همه چیز در مورد رفتار سازمانی
رفتار سازمانی مطالعه آکادمیک در مورد نحوه تعامل افراد در گروه ها است. اصول مطالعه رفتار سازمانی عمدتاً در تلاش برای کارآمدتر کردن مشاغل به کار می رود. اقلام کلیدی رفتار سازمانی مطالعه آکادمیک در مورد نحوه تعامل افراد در گروه ها است و اصول آن عمدتاً در تلاش برای عملکرد مؤثرتر مشاغل به کار می رود. مطالعه رفتار سازمانی شامل حوزه های تحقیقاتی است که به بهبود عملکرد شغلی، افزایش رضایت شغلی، ارتقای نوآوری و تشویق رهبری اختصاص یافته است و پایه و اساس منابع انسانی شرکت است. اثر هاثورن، که نحوه تغییر رفتار آزمودنیها را هنگامی که میدانند مشاهده میشوند، توصیف میکند، شناختهشدهترین مطالعه درباره رفتار سازمانی است.
رفتار سازمانی چیست؟
درک رفتار سازمانی (OB) مطالعه رفتار سازمانی شامل حوزههای تحقیقاتی است که به بهبود عملکرد شغلی، افزایش رضایت شغلی، ارتقای نوآوری و تشویق رهبری اختصاص دارد. هر کدام اقدامات توصیه شده خود را دارند، مانند سازماندهی مجدد گروه ها، اصلاح ساختارهای جبران خسارت، یا تغییر روش های ارزیابی عملکرد. خاستگاه های رفتار سازمانی مطالعه رفتار سازمانی ریشه در اواخر دهه 1920 دارد، زمانی که شرکت وسترن الکتریک مجموعهای از مطالعات معروف را در مورد رفتار کارگران در کارخانه هاثورن ورکز خود در سیسرو، راهاندازی کرد.
محققان در آنجا تصمیم گرفتند تا تعیین کنند که اگر محیط آنها با روشنایی بهتر و سایر بهبودهای طراحی به روز شود، آیا کارگران می توانند بهره وری بیشتری داشته باشند یا خیر. در کمال تعجب، محققان دریافتند که محیط کمتر از عوامل اجتماعی اهمیت دارد. برای مثال، مهمتر این بود که مردم با همکاران خود کنار بیایند و احساس کنند که رئیسهایشان از آنها قدردانی میکنند. این یافتههای اولیه الهامبخش مجموعهای از مطالعات گسترده بین سالهای 1924 و 1933 بودند. اثر هاثورن – که نحوه تغییر رفتار آزمودنیها را وقتی میدانند که مشاهده میشوند را توضیح میدهد – شناختهشدهترین مطالعه درباره رفتار سازمانی است.
به محققان آموزش داده می شود که بررسی کنند که آیا اثر هاثورن (و تا چه حد) ممکن است یافته های آنها را در مورد رفتار انسان تغییر دهد یا خیر. رفتار سازمانی تا دهه 1970 توسط انجمن روانشناسی آمریکا بهعنوان یک رشته مطالعات آکادمیک بهطور کامل به رسمیت شناخته نشد.
با این حال، تحقیقات هاثورن برای اعتبارسنجی رفتار سازمانی بهعنوان یک حوزه مطالعاتی مشروع اعتبار دارد، و این پایه و اساس منابع انسانی است (HR). ) حرفه ای که اکنون می شناسیم. ملاحظات خاص رهبران مطالعه هاثورن چند تصور رادیکال داشتند. آنها فکر می کردند که می توانند از تکنیک های مشاهده علمی برای افزایش میزان و کیفیت کار یک کارمند استفاده کنند و به کارگران به عنوان منابع قابل تعویض نگاه نمی کردند. آنها فکر می کردند که کارگران از نظر روانشناسی و تناسب بالقوه در یک شرکت منحصر به فرد هستند.
در طول سال های بعد، مفهوم رفتار سازمانی گسترش یافت. با شروع جنگ جهانی دوم، محققان شروع به تمرکز بر علم لجستیک و مدیریت کردند. مطالعات مدرسه کارنگی در دهههای 1950 و 1960 این رویکردهای عقلگرایانه را در تصمیمگیری مستحکم کرد. امروزه، این مطالعات و سایر مطالعات به نظریه های مدرن ساختار کسب و کار و تصمیم گیری تبدیل شده اند. مرزهای جدید رفتار سازمانی مؤلفه های فرهنگی سازمان ها هستند، مانند اینکه چگونه نژاد، طبقه و نقش های جنسیتی بر ساخت و بهره وری گروه تأثیر می گذارد. این مطالعات چگونگی تعیین هویت و پیشینه را در تصمیم گیری در نظر می گیرند.
برنامه های آکادمیک با تمرکز بر رفتار سازمانی در مدارس بازرگانی و همچنین در مدارس مددکاری اجتماعی و روانشناسی یافت می شود. این برنامهها از حوزههای مردمشناسی، مردمنگاری و مطالعات رهبری استخراج میشوند و از مدلهای کمی، کیفی و رایانهای به عنوان روشهایی برای کشف و آزمایش ایدهها استفاده میکنند.
بسته به برنامه، می توان موضوعات خاصی را در رفتار سازمانی یا زمینه های گسترده تر در آن مطالعه کرد. موضوعات خاص تحت پوشش شامل شناخت، تصمیم گیری، یادگیری، انگیزه، مذاکره، برداشت ها، فرآیند گروهی، کلیشه سازی، و قدرت و نفوذ است. حوزههای مطالعه گستردهتر شامل سیستمهای اجتماعی، پویایی تغییرات، بازارها، روابط بین سازمانها و محیطهایشان، نحوه تأثیر جنبشهای اجتماعی بر بازارها، و قدرت شبکههای اجتماعی است. نمونه هایی از رفتار سازمانی یافتههای حاصل از تحقیقات رفتار سازمانی توسط مدیران اجرایی و متخصصان روابط انسانی برای درک بهتر فرهنگ یک کسبوکار، نحوه کمک یا ممانعت از آن فرهنگ به بهرهوری و حفظ کارکنان، و نحوه ارزیابی مهارتها و شخصیت نامزدها در طول فرآیند استخدام استفاده میشود. تئوری های رفتار سازمانی به ارزیابی و مدیریت دنیای واقعی گروه هایی از افراد کمک می کند.
رفتار سازمانی چه اهمیتی دارد؟
تصور کنید به دفتری می روید که در آن هیچ کس برای گزارش دادن ندارید. هر کس هر طور که می خواهد کار می کند و هیچ کس پاسخگوی وظایف خود نیست. خیلی منظم به نظر نمی رسد، اعمال رفتار سازمانی نظم را به هرج و مرج می آورد. ساختار، مسئولیت پذیری و فرهنگ کاری تعریف شده به افراد اجازه می دهد تا نقش ها و مسئولیت های خود را در یک سازمان درک کنند. درک رفتار و انگیزه های انسانی به مدیریت کمک می کند تا اهداف موثری تعیین کند، کارکنان را تشویق کند و به نتایج دست یابد. بیایید بحث کنیم که رفتار سازمانی چیست و چرا اهمیت دارد. شما یاد خواهید گرفت که چگونه می تواند به شما کمک کند سبک های کاری مختلف را برای نتایج موثر پیمایش کنید. رفتار سازمانی مطالعه چگونگی تعامل افراد و گروه ها با یکدیگر و با سازمان است.
یک استراتژی رفتار سازمانی مؤثر می تواند به مدیریت کمک کند تا کارکنان خود را برای عملکرد خوب انگیزه دهد. دستیابی به اهداف جمعی زمانی آسان تر و ساده تر می شود که همه در یک صفحه باشند. چهار عنصر رفتار سازمانی وجود دارد: افرادی که سازمان را تشکیل می دهند ساختاری که مشخص می کند سازمان سلسله مراتبی است یا مسطح فناوری یا فرآیندهای کاری و سیستم های مستقر شده توسط کارکنان محیطی که شامل محیط خارجی است که یک سازمان در آن فعالیت می کند اهمیت رفتار سازمانی نیاز و اهمیت رفتار سازمانی زمانی پدید میآید که نیاز به بهبود عملکرد کاری و دستیابی به نتایج بهینه باشد. چندین سازمان از استراتژی های مدیریتی مؤثری استفاده می کنند تا همه را در یک صفحه قرار دهند.
رهبران کارکنان خود را با ایجاد انگیزه و الهام بخشیدن به آنها برای انجام بهترین کار به سمت موفقیت هدایت می کنند. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا رفتار سازمانی مهم است. تصمیم گیری موثر یک ساختار سازمانی خوب طراحی شده، فرآیند تصمیم گیری را موثرتر می کند. این بدان معنی است که هر یک از اعضای تیم یا سازمان در نقش ها و مسئولیت های خود به خوبی آشنا هستند.
برای آنها راحت تر است که مستقل عمل کنند، فعال باشند و ابتکار عمل کنند. مدیران می توانند وظایف را به سرعت محول کنند و وظایف را با توجه به درجات مختلف مهارت ها و پیگیری تعیین کنند. این تضمین می کند که همه چیز به خوبی اجرا می شود. درک مردم رفتار سازمانی به مدیریت کمک می کند تا افراد، انگیزه و مهارت ها و توانایی های آنها را درک کند. اگر مدیریت میخواهد کار گروهی را تشویق کند، باید از تفاوتهای ظریف در سبکهای کاری آگاه باشد. هرکسی اهداف شخصی دارد که با اهداف حرفه ای همسو است.
با یک ساختار سازمانی دقیق، پیگیری پیشرفت و برآوردن نیازهای کارکنان برای بهترین نتایج آسان تر است. ناوبری در تضادهای محل کار یک سازمان در صورتی مؤثر عمل می کند که ارتباطات خوب، باز بودن و اعتماد وجود داشته باشد. اهمیت رفتار سازمانی این است که به تیم ها کمک می کند تا با کمترین تضاد کار کنند. در هر مرحله مسئولیت پذیری وجود دارد زیرا وظایف به یکدیگر وابسته هستند.
سازمان ها همچنین دارای یک آیین نامه رفتاری و ارزش های خاصی هستند که کارکنان باید از آنها پیروی کنند. این امر محیط کار را تنظیم می کند و همه را بر روی اهداف بزرگتر متمرکز می کندعملکرد بهبود یافته ایجاد انگیزه در کارکنان، دادن مشوق ها و قدردانی از سخت کوشی از ارکان رفتار سازمانی است.
این به بهبود عملکرد کاری کمک می کند زیرا کارمندان الهام گرفته اند تا بهترین کار خود را به جلو بگذارند. اگر احساس می کنید برای سازمان ارزشمند هستید، احتمالا سخت تر کار خواهید کرد. مدیریت باید اطمینان حاصل کند که کارکنان احساس می کنند بخشی از سازمان هستند تا آنها را به سمت دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تشویق کند. محیط کار سالم اهمیت رفتار سازمانی را می توان در زمینه یک محیط کار سالم درک کرد – محیطی که اعضای تیم به یکدیگر اعتماد دارند و در کنار یکدیگر کار می کنند.
داشتن روابط خوب با همکارانتان به این معنی است که می توانید برای رسیدن به اهداف خود با یکدیگر همکاری کنید. احترام متقابل در بین بخش ها و سطوح یک استراتژی رفتار سازمانی موثر را تشکیل می دهد. اهمیت رفتار سازمانی به عملکرد کارکنان محدود نمی شود. همچنین عملکرد روان فعالیت های روزانه در یک سازمان را تعیین می کند. از این رو، مدیریت باید به دنبال ایجاد یک محیط کاری هماهنگ، منعطف و در دسترس باشد. شما ممکن است ترجیح دهید که در یک محیط کاری مستقل کار کنید و نه یک تنظیم سلسله مراتبی سنتی.
این مهم است که قبل از پیوستن به یک سازمان، نقاط قوت، ارزشها و باورهای شما را شناسایی کنید. درباره ارزیابی تناسب فرهنگ خود با دوره آموزشی Harappa’s Navigating Workplaces بیشتر بیاموزید.
اهداف رفتار سازمانی چیست؟
· کارکنان خود را درک کنند، بنابراین اغلب قبل از ایجاد هرگونه تغییر، میزان گردش مالی، بهرهوری و نگرش کارکنان را مطالعه میکنند. یکی از اهداف اصلی رفتار سازمانی (OB) این است که رفتار کارکنان را توضیح دهد تا مشخص شود که چرا آنها به روشی که انجام می دهند عمل می کنند. هدف دیگر این است که پیشبینی کنید که چگونه قبل از انجام هر کاری عمل میکنند، که اغلب برنامهریزی گام بعدی را برای مدیران آسانتر میکند. بعلاوه، کسانی که از این تئوری کسب و کار استفاده می کنند، ممکن است به دنبال کنترل رفتار کارمندان خود برای رفع هر گونه مشکل باشند. کسانی که رفتار سازمانی را در کسب و کار خود اعمال می کنند، معمولاً با مطالعه کارمندان شروع می کنند. آنها ممکن است به نگرش ها و عادات کلی خود نگاه کنند تا تعیین کنند چه چیزی ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد. برخی از جزئیات مشخصی که آنها ممکن است جمع آوری کنند شامل حقایقی در مورد بهره وری، نرخ جابجایی و غیبت است، که همگی می توانند چیزهای زیادی در مورد نگرش کارکنان نشان دهند. پس از جمع آوری مشاهدات، می توانند یکی از اهداف رفتار سازمانی که تبیین نگرش کارکنان است را برآورده سازند.
· هنگامی که توضیحی از طریق مشاهده به دست آمد، کسانی که مسئول مطالعه رفتار محل کار هستند ممکن است سعی کنند پیش بینی کنند که کارکنان چگونه به یک تغییر واکنش نشان می دهند. این ممکن است هنگام تصمیم گیری برای معرفی یک مفهوم جدید به محل کار مفید باشد. اگر یک مدیر مطمئن نباشد که کارکنان چگونه ممکن است به یک تغییر عمده واکنش نشان دهند، ممکن است چند اصلاح کوچکتر را برای سنجش واکنش کارکنان انجام دهد. سپس، بر اساس یافتههای خود، معمولاً میتواند پیشبینی کند که کارگران چگونه به یک تغییر بزرگتر در شرکت واکنش نشان خواهند داد. این ممکن است به جلوگیری از مقاومت کارکنان در برابر تغییرات در محل کار کمک کند، زیرا ممکن است مدیر بتواند تغییرات را به روشی متفاوت به کارگران ارائه دهد یا به طور کلی از آن اجتناب کند.
· یکی دیگر از اهداف رفتار سازمانی، توانایی کنترل نحوه عملکرد کارکنان است. این معمولا تنها پس از مشاهده آنها و پیش بینی موفقیت آمیز رفتار آنها اتفاق می افتد، و اغلب بحث برانگیز است، زیرا بسیاری معتقدند استفاده از مشاهده برای کنترل افراد اخلاقی نیست. یک مثال، مدیری است که متوجه شده است، بر اساس مراحل توضیح و پیشبینی، کارمندان خاصی ممکن است در هنگام ارائه پاداشهای خاص سختتر کار کنند. این ممکن است باعث شود مدیر تا زمانی که بخواهد بهره وری بیشتر کارمندان را داشته باشد، شروع به ارائه پاداش های مورد نظر کند. هر چه نتایج قابل توجه تر باشد، احتمال اینکه او به تلاش برای کنترل اقدامات کارکنان از طریق یکی از بحث برانگیزترین اهداف رفتار سازمانی ادامه دهد، بیشتر می شود
آیا می توان مدیریت رفتار سازمانی را یک علم مستقل دانست؟
در جواب این سوال باید گفت بله زیرا مدیریت رفتار سازمانی خود یک علم مستقل است و کسانی که به این علم مسلط هستند میتوانند بهراحتی در کار خود پیشرفت کنند آنها میتوانند یک مدیر دانا و مطلع باشند زیرا در تمام شاخههای شرکت و یا بخشهای دیگر که مربوط به شرکت است را بهراحتی مدیریت و راهنمایی کند امروزه نهتنها این علم فقط در کار استفاده میشود بلکه در زندگی روزمره نیز استفاده میشود و این علم از سنین نوجوانی تا بزرگسالی به افراد آموزش داده میشود کسانی که این علم را درک کنند میتوانند در پروژههای خود بسیار موفق باشند حال این پروژهها میتواند که در کار و چه در زندگی روزمره باشد.
آموزش رفتار سازمانی از چه زمانی جدی شده است؟
میتوان گفت کسی که رفتار سازمانی را پایهگذاری کردچستر بارنارد بوده است. او در نیمه اول قرن بیستم پیبرد که رفتار مردم در محل کار و خارج از محل کار با هم متفاوت است او بر این باور بود که تمام ما جزو سازمانهای مختلفی هستیم که رفتار و کردار ما در آن سازمانها نقش مهمی دارد او میگفت که انگیزههای انسانی را نمیتوان در عوامل اقتصادی خلاصه کرد:
· کسب قدرت
· احساس تعلق (تعلق سازمانی)
· رهبری دیگران
· مشارکت در تصمیمگیریها
· تجربهآموزی غرور ناشی از آموزش به تازهواردان
رفتار سازمانی چه تاثیری بر عملکرد سازمان ها دارد؟
سازمان مانند یک جزیره منزوی نیست. در خلأ وجود ندارد، بلکه در حالت تعامل دائمی با عوامل مختلف موجود در محیط خود است. این عوامل می توانند درون سازمان باشند یا می توانند به بیرون مرتبط باشند. محیط سازمانی مجموعه ای از ویژگی هایی است که سازمان را توصیف می کند و آن را از سایر سازمان ها در یک بازه زمانی معین متمایز می کند که بر رفتار کارکنان در آن تأثیر می گذارد. این ویژگی ها بر رفتار عملکردی کارکنان، روندها و انگیزه های آنها تأثیر می گذارد. این ویژگی ها اساساً محیط کار داخلی سازمان را به هم مرتبط می کند و آن را به یکی از ویژگی های متمایز سازمان تبدیل می کند. محیط سازمانی نیز سازمان را با سایر سازمان ها متمایز می کند. همچنین ثبات نسبی را برای سازمان فراهم می کند. محیط سازمانی یک موجودیت همگن نیست، بلکه ترکیب پیچیده ای از تعداد زیادی از عوامل را نشان می دهد که هر یک به روش منحصر به فرد خود بر سازمان تأثیر می گذارد. ماهیت محیط تعیین کننده چارچوبی است که سازمان در آن فعالیت های خود را انجام می دهد.
محیط محدودیت های قانونی، فنی-فناوری، اجتماعی-فرهنگی و غیره را برای سازمان ها تعیین می کند. اینها به طور مشترک چارچوبی را تشکیل می دهند، یعنی شرایط کلی که سازمان در آن عملیات خود را انجام می دهد. بنابراین محیط به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر راه ها و پویایی کار سازمان در درون آن تأثیر می گذارد. سازمان دارای سیستم های باز است که دائماً با محیط در تعامل است و در این فرآیند بر محیط تأثیر می گذارد و از آن تأثیر می پذیرد. سازمان در خلاء وجود ندارد، بلکه در محیطی وجود دارد که منابع و محدودیت ها را فراهم می کند. اگر سازمان بخواهد مرفه بماند، باید پیوسته با محیط خود که دائماً در حال تغییر است، سازگار شود. به طور معمول، هر گونه سهل انگاری در سازگاری کافی با محیط، عامل اصلی شکست سازمانی است.
انواع رفتار سازمانی
رفتار فردی، رفتار گروهی، ساختار سازمانی و فرآیندهای سازمانی. آنها بسیاری از جنبههای این حوزهها مانند شخصیت و ادراک، نگرشها و رضایت شغلی، پویایی گروه، سیاست و نقش رهبری در سازمان، طراحی شغل، تأثیر استرس بر کار، فرآیندهای تصمیمگیری، زنجیره ارتباطات و فرهنگ و اقلیم شرکت آنها از تکنیک ها و رویکردهای مختلفی برای ارزیابی هر یک از این عناصر و تأثیر آن بر افراد، گروه ها و کارایی و اثربخشی سازمانی استفاده می کنند. علوم رفتاری چارچوب و اصول اساسی را برای حوزه رفتار سازمانی فراهم کرده است. هر رشته علوم رفتاری تمرکز، چارچوب تحلیلی و موضوع کمی متفاوت را برای کمک به مدیران برای پاسخ دادن به سؤالات مربوط به خود، غیرمدیران و نیروهای محیطی ارائه می دهد.
اهداف رفتار سازمانی چیست ؟
میتوان گفت تنها هدف رفتار سازمانی این است که میخواهند افرادی که در یک سازمان و یا یک گروه در حال کار هستند به این درک برسند که چگونه باید در محل کار و یا گروه و یا زندگی رفتار کرد این عمل باعث بهتر شدن کار و کیفیت بالا کار میشود این دانش جزو دانشهای ثابت شدهاست زیرا مراکز زیادی توانستهام با این روش توسعه پیدا کنند او هر روز یک قدم به موفقیت نزدیکتر بشوند
تاثیر رفتار سازمانی بر عملکرد ها
سازمان مانند یک جزیره منزوی نیست. در خلأ وجود ندارد، بلکه در حالت تعامل دائمی با عوامل مختلف موجود در محیط خود است. این عوامل می توانند درون سازمان باشند یا می توانند به بیرون مرتبط باشند. محیط سازمانی مجموعه ای از ویژگی هایی است که سازمان را توصیف می کند و آن را از سایر سازمان ها در یک بازه زمانی معین متمایز می کند که بر رفتار کارکنان در آن تأثیر می گذارد. این ویژگی ها بر رفتار عملکردی کارکنان، روندها و انگیزه های آنها تأثیر می گذارد. این ویژگی ها اساساً محیط کار داخلی سازمان را به هم مرتبط می کند و آن را به یکی از ویژگی های متمایز سازمان تبدیل می کند. محیط سازمانی نیز سازمان را با سایر سازمان ها متمایز می کند. همچنین ثبات نسبی را برای سازمان فراهم می کند.
محیط سازمانی یک موجودیت همگن نیست، بلکه ترکیب پیچیده ای از تعداد زیادی از عوامل را نشان می دهد که هر یک به روش منحصر به فرد خود بر سازمان تأثیر می گذارد. ماهیت محیط تعیین کننده چارچوبی است که سازمان در آن فعالیت های خود را انجام می دهد.
محیط محدودیت های قانونی، فنی-فناوری، اجتماعی-فرهنگی و غیره را برای سازمان ها تعیین می کند. اینها به طور مشترک چارچوبی را تشکیل می دهند، یعنی شرایط کلی که سازمان در آن عملیات خود را انجام می دهد. بنابراین محیط به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر راه ها و پویایی کار سازمان در درون آن تأثیر می گذارد. سازمان دارای سیستم های باز است که دائماً با محیط در تعامل است و در این فرآیند بر محیط تأثیر می گذارد و از آن تأثیر می پذیرد.
سازمان در خلاء وجود ندارد، بلکه در محیطی وجود دارد که منابع و محدودیت ها را فراهم می کند. اگر سازمان بخواهد مرفه بماند، باید پیوسته با محیط خود که دائماً در حال تغییر است، سازگار شود. به طور معمول، هر گونه سهل انگاری در سازگاری کافی با محیط، عامل اصلی شکست سازمانی است.
ابعاد رفتار سازمانی کدامند؟
یکی از اولین مطالعات تجربی توسط اسپکتور (1961) شش بعد شخصیت سازمانی را شناسایی کرد:
· پویا
· همکاری
· کسب و کار
· موفق
· شخصیت و منزوی
تأثیر محیط سازمان روی رفتار سازمانی چگونه است؟
فرهنگ سازمانی نقش مهمی در شکل دادن به موفقیت سازمان دارد. به عنوان زیربنای محیط داخلی سازمان، نقش عمده ای در شکل دادن به رفتار مدیریت و کارکنان دارد. فرهنگ قوی به سازمان کمک می کند تا به راحتی به اهداف خود دست یابد.
موضوعات متاثر از رفتار سازمانی کدامند؟
این مقاله به پنج موضوع عمده رفتار سازمانی که مدیر امروز با آن مواجه است، یعنی:
· چالش های مدیریتی
· مسائل و چالش های محل کار
· چالش های سازمانی
· چالش های جهانی
· محیطی
ارزش های فردی و رفتار سازمانی
در واقع، حداقل سه هدف با وجود ارزشهای شخصی در سازمانها تأمین میشود: (1) ارزشها بهعنوان معیارهای رفتاری برای تعیین مسیر صحیح عمل عمل میکنند. (2) ارزش ها به عنوان راهنما برای تصمیم گیری و حل تعارض عمل می کنند. و (3) ارزش ها به عنوان تأثیری بر انگیزه کارکنان عمل می کنند.
رفتار سازمانی در ایران چگونه است؟
در ایران نیز ما بسیار رفتار سازمانی را در ادارات مختلف مشاهده می کنیم. این رفتار بسیار در زمینه های مختلف کارایی دارد و می تواند تاثیرات بسیار مثبتی را برای افرادی که در ادارات و یا شرکت ها کار می کنند داشته باشد. با پیروی کردن از این رفتار می توانید به راحتی یک سازمان پیشرفته را داشته باشید.
موضوع تعارض مربوط به کدام سطح بررسی رفتار سازمانی است؟
تعارض سازمانی که به عنوان تضاد محل کار نیز شناخته می شود، به عنوان حالت عدم توافق یا سوء تفاهم توسط افراد یا گروه های درون سازمان که ناشی از نیازها، ایده ها، باورها، ارزش ها یا اهداف مخالف است، توصیف می شود. تمرکز آن بر درک چگونگی رفتار افراد در محیط های کاری سازمانی است. به طور کلی، OB سه سطح اصلی تحلیل را پوشش می دهد: خرد (افراد)، مزو (گروه ها) و کلان (سازمان). سه سطح کلیدی تحلیل در OB وجود دارد. آنها در حال بررسی فرد، گروه و سازمان هستند.
تاریخچه رفتار سازمانی
در سال 1776، آدام اسمیت از شکل جدیدی از ساختار سازمانی مبتنی بر تقسیم کار حمایت کرد. صد سال بعد، ماکس وبر، جامعه شناس آلمانی، مفهوم سازمان های منطقی را معرفی کرد و مفهوم رهبری کاریزماتیک را آغاز کرد.
اگرچه ریشه مطالعه رفتار سازمانی می تواند به ماکس وبر و مطالعات سازمانی قبلی بازگردد، اما به طور کلی در نظر گرفته می شود که به عنوان یک رشته دانشگاهی با ظهور مدیریت علمی در دهه 1890 آغاز شده است، با تیلوریسم که اوج آن را نشان می دهد. جنبش. بنابراین، این فردریک وینسلو تیلور بود که استفاده سیستماتیک از تعیین هدف و پاداش را برای ایجاد انگیزه در کارکنان معرفی کرد که می تواند به عنوان شروع رشته تحصیلی رفتار سازمانی در نظر گرفته شود.
طرفداران مدیریت علمی معتقد بودند که منطقی کردن سازمان با مجموعه دستورالعمل های دقیق و مطالعات حرکت زمانی منجر به افزایش بهره وری می شود. مطالعات سیستم های مختلف جبران خسارت نیز برای ایجاد انگیزه در کارگران انجام شد.
در دهه 1920، التون مایو، پروفسور استرالیایی متولد شده در هاروارد و همکارانش مطالعات بهره وری را در کارخانه هاثورن وسترن الکتریک انجام دادند. با این مطالعه دوره ساز، تمرکز مطالعات سازمانی به تجزیه و تحلیل چگونگی تأثیر عوامل انسانی و روانشناسی بر سازمان ها معطوف شد. این تغییر تمرکز در مطالعه سازمانها، اثر هاثورن نامیده شد. جنبش روابط انسانی بر تیم ها، انگیزه و تحقق اهداف افراد در سازمان ها متمرکز بود. مطالعات انجام شده توسط دانشمندان برجسته مانند چستر بارنارد، هنری فایول، مری پارکر فولت، فردریک هرزبرگ، آبراهام ماس لو، دیوید مک سلان و ویکتور وروم به رشد رفتار سازمانی به عنوان یک رشته کمک کرد. در دهههای 1960 و 1970، این رشته به شدت تحت تأثیر روانشناسی اجتماعی قرار داشت و تأکید در مطالعات دانشگاهی، تحقیقات کمی بود. انفجار عقلانیت محدود، سازمان غیررسمی، نظریه احتمالی، وابستگی به منابع، نظریه نهاد و نظریه های بوم شناسی جمعیت به مطالعه رفتار سازمانی کمک کرده است.
تنها از زمان انقلاب صنعتی قرن نوزدهم است که تعداد نسبتاً زیادی از افراد ملزم به همکاری در روابط مدیر و زیردستان شده اند. قبل از این، بسیاری از سازمانهای بزرگی که وجود داشتند، سازمانهای نظامی بودند که در آنها اقتدار رهبر عالی و عملاً بدون تردید بود، زیرا عضویت داوطلبانه نبود.
در این شرایط به راحتی می توان با مشکلات رفتاری مقابله کرد. مطمئناً تصادفی نیست که بسیاری از دانش کنونی ما در مورد رفتار انسانی از سازمانهایی گرفته شده است که در آنها رفتار تأثیرگذار فراتر از دستور دادن است.
صنعتگر مشهوری مانند ویلیام سی دورانت، هنری فورد، اندرو کارنگی و جان دی راک فلر مردانی با ویژگی های مدیریتی درخشان بودند. آنها دارای ویژگی های مدیریتی لازم برای مراحل اولیه صنعتی شدن بودند. با این حال، زمانی که انقلاب صنعتی شروع به بلوغ و تثبیت کرد، این رویکرد دیگر مناسب نبود.
مثال رفتار سازمانی
نمونه هایی از این رفتارها عبارتند از فروش موضوع، ابتکار عمل، ارتباطات سازنده تغییر محور، نوآوری و اجتماعی شدن فعال. رفتار سازمانی یکی از دغدغه های اصلی مدیران منابع انسانی است. به عنوان مثال، یک بیمارستان ممکن است نیاز به رسیدگی به مسائل متعدد داخلی داشته باشد، مانند رهبری، سلسله مراتب کارکنان، ارتباطات، تنوع کارکنان، پویایی گروه، مدیریت تعارض، تیم سازی، مدل های مذاکره و موارد دیگر.
سوالات متداول
1. اهداف رفتار سازمانی را از کجا مشاهده کنیم؟ به راحتی می توانید از انواع روش ها مانند مراجعه به انواع کتاب های مطرح و یا مراجعه به انواع سایت های معتبر می توانید این اهداف را مشاهده کنید.
2. رفتار سازمانی در سطح فردی چیست؟ در سطح فردی رفتار سازمانی، تحلیل بر رضایت شغلی، انگیزه، توانمندسازی، اخلاق، ارزشها و نگرشها متمرکز است. رفتار سازمانی در سطح فردی بر عوامل روانشناختی تأثیرگذار بر رفتاری که افراد نشان می دهند متمرکز است.
3. مدیریت رفتار سازمانی چیست؟ رفتار سازمانی نحوه تعامل افراد با یکدیگر در داخل یک سازمان، مانند یک کسب و کار را توصیف می کند. این تعاملات متعاقباً بر نحوه رفتار خود سازمان و نحوه عملکرد آن تأثیر می گذارد.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید