرو بریزد، قیمت مس تمایل به افزایش خواهد داشت، زیرا عرضه محدود است. اقتصاد خرد مثبت می تواند به سرمایه گذار کمک کند تا ببیند چرا اگر مصرف کنندگان آیفون های کمتری بخرند، قیمت سهام اپل ممکن است کاهش یابد. اقتصاد خرد همچنین میتواند توضیح دهد که چرا حداقل دستمزد بالاتر ممکن است شرکت وندی را مجبور کند کارگران کمتری استخدام کند.
این توضیحات، نتیجهگیریها و پیشبینیهای اقتصاد خرد مثبت نیز میتواند به صورت هنجاری برای تجویز آنچه مردم، کسبوکارها و دولتها باید انجام دهند تا با ارزشترین یا سودمندترین الگوهای تولید، مبادله، و مصرف در میان فعالان بازار انجام دهند، اعمال شود. این بسط پیامدهای اقتصاد خرد از آنچه هست به آنچه باید باشد یا آنچه مردم باید انجام دهند حداقل به کاربرد ضمنی نوعی نظریه یا اصول اخلاقی یا اخلاقی نیاز دارد که معمولاً به معنای نوعی از سودگرایی است.
بهترین کتاب ها در زمینه یادگیری اقتصاد خرد
هر کسی که در میانه مدرک کارشناسی خود باشد، دو اصل اصلی اقتصاد را می داند: خرد و کلان. در این جا نگاهی به کتاب های یادگیری اقتصاد خرد می اندازیم.
اصول اقتصاد خرد – N. Gregory Mankiw
این کتاب درسی اقتصاد خرد اکنون در ویرایش هفتم خود یکی از پرکاربردترین و معتبرترین کتاب های درسی است. این کتاب با ارائه یک نمای کلی از همه اصول اساسی رشته اقتصاد خرد، برای یک کتاب درسی متراکم دانشگاهی نیز بهطور شگفتانگیزی قابل دسترسی است. این در فصلهای کوتاهی تنظیم شده است، مانکیو خود یک اقتصاددان بسیار محترم است، و حتی برای افراد عادی نقطه شروعی عالی است.
قیمتها و مقادیر: مبانی اقتصاد خرد – Rakesh V. Vohra
این کتاب تلاش می کند تا دقیقاً نحوه آموزش اقتصاد خرد را تغییر دهد، با شروع با اساسی ترین اصول که فقط شامل یک متغیر است و به طور پیوسته پیچیده تر می شود. چیزی که به این نتیجه میرسد این است که ریاضیات مورد نیاز برای درک کامل اقتصاد خرد سادهتر میشود، به طوری که با پیشرفت کتاب، محاسبات بهطور پیوسته سختتر میشود. Vohra همچنین از مثالهای دنیای واقعی استفاده میکند تا مفاهیم را آسانتر درک کند، و این یک افزونه عالی برای کتابخانه اقتصاد خرد شما است.
اقتصاد خرد – پل کروگمن و رابین ولز
تقریباً مانند کتاب دوتایی در مورد اقتصاد کلان، کتاب کروگمن و ولز که مبانی اقتصاد خرد را توضیح می دهد، در دسترس است، به زیبایی نوشته شده است و بیشتر هر چیزی را که باید در مورد این رشته بدانید را پوشش می دهد. بهترین تلاش خود را می کند که هنگام توضیح مفاهیم خود از اصطلاحات تخصصی استفاده نکند و از مثال های واقعی زیادی استفاده می کند تا درک آنها را تا حد امکان آسان کند. اگر می خواهید از زبان متراکم و اصطلاحات گیج کننده علم اقتصاد دور شوید و به راحتی در مورد اقتصاد خرد بیاموزید، این کتاب عالی است.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید