پرسونا چیست؟
پرسونا چیست؟ شاید تا به حال به این موضوع فکر کرده باشید که اگر یک محصول را تولید کنید چطورمیتوانید مخاطب و بازار هدف محصول را پیدا کرده و بر اساس شخصیت آنها محصول خود را عرضه کنیم و یا اینکه این محصول و خدمات را شخصی سازی کنید. این موضوع در بازاریابی و کسب و کار بسیار مهم است و معمولاً بیشتر شرکت ها و تولید کنندگان برای فروش محصول خود به آن بسیار اهمیت میدهند و سعی میکنند تا جایی که ممکن است مخاطب هدف خود را به خوبی بشناسند تا بتوانند محصول را به راحتی به آنها بفروشند و یک مشتری دائمی داشته باشند.حال باید چگونه مخاطبان را بشناسیم در این جا ما باید به پرسونای مخاطب را در نظر بگیریم به این صورت که شخصیت و علایق مخاطبان را بررسی کرده و بر اساس آن ها محتوای تبلیغاتی بسازیم تا به ما جذب شوند. در این مقاله میخواهیم درباره پرسونا صحبت کنیم و در نظر بگیریم که چگونه میتوان بهترین بررسی را نسبت به بازار هدف خود انجام داد و بر اساس آن محتوای درست تولید کرده و باعث موفقیت شد پس با ما تا آخر این مقاله از تام آکادمی همراه ما باشید.
پرسونا چیست؟
در این قسمت از مقاله می خواهیم بدانیم که پرسونا چیست. در مدیریت محصول، پرسونا نمایهای از مشتری معمولی محصول است.پرسوناها برای کمک به مدیر محصول و سایرین افرادی که در سازمان که با توسعه محصول مرتبط هستند در درک ویژگیهای کلیدی، رفتارها، اهداف، مسئولیت ها و نیازهای یک نوع خاص از کاربر استفاده میشوند. قرار نیست یک پرسونای بازاریابی جزئیات یک شخص خاص را بیان کند و هرگز نباید بر اساس یک فرد خاص باشد. در عوض، این یک طرح ترکیبی است که باید بازتاب اکثر افرادی باشد که قرار است نشان داده شوند.
پرسونای بازاریابی به معنای نشان دادن بخشی از بازار هدف شما است، نه کل آن. پرسوناها به شما کمک میکنند تا مشتری ایدهآلی را که میخواهید جذب کنید و آن ها را در کسبوکار خود نگه دارید. آن ها به شما کمک میکنند تا به عنوان یک انسان واقعی با مشتریان بالقوه خود ارتباط برقرار کنید. قویترین پرسوناهای خریدار بر اساس تحقیقاتی که در بازار انجام میشود و هم چنین بینشی است که از پایگاه مشتری واقعی خود از طریق نظرسنجی، مصاحبه و غیره جمعآوری میکنید. بسته به کسبوکارتان، میتوانید به تعداد یک یا دو پرسونا یا تا 10 پرسونا داشته باشید. اگر تازه کار خود را شروع کرده اید باید از پرسوناهای کم استفاده کنید. در صورت نیاز، همیشه میتوانید شخصیتهای بیشتری را برای پرسونای خود داشته باشید.
چگونه از پرسونا استفاده می شود؟
همان طور که در بالا گفتیم پرسوناها افراد خیالی هستند که نماینده اصلی مخاطبان یا مشتریان یک شرکت یا سازمان هستند. پرسوناها در دهه 1990 وارد توسعه نرم افزار و بازاریابی شدند. آن ها عناصر کلیدی مشتری را جمعآوری و توصیف میکنند تا تصمیم گیرندگان بتوانند کاربران یا مشتریان خود را بهتر درک کنند و این درک توسط نکات کلیدی و نیازها به وجود میآید.
به طور کلی، پرسوناها در سه بخش اصلی کار میکنند. اولین زمینه ای که پرسونا در آن کار میکند بینش مشتری است. این کار به شناخت بهتر مخاطبان اصلی، کاربران یا مشتریان میپردازد.این کار یک سازمان را قادر میسازد تا موضوعات مورد علاقه مشتریان و محتوای ترجیحی رسانههای اجتماعی را درک کند. همه افرادی که در سازمان به مشتری سروکار دارند از این پرسونا استفاده می کنند. زمینه دوم ایجاد فعالیت است. استفاده از اطلاعات شخصی برای ایجاد محصولات، محتوا، ارتباطات بازاریابی یا سایر خروجی های بهتر یکی از موارد استفاده از آن است. مورد سوم ارتباط است. اگر بخواهیم با مشتریها در سطح گسترده ارتباط برقرار کنیم بسیار سخت است به همین خاطر ارتباطاتی ایجاد می شود تا این کار آسان تر شود. این ارتباط توسط پرسونا انجام می شود.
مزایای پرسونا چیست؟
بعد از اینکه دریافتیم پرسونا چیست و چرا شناخت آن مهم است به این نکته می رسیم که مزایای پرسونا چیست. همان طور که در بخش های قبلی بیان کردیم یک پرسونای خوب حتما برای یک سازمان لازم است تا مشتریان خود را بشناسد. همین طور پرسوناهای مشتری و یا کاربر میتوانند به شما در درک انگیزهها و نیازهای کاربران و نحوه تبدیل آنها به استفاده آنلاین و مصرف و در نهایت تصمیمات خرید کمک کنند.
آنها می توانند به درک مسائل منفی مانند موانع یا مشکلاتی که در وب سایت یا محدوده محصولی که آن را به وجود آورده ایم یا کمبودها در مقایسه با رقبا کمک کنند. آنها کمک می کنند تا یک دیدگاه گسترده در سازمان شما در مورد افرادی که با ارتباطات، طراحی ها، ساختار وب سایت و طرح بندی، برندسازی و بسته بندی و غیره هدف قرار داده اید، به شما منتقل کنند، یعنی باعث میشود هرچه به مشتری ربط دارد شما نیز به آن نزدیک باشید.
هم چنین پرسونا باعث میشود تا از صحبت کردن در مورد خود، دوستان و خانواده خود به عنوان مشتری جلوگیری کنید. یعنی پارتی بازی را کمتر کرده و همه افراد را به یک چشم نگاه می کند. در بالا نیز این مورد را بیان کردیم که پرسونا ها یک شخصیت خیالی هستند. اعضای تیم محتوا معمولا بر اساس مشاهدات واقعی این شخصیت ها را می سازند. آن ها دائم از این زندگی های خیالی برای بیان داستان های مهم در مورد نحوه تعامل این کاربران با طرحهای پیشنهادی استفاده میکنند.
چگونه پرسونای بازاریابی خود را بسازیم؟
برای اینکه یک دیجیتال مارکتینگ خوب دهیم باید یک پرسونای قوی بازاریابی بسازیم. به این منظور باید روشهای ساخت پرسوناها را بدانیم و با آنها آشنا باشیم تا بتوانیم از این کار نتیجه بسیار عالی بگیریم. در این قسمت از متن میخواهیم نشان دهیم که چگونه باید یک پرسونای بازاریابی قوی ساخت تا به وسیله آن بتوانیم محصول خود را به صورت هدفمند به مشتری عرضه کنیم و او را تبدیل به مشتری دائمی خود کنیم و راضی نگه داریم.
راههای زیادی برای ایجاد پرسونای بازاریابی وجود دارد. ممکن است این راهها اول سخت و طاقت فرسا به نظر برسند، به همین دلیل است که برخی از بازاریابان به طور کامل تسلیم میشوند یا در نهایت با پرسوناهای ناقصی مواجه میشوند که واقعاً بینش مورد نیاز را به آنها نمیدهند. اما در این جا به صورت مرحله این موارد را نام می بریم تا همه بتوانند از آن استفاده درست کنند.
اولین مرحله صحبت با افراد است. همه چیز با تحقیق شروع می شود. حتی اگر روابط طولانی مدت با مشتریان خود دارید، مهم است که حدس و گمان را کنار بگذارید و مستقیماً به آن ها مراجعه کنید تا در مورد اینکه چه کسی هستند و به چه چیزی نیاز دارند مصاحبه کنید. از مشتری درباره نام، سن، جنسیت، کانال های ارتباطی، وضعیت شغلی و غیره بپرسید. این ها موارد اصلی هستند که شما به آن ها نیاز دارید.
مرجله دوم این است که پاسخ هایی که از آن ها گرفته ایم را تثبیت کنیم. اگر تحقیقات خود را به طور کامل انجام داده باشید، احتمالاً اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار دارید پس می توانید روی چیزهای زیادی تأکید کنید. میتوانید بازاریابی خود را دور هم جمع کنید تا از این پاسخ ها پروفایل های عالی برای مشتری ها بسازند.
در مرحله سوم می توانیم یک پیش نویس قوی بنویسیم. این مرحله به این معنا است که شما با استفاده از اطلاعاتی که به دست آورده اید چند پرسونا باید بسازید. در این مرحله توصیه می شود که شما 3 یا 5 پرسونا بسازید.
مرحله چهارم یا آخر به این صورت است که باید پرسونای خود را نهایی کنید. بعد از اینکه پرسونا را ساختید نوبت به ساختن داستان است. هم چنین در این مرحله احتیاج داریم که یک پاراگراف درباره هر شخصیت بنویسیم و آن ها را بررسی کنیم.
طراحی پرسونا چگونه است؟
طراحی پرسونا درواقع مانند ساخت پرسونا است و مانند آن چه در بالا گفتیم به این صورت است که اول باید اطلاعات در این زمینه جمع آوری شود و بعد از آن سعی کنیم این اطلاعات را گروهبندی کنیم و سپس تبدیل به پروفایل کنیم. اما اولین کاری که باید انجام دهیم این است که باید حتما طراحی این کارها را از قبل انجام دهیم. به این صورت که باید حتما بدانیم از کجا باید اطلاعات را جمع آوری کنیم و یا اینکه بعد از اینکه اطلاعات جمع آوری آن ها را به چه شکل در کنار هم قرار دهیم و اینکه شکل پرسونای ما به چه صورت باشد. به این منظور نرم افزارهای ساخته شده اند که قالب های آماده پرسونا را دارند و میتوانند به ما کمک کنند تا در کنار اینکه یک پرسونای عالی می سازیم زمان ساخت پرسونا را هم کاهش دهیم. می توانیم این نرم افزار ها را از اینترنت خریداری کنیم و یا اینکه آنها را از منابع معتبر به صورت رایگان دانلود کنیم.
پرسونا چه نقشی در شناخت یک کسب و کار دارد؟
پرسونا در واقع به ما کمک می کند تا نقش کسب و کار خود را به خوبی به بقیه افراد نشان دهیم. این جمله بدان معنا است که پرسونا کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که تمام فعالیت های مربوط به جذب و خدمت به مشتریان شما مطابق با نیازهای خریدار هدف است. اگر به روشی که شرکتها دارند توجه کنید، متوجه خواهید شد که بسیاری از آنها با صحبت در مورد آنچه انجام میدهند شروع میکنند و آن چه مشتری احتیاج دارند را توجه نمی کنند. هنگام انتخاب یک محصول یا خدمات، افراد به طور طبیعی به سمت کسب و کارهایی که می شناسند و به آنها اعتماد دارند گرایش پیدا می کنند.
بهترین کار برای جلب اعتماد این است که به علایق مشتری به جای هدف خود توجه کنید که این کار با پرسونا انجام می شود. ایجاد پرسونای خریدار، و استفاده مداوم از آنها برای هدایت کسب و کارتان، می تواند به شما کمک کند تا بر روی نیازهای مشتریان خود متمرکز شوید.
چه زمانی به پرسونا نیاز داریم؟
بیشتراوقاتی که می خواهید برای هر محصول یا خدمات بیش از یک شخصیت ایجاد کنید، می توانید از یک پرسونا استفاده کنید. پرسوناها به طراحان کمک می کنند تا درک و همدلی را با مشتریان نهایی به دست آورند پس اگر یک شرکت از درک و همدلی خود دور شد باید این کار را به آن ها یاد آوری کرد تا به وسیله آن به مشتری نزدیک شوند. از پرسوناها به طور مداوم در بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود زیرا مشتریان در هسته اصلی صنایع بازاریابی و تبلیغات قرار دارند. کسانی که تبلیغات را انجام می دهند، میدانند که مخاطبان هدفشان چه کسانی هستند، بنابراین پرسونا ها میتوانند چهرهای را به بخش خاصی از بازار اضافه کنند. اگر طراحان بخواهند چیزی بسازند که برای افرادی که قرار است از آن استفاده کنند خوب باشد، همدلی یک ارزش اصلی است. پرسوناها به طراحان کمک می کنند تا درک و همدلی با کاربران نهایی ایجاد کنند. ایجاد پرسونای مشتری می تواند به طراحان کمک کند تا از دید به شرکت خارج شوند و تشخیص دهند که افراد مختلف نیازها وانتظارات متفاوتی دارند. با فکر کردن به نیازهای یک شخصیت خیالی، طراحان ممکن است بهتر بتوانند استنباط کنند که یک شخص واقعی ممکن است به چه چیزی نیاز داشته باشد. هرچه طراحان بیشتر با پرسونای کاربر درگیر شوند و آنها را به عنوان افراد واقعی ببینند، احتمال بیشتری وجود دارد که آنها را در طول فرآیند طراحی در نظر بگیرند و بخواهند بهترین محصول را برای آنها ایجاد کنند.
انواع پرسونا کدامند؟
بسته به داده هایی که از جمع آوری اطلاعات به دست می آید، تیمها میتوانند پرسونا بسازند، ۳ پرسونای مختلف وجود دارد: پرسونای اولیه، پرسونای کیفی، پرسونای آماری. در پرسونای اولیه آنها دانش موجود تیم یا بهترین حدسها را در مورد اینکه کاربرانشان چه کسانی هستند و چه میخواهند فهرستبندی میکنند. اگر تیم شما اطلاعاتی داشته باشد، میتواند بر اساس دادههای کاربرانی که موجود است کار کنند، اما در بسیاری از موارد صرفاً بر اساس فرضیات تیم در مورد اینکه کاربران چه کسانی هستند و به چه چیزی نیاز دارند، استوار است.
پرسونای کیفی بهترین نوع پرسونا برای تیم ها است. برای اکثر تیمها، بهترین رویکرد برای ایجاد پرسونا، اجرای تحقیقات کیفی اکتشافی مانند مصاحبه با کاربران با حجم نمونه کوچک تا متوسط، و سپس تقسیمبندی کاربران بر اساس نگرشها، اهداف و نقاط انتظارات مشترک است. پرسونای آماری نیز ترکیبی از کیفی و کمی است. پر زحمت ترین نسخه ایجاد پرسونا شامل جمع آوری داده ها از طریق نظرسنجی ارسال شده به نمونه بزرگی از پایگاه مشتریان و سپس استفاده از تحلیل آماری برای یافتن گروه هایی از پاسخ های مشابه است. این نوع شخصیتها نیاز به تحقیقات کیفی اکتشافی از قبل دارد تا مشخص شود چه سؤالاتی باید در نظرسنجی گنجانده شود. هیچ سوال نظرسنجی شخصی مرتبطی وجود ندارد که منجر به ایجاد پرسوناهایی شود که برای تیم شما قابل اجرا باشد.
منظور از پرسونای مشتری چیست؟
پرسونای مشتری یک نمایه بر پایه تحقیق است که یک مشتری هدف را به تصویر میکشد. شخصیتهای خریدار توصیف میکنند که مشتریان ایدهآل شما چه کسانی هستند، روزهایشان چگونه است، چالشهایی که با آنها روبرو هستند و چگونه تصمیم میگیرند. داشتن چندین پرسونای مشتری برای یک کسب و کار معمول است.برای مثال اگر کاربر نهایی محصول شما قبل از خرید نیاز به تایید دیگران داشته باشد، هر فردی که در آن تصمیم دخیل است شخصیت جداگانه ای را برای خود دارد. آنها معیارهای مختلفی برای ارزیابی محصول شما خواهند داشت و شما برای رفع این نیازها به استراتژی های مختلفی نیاز خواهید داشت. پرسوناهای خریدار گاهی اوقات پرسوناهای مشتری یا بازاریابی ویا پروفایل نامیده میشوند، اما هر اصطلاحی که استفاده شود هدف یکسان است. شخصیتهای خریدار به کسبوکارها کمک میکنند تا مشتریان خود را درک کنند و با آنها همدلی کنند تا بتوانند کار بهتری در جذب و ارائه خدمات به آنها انجام دهند.
پرسونای مشتری به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که تمام فعالیت های مربوط به جذب و خدمت به مشتریان شما مطابق با نیازهای خریدار هدف است.
مفهوم پرسونا در روانشناسی
در این قسمت می خواهیم به این موضوع بپردازیم که پرسونا در روانشناسی چیست. این موضوع را کارل یونگ اختراع کرده است و کلمه پرسونا به نقاب هایی گفته می شود که در نمایشنامه ها بر صورت می گذارند. به گفته یونگ، رشد یک پرسونای اجتماعی بادوام بخش مهمی از انطباق با زندگی بزرگسالی و آماده شدن برای آن در دنیای اجتماعی بیرونی است. یک شخصیت قوی از طریق یک پرسونای منعطف با جهان خارج ارتباط دارد.
همذات پنداری با یک شخصیت خاص مانند یک دکتر، محقق، هنرمند، و غیره رشد روانی را مهار می کند. از نظر یونگ خطر این است که شخصی شبیه به شخصیت اجتماعی خود شود و از شخصیت فردی خود غافل شود. درواقع یونگ می گوید پرسونا یا نقاب چهره ظاهری است که ما به جهان ارائه می کنیم. پرسونا خود واقعی ما را پنهان می کند و یونگ آن را به عنوان کهن الگوی انطباق توصیف می کند. این چهره عمومی یا نقشی است که شخص به دیگران به عنوان فردی متفاوت از آنچه واقعا هستیم مانند یک بازیگر ارائه می کند. یعنی افراد در این روش تبدیل به بازیگر می شوند.
قبل از شناخت پرسونا باید چه کرد؟
قبل از اینکه پرسونای هدف خود را بشناسیم باید باید مشتریان را بشناسیم. در واقع همان طور که در بالا گفتیم باید بازار هدف خود را مشخص کنیم و از آنها اطلاعات مختلف به دست آوریم. این اطلاعات به ما کمک می کند تا یک پرسونای مناسب را بسازیم یا اگر مشتریان متفاوتی داریم چند پرسونا را برای آن ها ساخته و کاری کنیم تا سازمان با آن ها همکاری کنند. جمع آوری اطلاعات از مشتریان هدف باعث میشود تا ما همان محصولی را تولید کنیم که مشتری به آن احتیاج و علاقه دارد و هم چنین اگر می خواهیم تبلیغاتی را ارائه دهیم همان تبلیغاتی باشد که مشتری دوست دارد آن ها را ببیند. پس قبل از شناخت پرسونا مهم ترین هدف برای ما این کارها است. و هر چقدر بهتر این اهداف را انجام دهیم و رو به جلو حرکت کنیم میتوانیم بهتر پرسونای بهتری را از مشتری ها بسازیم و کسبوکار خود را به همین شکل رونق دهیم.
چرا به پرسونا احتیاج داریم؟
همان طور که در بالا گفتیم ما به پرسونا احتیاج داریم تا با مشتری ارتباط بهتری برقرار کنیم. بزرگترین مزیت ایجاد و داشتن پرسونا، تصویر واضحی از انواع کاربران خاص است که همه سازمان می توانند روی آن ها کار کنند و اتفاق نظر داشته باشند. داشتن پرسونا از کاربرهای خاص ما را از طراحی های حدسی و اختلاف نظر در مورد آنچه کاربر یا مشتری می خواهد دور می کند.
همین طور وقتی یک پروژه کاری یا یک شرکت بزرگ داریم بهتر است که از پرسونا استفاده کنیم. پروژههای بزرگتر معمولاً شامل تعداد بیشتری از افراد میشوند که هر کدام تأثیر خاص خود را بر محصول یا خدمات کلی دارند و هر کدام دیدگاههای خاص خود را شامل می شوند. پرسوناها راهی عالی برای جذب همه افراد در یک وب سایت یا رسانه اجتماعی به منظور هماهنگی در بین آن ها و حضور آن ها در رسانه های دیجیتال است.
هم چنین پرسوناها ابزاری عالی برای کمک به اولویت بندی محتوا و ویژگی ها هستند. پرسونا می تواند به محتوای شما جهت دهد پس اگر می خواهید محتوای تاثیرگذارتری را دست کنید باید از پرسونا استفاده کنید.
اهمیت ایجاد پرسونا قبل از ایجاد استراتژی محتوایی چگونه است؟
با ایجاد پرسونا به خصوص پرسونای مشتری، می توانید دقیقاً مخاطب هدف خود را شناخته و محتوای مورد نطر را تولید کنید. پرسونای مشتری این امکان را به مخاطبان شما می دهد که نام، چهره، جمعیت و شخصیت داشته باشد. میتوانید بفهمید که آنها چگونه فکر میکنند، چگونه صحبت میکنند، چه میخوانند، از چه پلتفرمهایی استفاده میکنند و نقاط ضعفشان چیست. هر راهبردی که توسعه داده شود برای آنها هدف قرار خواهد گرفت. با ایجاد محتوای هدفمند، به احتمال زیاد اعتماد مخاطبان هدف شما افزایش می یابد.
آنها اطمینان خواهند داشت که شما کالا یا خدمات مورد نیاز آنها را با کیفیتی که می خواهند ارائه می دهید. پرسوناها راهی عالی برای حفظ استراتژی بازاریابی محتوای موفق هستند. هنگامی که به مخاطبان خود فکر می کنید، ممکن است ابتدا به شرایط جمعیت شناختی کسب و کار فکر کنید. حتی برای بازاریابهای محتوایی که زمان زیادی ندارند، هر چیزی که میتواند به آن ها در اولویتبندی رقابتیترین بینشهای مرتبط و همسو و راهبردی کمک کند، باید ارزشمند تلقی شود.
نحوه شناسایی مخاطب هدف چگونه است؟
برای اینکه مخاطب هدف خود را بشناسیم می توانیم چند راه را انجام دهیم. اول از همه یکی از بهترین راهها برای تعیین مخاطبان هدف شما این است که به افرادی که قبلاً محصول یا خدمات شما را خریداری کردهاند نگاه کنید. چند سال دارند، کجا زندگی می کنند، چه علایقی دارند؟ یک راه خوب برای یادگیری این موضوع از طریق مشارکت در نظرسنجی های اجتماعی یا توزیع مشتریان است.
به پژوهش های بازار برای کسب وکار خود نگاه کنید تا مشخص کنید کجا حفره هایی در خدمات وجود دارد که محصول شما می تواند آن ها را پر کند. به روند محصولات مشابه نگاه کنید تا متوجه شوید که آنها تلاش خود را به کجا متمرکز می کنند، سپس ارزش منحصر به فرد محصولات خود را بیشتر کنید.
بازاریابان می توانند با نگاه کردن به رقبا چیزهای زیادی بیاموزند. راه دیگری که برای شناخت مخاطب هدف است این است که با جمعآوری دادههای بیشتر و تعامل با مشتریان، درک دقیقتری از مخاطبان هدف خود خواهید داشت. بر اساس این اطلاعات، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید دائماً پرسوناها را بهینه سازی و اصلاح کنید. گوگل آنالیتیکس داده های گسترده ای را در مورد کاربرانی که از سایت شما بازدید می کنند ارائه می دهد.
این اطلاعات میتواند برای تعیین بینشهای کلیدی مانند کانالهایی که مخاطبان هدف شما از آنها میآیند یا نوع محتوایی که بیشتر با آن درگیر هستند و با آن ارتباط برقرار میکنند، تعیین میشود و به شما این امکان را میدهد که در طول فرآیند برنامهریزی رسانه، تصمیمهای مبتنی بر داده بیشتری بگیرید.
چگونه یک پرسونای ایدهآل ایجاد کنیم؟
همان طور که در بالا گفتیم برای ایجاد یک پرسونا باید چندین مراحل را طی کنیم. برای ایجاد پرسونای ایده آل نیز باید به جمعیت شناسی مشتری ایده آل خود فکر کنید. به یاد داشته باشید، شما در حال ایجاد مشتری ایده آل برای کسب و کار خود هستید. مشتری که بیشتر می خواهید با او تجارت کنید. ازمشتریان فعلی و بالقوه خود بخواهید در یک نظرسنجی شرکت کنند و به برخی از سوالات اولیه جمعیت شناختی در مورد خودشان و هم چنین سوالاتی در مورد عادات آنلاین خود پاسخ دهند. معمولاً ارائه یک گزینه ناشناس ایده خوبی است تا نام افراد با پاسخ های آنها مرتبط نباشد.
یک قول اولیه برای عدم فروش یا اشتراک گذاری پاسخ ها ارائه دهید. و قرعه کشی یا هدیه ای را برای شرکت ارائه دهید تا نتایج بهتر و پاسخ های مفیدتر و متفکرانه تری دریافت کنید. داده های جمعیتی را برای سرنخ های فعلی خود بررسی کنید و سعی کنید گرایش های غالب را پیدا کنید. حتی ممکن است بخواهید این کار را با افزودن چند سؤال جمعیت شناختی خاص به فرم دریافت سرنخ خود انجام دهید به این صورت یک پرسونای ایده آل دارید.
از کارکنان فروش خود در مورد روندهایی که در مورد مشتریان بالقوه و مشتریان فعلی متوجه شده اند بپرسید. بازخورد آنها میتواند بینشهای جدید جالبی را نشان دهد، بهویژه وقتی صحبت از روانشناسی و همچنین نگرانیها و عادات آنلاین مشتریان احتمالی و فعلی شما باشد. ابزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای انجام تحقیقات بازار در مورد مشتری ایده آل خود و جمع آوری جزئیات بیشتر در مورد آنها استفاده کنید.
پرسونای منفی چیست؟
پرسونای منفی یک نمایش تخیلی از مشتریان نه چندان ایده آل شماست. ساختن یک پرسونای منفی به اندازه ساختن یک پرسونای معمولی در استراتژی بازاریابی ورودی شما مهم است. این شخصیت به این معنا است که شما باید از کسانی که برای کسب و کار مضر هستند دوری کنید. همانطور که پرسونای خریدار به شما کمک می کند تا خریدار ایده آل خود را بهتر بشناسید، پرسونای خریدار منفی که به عنوان شخصیت انحصاری نیز شناخته می شود به شما کمک می کند تا هرکسی را که مناسب محصول یا خدمات شما نیست، بهتر درک کرده و شناسایی کنید.
مانند شخصیتهای خریدار، شخصیتهای منفی خریدار به بازاریابان کمک میکنند تا ایده بهتری در مورد اینکه چه چیزی را هدف قرار دهند یا در این مورد، در پیامرسانی، اطلاعرسانی و استراتژی ما از آن اجتناب کنند، کمک میکند.
چرا به پرسونای منفی احتیاج داریم؟
پرسونای منفی به ما این امکان را می دهد که مخاطبان هدف را حتی بهتر بشناسیم و چالش ها و اهداف منحصر به فرد آنها را درک کنیم و اینکه چگونه محصول یا خدمات می تواند پاسخی را که به دنبال آن هستند به آنها بدهد را نیز تعیین کنیم. رشد یک کسب و کار یک فرآیند یادگیری است. به خصوص در مراحل اولیه، شخصیتهای ایدهآل شما بیشتر آرمانخواه هستند و ممکن است تا زمانی که شروع به کار با مشتریان واقعی نکنید، دقیقاً ندانید که یک مشتری خوب چگونه است. دانستن اینکه چه نوع مشتریانی را نمیخواهید میتواند به شما کمک کند تا علائم بالقوه را در مراحل اولیه تشخیص دهید و در درازمدت از ناامیدی زیادی جلوگیری کنید.
چطور از پرسونای مشتری استفاده کنیم؟
برای اینکه از پرسونای مشتری استفاده کنیم باید همان طور که در بالا گفتیم شخصیت مشتری که انتخاب می کنید با برند شما و هر چیزی که می فروشید مرتبط باشد. با اطلاعات اولیه مانند نام و سن آنها شروع کنید. سپس با شغل، درآمد، موقعیت مکانی و وضعیت زندگی آنها بیشتر آشنا شوید. دریابید که چگونه علایق، سرگرمی ها، سبک زندگی و زندگی شخصی آنها بر رفتار خرید آنها تأثیر می گذارد.
آیا کسب و کار های بسیار کوچک هم باید از پرسونا استفاده کنند؟
کسب و کار کوچک به عنوان یک شرکت خصوصی، شراکت چند نفره یا شرکت انفرادی تعریف می شود که نسبت به یک شرکت یا کسب و کار با اندازه معمولی کارکنان کمتر و درآمد سالانه کمتری دارد. اگر کسب و کار های کوچک از پرسونا استفاده کنند می توانند به راحتی به بازار هدف خود دست یافته و سریع تر از رقیبان به فروش بالا برسند. درواقع پرسونا برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک به یک اندازه خوب است.
نمونه پرسونای مشتری
برای دیدن پرسونای مشتری و نمونه آن می توانید به اینترنت مراجعه کنید. برای این کار کافی است عبارت پرسونای مشتری یا پرسونای مشتری چیست را در اینترنت جست و جو کنید و نمونه های مرتبط را در سایت های معتبر در این زمینه ببینید. دانلود پرسونا را هم می توانید به همین روش انجام دهید.
سوالات متداول
1. انواع پرسونا به چه صورتی می توانند به شما کمک کنند؟ انواع پرسونا به صورت تکی یا به همراه با هم می تواند به تمام کسب و کار ها در این زمینه کمک کند.
2. آیا پرسونا یونگ به کسب وکار ارتباط دارد؟ مفهومی که یونگ در روانشناسی برای پرسونا تعریف کرد درست است که با کسب و کار بی ارتباط است اما در ان استفاده می شود.
3. آیا کتاب درباره پرسونا کسب و کار وجود دارد؟ کتاب هایی در زمینه بازاریابی و کسب و کار موجود هستند که از مفهوم پرسونا نیز در آن ها استفاده شده است. بیشتر این کتاب ها چاپ جدید هستند.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید