چگونه با افرادی که شما را مضحکه می کنند مقابله کنید؟
چگونه با افرادی که شما را مضحکه می کنند مقابله کنید؟ حتما در اطراف خود افرادی را دیده اید که مدام به تمسخر دیگران می پردازند و از کوچک ترین اعمال و افکار دیگران ایراد می گیرند. تا کنون با خود فکر کرده اید که بهترین روش برخورد با چنین افرادی چگونه است؟ چطور می توان جوری که به خودمان بی احترامی نشود با آن ها مقابله کنیم؟ برای پاسخ به این سوال ها نیاز به ریشه یابی علت تحقیر دیگران داریم. در حقیقت این کار بخشی از فرآیند توسعه فردی است.
افرادی که مدام دیگران را مورد تمسخر قرار می دهند غالبا مقدار زیادی از انرژی منفی را با خود به همراه دارند. این انرژی منفی در تنها در افکار و زندگی خود این افراد تاثیر سوء می گذارد بلکه از طریق کلماتی که بیان می کنند به دیگران نیز منتقل می شود. مسخره کردن و قلدری می تواند تاثیرات بسیار بدی را بر روی زندگی افراد بگذارد و این تاثیرات می تواند مشکلات بسیاری را برای افرادی که مورد تمسخر قرار گرفته اند به وجود آورد.
در گام اول بهتر است بدانید طرز برخورد با کسانی که شما را تحقیر می کنند نباید به گونه ای باشد که فرد به کاری ناشایست خود تشویق شود و از روی لجبازی با شدت بیشتری به تمسخر شما بپردازد. به همین دلیل در مرحله اول کم توجهی یکی از روش های مناسب در جواب بی احترامی دیگران است. در ادامه این مقاله همراه تام آکادمی باشید. تا به صورت اختصاصی در این مقاله به اصن موضوع بپردازیم که چگونه می توانیم در این زمینه با دیگر افراد مقابله کنیم و مسخره کردن افراد می تواند تا چه اندازه بر روی زندگی آن ها تاثیر گذار باشد.
ریشه یابی مورد تمسخر قرار دادن دیگران
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که علت تحقیر دیگران توسط عده ای از اطرفیان چیست؟ طبق گفته های روانشناسان تمسخر دیگران حالتی از ابراز افکار منفی در افراد است که به علت آسیب های روحی که در کودکی این اشخاص ایجاد شده بیان می شود.
چنین افرادی به علت تجربه های تلخی که در گذشته و به ویژه در کودکی داشتند به این نتیجه رسیده اند که آدم ها قابل اعتماد نیستند و غالبا این را به صورت نگرانی، خشم و یا ترس بروز می دهند. بنابر این باید این را بدانید که نقطه نظر های این افراد با چنین افکار منفی و مسمومی آن قدر اعتبار ندارد که به خود و توانایی های خود شک کنید.
از عوامل دیگر علت تحقیر دیگران می توان به این مورد اشاره کرد که این گونه افراد معمولا به جای تمرکز روی خود و توانایی های خود مدام پی کنجکاوی در کار دیگران هستند و زمانی که خود از عهده کاری برنمی آیند به همین دلیل دیگران را هم از انجام دادن آن کار منع می کنند. این افراد معمولا کوهی از نا امیدی و افکار منفی را با خود حمل می کنند بنابراین سعی کنید آن ها را از دایره افراد تاثیر گذار زندگی خود دور کنید.
چرا باید با افرادی که شما را مضحکه می کنند مقابله کنید؟
این افراد به این دلیل که به طور دائم سرگرم جستجوی عیب های دیگران هستند هیچ وقت عیوب و ضعف های درونی خود را نمی بینند و به جای تمرکز بر نقاط ضعف خود سعی می کنند با تخریب دیگران بر نا توانی خود سرپوش بگذارند.
از دیگر ویژگی های شخصیتی این افراد این است که فکر می کنند بی عیب و نقص هستند. معمولا اعتماد به نفس کاذب دارند اما در مقابل انتقادات جزئی به تندی واکنش نشان می دهند. انتظار دارند که مدام مورد تشویق و توجه قرار گیرند و به افرادی که بیشتر از آن ها تلاش می کنند و موفق تر هستند حسادت می ورزند. به همین دلیل سعی می کنند تا تلاش های آن ها را بی اهمیت و بی ارزش جلوه دهند.
طرز برخورد با کسانی که شما را تحقیر می کنند از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا شما نباید شان خود را به اندازه سطح شخصیت این افراد پایین بیاورید. این افراد با رفتار های پرخاش گرانه خود باعث آزار اطرافیان هستند و دقیقا به همین دلیل نیاز است تا یک بار برای همیشه با چنین افرادی برخورد شود اما به شیوه درست!
چگونه مردم را از تمسخر باز داریم؟
مقابله با تمسخر و تمسخر دیگران می تواند دشوار باشد. سخنان آنها می تواند احساسات شما را جریحه دار کند و باعث شود شما احساس کوچکی و تنهایی کنید. با این حال، تعدادی کار وجود دارد که می توانید انجام دهید تا میزان آسیب دیدن آنها را محدود کنید و از آن در آینده جلوگیری کنید. با گرفتن مسئولیت و درگیر شدن با کسانی که شما را مسخره می کنند، می توان به تمسخر پایان داد.
· با کسانی که شما را مسخره می کنند مقابله کنید.
اگرچه ممکن است صحبت کردن با افرادی که شما را مسخره می کنند ترسناک باشد، صحبت کردن با آنها و تمسخر آنها ممکن است به وضعیت کمک کند. سوالات شخصی بپرسید و سعی کنید بفهمید چرا آنها شما را مسخره می کنند. این به شما کمک می کند اوضاع را کنترل کنید و آن را با شرایط خود حل کنید. به عنوان مثال، میتوانید بگویید: «میبینم که مسخره کردن من باعث میشود احساس قدرت و کنترل داشته باشی» یا «میدانم که احساس میکنی بهتر است به جای مقابله با مشکلاتت، خشم خود را از من بیرون کنی» همچنین می توانید بگویید: «می بینم که مرا مسخره می کنی و این خنده دار نیست».
· به آن ها بگویید که بس کنند.
گاهی اوقات موضع قاطعانه و خطاب به کسانی که شما را مسخره می کنند کار می کند. با آرامش و قاطعیت به کسانی که شما را مسخره می کنند توضیح دهید که از نظرات آنها قدردانی نمی کنید. اگرچه این تاکتیک مستقیم تر است، اما بعید است کسانی که شما را مسخره می کنند انتظار چنین پاسخی را داشته باشند.
· با اطمینان عمل کنید.
زمانی که مردم شما را مسخره می کنند، بهترین چهره خود را به نمایش بگذارید. صاف بایستید و سعی کنید نشان ندهید که نظرات آنها چقدر به شما آسیب می زند. آنها سعی می کنند پاسخی از شما بگیرند و اگر شما با اطمینان پاسخ دهید، قلدران شما عکس العملی را که می خواهند دریافت نمی کنند.
· آرام بمانید.
اگر مورد تمسخر قرار می گیرید، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. با وجود موج خجالت و احساسات جریحه دار که شما را فرا می گیرد، گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. با این حال، در لحظه، خونسردی، قدرت کسانی را که سعی در صدمه زدن به شما دارند، از بین می برد. هدف آنها این است که شما را آزار دهند و شما را غمگین ببینند، عدم عکس العمل نشان دادن رضایت آنها از دانستن اینکه به شما رسیده اند را سلب می کند.
· نفس عمیقی بکش و تا ده بشمار.
· روی تنفس خود تمرکز کنید تا از آن لحظه عبور کنید.
· به مکان شاد خود فکر کنید و روی تنفس خود تمرکز کنید.
· به این فکر کنید که کسی که شما را تحسین می کنید چگونه با این موقعیت برخورد می کند و سعی کنید از آن تقلید کنید.
چگونه رابطه خود را با دوستانی که شما را مسخره می کنند قطع کنید؟
دوستی با کسی که شما را مورد تمسخر قرار می دهد، یعنی یک رابطه سمی! هیچ کس نباید با یک دوست سمی مدارا کند، بنابراین مهم است که بدانیم چگونه آنها را شناسایی کنیم. تشخیص اینکه در یک دوستی مسموم هستید به این معنی است که یک قدم به پایان دادن به آن رابطه مخرب نزدیکتر شده اید. اگر آنها هنوز دوست شما هستند و واقعاً به احساسات شما اهمیت می دهند، هر دوی شما باید بتوانید به تفاهم برسید و رابطه خود را نجات دهید. اما وقتی یک دوستی به جای ساختن شما، شما را پایین می کشد، باید رابطه خود را با آن ها قطع کنید. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
با آنها مقابله کنید:
ممکن است دوست شما متوجه سمی بودن آنها نشود. اگر فکر می کنید اینطور است، برای آنها توضیح دهید که چه احساسی دارید. وقتی نوبت به حل و فصل تعارضات در روابط می رسد، ارتباط بسیار زیاد است. بنابراین به دنبال راهی برای صحبت با دوست خود در مورد کارهایی باشید که انجام داده اند، یا انجام نداده اند، که شما را در مورد رابطه ناآرام گذاشته است. مواظب باشید که به اعمال آنها فکر نکنید بلکه روی احساسات خود تمرکز کنید. این به شما کمک می کند تا روی تمام رفتارهای پرچم قرمز که دوستی شما را تهدید می کند تمرکز کنید.
دور بمانید:
به خودتان زمان بدهید تا ببینید بدون دوست سمی اطراف، زندگی شما چگونه تغییر می کند. این اولین قدم برای مقابله با جدایی است، به خصوص اگر قبلاً سعی کرده اید در مورد آن صحبت کنید بی فایده است.
احساس خود را بپذیرید:
اجتناب از کسی که از او را دوست دارید، کار آسانی نیست. احساس وحشتناکی خواهد داشت، اما برای آرامش شماست. هر گونه احساس غم و اندوه و از دست دادن را بپذیرید. به خودتان اجازه دهید این احساسات را تجربه کنید تا بتوانید ادامه دهید.
وقت خود را صرف اتفاقات مثبت کنید:
علیرغم تنهایی، اجازه دهید مدتی از بهبودی بگذرد و به حالت عادی خود بازگردید. اجازه ندهید کسی شما را مجبور کند به موقعیتی که قبلاً از آن دور شده اید بازگردید.
روش درست مقابله با افرادی که شما را مضحکه می کنند چیست؟
در وهله اول باید بدانید که طرز برخورد با کسانی که شما را تحقیر می کنند بسیار دشوار است. مخصوصا اگر علت تحقیر دیگران توسط آن ها را ندانید. بعضی مواقع تاثیری که این افراد با حرف های شان در ذهن شما می گذارند مدت زمان بیش تری باقی می ماند، مخصوصا اگر این افراد از نزدیکان شما باشند.
در مواجه با چنین افرادی بهتر است بدانید که مقابله به مثل کردن با فردی که مدام شما را تحقیر می کند و تلاش های شما را بی ارزش نشان می دهد کاری بیهوده است. در جواب بی احترامی دیگران به عنوان اولین قدم بهترین راه این است که با آن ها مدارا کنید.
به منظور این کار به این فکر کنید که این افراد در تله افکار منفی خود گرفتار شده اند و طرز فکر مسموم آن ها روزی خودشان را نیز از پای در خواهد آورد. این اشخاص با تحقیر دیگران در واقع عدم موفقیت و ضعف خود را فریاد می زنند. دانستن این موضوع به شما کمک می کند که نه تنها جواب بی احترامی دیگران را با پرخاش ندهید بلکه بتوانید به راحتی و بی توجه به آن ها از کنار شان عبور کنید.
در زمینه تمسخر دیگران، درستی و یا نادرستی این کار چگونه مشخص می شود؟
وقتی چیزی را مسخره می کنیم، آن را پایین می آوریم و به مضحک بودن آن اشاره می کنیم. در این فرآیند، ما خود را در رابطه با آن ارتقا می دهیم. تمسخر تفاوت بین ما و آنها را برجسته یا مبالغه می کند. این یک واحد و تقسیم کننده است. ما را در موقعیتی والا متحد می کند. این موضوع هم چنین ما را از یک آنها در وضعیت تنزل یافته جدا می کند. تمسخر یک حرکت قدرتی است که می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر روی زندگی افراد بگذارد.
تمسخر کاریکاتوری است، جلب توجه به آنچه در مورد چیزی یا کسی بد یا پوچ است، در نتیجه توجه را از چیزهای خوب یا معقول دور می کند. این یک شست روی ترازویی است که در روانشناسی به این موضوع بسیار می پردازند. ما تمایل داریم که از آن غافل شویم مگر اینکه با آن موافق باشیم. ما تمسخری را تأیید می کنیم که توجه را به بدی یا پوچی پنهان می کند. بنابراین، تمسخر می تواند تحریف را تحریف کند یا می تواند یک تحریف را تصحیح کند، مانند زمانی که ما یک کلاهبردار را که خود را یک قدیس نشان می دهد، مسخره می کنیم.
پس به صورت کلی، در برخی مواقع تمسخر دیگران می تواند کار درستی باشد تا او به این موضوع پی ببرد که فردی است که کار درستی را انجام نمی دهد.
طرز برخورد با کسانی که شما را تحقیر می کنند چگونه است؟
ابتدا باید بدانید مدارا کردن با چنین افرادی مسلما کار ساده ای نخواهد بود و نیاز به تمرین کردن و کسب مهارت دارد. در ادامه به تعدادی از روش های تمرین مقابله با افرادی که شما را مضحکه می کنند خواهیم پرداخت.
شاید با خود اندیشیده باشید که بهترین راه در جواب بی احترامی دیگران این است که آن ها را کنار بگذارید، دیگر با چنین افرادی معاشرت نکنید آن ها را از زندگی شخصی خود دور نگه دارید. راه حل خوبی است اما گاهی پیش می آید که این فرد از نزدیک ترین افراد زندگی شما به حساب می آید و کنار گذاشتن او در این شرایط برای شما دشوار خواهد بود.
در چنین شرایطی در وهله اول باید صبوری خود را بالا ببرید، به هیچ وجه در بحث های او مداخله نکنید و بی احترامی او را مثل خودش به او بر نگردانید. زیرا علت تحقیر دیگران توسط چنین اشخاصی به دلیل انتقال میزان زیادی از خشم و انرژی منفی است. اگر به همین شکل به آن ها پاسخ بدهید در واقع او را به هدف خود رسانده اید.
بهترین روش در طرز برخورد با کسانی که شما را تحقیر می کنند این است که محترمانه به او بفهمانید نظر او برای شما اهمیتی ندارد. به این شکل نه تنها از تحقیر های بعدی جلوگیری می شود بلکه انرژی منفی آن فرد نیز از شما دور خواهد ماند.
تاثیر تمسخر در روحیات شخصی چیست؟
مواجهه با حجم زیادی از تحقیر و بی ارزش شمردن تلاش و توانایی شما کار دشواری است. اگر به صورت مداوم و روزانه باشد می تواند انسان را نا امید و بی انگیزه کند. شاید زمانی فرا برسد که با خود بگویید شاید آن فرد حقیقت را می گوید اما به خاطر داشته باشید که هیچ فردی بی عیب و نقص نیست و مواردی که شما نقشی در تعیین آن نداشته اید ملاک قضاوت شما نیستند.
به این منظور نیاز دارید تا روحیه خود را بالا نگه دارید. به خودتان ایمان داشته باشید و از تلاش کردن برای کاری که می دانید درست است دست بر ندارید. تفاوت شما با این گونه افراد در همین است که شما در جهت رشد حرکت می کنید و آن ها فقط نظاره گر شما هستند.
علت تحقیر دیگران ریشه در تفکرات منفی و پوسیده ای دارد که باید با بیش ترین سرعت از آن فاصله بگیرید. زیرا آسیب ناشی از آن ها به مراتب بیش تر خواهد شد. همیشه این را در نظر داشته باشید که در مواجه با تحقیر دیگران، مقابله به مثل نکنید زیرا تمسخری که آن ها به شما روا می دارند ناشی از حسادت و نفرت انباشته شده درون آن هاست که خودشان باید با آن کنار بیایند و شما مسئولیتی از این بابت ندارید.
تکنیک های مقابله با افرادی که شما را مضحکه می کنند چیست؟
تا به حال با خود فکر کرده اید که بتوانید از سخنان چنین افرادی به نفع خود استفاده کنید؟ اگر این حرف ها را با دیده تحقیر و تمسخر نبینید با وضوح در میابید که میزان موفقیت شما تا چه حدی بوده که سبب حسادت آن افراد شده است.
علاوه بر آن در می یابید که نقطه ضعف های شما چیست. شاید طرز بیان و انتقاد این افراد به خودی خود شبیه به تخریب باشد اما انسان باهوش کسی است که از چنین نقطه نظراتی در جهت رشد خود بهره ببرد. هرگز اجازه ندهید هیچ فردی حس عزت نفس و ارزش شخصیت شما را زیر سوال ببرد.
گاهی از این زاویه به سخنان آن ها فکر کنید که شاید واقعا قصد و نیت بدی از بیان چنین موضوعاتی نداشته باشند. در چنین شرایطی می توان با کمال احترام جواب بی احترامی دیگران را داد. آن ها را از مواردی که شما را آزرده می کند آگاه کنید. به این شکل از ایجاد ناراحتی و کدورت های بعدی جلوگیری کنید.
چرا نباید لهجه دیگران را مسخره، تقلید یا شوخی کنیم؟
اکثر مردم موافق هستند که تبعیض بد است، این بدان معنی است که ما نباید لهجه دیگران را مسخره کنیم. این بی ادبی است، توهین آمیز است، تعصب، نژادپرستی، بیگانه هراسی و طبقه گرایی را اعمال می کند.
حال اصلا به صورت کلی «صحیح صحبت کردن» به چه معناست؟ نجابت اولیه انسانی، ادب و مهربانی تنها دلایلی نیست که مردم باید از تمسخر لهجه دیگران خودداری کنند. از دیدگاه علمی، چیزی به نام «روش صحیح صحبت کردن» نمی تواند وجود داشته باشد. هنگامی که اصول زبان شناسی را یاد بگیرید، غیرممکن می شود که بگویید: “روش صحبت کردن من درست است، روش شما اشتباه است، اما من شما را فقط به این دلیل مسخره نمی کنم که من فردی مهربان هستم که برای شما متاسفم.” در این زمینه مواردی به عنوان تبعیض زبانی به وجود می آید و مسخره کردن این موارد نیز بسیار از سوی افراد ارائه می شود
در اینجا چند نمونه از تبعیض زبانی آورده شده است:
· قضاوت خودکار در مورد ثروت، تحصیلات، موقعیت اجتماعی، شخصیت یا سایر ویژگی های شخص دیگر بر اساس تفاوت در استفاده از زبان.
· تبعیض قائل شدن فرد به هر نحوی (منع اشتغال، مسکن و …) به دلیل زبانش.
· انتقاد، تمسخر در زمینه برخی لهجه ها.
چند راهکار در مواجه با افرادی که دیگران را مورد تمسخر قرار می دهند
روش اول:
به این شکل است که با آرامش و نهایت ادب جواب بی احترامی دیگران را بدهید. فکر کردن به یک پاسخ مودبانه در چنین شرایط پر تنشی کار ساده ای نخواهد بود. بنابر این بهتر است قبل از پاسخ دادن اندکی تامل کنید. به حرفی که می خواهید بیان کنید فکر کنید. باید به شخص مقابل بفهمانید که سخن او تاثیری روی شما نگذاشته است و در نهایت در کمال خونسردی او را متوجه اشتباه خود کنید.
برای بیان این موضوع قاطع و بی حاشیه صحبت کنید. هبچ گاه طفره نروید و سعی نکنید با گوشه و کنایه ناراحتی خود را به چنین افرادی ابراز کنید بلکه با جدیت و مستقیم فرد را مخاطب قرار داده و بیان کنید از رفتار دور از ادب او آزرده شده اید.
اگر با رک بودن راحت نیستید می توانید حرف خود را در قالب شوخ طبعی و به صورت زیرکانه به مخاطب خود انتقال دهید اما توجه داشته باشید که بیان مودبانه شما نه تنها رفتار بی ادبانه فرد مقابل را خنثی می کند بلکه از احتمال مشاجره های بعدی نیز جلوگیری می شود. مکالمه شما باید کاملا مودبانه باشد تا از کنترل خارج نشود و تبدیل به بحث و خشونت نشود.
به این منظور می توانید با چنین افرادی به صورت خصوصی و دور از جمع سخن بگویید. تذکر دادن به چنین افرادی در جمع می تواند باعث آشفته کردن آن ها شود و این افراد با لجبازی زمینه بگو مگو های بیش تری را ایجاد کنند.
به این نکته توجه داشته باشید که گاهی اوقات شما همه تلاش خود را می کنید و رفتار آن ها تغییر نمی کند. در چنین شرایطی بپذیرید که شما مسئول بی ادبی و رفتار دور از نزاکت این اشخاص نیستید، هیچ گاه بیش از حد توان وارد این مسائل نشوید و از خود در برابر آسیب های آن مراقبت کنید.
روش دوم:
هدف از این روش این است که این افراد را نادیده بگیرید. گویی که این فرد در جمع حضور ندارد و شما حرف های او را نمی شنوید. به همین منظور باید خونسردی خود را حفظ کنید و این خونسردی را در چهره خود نیز نمایان کنید. بی تفاوت و سرد باشید. از این طریق می توانید فرد را از آزار دادن خود نا امید کنید.
نگاه خود را از او بردارید. این کار می تواند با قطع کردن ارتباط چشمی و یا حتی برگرداندن روی خود از آن ها باشد. با این رفتار ها به او می فهمانید که قصد هیچ گونه مکالمه و بحثی را با او ندارید و در اصل سخنان آن ها هیچ اهمیتی برای شما ندارند. نگاه تان را به دور دست نگه دارید و اعتماد به نفس خود را به رخ او بکشید.
اگر در آن شرایط حفظ آرامش و خونسردی برای شما دشوار است مکان را ترک کنید. می توانید قبل از رفتن با یک پاسخ کوتاه به او بفهمانید که حرف هایش را شنیده اید اما با او مخالف هستید. به این طریق بدون ایجاد هیچ گونه مشاجره ای به مکالمه پایان می دهید.
بهترین کار در مواجه با چنین افرادی این است که از آن ها دوری کنید. زیرا هر گونه واکنشی به رفتار آن ها می تواند شما را درگیر امواج منفی ساطع شده از آن ها کرده و روزتان را خراب کند. به همین دلیل از خودتان مراقبت کنید و اعتماد به نفس خود را بازیچه سخنان پوچ افراد بی منطق قرار ندهید.
خطرات مسخره کردن فرزندان توسط والدین چیست؟
والدین گرامی لطفاً توجه داشته باشید. محققان گفتند کودکانی که توسط والدین مورد تمسخر قرار می گیرند در معرض خطر بیشتری برای تبدیل شدن به قلدر و قربانی آن هستند و تأکید کردند که بسیاری از قلدرها از زمینه های خصمانه، تنبیهی و طردکننده می آیند. به گفته کارشناسان، رفتار تمسخر آمیز شکلی منحصر به فرد از فرزندپروری است که خطر اتخاذ راهبردهای نامناسب مدیریت خشم را در نوجوانان افزایش می دهد که خطر مشکلات همسالان را افزایش می دهد.
چگونه به جلوگیری از قلدری و تمسخر در مدرسه بپردازیم؟
این میتواند تکاندهنده و ناراحتکننده باشد که بدانید فرزندتان به خاطر انتخاب بچههای دیگر دچار مشکل شده است یا به او برچسب قلدر زدهاند.
هر چقدر هم که شنیدن این خبر سخت باشد، رسیدگی فوری به آن مهم است. خواه قلدری فیزیکی یا کلامی باشد، اگر متوقف نشود، میتواند منجر به رفتارهای ضداجتماعی پرخاشگرانهتر شود و موفقیت فرزندتان در مدرسه و توانایی او در ایجاد و حفظ دوستیها را مختل کند. بچه ها به دلایل زیادی قلدری می کنند. برخی به دلیل احساس ناامنی قلدری می کنند. انتخاب فردی که از نظر احساسی یا جسمی ضعیفتر به نظر میرسد، احساس مهمتر بودن، محبوبتر بودن یا تحت کنترل بودن را ایجاد میکند. در موارد دیگر، بچهها قلدری میکنند، زیرا نمیدانند که انتخاب بچههایی که به دلیل جثه، ظاهر، نژاد یا مذهب متفاوت هستند، درست نیست.
در برخی موارد قلدری بخشی از یک الگوی رفتار نافرمانی یا پرخاشگرانه است. این کودکان احتمالاً به کمک نیاز دارند تا مدیریت خشم و آسیب، ناامیدی یا سایر احساسات قوی را یاد بگیرند. آنها ممکن است مهارت های لازم برای همکاری با دیگران را نداشته باشند. درمان اغلب می تواند به آنها کمک کند تا یاد بگیرند با احساسات خود کنار بیایند، قلدری خود را مهار کنند و مهارت های اجتماعی خود را بهبود بخشند.
برخی از کودکانی که قلدری می کنند رفتارهایی را که در خانه می بینند کپی می کنند. کودکانی که تعاملات پرخاشگرانه و نامهربانانه را در خانواده می بینند، اغلب یاد می گیرند که با دیگران به همان شیوه رفتار کنند. و بچههایی که مورد تمسخر قرار میگیرند یاد میگیرند که قلدری میتواند به کنترل کودکانی که آنها را ضعیف میدانند، تبدیل کند.
حال کمک به کودکان برای توقف قلدری و تمسخر کردن چیست؟ به کودک خود بگویید که قلدری و تمسخر دیگران اصلا درست نیست و در صورت ادامه می تواند عواقب جدی در خانه، مدرسه و جامعه داشته باشد. سعی کنید دلایل رفتار فرزندتان را درک کنید. در برخی موارد، کودکان به دلیل مشکل در مدیریت احساسات قوی مانند عصبانیت، ناامیدی یا ناامنی، قلدری می کنند. در موارد دیگر، بچهها راههای مشارکتی برای حل تعارضها و درک تفاوتها را نیاموختهاند.
به عنوان مثال، قلدری را جدی بگیرید اطمینان حاصل کنید که فرزندان شما درک می کنند که شما قلدری را در خانه یا هر جای دیگری تحمل نخواهید کرد. قوانینی را در مورد قلدری وضع کنید و به آنها پایبند باشید. اگر فرزندتان را با سلب امتیازات تنبیه می کنید، مطمئن باشید که معنادار است. به عنوان مثال، اگر فرزند شما از طریق ایمیل، پیام های متنی یا یک سایت شبکه اجتماعی به بچه های دیگر قلدری می کند، امتیازات تلفن یا رایانه را برای مدتی متوقف کنید. اگر فرزندتان در خانه، با خواهر و برادر یا دیگران پرخاشگرانه رفتار می کند، آن را متوقف کنید. روشهای مناسبتر (و غیرخشونتآمیز) واکنش، مانند دور شدن را آموزش دهید.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید