معرفی کتاب راهنمای درمان اهمال کاری از انتشارات ارجمند
معرفی کتاب راهنمای درمان اهمال کاری از انتشارات ارجمند | یکی از مواردی که انسان ها در طول زندگی از آن ضربه می خورند اهمال کاری می باشد. به احتمال خیلی زیاد بارها برای شما پیش آمده که باید کار مهمی را انجام دهید اما انجام آن را به تعویق انداخته و وقت خود را با کار های بیهوده تلف کرده اید. به عنوان مثال زمانی که در آخر هفته یک امتحان مهم درسی دارید در طول هفته مطالعه درستان را به تعویق انداخته و به جای آن وقت خود را با فیلم دیدن و تفریح کردن هدر داده اید. مثال های زیادی در مورد اهمال کاری وجود دارد که در زندگی کاری و شخصی افراد به وجود می آیند.
اهمال کاری را می توان یک سد مهم در مقابل رسیدن به اهداف و موفقیت ها دانست. اهمال کاری مشکلی است که برای رسیدن به موفقیت باید آن را از بین ببرید. در این مطلب قصد داریم در مورد اهمال کاری و غلبه بر اهمال کاری صحبت کرده و در ادامه کتاب راهنمای درمان اهمال کار ی ناشر ارجمند را به شما معرفی کنیم که می تواند یک راهنمای عالی برای غلبه بر اهمال کاری باشد. این کتاب گنجینه ای با ارزش از راه های عملی برای رهایی از اهمال گرایی می باشد. در ادامه این مقاله همراه تام آکادمی باشید.
اهمال کاری با تنبلی فرق می کند!
در همین ابتدای کار بهتر است برای شما توضیح دهم که اهمال کاری با تنبلی دارای تفاوت است و نباید این دو را با هم اشتباه گرفت. فردی که دچار تنبلی است نسبت به انجام یک کار بی میل بوده و در واقع اراده و رغبتی برای انجام کار ندارد اما فرد اهمال کار معمولاً قصد انجام دادن کاری را دارد اما به دلایلی انجام کار را در زمان مشخص شده به تعویق می اندازد. فرد اهمال کار انجام یک کار مهم را به زمان دیگر موکول کرده و وقت خود را با انجام کارهای بیهوده تلف می کند. در کتاب راهنمای درمان اهمال کاری به شکلی مفصل به تفاوت های اهمال کاری و تنبلی پرداخته شده است. در ادامه به برخی از دلایل رایج اهمال کاری خواهیم پرداخت.
آشنایی با دلایل اهمال کاری
اهمال کاری می تواند به دلایل مختلفی به وجود بیاید. بسیاری از این دلایل به وسیله طرز فکر ما ایجاد شده و می توان آن را بر طرف کرد. زمانی که شما دلایل اهمال کاری را بشناسید شانس بیشتری برای غلبه بر اهمال کاری خواهید داشت. دلایل روانی اهمال کاری پر تعداد و قابل توجه هستند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
رابطه کمال گرایی و اهمال کاری
سطح توقع بالا در مورد عملکرد شخصی خیلی جاها می تواند کمک کننده باشد. اینکه شما بخواهید همیشه بهترین عملکرد را داشته باشید در خیلی از مواقع باعث خواهد شد که تلاش بیشتری کرده و نتیجه بهتری هم کسب کنید اما این نکته را به یاد داشته باشید که کمال گرایی یکی از دلایل روانی اهمال کاری می باشد. اگر شما به کمال گرایی دچار باشید زمانی که قصد انجام کاری را دارید به دنبال این خواهید بود که آن کار را در بهترین زمان و به بهترین شکل ممکن انجام دهید و به همین دلیل انجام کار را مدام به زمان های دیگری موکول می کنید. افرادی که بیش از حد کمال گرا هستند معمولا اینقدر به دنبال یافتن بهترین زمان انجام کار می گردند که در نهایت هیچ کاری انجام نمی دهند.
اهمال کاری به دلیلی ترس از شکست
یکی از دلایل اهمال گرایی ترس از شکست است. بسیاری از افراد وقتی در زمان انجام کاری با شکست مواجه می شوند به حس شرمساری دچار شده و این حس تا مدت ها به همراه ان ها باقی خواهد ماند. در بسیاری از موارد اگر این ترس از شکست بیش از حد معمول باشد باعث خواهد شد که یک فرد از انجام یک کار سر باز زده و انجام ان را به تعویق بیاندازد. اهمال کاری ممکن است به دلیلی ترس از مورد انتقاد قرار گرفتن هم به وجود بیاید.
ضعف در تنظیم برنامه
در بسیاری از موارد دیده می شود که اهمال کاری به دلیل عدم توانایی برنامه ریزی و زمانبندی مناسب به وجود می آید. افرادی که توانایی برنامه ریزی و مدیریت زمان را ندارند به صورت نا خواسته به اهمال کاری دچار خواهند شد. این افراد برای غلبه بر اهمال کاری در ابتدا باید اصول برنامه ریزی و مدیریت زمان را یاد بگیرند.
کبود اعتماد به نفس و اهمال کاری
یکی از دلایل روانی اهمال کاری کمبود اعتماد به نفس و خود کم بینی در افراد می باشد. این افراد در بسیاری از موارد خود را پایینتر از جایگاهی که هستند می بینند و به همین دلیل در انجام بسیاری از کارها دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند. زمانی که یک فرد توانایی انجام یک کار را در خود نبیند به صورات نا خود آگاه به سمت اهمال گرایی گرایش پیدا می کند. برای حل مشکل اهمال کاری در این افراد ابتدا باید بر روی افزایش اعتماد به نفس آن ها کار شود.
عدم مسئولیت پذیری و راحت طلبی
برخی از افراد به ظور کلی افراد مسئلیت پذیری نیستند. عدم وجود مسئولیت پذیری باعث خواهد شد که این افراد از قبول و انجام بسیاری از کار های مهم شانه خالی کنند. در کنار عدم مسئولیت پذیری راحت طلبی و لذت جویی هم می تواند یکی از دلایل اهمال گرایی باشد. به هر حال انجام کار های مهم نیاز مند صرف وقت و انرژی می باشد و افرادی که دچار راحت طلبی هستند به سمت انجام کار های اینچنینی گرایشی ندارند در نتیجه به اهمال کاری دچار خواهند شد.
درمان اهمال کاری با استفاده از روش های مختلف
روش های مختلفی برای غلبه بر اهمال کاری وجود دارد. همانطور که در بخش قبل گفتیم اهمال کاری به دلایل مختلفی به وجود می آید اما نکته خوشحال کننده این است که برای غلبه بر اهمال کاری هم روش های مختلفی وجود دارد که شما با استفاده از این روش ها و البته تمرین کردن می توانید تا حد زیادی بر اهمال کاری خود غلبه کنید. البته کارشناسان روش ها و راه های درمانی متنوعی را برای غلبه بر اهمال کاری پیشنهاد می کنند که نمی توان در یک مطلب به همه آن ها پرداخت اما ما سعی کرده ایم که چند مورد از موثر ترین روش های غلبه بر اهمال کاری را برای شما توضیح بدهیم.
طرز فکرتان را عوض کنید
اولین کاری که برای غلبه بر اهمال کاری باید انجام بدهید تغییر طرز فکرتان است. شما آنچه را که باور دارید را خواهید دید. در نتیجه اگر مدام به این قضیه فکر کنید که انسان اهمال کاری هستید مطمعناً مانند یک انسان اهمال کار هم رفتار خواهید کرد. بهتر است این طرز فکر را از خود دور کنید. شما باید ابتدا در ذهن و فکرتان باور داشته باشید که اهمال کار نیستید و می توانید از پس انجام کارهای مهم در زمان مناسب به خوبی بر بیایید. اگر مدام به این شکل فکر کنید ضمیر نا خود آگاه شما این موضوع را باور کرده و به طور حتم شما عملکرد بهتری خواهید داشت.
اعتماد به نفس داشته باشید و از شکست نترسید
اگر شما در جایگاهی قرار دارید که کارهای مختلفی بر عهده شما قرار گرفته پس حتما توانایی و لیاقت انجام آن کارها را دارید. خود کم بینی را از خود دور کنید. یکی از مهم ترین راه های غلبه بر اهمال کاری تقویت اعتماد به نفس می باشد. به این موضوع فکر کنید که چگونه افرادی با شرایط یکسان با شما در انجام کارهای مشابه موفق بوده اند.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مسلماً تجربه شکست خوشایند نخواهد بود اما شکست و پیروزی در انجام کارها همیشه وجود خواهد داشت و مطمعناً تصمیم عاقلانه ای نیست که به خاطر ترس از شکست بخواهید یک کار را انجام ندهید. شما قرار نیست در انجام همه کار ها موفق باشید و کسی هم از شما چنین انتظااری نخواهد داشت. اگر در کاری با شکست مواجه شدید به جای احساس شرمساری بهتر است به دنبال یافتن دلایل شکست بروید و از تجربه های کسب شده برای رسیدن به موفقیت در آینده استفاده کنید.
به خودتان پاداش دهید
یکی از راه های غلبه بر اهمال کاری این است که برای خودتان یک سیستم پاداش و تشویق را در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر به دیدن فیلم های سینمایی علاقه دارید می توانید بعد از انجام یک کار مهم بدون اهمال کاری به خودتان پاداش داده و فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید. در چنین حالتی بعد از انجام کارها بدون اهمال کاری لحظات لذت بخشی برای شما رقم خواهد خورد که در آینده هم دوست دارید این لجظات برای شما تکرار شوند در نتیجه کار های بیشتری را بدون اهمال کاری انجام خواهید داد.
دور کردن عوامل حواس پرتی
برخی از وسایل در نزدیکی شما در هنگام انجام کار باعث حواس پرتی شما خواهند شد. به عنوان مثال اگر در حال درس خواندن هستید و یا اینکه تلاش می کنید که یک پروژه کاری را به اتمام برسانید وجود لوازمی مانند موبایل باعث حواس پرتی شما خواهد شد و ممکن است به اهمال کاری دچار شوید. یک زنگ موبایل و چند دقیقه صحبت کافی است که تمرکز شما از بین برود. شروع دوباره کار و به دست آوردن تمرکز مجدد به طور حتم نیازمند صرف زمان و انرژی می باشد. اگر در طول انجام کاری چندین بار دچار حواس پرتی و عدم تمرکز شوید ممکن است حتی به طور کلی از انجام آن کار در آن زمان معین منصرف شوید .
از یار کمکی استفاده کنید
برای اجتناب از اهمال گرایی شما می توانید از یک یار کمکی استفاده کنید به این صورت که در مورد انجام کارها و پروژه هایی که در آینده قرار است انجام دهید با آن ها صحبت کرده و به نوعی به آن ها تعهد زمانی بدهید. زمانی که شما در مورد کارها و پروژه هایتان با دوستان یا خانواده خود صحبت می کنید باعث ایجاد نوعی حس کنجکاوی در آن ها خواهید شد و به این شکل در زمان های آینده هر زمان که آن ها با شما ملاقات می کنند در مورد نتیجه کار ها از شما سوال خواهند پرسید و همین موضوع باعث خواهد شد که شما احساس کنید ک نسبت به نزدیکانتان نوعی تعهد زمانی دارید. بهتر است در مورد کار ها و پروژه هایتان با افراد موفق و با انگیزه صحبت کنید. این افراد می توانند انرژی و نیروی محرکه لازم را به شما تزریق کنند.
کتابی که به شما در غلبه بر اهمال کاری کمک خواهد کرد.
کارشناسان زیادی به درمان اهمال کاری پرداخته اند و کتب زیادی هم در این زمینه نوشته شده است. کتاب راهنمای درمان اهمال کاری به وسیله مونیکا رامیرز باسکو نوشته شده و به وسیله انتشارات ارجمند و با ترجمه مصلح میرزایی و دکتر مهدی اکبری در کشورمان در دسترس می باشد.
در این کتاب به غلبه بر اهمال کاری با رویکرد شناختی رفتاری پرداخته شده است. نکته جذاب در مورد این کتاب معرفی روش های ساده برای غلبه بر اهمال کاری می باشد که نویسنده آن ها را جمع آوری کرده است. در این کتاب به شکل مفصل در مورد تفاوت های افراد تنبل و اهمال کار هم بحث می شود. علاوه بر این موارد در این کتاب شما میتوانید یادداشت های شخصی نویسنده و هم چنین تمرین های مختلفی را برای غلبه بر اهمال کاری مشاهده نمایید. تمریناتی که در این کتاب ارائه شده شامل طیف مختلف تمرینات از ساده تا پیچیده بوده که هدف نهایی این تمرینات آماده کردن افراد برای تغییرات اساسی و دوری از اهمال گرایی می باشد.
در این کتاب قرار است به صورت عملی یاد بگیرید که چگونه بر اهمال گرایی غلبه کنید. در کتاب راهنمای درمان اهمال کاری شما با تعداد زیادی از افرادی برخورد خواهید کرد که توانسته اند با دستور العمل های مختلف از شر اهمال کاری راحت شده و به موفقیت های خوبی در زندگی برسند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که در بخشی از زندگیتان دچار اهمال کاری می شوید خواندن این کتاب به شما توصیه می شود چرا که می تواند به شما در درمان اهمال کاری یاری برساند. در این کتاب شما سر فصل هایی مانند چرا اهمال کاری میکنم؟،از تردید به خود تا اعتماد به نفس، میانبر برای کمک، لذت طلب ها و … را مطالعه کنید.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید