دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ امروزه دسترسی به اینترنت برای همه بسیار آسان شده و روند رشد آن به قدری چشمگیر بوده که بازاریابی را هم تحت تاثیر قرار داده است. بازاریابی یک موقعیت مناسب برای برقراری ارتباط با مخاطبین در زمان و مکان مناسب است. به زبان ساده تر شما باید مخاطبین را در جایی که بیشتر وقت خود را آنجا می گذراند هدف قرار دهید، از آنجایی که دسترسی به اینترنت برای همه آسان بوده و مردم بیشتر زمان خود را در اینترنت می گذارنند؛ باید در این فضا مخاطب را مورد هدف قرار دهید. بازاریابی آفلاین همانند گذشته تاثیری چندانی ندارد، به همین دلیل از بازاریابی دیجیتال نتیجه بهتری دریافت می کنید.
بازاریابی دیجیتال بخشی از بازاریابی است که از اینترنت و فناوری های دیجیتال مبتنی بر آنلاین مانند رایانه های رومیزی، تلفن های همراه و سایر رسانه ها و پلتفرم های دیجیتال برای تبلیغ محصولات و خدمات استفاده می کند.
در ادامه این مقاله از تام آکادمی به طور کامل راجع به این سوال توضیح خواهیم داد که دیجیتال مارکتینگ چیست و روند کار دیجیتال مارکترها به چه شکلی است. تا آخر با ما همراه باشید.
Digital Marketing یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟
یکی از شاخه های بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال است که در فضای اینترنت و دستگاه های الکترونیکی به کار گرفته می شود. با استفاده از ابزارهای دیجیتال مانند شبکه های اجتماعی، وب سایت ها، موتورهای جستجو و ایمیل باید با مشتریان خود در ارتباط باشید.
از آنجایی که استفاده مردم از فضای اینترنت و ابزار های آنلاین روز به روز بیشتر می شود اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید مجبور هستید دیر یا زود به بازاریابی دیجیتال روی آورید. زیرا دیگر روش های سنتی برای بازاریابی جوابگو نیست. استفاده از بازاریابی دیجیتال در مقایسه با روش های قدیمی زمان و هزینه کمتری میخواهد و بخش بزرگترین از جامعه هدف را در بر بگیرد.
وبلاگ نویسی، بازاریابی از طریق ایمیل، بازاریابی در شبکه های اجتماعی و تبلیغات یا پرداخت به ازای هر کلیک نمونههایی از بازاریابی دیجیتال هستند.
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی چیست؟
بازاریابی سنتی یا همان آفلاین شامل مواردی همچون آگهی ها و تبلیغات چاپی، تبلیغات روزنامه ها، بیلبوردها، تبلیغات رادیویی و تبلیغات تلویزیونی است. در این روش برای تبلیغات هزینههای بسیار زیادی صرف میشود و از آن جایی که نمی توان یک جامعه خاص را مورد هدف قرار داد گاهی اوقات هزینه های صرف شده به هدر می رود.
همچنین نمی توان به راحتی نتایجی که از این بازاریابی بدست میآید را اندازه گیری کرد و اصلاً روش مناسبی برای برندسازی نیست، زیرا جامعه هدف به طور دقیق مشخص نمیشود.
بازاریابی دیجیتال یا همان آنلاین یک روش مدرن برای تبلیغات است، که میتوانید با کمک آن خدمات و محصولات خود را با روش های مختلفی همچون تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی، سئو و تبلیغات در موتورهای جستجو و…تبلیغ کنید.
استفاده از این روش برای بازاریابی و تبلیغات هزینه کمتری لازم دارد، و از آنجایی که میتوان یک جامعه مشخص را مورد هدف قرار داد برندسازی در این روش به راحتی انجام میشود، همچنین می توانید با کمک ابزار های تحلیلی به راحتی بازاریابی دیجیتال را اندازه گیری کنید.
استفاده از دیجیتال مارکتینگ چه مزیت هایی دارد؟
استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار ها مزیت های بیشماری دارد. در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
به راحتی می توانید مشتریان خود را هدف قرار دهید:
اگر تبلیغات شما در بیلبوردها، تلویزیون یا نشریات منتشر شود افراد زیادی آنها را می بینند ولی شما نمی توانید کنترل چندانی بر روی جامعه هدف خود داشته باشید. تصور کنید شما یک فروشنده ابزارات پزشکی هستید اگر از روش های سنتی و قدیمی برای تبلیغات خود استفاده کنید افراد متفاوتی آن را میبیند، اما با استفاده از دیجیتال مارکتینگ میتوانید در شبکههای اجتماعی تبلیغات خود را برای افرادی که از نظر سنی، جنسیت، علاقه و سلیقه جامعه هدف کسب و کار شما هستند به اشتراک بگذارید.
دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می دهد که با مشتریان خود در زمان واقعی ارتباط برقرار کنید. مهمتر از آن، به آنها اجازه می دهد با شما ارتباط برقرار کنند.
به استراتژی رسانه های اجتماعی خود فکر کنید. زمانی که مخاطبان هدف شما آخرین پست شما را میبینند بسیار خوب است، اما وقتی درباره آن نظر میدهند یا آن را به اشتراک میگذارند بهتر است. این به معنای سروصدای بیشتر پیرامون محصول یا خدمات شما و همچنین افزایش دید هر بار که شخصی به گفتگو میپیوندد، میباشد.
دیجیتال مارکتینگ نسبت به روش های سنتی مقرون به صرفه تر است:
شما با استفاده از دیجیتال مارکتینگ می توانید در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعته کمپین های بازاریابی خود را بررسی کنید و هزینه های ناکارآمد را کاهش دهید، همچنین متوجه میشوید که کدام یک از بخش ها نیاز به یک سرمایهگذاری بیشتر دارد.
هزینه های سربار برای تبلیغات روزنامه ها، تبلیغات تلویزیونی و دیگر فرصت های بازاریابی سنتی می تواند بالا باشد. آنها همچنین کنترل کمتری بر روی اینکه آیا مخاطبان هدف شما در وهله اول آن پیام ها را خواهند دید یا خیر به شما می دهند.
با دیجیتال مارکتینگ، میتوانید فقط ۱ قطعه محتوا ایجاد کنید که تا زمانی که وبلاگ شما فعال است، بازدیدکنندگان را به سمت آن جذب کند. میتوانید یک کمپین بازاریابی ایمیلی ایجاد کنید که پیامها را بر اساس یک زمانبندی به فهرستهای مشتریان هدف ارسال میکند، و در صورت نیاز، تغییر آن زمانبندی یا محتوا آسان است.
با استفاده از دیجیتال مارکتینگ می توانید از رقبای خود سبقت بگیرید:
اگر شما یک کسب و کار کوچک داشته باشید به راحتی نمی توانید با شرکت های بزرگ و ثروتمند در حوزه کاری خود رقابت کنید. گوگل و موتورهای جستجو به اندازه شرکت شما توجهی ندارند، در اصل با رعایت تکنیک های صحیح و اصول صحیح تولید محتوا ممکن است اولویت بیشتری به شما بدهد.
استفاده از بازاریابی دیجیتال قابل اندازه گیری است:
از طریق دیجیتال مارکتینگ شما می توانید تمام اطلاعات مورد نظر خود همچون کلیک ها، آمار بازدیدها یا زمان صرف شده در صفحه را در اختیار داشته باشید.
برای اینکه بدانید استراتژی بازاریابی شما کارآمد است یا خیر، باید بدانید که این استراتژی چه تعداد مشتری را جذب می کند و در نهایت چقدر درآمد ایجاد می کند. اما چگونه این کار را با یک استراتژی بازاریابی غیر دیجیتال انجام می دهید؟
همیشه این گزینه سنتی وجود دارد که از هر مشتری بپرسید “چگونه ما را پیدا کردی؟”
متأسفانه، این در همه صنایع کار نمی کند. بسیاری از شرکتها نمیتوانند با مشتریان خود گفتگوی انفرادی داشته باشند و نظرسنجیها همیشه نتایج کاملی به دست نمیآورند.
با بازاریابی دیجیتال، نظارت بر نتایج ساده است. نرمافزارها و پلتفرمهای بازاریابی دیجیتال بهطور خودکار تعداد تبدیلهای مورد نظر شما را ردیابی میکنند، خواه این به معنای نرخ باز شدن ایمیل، بازدید از صفحه اصلی شما یا خرید مستقیم باشد.
با دیجیتال مارکتینگ شخصی سازی آسان تر
دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می دهد که داده های مشتری را به گونه ای جمع آوری کنید که بازاریابی آفلاین نمی تواند. داده های جمع آوری شده به صورت دیجیتالی بسیار دقیق تر و خاص تر هستند.
تصور کنید خدمات مالی ارائه میدهید و میخواهید پیشنهادات ویژهای را برای افرادی که محصولات شما را بررسی کردهاند ارسال کنید. شما می دانید که اگر پیشنهاد را در جهت علاقه مندی شخص قرار دهید، نتایج بهتری خواهید گرفت، بنابراین تصمیم می گیرید 2 کمپین آماده کنید. یکی برای خانواده های جوانی است که به محصولات بیمه عمر شما نگاه کرده اند و دیگری برای کارآفرینان هزاره ای است که برنامه های بازنشستگی شما را در نظر گرفته اند.
دیجیتال مارکتینگ دارای چند نوع کانال است ؟
دیجیتال مارکتینگ دارای کانالهای مختلفی است که این کانال ها همان پلان های هستند که شما می توانید برای دستیابی به مخاطبین خود متناسب با محصولات و خدماتتان از آنها استفاده کنید و به اهداف خود نزدیک شوید.
نکته اصلی این است که هیچ یک از آنها از دیگری بهتر نیستند و شما باید بر اساس نیاز ها و شرایطی که دارید باید از کانال های بازاریابی دیجیتال استفاده کنید و برای رسیدن به هدف خود از شیوه های مختلف استفاده کنید .
بیشتر کسب و کارها به دنبال ایجاد سرنخ، بهبود نرخ تبدیل و افزایش آگاهی از برند و در نهایت فروش هستند؛ به همین دلیل شما می توانید استراتژی های مختلف را با هم ترکیب کنید و از آنها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.
دیجیتال مارکتینگ دارای شاخه های مختلفی است، در ادامه تمام موارد گفته میشود و شما میتوانید متوجه شوید که کدام یک از آنها برای کسب و کار و مخاطب شما مناسب تر است.
بازاریابی محتوایی:
یکی از بهترین شاخههای دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوا است. بیشتر کسب و کارها برای تبلیغات و معرفی خدمات، برند یا محصولات خود از بازاریابی محتوایی استفاده می کنند. در بازاریابی محتوایی شما از طریق محتوای مفید و مرتبط ارزش خود را افزایش می دهید، در نتیجه استفاده از این روش باعث میشود تا اعتماد ها نسبت به شما بیشتر شود و آگاهی از برند شما صورت بگیرد .
اگر شما محتوای مفید و با کیفیتی را منتشر کنید می توانید خود را به عنوان یک مرجع در حوزه کاری خود معرفی کنید، همچنین اگر محتوای شمامفید باشد به احتمال خیلی زیاد به اشتراک گذاشته می شود، و در نتیجه باعث می شود تا شما در بین مختصصان و مشتریان خود شناخته شوید.
در بازاریابی محتوا همه چیز درباره محتوایی است که شما آن را تولید میکنید و مخاطبین به واسطه آن شما را میبیند، در نتیجه باید محتوای شما با هدف تاثیرگذاری بر خرید آنها بر اساس استراتژی بازاریابی دیجیتالی تولید شود .
در بازاریابی محتوایی انواع مختلفی از محتوا همانند ویدیو ها، پستهای شبکه اجتماعی، وبلاگ ها، کتاب های الکترونیکی، اینفوگرافیک ها و بروشور ها را شامل می شود.
SEO (بهینهسازی موتور جستجو):
به نقل از سایت techjury امروزه بیش از ۹۰ درصد افراد تجربیان آنلاین خود را با یک جستجوی ساده از طریق موتورهای جستجو مثل گوگل آغاز کردهاند.
هنگامی که یک فرد به دنبال خدمات یا یک محصول است ترجیح میدهد با کسانی ارتباط برقرار کند که رتبه بیشتری دارد. با کمک سئو شما می توانید در صفحه نتایج موتور جستجو مانند گوگل در کلمات کلیدی خود رتبه بالاتری داشته باشید تا تعداد بیشتری از خریداران و مصرفکنندگان شما را ببیند و به شما دسترسی داشته باشند.
اگر صاحب یک وب سایت هستید باید سایت خود را درون صفحه و خارج از صفحه بهینه کنید.
منظور از سئو داخلی انتخاب کلمه کلیدی های مناسب و توضیح مناسب برای محتوای خدمات شما. اما منظور سئو خارج از صفحه لینک سازی های خارجی و تکنیک هایی است که باعث بهینه سازی وب سایت شما میشود.
ترکیب سئو داخلی و خارجی باعث تولید سیگنال های می شود که گوگل می تواند به سایت شما رتبه بیشتری دهد .
SEM(بازاریابی موتورهای جستجو):
در بیشتر مواقع بازاریابی موتورهای جستجو و سئو (SEM و SEO) با هم اشتباه گرفته می شوند، زیرا این دو نام مشابهی دارند و هر دو آنها با موتورهای جستجو سروکار دارند.
با استفاده از سئو شما می توانید به طور ارگانیک کلمات کلیدی هدف خود را رتبه بندی کنید، اما با کمک SEM می توایند از طریق تبلیغات پولی ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
Email Marketing (ایمیل مارکتینگ):
یکی دیگر از ابزار هایی که از اهداف بازاریابی پشتیبانی می کند ایمیل است. در سال ۲۰۲۰ ایمیل به قدری گسترش پیدا کرده بود که بیش از 3.9 از میلیارد کاربر داشته و پیش بینی شده که در سال ۲۰۲۳ کاربران آن به 4.3 میلیارد میرسد یعنی بیشتر از نصف جمعیت جهان. به همین دلیل است که بازاریابان B2B معتقدند ایمیل یکی از اصلی ترین ابزارها برای ایجاد درآمد و سر نخ است.
به طور تقریبی اگر یک دلار برای بازاریابی ایمیلی خرج شود، انتظار می رود که ۴۲ دلار بازگشت داشته باشد. ارسال ایمیل به مشتریان باعث ایجاد رابطه و اعتماد آنها میشود و در بیشتر مواقع به خرید ختم می شود.
اگر یک شخص در سایت شما برای مشاهده یک محصول یا ثبتنام در یک دوره آزمایشی اقدام خاصی انجام داد؛ باید ایمیلی حاوی پیام های مناسبی برای آن ارسال کنید.
Pay Per Click (تبلیغات کلیکی):
تبلیغات کلیکی یک نوع از تبلیغات خاصی است که شما فقط بر اساس تعداد کلید هایی که بر روی تبلیغ شما می شود هزینه پرداخت میکنید. به زبان سادهتر یعنی شما هزینه ای را پرداخت می کنید که مجموع تعداد کلیک کاربران بر روی تبلیغ است. هر چه کلیک بیشتری برای تبلیغ شما صورت بگیرد، هزینه های تبلیغ بیشتر میشود.
در این نوع تبلیغات بر اساس قیمتی که برای هر کلیک تعیین میشود و متناسب با بودجه کلیک دریافت می کنید. معمولاً تبلیغات کلیکی هزینه اولیه کمی دارند و برای مشاغل کوچکی که بودجه کم دارند مناسب است.
Social Media Marketing (بازاریابی شبکههای اجتماعی):
در دهه های گذشته شبکههای اجتماعی میلیاردها کاربر در سرتاسر جهان به خود جذب کرده اند،در نتیجه می توان گفت بازاریابی شبکه های اجتماعی نقش موثری در افزایش ترافیک شما دارد.
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود کمپین بازاریابی شما در رسانههای اجتماعی موفق شود، ایجاد محتوایی است که قابل اشتراک باشند.
شما می توانید محصولات یا خدمات خود را در صفحه خود به اشتراک بگذارید یا دکمه اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی را در سایت خود قرار دهید.
یکی از کانال های دیجیتالی که باعث میشود ارتباط دوطرفه در بین مشتریان و برندها شکل بگیرد؛ شبکههای اجتماعی هستند، زیرا مخاطبین می توانند پست های شما را لایک کنند و با محتوای شما درگیر شوند یا برای آنها نظر بگذارند.
همچنین برای اینکه محصولات خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید و فالوور های بیشتری جذب کنید نیاز به هزینه زیادی نیست و این روش تبلیغاتی برای شما مقرون به صرفه است.
Marketing Automation ( اتوماسیون بازاریابی):
منظور از اتوماسیون بازریابی مجموعهای از برنامه نویسی ها یا نرم افزار هایی است که عملیات بازاریابی دیجیتال را برای شما به طور خودکار انجام می دهند. در این روش کارهایی که شما باید به طور مداوم انجام دهید به صورت خودکار انجام می شود مانند:
روند پرورش لید:
ایجاد سرنخ و تبدیل آن به مشتری یک فرآیند بسیار طولانی است، اما شما می توانید این فرآیند را با محتوایی که یک معیار خاص دارند یا ارسال ایمیل به طور خودکار انجام دهید.
خبرنامه های ایمیل:
در اتوماسیون ایمیل شما علاوه بر اینکه می توانید به طور خودکار ایمیل را برای مشتریانتان ارسال کنید، می توانید لیستی از مخاطبین را داشته باشید که میخواهند خبر نامه های شما را در صندوق ورودی خود ببینند.
ردیابی و گزارش کمپین:
شما در کمپین های بازاریابی تعداد زیادی فرد، ایمیل، محتوا، تماس های تلفنی و صفحات وب را دارید. استفاده از اتوماسیون وبازاریابی به شما کمک می کند تا بتوانید کمپین خود را مرتب کنید و به طور مرتب آن را پیگیری کنید.
برنامه ریزی برای پست ها در شبکه اجتماعی:
برای اینکه حضور خود را در شبکه های اجتماعی افزایش دهید باید به طور مداوم پست بگذارید. برای این کار می توانید از ابزارهای زمان بندی شبکههای اجتماعی استفاده کنید، تا محتوای شما را در شبکههای اجتماعی منتقل کند.
Sponsored Content ( محتوای حمایت شده):
در محتوای حمایت شده شما به نهادهای دیگر پول می دهید تا یک محتوا تولید کند و برند یا خدمات شما را تبلیغ کنند. در این زمینه یکی از محبوبترین محتواهای حمایت شده اینفلوئنسر مارکتینگ است. در این نوع از محتوای حمایت شده شما به عنوان یک برند، اینفلوئنسری که در صنعت شما فعال است را حمایت می کنید تا آن شخص پست و ویدیوهایی که مرتبط به شما است را در شبکه اجتماعی خود منتشر کند.
یک مقاله و یا پست وبلاگ یک نوع دیگر از محتوای حمایت شده است که در آن خدمات و نام تجاری شما نوشته میشود و به عنوان رپورتاژ آگهی منتشر میشود.
Mobile Marketing ( بازاریابی موبایلی):
امروزه بیشتر افراد دارای تلفن های هوشمند هستند و روز به روز میزان این استفاده در حال افزایش است. از آن جایی که کاربران بیش از ۹۰ درصد زمان خود را در گوشی های همراه صرف می کنند و در این زمان در حال استفاده از برنامه های مختلف و بازی هستند؛ باعث شده تا امروزه تلفن های همراه یک کانال بازاریابی سودآور باشند.
در نتیجه ورود محتوای تبلیغاتی برای کاربران تلفن همراه یک کار منطقی است. با وجود استراتژی های هدف یابی جغرافیایی و با کمک گرفتن از مکان کاربران تلفن همراه می توان به آنها برای دسترسی راحت تر به محصولات و خدمات توصیه هایی کرد.
Inbound Marketing ( بازاریابی درون گرا):
یکی از روش هایی که باعث رشد سازمان شما می شود بازاریابی درون گرا است. در این روش شما می توانید روابط پایداری را با مصرف کنندگان و مشتریان احتمالی و مشتریان بالقوه خود ایجاد کنید. همچنین این روش به توانمند سازی و ارزش گذاری در مورد مشتریان مربوط می شود؛ و در آخر باعث میشود شما را به اهداف بازاریابی خود برسید .
به طور کلی بازاریابی درون گرا دارای سه مرحله است :
جذب : با انتشار محتوای مناسب و کاربردی و دادن راه حل های مناسب می توانید افراد را جذب کنید، همچنین این کارها باعث می شود شما یک مشاور قابل اعتماد معرفی شوید که می خواهید با افراد تعامل برقرار کنید.
تعامل : ارائه راه حل هایی که باعث می شود افراد به سمت خرید هدایت شوند .
پشتیبانی : پشتیبانی و کمک به مشتریان برای توانمندسازی و موفقیت در خریدشان .
Affiliate Marketing (بازاریابی وابسته):
یکی از پردرآمدترین نوع بازاریابی، دیجیتال بازاریابی وابسته است که در اصل مشارکت با یک خرده فروش آنلاین است. به زبان ساده تر هرچقدر میزان فروش را افزایش دهید، به ازای آن ها کمیسیون دریافت می کنید. محصولات و خدمات شما در شبکههای گسترده تری همانند شبکه های اجتماعی وب سایت ها و وبلاگ ها قرار می گیرد.
برای دیجیتال مارکتینگ به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
7 مهارت ضروری که هر بازاریاب دیجیتال باید بدانید عبارت اند از:
· بازاریابی ویدئویی.
· بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی موتورهای جستجو (SEM).
· بازاریابی محتوا.
· داده ها / تجزیه و تحلیل.
· درک طراحی تفکر و برنامه ریزی.
· دانش فنی باشید.
· قانع کننده باشید.
· مهارت های غیرمعمول خود را برجسته کنید.
اصول دیجیتال مارکتینگ چیست؟
به طور خلاصه، بازاریابی دیجیتال به هر روش بازاریابی اطلاق می شود که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود که از نوعی کامپیوتر استفاده می کنند. این شامل تلاش های بازاریابی آنلاین است که در اینترنت انجام می شود. در فرآیند انجام بازاریابی دیجیتال، یک کسب و کار ممکن است از وب سایت ها، موتورهای جستجو، وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی، ویدئو، ایمیل و کانال های مشابه برای دستیابی به مشتریان استفاده کند.
بر خلاف بازاریابی سنتی، که ایستا است و اغلب به عنوان ارتباطات “یک طرفه” از آن یاد می شود، بازاریابی دیجیتال یک فرآیند همیشه در حال تغییر و پویا است. در غیر این صورت، مشتریان نمی توانند از طریق بیلبورد یا تبلیغات چاپی با تجارت تعامل داشته باشند، در حالی که بازاریابی دیجیتال راهی برای ارتباط دو طرفه بین یک تجارت و مشتریان واقعی یا احتمالی آن فراهم می کند.
این روزها، مدت زمان نمایش برای بسیاری از مردم به بالاترین حد خود رسیده است. بازاریابی دیجیتال از این واقعیت استفاده می کند و محصولات و خدمات تجاری را در سراسر اینترنت تبلیغ می کند. به این ترتیب، کسبوکارها با هدف قرار دادن آنها در جایی که بیشتر وقت خود را میگذرانند، اطمینان حاصل میکنند که تلاشهای بازاریابی آنها بیشتر به دست مشتریان میرسد.
وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ چیست؟
در اصل مدیر دیجیتال مارکتینگ مسئول مدیریت و برنامه ریزی کمپین های تبلیغاتی برای یک شرکت است. مدیر دیجیتال مارکتینگ وظایف زیر را بر عهده دارد:
- مدیریت انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ مانند ایمیل، شبکه های اجتماعی، سئو سایت و نمایش آگهی
- ارائه پیشنهادات و راه حل ها برای بهبود استراتژی ها
- همکاری با گروه های مختلف برای بهینه سازی تجربه کاربران
- بررسی عملکرد کمپین های بازاریابی دیجیتال
آیا دیجیتال مارکتینگ به بودجه زیادی نیاز دارد؟
در اصل بودجه لازم برای دیجیتال مارکتینگ به استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما بستگی دارد.
در بازاریابی آفلاین ممکن است هزینه زیادی لازم باشد زیرا تبلیغات در این نوع بازاریابی بسیار هزینه بر است، اما بازاریابی آنلاین هزینه کمتری لازم است.
اگر شما بخواهید از کانال های بازاریابی و بازاریابی محتوایی یا شبکههای اجتماعی استفاده کنید، نسبت به ورودی و بازخوردی که دارید هزینه بسیار کمی را تقبل می کنید . همچنین اگر بخواهید از تبلیغات کلیکی استفاده کنید بازدهی خوبی دارید و می توانید نتایج کمپین خود را به طور دقیق بررسی کنید و هزینه های خود را مدیریت کنید و بر اساس تعداد کلیک هایی که به آن نیاز دارید می توانید هزینه ی دلخواه خود را صرف این کار کنید.
در زمینه دیجیتال مارکتینگ، یک بازاریاب دیجیتال چه می کند؟
بازاریابان دیجیتال مسئول هدایت آگاهی از برند و تولید سرنخ از طریق تمام کانال های دیجیتالی (اعم از رایگان و پولی) هستند که در اختیار یک شرکت است. این کانال ها شامل رسانه های اجتماعی، وب سایت خود شرکت، رتبه بندی موتورهای جستجو، ایمیل، تبلیغات نمایشی و وبلاگ شرکت است.
بازاریاب دیجیتال معمولا روی یک شاخص عملکرد کلیدی متفاوت (KPI) برای هر کانال تمرکز می کند تا بتواند عملکرد شرکت را در هر کانال به درستی اندازه گیری کند. برای مثال، یک بازاریاب دیجیتال که مسئولیت سئو را بر عهده دارد، «ترافیک ارگانیک» وب سایت خود را اندازه گیری می کند. در شرکت های کوچک، یک متخصص عمومی ممکن است همزمان صاحب بسیاری از تاکتیکهای بازاریابی دیجیتالی باشد که در بالا توضیح داده شد. در شرکتهای بزرگ تر، این تاکتیک ها متخصصان متعددی دارند که هر کدام تنها بر روی یک یا دو کانال دیجیتال برند تمرکز دارند.
بازاریابی ورودی یا درونگرا در مقابل بازاریابی دیجیتال چه تفاوت هایی دارد؟
بازاریابی درونگرا روشی است که از دارایی های دیجیتال مارکتینگ برای جذب، تعامل و خوشحالی مشتریان آنلاین استفاده می کند. از سوی دیگر، بازاریابی دیجیتال صرفاً یک اصطلاح جامع برای توصیف تاکتیکهای بازاریابی آنلاین از هر نوعی است، صرف نظر از اینکه آنها ورودی یا خروجی در نظر گرفته میشوند.
بازاریابی دیجیتال اغلب با بازاریابی درونگرا مقایسه می شود، اما بین روش های «داخلی» و «برون گرا» تفاوتی قائل نمی شود. این بیشتر یک اصطلاح کلی برای تمام بازاریابی هایی است که شامل ارتباطات دیجیتالی می شود، در حالی که بازاریابی درونگرا بیشتر یک استراتژی است.
هدف تاکتیکهای دیجیتال خروجی ارائه یک پیام بازاریابی در مقابل هر چه بیشتر افراد در فضای آنلاین است – صرف نظر از اینکه مرتبط باشد یا مورد استقبال قرار گیرد. به عنوان مثال، تبلیغات بنری پر زرق و برقی که در بالای بسیاری از وب سایت ها مشاهده می کنید، سعی می کنند یک محصول یا تبلیغ را به افرادی که لزوماً آمادگی دریافت آن را ندارند، هدایت کنند.
از سوی دیگر، بازاریابانی که از تاکتیکهای ورودی دیجیتال استفاده میکنند، از محتوای آنلاین برای جذب مشتریان هدف خود به وبسایتهای خود با ارائه داراییهایی که برای آنها مفید است، استفاده میکنند. یکی از سادهترین و در عین حال قدرتمندترین داراییهای بازاریابی دیجیتال ورودی، یک وبلاگ است که به وبسایت شما اجازه میدهد تا از عباراتی که مشتریان ایدهآل شما به دنبال آن هستند، سرمایهگذاری کند.
چه نوع محتوای دیجیتالی باید در زمینه دیجیتال مارکتینگ ایجاد کنیم؟
نوع محتوایی که ایجاد می کنید به نیازهای مخاطبان شما در مراحل مختلف سفر خریدار بستگی دارد. شما باید با ایجاد پرسونای خریدار شروع کنید تا شناسایی کنید که اهداف و چالش های مخاطبان شما در رابطه با کسب و کار شما چیست. در سطح پایه، محتوای آنلاین شما باید به آنها کمک کند تا به این اهداف برسند و بر چالش های خود غلبه کنند.
سپس، باید به این فکر کنید که چه زمانی به احتمال زیاد آماده مصرف این محتوا هستند، در رابطه با اینکه در چه مرحله ای از سفر خریدار خود هستند.
با نگاشت محتوا، هدف قرار دادن محتوا بر اساس موارد زیر است:
· ویژگی های شخصی که آن را مصرف خواهد کرد (این جایی است که شخصیت های خریدار وارد می شوند).
· آن شخص چقدر به خرید نزدیک است (یعنی مرحله چرخه زندگی او).
آیا می توان دیجیتال مارکتینگ را به تنهایی آموخت؟
بله، شما می توانید اصول اولیه بازاریابی دیجیتال را به تنهایی یاد بگیرید، اما از آنجایی که چشم انداز بازاریابی دیجیتال هرگز از تکامل باز نمی ایستد، یادگیری خودراهنما ممکن است بهترین مسیر نباشد. به هر حال، دستیابی به یک نرمافزار خاص ممکن است چند روز طول بکشد، اما برای مثال، درک آنچه در توییتر در مقابل اینستاگرام با دنبال کنندگان شما طنینانداز میشود، بسیار بیشتر طول میکشد.
سه مورد از لغزنده ترین زمینه برای یک بازاریاب دیجیتال جدید این است که چگونه به طور موثر از بازاریابی محتوا برای افزایش ترافیک استفاده کند، چگونه از فناوری برای ایجاد کمپین های کارآمدتر و تاثیرگذارتر استفاده کند، و چگونه محتوایی را که تولید می کنید به بهترین نحو با پلتفرمی که در آن تولید می کنید، تنظیم کنید. ظاهر می شود.
در حالی که بازاریابی محتوا یکی از جدیدترین روندها نیست، اما همچنان یکی از محبوب ترین هاست. بر اساس دادههای نظرسنجی مهارتهای دیجیتال در انواع سایت های معتبر، بازاریابی محتوا پرمصرفترین کانال بازاریابی دیجیتال است که ۷۹ درصد از متخصصان بازاریابی محتوا را در استراتژی خود گنجاندهاند. پاسخ دهندگان نظرسنجی همچنین استراتژی محتوا را به عنوان یکی از محورهای اصلی خود ذکر کردند. ممکن است نیاز به کمی سرمایه گذاری داشته باشید تا به صورت تنها این موضوع را بی آموزید و یا همیشه نیاز به دانش عمیق در مورد نحوه جفت کردن رسانه و پیام دارد.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید