شما تنبل هستید یا بی انگیزه؟
شما تنبل هستید یا بی انگیزه؟ آیا برای شما پیش آمده که روزی حوصله انجام دادن هیچ کاری را نداشته باشید؟یا این سوال که پیش خودتان فکر کنید که آیا شما آدم تنبلی هستید یا فقط انگیزه ای برای انجام فعالیتی ندارید! قطعا برای همه آدم ها این حالت پیش آمده است. بسیاری از افراد تنبلی و اهمال کاری با بی انگیزگی اشتباه می گیرند؛ به همین خاطر ما در این مقاله از تام آکامی قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که شما تنبل هستید یا بی انگیزه؟ برای این که درک بهتری از این مقایسه داشته باشید و تفاوت تنبلی و بی انگیزگی را متوجه شوید، لازم است ابتدا هر کدام را به طور جداگانه بررسی کنیم.
منظور از تنبلی چیست؟
تنبلی در لغت به معنای بی حالی، سست، تن پرور و بی تحرکی می باشد. اما در علم روانشناسی تنبلی یعنی بی میلی یک فرد برای انجام یک کار با وجود داشتن توانایی انجام واقعی آن. فرد تنبل ترجیح می دهد انرژی خود را صرف انجام دادن کاری نکند. کسی که تنبل است، نمی خواهد کار کند یا تلاشی برای انجام کاری کند. روان شناسان معتقد هستند که تنبلی با عمل به تعویق انداختن، مکانیزمی برای مقابله با سایر مسائل است. البته این که شما گاهی اوقات نیاز به تنبلی داشته باشید تا استراحت کنید، اصلا چیز بدی نیست.
منظور از بی انگیزگی چیست؟
آگاهی از مفهوم بی انگیزگی می تواند ما را در تشخیص اینکه آیا شما تنبل هستید یا بی انگیزه؟ یاری کند. به همین خاطر ابتدا باید دانست که انگیزه در لغت یعنی دلیل، سبب، محرک و به طور کلی انگیزه یکی از عوامل محرک رفتار انسان است. به رقابت دامن می زند و باعث ایجاد ارتباط اجتماعی می شود. این احساس می تواند ناشی از اشتیاق، هیجان، درد، ناامیدی یا نارضایتی باشد اما در نهایت، میل فرد را به سمت انجام دادن کار زیاد می کند. حالا که درباره انگیزه دانستیم، سندرم بی انگیزگی چه می شود؟ فقدان انگیزه احساسی است که ممکن است هر از گاهی به عنوان فردی آن را تجربه کنیم. بی انگیزگی در اصل فقدان اشتیاق است. اشتیاق چیزی است که ما را به سمت هدفی که مشتاقانه منتظر رسیدن آن در زندگی هستیم، سوق می دهد. فرد بی انگیزه هدف و تمایلی برای انجام کار ندارد و به سادگی کاری انجام نمی دهد. فقدان انگیزه معمولا یک مشکل روانی عمیق تر است و می تواند منجر به بیماری های روانی مانند افسردگی شود.
تفاوت تنبلی و بی انگیزگی چیست؟
شما تنبل هستید یا بی انگیزه؟ در پاسخ به این سوال حال که تنبلی و بی انگیزگی را به طور جداگانه توضیح دادیم، فهمیدن تفاوت آن ها کار دشواری نیست. کسی که تنبل است با وجود این که می تواند کاری انجام دهد اما به خاطر این که انرژی خود را صرف نکند کاری انجام نمی دهد. یعنی تنبلی آن یک انتخاب است برای به تعویق انداختن کارهایش. ولی بی انگیزگی یک شخص ممکن است از مشکلات روانی او نشات گرفته باشد. فرد بی انگیزه اشتیاق و تمایلی برای انجام دادن کاری ندارد یعنی ممکن است بخواهد آن را انجام دهد ولی هدفی برای انجام آن پیدا نمی کند.
برای مقابله با احساس تنبلی چه کنیم؟
اگر شما فرد تنبلی هستید و حالا به دنبال درمان تنبلی و راه حلی برای آن هستید، جای امیدواری برای رفع آن است. در ادامه چند نکته یا راه حل به شما می گوییم که به شما کمک می کند تا از شر تنبلی خلاص شوید:
· اهداف خود را مدیریت کنید
تعیین اهداف غیر واقعی و انجام بیش از حد می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود. فرسودگی شغلی می تواند باعث خستگی، از دست دادن علاقه و اشتیاق به فرار شود. پس با تعیین اهداف کوچک تر و دست یافتنی از تحت فشار قرار دادن خود پرهیز کنید.
· از خودتان انتظار نداشته باشید که کامل باشید
کمال گرایی در حال افزایش است و عوارض روانی دارد. این افزایش کمال گرایی باعث می شود افراد بیش از حد از خود و دیگران انتقاد کنند. هم چنین منجر به افزایش افسردگی و اضطراب می شود.
به جای خودگویی منفی از خودگویی مثبت استفاده کنید.
این که به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خودگویی منفی است. با تمرین خودگویی مثبت می توانید صدای درونی منفی خود را متوقف کنید. به جای اینکه بگویید “هیچ راهی وجود ندارد که بتوانم این کار را انجام دهم” بگویید “تمام تلاشم را میکنم تا این اتفاق بیفتد”.
· برنامه ریزی کنید
برنامه ریزی این که چگونه کاری را انجام خواهید داد می تواند رسیدن به آن را آسان تر کند. داشتن یک برنامه به شما
جهت و اعتماد به نفس می دهد که حتی اگر در طول مسیر به مانعی برخورد کنید می تواند کمک کند.
· از نقاط قوت خود استفاده کنید
هنگام تعیین اهداف یا آماده شدن برای مقابله با یک کار، لحظه ای به نقاط قوت خود فکر کنید. سعی کنید آنها را در جنبه های مختلف یک کار به کار ببرید تا به شما در انجام کارها کمک کند.
و هم چنین موفقیت های خود را در طول مسیر تشخیص دهید، کمک بخواهید، از حواس پرتی اجتناب کنید، کارهای خسته کننده را سرگرم کننده کنید و در نهایت به خود پاداش دهید.
برای مقابله با بی انگیزگی چه کنیم؟
همه ما گاهی بی انگیزه می شویم و برطرف کردن آن می تواند کمی دشوارتر باشد. این که بفهمید چه چیزی باعث حالت بی انگیزگی شما می شود و چگونه می توانید آن را برطرف کنید، گفتنش از انجام دادنش راحت تر است. بنابراین، ما فکر کردیم ایده خوبی است که به شما یک سری نکات برای غلبه بر بی انگیزگی بدهیم تا از آن ها استفاده کنید؛
وظایف را به تکه های قابل مدیریت تقسیم کنید
تقسیم وظایف به قطعات کوچک تر که منجر به رسیدن به هدف نهایی می شود می تواند به مدیریت افکار در مورد این فرآیند کمک کند.
برای کارهای کوچکی که انجام می دهید به خودتان اعتبار بدهید
با تمجید از خود برای هر کار تکمیل شده به چیزهای کوچک توجه کنید. تمرین ذهن آگاهی می تواند به تمرکز و قدردانی از هر لحظه کمک کند. به یاد داشته باشید که هر چه به دست آورید، هر چقدر هم که کوچک باشد، همیشه مایه افتخار است.
برای خود کمی وقت داشته باشید
برای انجام کارهایی که دوست دارید و از آن لذت می برید بیشتر وقت بگذارید. از گشت و گذار در اطراف شهر محلی خود گرفته تا گذراندن وقت به تنهایی در یک پارک خوش منظره، وقت گذاشتن برای مراقبت از خود می تواند پشتیبان خوبی برای سلامت روان شما باشد و ممکن است الهام بخش باشد.
با خودتان ملایم باشید
وضعیت فعلی احساس خود را بپذیرید، آن احساس را بپذیرید و در صورت نیاز به دنبال راه هایی بگردید تا از آنها حمایت کنید. تمرین مراقبت از خود و مهربانی با خود می تواند کمک بزرگی در هنگام تجربه کمبود انگیزه باشد.
هم چنین می توانید، هر چیز مثبتی را که در طول روز تجربه می کنید یادداشت کنید، سعی کنید در لحظه زندگی کنید، در رویدادهای مفید شرکت کنید و در نهایت، از دیگران کمک بخواهید.
علت بی انگیزگی چیست؟
همه افراد گاهی دچار بی انگیزگی برای ادامه زندگی می شوند. اما بهتر است بدانید بی انگیزگی شما واکنشی به وضعیت فعلی شماست. همیشه به ما گفته می شود که چه کار کنیم. این ممکن است باعث از دست دادن هر علاقه ای شود
که قبلا داشته اید. هم چنین وقتی انتظارات دیگران را برآورده نمی کنیم، اشتیاق خود را برای انجام هر کاری از دست می دهیم. با گذشت زمان این منجر به فقدان انگیزه عمومی میشود، زیرا جرقه آن توسط همه آدم های منفی اطراف ما زده شده است. هم چنین بی انگیزگی ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که فردی استرسهای زندگی یا تغییراتی را تجربه می کند، مانند رفتن به مدرسه، تغییر شغل یا فرسودگی شغلی، مرگ یکی از عزیزان، پایان دادن به یک رابطه، بیماری، غلبه بر زندگی، یا سایر تغییرات عمده زندگی. یا ممکن است فردی نگرانی های مربوط به سلامت روانی داشته باشد، مانند افسردگی یا اختلال سازگاری، که بی انگیزه بودن او را تشدید می کند. پس بی انگیزگی ناشی از موارد زیادی است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
· عدم هدف
ممکن است انگیزه نداشته باشید چون نمی دانید از زندگی چه می خواهید. با نداشتن چیزی برای تلاش یا هدفی برای رسیدن به آن، دلیلی برای بلند شدن و انجام کاری وجود ندارد. بنابراین احساس اینکه هیچ کاری انجام نمی دهید نتیجه کلی است. انگیزه زمانی به وجود می آید که دلیل خود را بدانید.
· فقدان ساختار یا روال
نداشتن ساختار و روال یک دلیل رایج برای بی انگیزگی است. وقتی بتوانید خود را به حرکت وا دارید و کاری را انجام دهید، ادامه دادن به آن آسان تر است. اکثر مردم به اشتباه بر این باورند که انگیزه باعث ایجاد عمل می شود در حالی که
برعکس، اعمال هستند که انگیزه ایجاد می کنند.
· اهداف غیر واقعی
تعیین اهداف غیر واقعی برای خود یکی از دلایل رایج احساس بی انگیزگی است. وقتی هدف شما به قدری بالا است که از درون باور نمیکنید می توانید به هدفی دست یابید، اجتناب از شروع به آن آغاز می شود.
· عدم تمرکز
پریدن از یک چیز به چیز دیگر باعث می شود که شما هرگز کاری را انجام ندهید. وقتی تمرکز ندارید، می تواند منجر به این شود که احساس کنید شکست خورده اید یا احساس کنید که برای انجام وظیفه به اندازه کافی خوب نیستید، که شما را بی انگیزه تر می کند و مانع از حرکت به جلو می شود. انگیزه از انجام کارها ناشی می شود، و این کار زمانی آسان تر است که شما روی یک کار در یک زمان اقدام کنید.
دلایل تنبلی کدامند؟
تنبلی ممکن است منعکس کننده کمبود عزت نفس، عدم شناسایی مثبت توسط دیگران، فقدان نظم و انضباط ناشی از اعتماد به نفس پایین، یا عدم علاقه به فعالیت یا اعتقاد به کارآمدی آن باشد. بنابراین تنبلی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و برای اینکه بتوانید بر این مشکل غلبه کنید، لازم است که دلایل آن را بدانید. زیرا تنها راه برای غلبه بر هر نوع مشکلی این است که بفهمید دلیل آن چیست. پس در ادامه به برخی از دلایل آن می پردازیم؛
نداشتن انگیزه اولین و رایج ترین دلیل تنبلی است. شما هرگز نمی توانید در زندگی بدون انگیزه مناسب به چیزی برسید. فقدان انگیزه می تواند بزرگترین عامل تنبلی باشد، زمانی که شما تمایلی به انجام هیچ کاری ندارید زیرا انگیزه ای برای انجام هیچ کاری ندارید.
· انرژی پایین:
این شایع ترین علت تنبلی است که ممکن است به دلیل کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب، استراحت و ورزش باشد. اگر به درستی غذا نخورید یا نخوابید، انرژی کمی دارید و این شما را به سمت تنبلی سوق می دهد.
· هدف خاصی از زندگی وجود ندارد:
این دومین عامل مهم تنبلی است، اگر فردی در زندگی خود هیچ هدفی برای رسیدن به آن نداشته باشد، کاری انجام نمی دهد و مشخص است که تنبل می شود. اهداف زندگی شما همیشه به شما انگیزه می دهد که بیشتر تلاش کنید تا در زندگی خود ادامه دهید و اگر هدف خاصی را نداشته باشید، مطمئنا تنبل خواهید شد.
· ترس از مسئولیت و پاسخگویی:
بیشتر مردم همیشه از پذیرفتن مسئولیت می ترسند، زیرا خود را بیهوده می دانند. آنها فقط نمی خواهند هیچ مسئولیتی را بر عهده بگیرند زیرا اگر اشتباهی کنند آن ها باید پاسخگو باشند. به همین دلیل است که اکثر افراد حاضر به کار نیستند زیرا میترسند در قبال نتیجه کاری که قبول کردهاند مسئول شناخته شوند.
· بلاتکلیفی:
همه چیز زندگی در مورد تصمیماتی است که در آن می گیرید. ذهن برخی از افراد به سادگی نمی تواند ساخته شود یا نمی توانند تصمیم بگیرند که چه کاری انجام دهند و این می تواند آنها را به سمت تنبلی سوق دهد. شما فقط به هدر دادن روز خود ادامه می دهید بدون اینکه تصمیمی برای آن روز بگیرید.
· تغذیه نامناسب:
آن چه می خورید به تعیین سطح انرژی و فعالیت مغز شما کمک می کند. رژیم غذایی که روزانه مصرف می کنید برای کارهای روزانه شما بسیار مهم است. اگر یک رژیم غذایی متعادل نداشته باشید، بدن شما به درستی کار نخواهد کرد و این مطمئنا شما را تنبل خواهد کرد.
از دیگر دلایل تنبلی می توان به حواس پرتی، خستگی، انتخاب های ضعیف، ترس از شکست، اهمال کاری، ارزش قائل نشدن برای خود، زندگی وابسته و کارهای زیادی برای انجام دادن، اشاره کرد.
بی انگیزگی انواع بسیاری دارد. مثل نداشتن انگیزه برای پیشرفت یا شایستگی. اما همه آن ها از دو نوع اصلی بی انگیزگی سرچشمه می گیرند، بی انگیزگی درونی و بی انگیزگی بیرونی. در ادامه هر یک را بررسی می کنیم:
بی انگیزگی درونی
این بی انگیزگی از عوامل درونی برای رفع نیازهای شخصی ناشی می شود. کارهایی را انجام نمی دهید به این دلیل که از
آنها لذت نمی برید، نه به این دلیل که مجبور نیستید. وقتی بی انگیزگی درونی یا ذاتی دارید، به خاطر بی علاقگی و بی اشتیاقی است که نمی خواهید دوره تحصیلی یا مهارت آموزی را بگذرانید. انجام ندادن هر کاری برای موفقیت و رضایت شخصی خود، از بی انگیزگی درونی نشات می گیرد.
بی انگیزگی بیرونی
این بی انگیزگی از عوامل خارجی ناشی می شود که توسط دیگران داده یا کنترل می شود. مثلا دستمزد کم یا عدم ستایش نمونه های خوبی برای بی انگیزگی بیرونی هستند. این نوع بی انگیزگی در همه جا و مکررا در جامعه استفاده می شود.
علت بی حوصلگی دائمی چیست؟
در ابتدا اگر بخواهیم درباره بی حوصلگی صحبت کنیم، بی حوصلگی در واقع یک احساس یا سیگنالی است که به شما می گوید کاری را انجام می دهید رضایت شما را جلب نمی کند. بی حوصلگی شامل این احساس است که وظایف شما بی فایده هستند. بنابراین وقتی احساس بی حوصلگی می کنید ممکن است به این دلیل باشد که نتوانسته اید توجه خود را متمرکز کنید. و این می تواند به دلیل عوامل استرس زای متعدد در محیط اطراف خود باشد. اگر در مورد چیزی استرس دارید و وضعیت فعلی شما بیش از حد تحریک کننده است، ممکن است احساس بی حوصلگی کنید. در این صورت است که شما نمی توانید روی چیزی تمرکز کنید و این مسئله شما را تحت فشار قرار می دهد. بی حوصلگی می تواند خود را به طرق مختلفی از جمله عدم علاقه به فعالیت ها، عدم استراحت، عدم احساس هیجان و غیره نشان دهد.
آیا مشکل بی انگیزگی با دارو حل می شود؟
بی انگیزگی در کار یا زندگی می تواند افسرده کننده و ناامید کننده باشد، ناگفته نماند که در صورت عدم رسیدگی صحیح می تواند شما را در معرض خطرات بسیاری قرار دهد. برخی از ما روزانه با آن دست و پنجه نرم می کنیم و به دنبال راه حلی برای رفع آن هستیم. پیشنهاد ما به شما این است که برای برطرف کردن بی انگیزگی ابتدا این مشکل را با روش هایی غیر از دارو امتحان کنید. روش هایی مثل ورزش کردن، مراقبت از جسم خود، ایجاد یک روال برای زندگی، کوچک کردن اهداف بزرگ به اهداف کوچک تر، پاداش به خود در ازای انجام وظایف، توجه به توسعه فردی، انجام دادن فعالیت هایی که از آن لذت می برید و در نهایت اگر چندین مورد را برای از بین بردن بی انگیزگی خود امتحان کردید ولی نتیجه ای نداشت، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به درمان فکر کنید. انگیزه با میزان هورمونی در بدن به نام دوپامین در رابطه مستقیم است. هر چه این هورمون در بدن شما افزایش پیدا کند، انگیزه شما برای انجام فعالیت بیشتر می شود که ورزش یکی از فعالیت های سالم در این مورد است.
اما دارویی به نام مودافینیل، دارویی است که در ابتدا برای تقویت بیداری ساخته شده است، به افراد کمک می کند تا روی یک کار تمرکز کنند و بیشتر با آن درگیر شوند. دانشمندان علوم اعصاب معتقدند که این کار را با فعال کردن دوپامین از سیناپسهای مغز که مسئول توجه و تمرکز هستند، انجام میدهد. پس باعث می شود که تا حدودی انگیزه شما به حالت طبیعی خود برگردد. البته که توصیه ما به شما این است قبل از استفاده از دارو برای بی انگیزگی حتما پزشک متخصص مشورت و زیر نظر او دارویی را مصرف کنید.
آیا تنبلی به افسردگی مربوط است؟
تنبلی و افسردگی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند، اما اغلب یکسان به نظر می رسند و هر کدام به طور بالقوه می توانند یکدیگر را تحریک و حمایت کنند. بنابراین شما می توانید ترکیبی از این رفتارها را همزمان احساس کنید. اما باید بدانید که افسردگی یک بیماری روانی جدی است که پس از چند روز یا چند هفته از بین نمی رود. کسی که از افسردگی رنج میبرد، نمیخواهد چنین احساسی داشته باشد، اما از کنترل او خارج است. به سادگی هیچ احساس آرزو یا امیدی وجود ندارد. آنها تمام مفهوم معنای زندگی خود، زمان، مسئولیت ها را از دست داده اند.
در صورتی تنبلی مطابق تعریفی که از آن داشتیم این چنین نیست. اما نکته ای که مهم است این است که، افسردگی می تواند دلیل تنبلی باشد. در این حالت ذهنی، مردم نمی خواهند هیچ کاری انجام دهند و فقط می خواهند در یک اتاق تاریک تنها زندگی کنند.
فرد انرژی لازم برای کار کردن را احساس نمی کند و فقط بیکار می ماند. آنها احساس افسردگی و ناامیدی می کنند. به همین خاطر است که گاهی تنبلی را با افسردگی اشتباه می گیرند و فردی که تنبل است گمان می کند که افسرده شده است در صورتی که چنین نیست. اگر شما کسی هستید که این اواخر فکر می کنید دچار افسردگی شده اید، بهتر است برای درمان بی انگیزگی و افسردگی خود اقدام کنید.
آیا بی انگیزه بودن و تنبل بودن نشانه زوال عقلی است؟
حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد افرادی که مبتلا به زوال عقل هستند، اغلب با پیشرفت وضعیتشان بیشتر به بی تفاوتی مبتلا می شوند. فردی که دچار بیتفاوتی می شود، انگیزه کمی نیز برای انجام کارها خواهد داشت. آن ها هم چنین ممکن است هیچ انرژی یا انگیزه ای برای انجام کارهای روزمره مانند مسواک زدن یا دوش گرفتن، عدم علاقه به شرکت در گفتگوها یا صحبت با افراد جدید و هم چنین واکنش های غیرطبیعی به اخبار یا رویدادهای شخصی که ممکن است به نظر بی علاقه یا بی تفاوت به نظر برسند. بنابراین این احتمال وجود دارد که فردی بی انگیزگی و یا تنبلی اش ناشی از زوال عقلش باشد ولی قطعا یک سری علائم دیگر وجود دارد که با بررسی آن ها می توان به نتیجه رسید.
چرا کودکان تنبل می شوند؟
حقیقت این است که بیشتر بچه های تنبل واقعا تنبل نیستند. دلایل پنهان زیادی برای تنبلی ظاهری کودکان وجود دارد. مردم اغلب به بچههای بیانگیزه برچسب تنبل می زنند که به این معنی است که ناتوانی آنها در مطالعه یا انجام کارهای مدرسه یک نقص شخصیتی است. بسیاری از دلایل تنبلی کودکان رایج است، اما کمتر شناخته شده است. دلایل جسمی و روانی هر دو می تواند به این مشکل دامن بزند. اولین قدم برای پرداختن به این مشکل این است که مشخص کنیم تنبلی از کجا می آید. زیرا اغلب اوقات، آنچه در بیرون شبیه تنبلی به نظر می رسد، ممکن است در واقع کمبود انرژی در درون باشد. علاوه بر خستگی جسمی، کودکان تنبل ممکن است بی حوصله، دلسرد و بی انگیزه باشند. در ادامه قصد داریم برخی از دلایلی تنبلی کودکان را برای شما بازگو کنیم:
· ناتوانی های یادگیری
بسیاری از کودکان تنبل، کودکانی هستند که درک درستی ندارند و در سکوت با ناتوانی های یادگیری ناشناخته خود سروکار دارند. مشکلات یادگیری باعث می شود که آنها نسبت به یادگیری بی علاقه شوند و انگیزه خود را از دست بدهند. به این ترتیب است که والدین و معلمان فکر می کردند بچه ها تنبل هستند و نیازهای ویژه آنها را تشخیص نمی دهند.
· اختلال بیش فعالی با کمبود توجه
یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی است. کودکان مبتلا به این اختلال در تمرکز مشکل دارند و بی توجهی به درمان می تواند بر توانایی و انگیزه کودک برای یادگیری تاثیر بگذارد. کودکان بی توجه، مسائل رفتاری را که منجر به تشخیص می شوند کمتر نشان می دهند. هم چنین کودکان ممکن است مبتلا به این اختلال باشند اما علائمی که معیار تشخیص باشند را بروز ندهند. همه این ها ممکن است دلایلی باشد که باعث می شود کودک بی انگیزه و تنبل به نظر برسد.
· مشکل خواب
کمبود خواب باعث می شود کودک تنبل و بی انگیزه به نظر برسد. وقتی کودک در شب به خوبی استراحت نمی کند، در طول روز خسته می شود و این می تواند بر یادگیری و عملکرد تحصیلی کودک تاثیر بگذارد.
· افسردگی
کودکانی که از افسردگی رنج میبرند، انگیزه و انرژی کافی برای انجام فعالیت ندارند. این بچه ها تنبل و بی علاقه به هر چیزی از جمله کارهای مدرسه به نظر می رسند.
· اضطراب
اختلالات اضطرابی در بین کودکان و نوجوانان شایع است. کودکانی که از اضطراب رنج می برند انگیزه درونی کمتری دارند. کودکان دارای اضطراب تحصیلی نیز از انگیزه درونی پایین تری برای مطالعه رنج می برند.
از دیگر دلایل تنبلی کودکان می توان به کنترل گری والدین، عدم رابطه صمیمانه بین والدین و فرزند، باور به عدم مهارت در انجام کاری خاص، استرس و بد رفتاری با کودک، اشاره کرد. بنابراین اگر می خواهیم به بچه هایمان انگیزه بدهیم، باید علت پنهان بی انگیزگی آنها را شناسایی کنیم تا بتوانیم بر اساس آن، عامل استرسزا را حذف کنیم.
آیا تنبلی در بزرگسالی ریشه در کودکی دارد؟
از بین موارد و مشکلاتی که در بزرگسالی به سراغ فرد ممکن است بیاید که می تواند ریشه در کودکی داشته باشد، نمی توان تنبلی را پیدا کرد. زیرا تنبلی بی میلی فرد برای انجام دادن کاری است. تنبلی دلایلی بسیاری دارد که همگی مربوط به زمان حال فرد می باشد اما این احتمال وجود دارد که شاید
تنبلی ناشی از اعتماد به نفس پایین باشد که اگر این چنین باشد، بله می توان در نظر گرفت که تنبلی بزرگسالی ریشه در کودکی دارد. اگر احساس شما نسبت به تنبلی خودتان این است، پیشنهاد ما به شما است که حتما با یک روان درمانگر صحبت کنید.
آیا افراد تنبل باهوش تر هستند؟
تحقیقات جدید نشان می دهند که افراد کم فعال یا تنبل ها ممکن است مغزشان نسبت به افرادی که دائما فعال هستند، باهوش تر باشد. به طور متوسط، افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند نسبت به افراد فعال بدنی باهوش تر هستند. از بیل گیتس نقل شده است که می گوید “من همیشه یک فرد تنبل را برای انجام یک کار سخت انتخاب می کنم، زیرا یک فرد تنبل راه آسانی برای انجام آن پیدا می کند”. برخی تنبلی را مکانیزمی برای مقابله با سایر مسائل می دانند و معتقد هستند شخص تنبل از به تعویق انداختن کار خود، یک مکانیسمی برای مقابله دارد. پس می توان نتیجه گرفت که شخص تنبل اغلب فردی باهوش است که از هوش خود برای پیدا کردن یک میانبر برای انجام کار در نیمی از زمان استفاده می کند. اگر چه که این می تواند برای بهره وری چیز خوبی باشد اما گاهی باعث می شود که کارها به درستی انجام نشوند. باورش سخت است، اما تنبل بودن گاهی می تواند نشانه ای از هوش باشد.
به عنوان والد چگونه با کودک تنبل رفتار کنیم؟
قطعا که نمی توان برای همه کودکان یک نسخه پیچید؛ زیرا چیزی که برای یک کودک مفید است ممکن است برای دیگری کارساز نباشد، و اغلب اوقات جدا از عامل تنبلی در کودک، کاری که شما به عنوان والدین انجام می دهید کمک زیادی به نگرش کودک نسبت به کار می کند. اما باید بدانید که به طور کلی راه حل اصلی تنبلی ایجاد انگیزه است. ممکن است شما به عنوان والدین اغلب فکر کنید که به فرزندتان انگیزه میدهید، اما آیا میدانید که ممکن است این کار را اشتباه انجام داده باشید؟ شاید راه های بهتری وجود داشته باشد که بتواند باعث شود کودک تنبل شما نگرش مثبتی نسبت به کار پیدا کند. انگیزه کودکان و حتی بزرگسالان را به سمت کار سوق می دهد. بنابراین، میل شما باید این باشد که چگونه به کودک تنبل خود انگیزه دهید.
هم چنین آن ها را برای موفقیت های کوچک تحسین کنید. تشویق بخش کلیدی انگیزه است. تحسین کلامی، پاداش های خود به خود، و سایر اشکال تشویق به فرزند شما این امکان را می دهد که بداند شما به تلاش آن ها افتخار می کنید.
هم چنین می توان به دنبال گرفتن یک معلم خصوصی یا کمک اضافی از معلم باشید، علل زمینه ای را شناسایی کنید و با فرزندتان گفتگوی مستقیم داشته باشید.
سوالات متداول
تنبلی چیست؟
در علم روانشناسی تنبلی یعنی بی میلی یک فرد برای انجام یک کار با وجود داشتن توانایی انجام واقعی آن. فرد تنبل ترجیح می دهد انرژی خود را صرف انجام دادن کاری نکند.
بی انگیزگی چیست؟
بی انگیزگی احساسی است که ممکن است هر از گاهی به عنوان فردی آن را تجربه کنیم. بی انگیزگی در اصل فقدان اشتیاق است. بی انگیزگی معمولا یک مشکل روانی عمیق تر است.
علت بی حوصلگی دائمی چیست؟
وقتی احساس بی حوصلگی می کنید ممکن است به این دلیل باشد که نتوانسته اید توجه خود را متمرکز کنید. و این می تواند به دلیل عوامل استرس زای متعدد در محیط اطراف خود باشد.
دیدگاهتان را بنویسید