چرا عادت ها مهم اند؟
چرا عادت ها مهم اند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت عادت یک روال رفتاری است که به طور منظم تکرار می شود و تمایل دارد به صورت ناخودآگاه نیز رخ دهد. عادت یک رفتار آموخته شده است که در طول زمان بازتابی می شود. این رفتار اغلب توسط یک زمینه خاص تحریک می شود. برای مثال، ممکن است بهعنوان بخشی از برنامه صبحگاهیتان، بهطور خودکار بعد از اتمام صبحانه، دندانهایتان را مسواک بزنید.
حال می خواهیم بدانیم که چرا عادت ها مهم اند. اولین قدم برای رسیدن به هر هدفی، ابتدا ایجاد یک عادت روزانه است. اگر می خواهید شغل جدیدی پیدا کنید، باید عادت کنید که هر روز به دنبال کار بگردید. پس یک عادت می تواند به شدت بالایی روی زندگی ما تاثیر بگذارد. در ادامه بیشتر درباره این موضوع از مباحث توسعه فردی صحبت می کنیم. پس با ما تا آخر این مقاله جذاب همراه باشید.
منظور از عادت چیست؟
همان طور که در بالا گفتیم یک الگوی رفتاری مکرر و اغلب ناخودآگاه که از طریق تکرار مکرر به دست می آید یک عادت نامیده می شود. در سال 1890، ویلیام جیمز، فیلسوف و روانشناس مشهور، در کتاب خود به نام اصول روانشناسی به موضوع عادت پرداخت. جیمزعادت را به عنوان یک گرایش طبیعی برای هدایت زندگی می دانست. از نظر او موجودات زنده دستهای از عادتها هستند و آن عادتهایی که یک گرایش فطری دارند، غرایز نامیده میشوند.
جیمز همچنین توضیح میدهد که چگونه عادتها میتوانند بر زندگی ما حکومت کنند. او میگوید: هر دنبالهای از کنشهای ذهنی که به طور مکرر تکرار شده باشد، باعث تداوم می شود به صورتی که ما به طور خودکار از خود کی خواهیم تا در شرایطی مشابه فکر، احساس، یا کاری را انجام دهیم که قبلاً به فکر کردن، احساس کردن یا انجام دادن آن عادت کردهایم. این کار بدون هیچ هدفی و یا هیچ فکری اتفاق می افتد.
تعدادی از این عادت ها خوب هستند اما تعدادی از این عادت ها باعث می شوند تا ما گرفتار آن ها شده و آزار ببینیم مانند اهمال کاری، بیقراری، خرج کردن بیش از حد، و ناخن جویدن. هر چه زودتر این عادات بد را بشناسیم، رفع آنها آسانتر می شود. به جای صرفاً تلاش برای حذف یک عادت بد، ممکن است تلاش برای جایگزینی آن با مکانیسم مقابله سالمتر مفیدتر باشد.
چرا عادت ها مهم اند؟
در بالا نیز این موضوع را بیان کردیم که عادت ها می توانند بسیار مهم و اساسی باشند زیرا بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می دهند و اگر بد یا خوب باشند می توانند تاثیر بسیار زیادی را روی زندگی ما بگذارند. عادات به معنای واقعی کلمه اعمال روزمره ما را شکل می دهند که هر چه بیشتر آنها را انجام دهیم قوی تر می شوند.
این فرآیند عادت ها را از تصمیم گیری فعالانه به خودکار شدن بیشتر و بیشتر تغییر می دهد. عادت ها پایه ای برای زندگی می گذارند. از آنجایی که عادتهای شما تبدیل به خود شما میشوند، عاداتی چه خوب و چه بد، که در نهایت پیروی از آنها را انتخاب میکنید، معنی کل زندگی شما را رقم خواهند زد. اگر عادت دارید که با شادی به خانواده خود سلام کنید، در نهایت به فردی شاد تبدیل خواهید شد.
اگر عادت به خوردن سبزیجات با هر وعده غذایی داشته باشید، در نهایت به یک فرد سالم تبدیل خواهید شد. با انتخاب عادات خوب خود را برای داشتن یک زندگی شاد و سالم آماده می کنید. هم چنین عادت ها می توانند جایگزین انگیزه شوند. هر کسی روزهایی را دارد که در آن احساس ورزش کردن، کار کردن یا خوب غذا خوردن ندارند. با این حال، هنگامی که بتوانید این فعالیت ها را به عادت تبدیل کنید، آنها به غریزه دوم زندگی شما تبدیل می شوند و بدون نیاز به فکر کردن آنها را انجام خواهید داد.
ایجاد پایه ای برای عادات سالم تا آخر عمر به شما سود زیادی خواهد رساند. ایجاد عادات خوب کار غیرممکنی نیست و با تصمیم و تمرین صحیح می توانید این روند را آسان تر کنید. اگر بیشتر روز ما متشکل از عادات است، پس به وضوح نقش بسیار مهمی دارند. آنچه امروز انجام می دهیم و عادت هایی که داریم آینده را تعیین می کند. اگر امروز ورزش کنیم، فردا سالم تر خواهیم بود. اگر امروز حتی یک پاراگراف هم ننویسیم، فردا کتابی را نمی توانیم برای خود داشته باشیم. بدون عادات درست، آینده ای که می خواهید اتفاق نخواهد افتاد.
عادت ها چگونه شکل می گیرند؟
همه عادات در چهار مرحله به وجود می آیند نشانه، هوس، پاسخ و پاداش. این الگوی چهار مرحله ای ستون اصلی هر عادتی است و مغز شما هر بار این مراحل را به همان ترتیب طی می کند. اول، نشانه وجود دارد.
نشانه مغز شما را تحریک می کند تا رفتاری را آغاز کند. این باعث می شود که پاداش پیش بینی شود. اجداد ماقبل تاریخ ما به نشانه هایی توجه می کردند که پاداش های اولیه مانند غذا، آب و رابطه جنسی را نشان می داد.
امروزه بیشتر وقت خود را صرف یادگیری نشانه هایی می کنیم که پاداش های ثانویه مانند پول و شهرت، قدرت و موقعیت، تمجید و تایید، عشق و دوستی یا احساس رضایت شخصی را پیش بینی می کنند. البته، این کارها بهطور غیرمستقیم شانس ما را برای بقا و تولید مثل افزایش میدهند، که انگیزه عمیقتر پشت هر کاری است که انجام میدهیم.
ذهن شما مدام در حال تحلیل نشانه هایی است که منجر به پاداش می شود تا آن ها را به عادت تبدیل کرده و به صورت ناخودآگاه انجام دهد. هوس ها مرحله دوم حلقه عادت هستند و نیروی انگیزشی پشت هر عادت هستند.
بدون سطحی از انگیزه یا تمایل بدون یا بدون ولع تغییر، دلیلی برای عمل نداریم. به عنوان مثال شما هوس کشیدن سیگار را ندارید، بلکه هوس آرامشی را دارید که این سیگار به شما می دهد. شما با مسواک زدن دندان های خود انگیزه ندارید، بلکه با احساس تمیزی دهان خود انگیزه به دست می آورید. شما نمی خواهید تلویزیون را روشن کنید بلکه می خواهید سرگرم شوید. هر هوس با تمایل به تغییر وضعیت درونی شما مرتبط است. هوس ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
در تئوری، هر قطعه اطلاعاتی می تواند باعث ایجاد هوس شود، اما در عمل، افراد با نشانه های یکسانی انگیزه و به هوس نمی افتند. برای یک قمارباز، صدای ماشینهای بازی میتواند محرکی قوی باشد که موج شدیدی از میل را برانگیزد. برای کسی که به ندرت قمار می کند، صدای زنگ کازینو فقط یک صدا است. نشانه ها تا زمانی که تفسیر نشوند بی معنی هستند. افکار، احساسات و عواطف ناظر چیزی است که یک نشانه را به یک هوس تبدیل می کند.
چرا موفقیت در گرو عادت ها می باشد؟
تمام موفقیت ها از برخی عادت هایی تشکیل شده است که شما در زندگی خود ایجاد کرده اید. موفقیت شما به عادت های شما بستگی دارد. عادات همان کارهای کوچکی هستند که به طور مرتب انجام می دهید. آن مراحلی که هر روز تکرار می کنید. آیا عادات افراد موفق را دارید؟ برای مثال، هیچ فرد موفقی زمان را تلف نمی کند و هیچ فرد ناموفقی از زمان عاقلانه استفاده نمی کند. به عنوان مثال اگر با افراد مناسب تعامل داشته باشید،این خصیصه می تواند شما را در مسیر موفقیت قرار دهد، زیرا دوستانی که امروز با آنها معاشرت می کنید، احتمالاً به صورت خودکار روی شما تأثیر می گذارند، بنابراین اگر دوستانی دارید یا تمایل به معاشرت با افراد اشتباه را دارید، هرچه سریعتر متوجه این کار شوید. اینکه آنها پتانسیل ساختن یا خراب کردن زندگی شما را دارند بسیار مهم است.
به همین دلیل است که ایجاد عادت در تعامل با افراد مناسب بسیار مهم است، زیرا آنها میخواهند کمک کنند تا شما را در خط موفقیت قرار دهند. ما می توانیم عادت های خود را تغییر دهیم و این چیزی است که آنها را قدرتمند می کند. عادت ها اجزای سازنده یک زندگی عالی هستند. هرچه عادات مثبت و سازنده بیشتری ایجاد کنید، وضعیت بهتری خواهید داشت. آنچه به بدن خود می دهید و اطمینان از اینکه بهترین تلاش خود را برای هر کاری به کار می برید، عادات مهمی هستند که به شما کمک می کنند تا زندگی سالم و مرفهی داشته باشید.
به همین خاطر مهم است تا عادات خود را تغییر یا اصلاح کنید. برخی از محققان ادعا می کنند که انجام یک رفتار به مدت 21 روز آن را به یک عادت تبدیل می کند. در حالی که سایر محققین این را یک افسانه تلقی می کنند، بهتر است یک قدم فراتر رفته و قانون 90/21 را اجرا کنیم یعنی انجام یک رفتار به مدت سه هفته یه 21 روز آن را به یک عادت تبدیل می کند. پس از ایجاد این عادت، تا 90 روز دیگر این رفتار را ادامه دهید. این کار باعث می شود تا این عادت در شما نهادینه شده و آن را به صورت خودکار انجام دهید.
چگونه عادت های بد را کنار بگذاریم؟
عادت های بد زندگی شما را مختل می کند و شما را از دستیابی به اهدافتان باز می دارد. آنها سلامت شما را به خطر می اندازند و هم از نظر روحی و هم جسمی شما را بیمار می کند و وقت و انرژی شما را هدر می دهند. بیشتر عادات بد شما ناشی از دو چیز است، استرس و کسالت. اغلب اوقات، عادات بد به سادگی راهی برای مقابله با استرس و کسالت است.
همه چیز ازجویدن ناخن گرفته تا خرج کردن بیش از حد در خرید و نوشیدن مشروب و اتلاف وقت در اینترنت می تواند پاسخی ساده به استرس و کسالت باشد.اما لازم نیست اینطور باشد. میتوانید راههای جدید و سالمی را برای مقابله با استرس و خستگی به خود بیاموزید، و سپس میتوانید آن ها را جایگزین عادتهای بد خود کنید. البته گاهی اوقات استرس یا کسالتی که در یک فرد وجود دارد در واقع ناشی از مسائل عمیق تری است. فکر کردن به این مسائل ممکن است سخت باشد، اما اگر در ایجاد تغییرات جدی هستید، باید با خودتان صادق باشید.
آیا باورها یا دلایل خاصی پشت عادات بد وجود دارد؟ آیا چیزی عمیقتر وجود دارد یک ترس، یک رویداد یا یک باور محدودکننده که باعث شود شما را به چیزی که برای شما بد است متصل کند؟ شناخت علل عادات بد شما برای غلبه بر آنها بسیار مهم است. همه عاداتی که در حال حاضر خوب یا بد دارید به دلایلی در زندگی شما هستند. این رفتارها به نوعی برای شما مفید است، حتی اگر از جهات دیگر برای شما مضر باشد. اگر کلوچه ها را در خانه می خورید، همه آنها را دور بریزید. اگر وقتی روی مبل می نشینید اولین کاری که انجام می دهید این است که کنترل تلویزیون را بردارید، سپس کنترل از راه دور را در کمد اتاقی دیگر پنهان کنید. با اجتناب از چیزهایی که باعث ایجاد آنها می شوند، ترک عادت های بد را برای خود آسان تر کنید.
نقش عادت ها در زندگی
عادات بسیار مهم هستند، بیشتر از آن چیزی که ما احتمالاً تصور می کنیم. آن ها در در ازدواج، در فرزندپروری، در مراقبت های بهداشتی، در کسب و کار و تقریبا در همه زندگی نقش دارند. مغز ما به عادات بیشتر تمایل دارد تا حتی عقل سلیم را کنار بگذارد.
در طول یک روز حداقل 40 درصد از کارهایی که انجام می دهیم تصمیمات واقعی نیستند، بلکه عادت هستند. این عادت ها با گذشت زمان قوی تر و قوی تر می شوند. آنها در واقع هوس های عصبی ایجاد می کنند که از طریق یک حلقه عادت عمل می کند.
محرکی وجود دارد که منجر به روتینی می شود که مواد شیمیایی لذت بخش را در مغز آزاد می کند که به ما پاداش می دهد. این حلقه عادت بارها و بارها کار می کند و در نهایت خودکار می شود. همان طور که در بالا گفتیم روتینهای شما چنان بخش مهمی از زندگی شما میشوند که در نهایت شما را تعریف میکنند. عادات خوب به شما امکان می دهد به اهداف خود برسید. اولین قدم برای رسیدن به هر هدفی، ابتدا ایجاد یک عادت روزانه است.
به همین خاطر نقش یک هدف در زندگی بسیار مهم است. اگر عادتهایی را ایجاد نمیکردیم، انجام کارهای دیگری در روز برایمان سخت بود. هر بار که کاری را برای اولین بار انجام می دهیم، مغز ما کاملاً درگیر است. با ایجاد یک عادت، مغز می تواند انرژی خود را برای کارهایی که نیاز به فکر و مشارکت بیشتر دارند، حفظ کند.
عادت ها چگونه جایگزین می شوند؟
همان طور که در بالا گفتیم بعضی از عادات برای ما بسیار مضر هستند اگر سریع تغییر نکنند و جایگزین نشوند ممکن است به زندگی ما آسیب های جبران ناپذیری وارد کنند. حال عادات را چگونه جایگزین کنیم؟ تحقیقات در سال 2011 نشان می دهد که جایگزین کردن یک عادت با یک رفتار جایگزین، راه خوبی برای تغییر یا ترک عادت است.
برای این کار شما باید هدف یا برنامه ای داشته باشید که به محض رویارویی با عادات بد آن را انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید سیگار بکشید آجیل بخورید یا نفس عمیق بکشید یا اگر اینترنت شما را وادار به چک کردن شبکه های اجتماعی خود می کنند کار دیگری را به غیر از این انجام دهید.
به جای اینکه وقتی استرس دارید سیگار بکشید، تکنیک های مدیریت استرس مانند پیاده روی یا مدیتیشن را امتحان کنید تا تسکین پیدا کنید. هنگامی که اضطراب باعث می شود ناخن های خود را بجوید، برخی از تمرینات تنفس عمیق ممکن است به کاهش اضطراب شما کمک کند. سعی کنید رفتار جدید خود را با چیزی شبیه رفتار قبلی جایگزین نکنید. به عنوان مثال، اگر میخواهید تا حد زیادی از گشتن در رسانههای اجتماعی خودداری کنید، سعی کنید از برنامه دیگری به عنوان جایگزین استفاده نکنید. یعنی برای کمتر چک کردن اینستاگرام از چک کردن فیس بوک استفاده نکنید. اگر هوس و عادت شیرینی خوردن دارید، وقتی به یک شیرینی فرآوری شده فکر می کنید، میوه بخورید.
اگر استرس به عادت شما تبدیل شده است، زمانی که استرس دارید یا مضطرب هستید، یادداشت برداری کنید. کارشناسان بر این باورند که ترک کردن عادتها سخت است، زیرا آنها به بخشی خودکار از برنامهها و الگوهای روزمره ما تبدیل شدهاند. اما اگر به صورت مکرر یک کار را انجام دهیم می تواند تبدیل به عادت برای ما شود.
چرا باید به عادت ها اهمیت بدهیم؟
عادات مهم هستند زیرا آنها تأثیر زیادی بر نحوه تفکر، عمل و احساس ما تأثیر می دارند و تقریباً همه کارهای ما را پوشش می دهد. ما به عادات فکر کردن، انجام دادن و احساس کردن عادت می کنیم و از آنجایی که مغز میانبر برای رفتار و احساس روشهای خاص است، به رفتار خودکار تبدیل میشود. اگر رفتار خودکار خوب باشد، عالی می شود. اما اگر رفتار خوب نباشد چه؟ ما به تعدادی از عادتهای بد خود در بالا اشاره کردهایم و حقیقت این است که همه ما عادت های غیر مفیدی داریم. به همین دلیل عادت ها اهمیت دارند.
آنها برای ما مهم هستند زیرا آنها بخش بزرگی از آنچه ما هستیم و آنچه انجام می دهند هستند. نتایج تأثیر آنها در تمام جنبه های زندگی و کار ما احساس و دیده می شود. آنها به تعیین اینکه چه احساسی داریم و چه کاری انجام می دهیم کمک می کنند. عادت ها زیربنای مدیریت ذهن ما هستند و به وسیله آن ها می توانیم ذهن خود را مدیریت کنیم تا کاری که انجام می دهیم و نحوه انجام آن را تغییر دهیم. کارهای کوچک روزانه که آن را روز به روز، هفته به هفته و سپس ماه به ماه انجام می دهیم، باعث می شود که فردی که هستیم، چگونه فکر می کنیم، احساس می کنیم و رفتار می کنیم را به وجود آورد. به عبارت دیگر ما و زندگی ما حاصل عادات ماست.
چرا متوجه عادت های خود نمی شویم؟
بسیاری از عادات ما خودکار هستند و ما به صورت ناخودآگاه آن ها را انجام می دهیم. این عادات به قدری انجام می شوند که ما متوجه آن ها نمی شویم و معمولا یک شخص یا نفر سوم که از بیرون به ما نگاه می کنند می توانند عادت ما را تشخصی دهد. از آنجایی که عادات ذهنی خودکار هستند، در پسزمینه اتفاق میافتند و از این رو میتوان آن را عادتهای ناخودآگاه نامید. آنها در قلمرو ناخودآگاه باقی می مانند تا زمانی که ما نور آگاهی را بر آنها بتابانیم. به عبارت دیگر، ما از ذهن خودآگاه خود برای آگاهی از این عادات استفاده می کنیم. برای شکل گیری یک عادت، شما نه تنها به عمل نیاز دارید، بلکه به یک نشانه نیز نیاز دارید تا رفتار را تحریک کند. سرنخ محرکی است که به مغز شما میگوید به حالت خودکار برود و از کدام عادت استفاده کند.
سپس روتین وجود دارد که می تواند فیزیکی، ذهنی یا احساسی باشد. در نهایت، یک جایزه وجود دارد که به مغز شما کمک می کند تا بفهمد آیا این حلقه خاص ارزش به خاطر سپردن را برای آینده دارد یا خیر. تمام این اتفاقات به صورت ناخودآگاه بعد از چند بار تکرار انجام می شود و فرد از آن ها آگاه نیست. یک نشانه می تواند چیزی بصری، یک مکان خاص، یک زمان از روز، یک احساس، مجموعه ای از افکار یا شرکت افراد خاص باشد. شما می توانید نشانه های متعددی داشته باشید که احتمال انجام روتین را تقویت می کند.
چگونه عادت بد را به عادت خوب تغییر دهیم؟
در این متن بیان کردیم که همه عاداتی دارند و هیچ مشکلی در آنها وجود ندارد. ترک عادت های ناخواسته می تواند دشوار باشد، به خصوص اگر برای مدت طولانی درگیر آنها بوده اید. اما درک چگونگی شکل گیری عادات در وهله اول می تواند این روند را تسهیل کند. اولین قدم آگاهی است. آن سیگار به طور جادویی در دهان شما ظاهر نمی شود. توجه به رفتارهای عادتی خود اولین قدم بزرگ است. برای ایجاد تغییرات باید از ضمیر نا خودآگاه بیرون بیاییم.
ممکن است در ابتدا ترک عادت هایتان خیلی سخت باشد. اما اشکالی ندارد. سعی کنید تنوع در عادت را کاهش دهید. به عبارت دیگر، حتی سعی نکنید سیگار را ترک کنید. سعی کنید هر روز همان تعداد سیگار بکشید. این تلاش اندک در جهت کنترل خود منجر به کاهش مصرف سیگار در طول زمان شد. اکنون که متوجه عادت های خود شدید، روی آنچه باعث تحریک آنها میشود تمرکز کنید. آیاخانواده است؟ آیا دوستان است؟ شناسایی محرک های شما کلیدی است.
رهایی از عادات سخت است. تخصیص عادات جدید به محرک های تثبیت شده بسیار ساده تر است. به جای تقلا برای مقاومت با اراده، تحقیقات نشان میدهد که افراد زمانی که از قبل یک فرآیند تثبیت شده اگر-آنوقت را آماده کرده باشند، عملکرد بسیار بهتری دارند.
عادت های سازنده موفقیت کدامند؟
اولین عادت برای موفقیت این است که هدفمند شویم. شما باید یک هدفگذاری معمولی داشته باشید و خود را وقف انجام دادن اهداف واضح و مکتوب در هر روز زندگی خود کنید و عادتهای روزانه را شکل دهید. همه افراد بسیار موفق به شدت هدف گرا هستند. آنها دقیقاً میدانند چه میخواهند، آنها را یادداشت کردهاند، برنامههایی برای انجام آن نوشتهاند، و هر دو برنامههایشان را بهعنوان یک روال روزانه بررسی میکنند و روی آن کار میکنند. اولین مورد تمرین یادگیری مداوم است تا در کاری که انجام می دهید بهتر شوید. روش دوم مدیریت زمان است.
این به این معنی است که اولویتهای بسیار واضحی را برای کاری که انجام میدهید تعیین کنید و سپس روی بر روی استفاده از زمان خود متمرکز شوید. همه افراد واقعاً موفق به شدت نتیجه گرا هستند. شما باید بر اهمال کاری غلبه کنید، ترس های خود را کنار بگذارید و 100% به سمت دستیابی به مهمترین اهداف خود حرکت کنید. ترکیبی از جهت گیری هدف، نتیجه گرایی و جهت گیری عمل به خودی خود عملاً موفقیت بزرگی را تضمین می کند. عادت دیگری که به آن نیاز دارید، مردم مداری است. این تصمیم شماست که عادات صبر، مهربانی، شفقت و درک را در خود پرورش دهید. تقریباً تمام خوشبختی شما در زندگی ناشی از توانایی شما در کنار آمدن خوب با دیگران است.
خبر خوب این است که وقتی تصمیم بگیرید می توانید در روابط خود با دیگران تبدیل به یک انسان فوق العاده شوید. همانطور که ارسطو گفت، تنها راهی که می توانید هر عادتی را بیاموزید، تمرین منظم آن است. هرچه بیشتر تمرین کنید که در روابط خود با دیگران یک شخص واقعا عالی باشید، بیشتر آن ویژگی ها را درونی خواهید کرد و در واقع به آن شخص تبدیل خواهید شد. تمرکز بر روی خوشایندتر بودن با افراد زندگی خود یک تکنیک عالی برای ترویج سبک زندگی مثبت اندیشی است.
منظور از چرخه عادت چیست؟
همان طور که در بالا نیز آن را بیان کردیم حلقه عادت یک حلقه عصبی است که بر هر عادتی حاکم است. حلقه عادت از سه عنصر تشکیل شده است: یک نشانه، یک روال یا هوس و یک پاداش. درک این عناصر می تواند به درک چگونگی تغییر عادات بد یا ایجاد عادات بهتر کمک کند. نشانه یک عادت می تواند هر چیزی باشد که باعث ایجاد عادت شود.
به عنوان مثال، هر روز در ساعت 2:30 بعد از ظهر، شخصی ممکن است هوس شکلات از دستگاه فروش خودکار ساختمان دیگر کند، یا بوی قهوه خانه طبقه پایین، یک نفر را وادار می کند که یک لاته تهیه کند. موسیقی ماشین های بستنی نشانه بسیار قدرتمندی هستند. نشانه به مغز میگوید که به حالت پردازش خودکار برود، و مقاومت در برابر نشانه، در مقابل کسب رضایت از دنبال کردن نشانه، به تلاش نیاز دارد.
برای تغییر عادت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
باید برای تغییر عادات خود مراحل و کارهایی را انجام دهیم و به نکاتی در این زمینه توجه ویژه ای داشته باشیم. یکی از آن ها تهیه کردن یک لیست است. هر سال در شب سال نو و ما فهرستی از تصمیمهای خود تهیه میکنیم، یا بهتر است بگوییم، عادتهایی که میخواهیم برای سال تغییر دهیم یا از آنها خلاص شویم. زمان کمتری را در شبکه های اجتماعی صرف کنید.
بهتر بخور بیشتر تمرین کنید. سیگار کشیدن را ترک کنید. ناخن جویدن را متوقف کنید. تهیه فهرستی از عادات به این منظور نیست که شما نسبت به خودتان احساس بدی داشته باشید، بلکه به این منظور است که شما را نسبت به چیزهایی که می خواهید تغییر دهید آگاه تر کند. این فهرست می تواند بسیار زیاد به نظر برسد، به خصوص اگر هر سال در حال رشد و افزایش باشد.
انواع عادت کدامند؟
اصطلاح عادت صرفاً فقط برای پاسخهای حرکتی کاربرد دارد، اما اغلب به طور گستردهتری در مورد عادات فکری به کار میرود که شاید به درستی نگرشها نامیده میشوند. عادات نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارند. همه ی ما عادت های متفاوتی پیدا می کنیم.
آنها بخشی از زندگی ما هستند. عادت ها بسته به ماهیت فعالیت ها به سه نوع تقسیم می شوند.
عادات حرکتی:
این عادات به فعالیت های عضلانی فرد اشاره دارد که مربوط به اعمال بدنی ما مانند ایستادن، نشستن، دویدن، راه رفتن، انجام ورزش، حفظ وضعیت خاص بدن و غیره هستند.
عادات فکری:
این عادات مربوط به فرآیند روانی هستند که نیازمند توانایی های فکری ما هستند مانند مشاهده خوب، ادراک دقیق، تفکر منطقی، استفاده از توانایی استدلال قبل از تصمیم گیری و آزمایش نتیجه گیری و غیره.
عادات شخصیتی:
ما برخی از شخصیت های خود را در قالب عادات بیان می کنیم. برای مثال کمک به نیازمندان، اعتماد به افراد، صادق بودن، صحبت دوستانه، مدیریت زمان، سخت کوشی، تمیز و مرتب نگه داشتن لباس و… این عادات جوهره احساسات و عواطف خواهند داشت. از این رو به این عادات عاطفی نیز گفته می شود.
کدام عادت ها از موفقیت جلوگیری می کنند؟
بسیاری از دارای طرز فکر و نگرش هایی هستند که آنها را برای شکست آماده می کند. هنگامی که با دلایل احتمالی شکست یا عدم موفقیت شخصی مواجه می شوند، اغلب به بهانه تراشی را جایگزین فکر کردن به عادت می کنند. یکی از سختترین و واضحترین بخشهای رسیدن به موفقیت، کار واقعی است. به تعویق انداختن، بهانه تراشی یا فریب دادن خود به این واقعیت است که هیچ کاری انجام نخواهد شد.
ممکن است زیبا و یا حتی خیلی آسان به نظر نرسد، اما ساده ترین راه برای رسیدن به موفقیت این است که فقط وارد شوید و شروع کنید. سرزنش کردن نیز یکی دیگر از این عادت ها است. این روز که افراد در چند ماه آینده استارت آپ های موفقی را راه اندازی می کنند، به صورت آنلاین منتشر می شوند و راه موفقیت خود را به هر طریقی پیدا می کنند. ممکن است برخی چیزها خارج از کنترل آنها باشد، اما سرزنش دیگران صرفاً انرژی و زمان مورد نیاز آنها را هدر می دهد.
سوالات متداول
1. 15 نکته در تغییر عادت که شما به آن توجه نمی کنید چیست؟ تعدادی از این عادهای مخرب در متن توضیح داده شد. شما می توانید در اینترنت نیز تعداد بیشتری از این عادت ها را بخوانید.
2. عادت ها چگونه شکل می گیرند و چگونه می توان عادت های بد را کنار زد؟ عادت ها بعد از تکرار و گرفتن پاداش های زیاد توسط فرد ایجاد می شود. درواقع عادت به مرور زمان برای فرد ناخودآگاه می شود و اول باید از آن آگاه شود سپس آن را از بین ببرد.
3. چرا عادت ها مهم هستند؟ درصد زیادی از زندگی ما را عادت ها تشکیل داده اند. اگر به کی عادت بد توجه نکنیم ممکن است زندگی مار را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید