حسابرسی داخلی چیست و چرا اهمیت دارد؟
حسابرسی داخلی چیست؟ کوتاهترین و دقیق ترین پاسخ به این سوال این است که حسابرسی داخلی به معنای وجود یک سیستم کنترل گر قوی، مستقل و بدون سوگیری در شرکت ها و سازمان ها است. این سیستم کنترل گر، مانند یک ذره بین بزرگ، هزینه ها، ریسک ها، و تمام جزئیات مربوط به عملیات مالی را زیر نظر می گیرد. وجود این ذره بین بزرگ برای تمام شرکت ها و سازمان ها ضروری است. چرا؟ چون روز به روز، پیچیدگی های محیط کار زیادتر می شود و سازمان ها هر روز با مسائل و متغیرهای جدیدی روبه رو می شودند. این متغیرهای متنوع و جدید، کار سازمان ها را دشوارتر و پیچیده تر می کند. در این شرایط جدید، وجود یک مرجع مستقل و معتبر که با دقت فعالیت های سازمان را زیر نظر بگیرد، خطاها را گوشزد کند و بدون تعصب و غرض ورزی عملکرد سازمان را ارزیابی کند، ضروری است. بخشی از جوابی که در پاسخ به حسابرسی داخلی چیست می دهیم این است که فارغ از اندازه سازمان ها و گستره فعالیت های آن ها، وجود سیستم حسابرسی داخلی یک ضرورت است. هرچند که دامنه عملکرد و اندازه سیستم بسته به بزرگی هر سازمان و پیچیدگی های آن متغیر است.
به طور خلاصه در پاسخ به سوال حسابرسی داخلی چیست، می توانیم بگوییم که حسابرسی داخلی یک سیستم کنترلی است که مدیران سازمان برای مشخص شدن کیفیت هزینه ها و عملیات مالی و آگاهی از وضعیت مالی شرکت و دارایی ها برقرار می کنند. این سیستم کنترلی در واقع یک مانیتور بزرگ است که در شرکت و جلوی چشم مدیران ارشد و اعضای هیات مدیره نصب می شود. اما این مانتیور چه چیزی را نمایش می دهد؟ این مانیتور، وضعیت واقعی شرکت را بدون دخل و تصرف، بدون جانبداری یا دخل و تصرف و به صورت مستقل از کارکنان و عملیات سازمان، نمایش می دهد. اما برای یک نمایش خوب، بایستی متولیان و مجریان این نمایش کاربلد، ماهر، باتجربه و به اخلاق حرفه ای استاندارد پایبند باشند. برای آشنایی بیشتر با این موضوع با این مقاله از تام آکادمی همراه باشید. دوره های مدیریت مالی تام آکادمی نیز فرصت خوبی برای کسب اطلاعات لازم می باشد.
حسابرسی داخلی یک فعالیت مستقل از تمام فعالیت هایی است که در در داخل سازمان انجام می گیرد. اگر به ساده ترین زبان بخواهیم بگوییم که حسابرسی داخلی چیست، می توانیم از یک مثال استفاده کنیم. فرض کنید عده ای از کارگران مشغول آسفالت کردن خیابانی هستند که شما در آن زندگی می کنید. شما از پنجره خانه خودتان تمام فعالیت های این کارگران را تماشا می کنید و در مورد نحوه همکاری آنها با یکدیگر، سرعت و دقت کار و رفتار مسئولانه در قبال ابزار کار و مواد مورد نیاز برای آسفالت با خودتان قضاوت می کنید. در واقع در لحظاتی که شما جلوی پنجره مشغول مشاهده و قضاوت هستید، در نقش یک حسابرس داخلی ظاهر شده اید. پس پربیراه نیست که در جواب حسابرسی داخلی چیست بگوییم که حسابرسی داخلی در واقع مثل یک شخص ثالث و بی طرف است که به فرایند کارها و کیفیت عملکرد ما با دقت خیره شده تا بعدها آن را قضاوت کند. حسابرسی داخلی هم فرایندهای کاری را مشاهده می کند، هم در مورد آنها قضاوت می کند و هم به ما برای بهبود وضعیت سازمان مشاوره می دهد. وظیفه این شخص ثالث، ارزش افزایی برای سازمان و کمک به آن برای رسیدن به هدف هایی است که برای خود تعیین کرده است ساده ترین جواب به سوال حسابرسی داخلی چیست این است که حسابرسی داخلی ابزاری برای کنترل، ارزیابی و مدیریت ریسک در سازمان هاست.
شناسایی فعالیت های اصلی برای پاسخ به سوال حسابرسی داخلی چیست
لازم است برای پاسخ دادن به اینکه حسابرسی داخلی چیست، فعالیت هایی که در فرایند حسابرسی و مدیریت مالی انجام می شود را شناسایی کنیم. این فعالیت ها عبارتند از ارزیابی ریسک ها، کمک به مدیریت سازمان برای اعمال کنترل های داخلی، تجزیه و تحلیل عملیات و تائید اطلاعات و همکاری با سایر متولیان نظارت و کنترل در سازمان
ارزیابی ریسک ها در حسابرسی داخلی
اولین فعالیتی که برای پاسخ دادن به سوال حسابرسی داخلی چیست، باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، فعالیت ارزیابی ریسک در حسابرسی داخلی است. شناسایی ریسک هایی که سازمان با آن مواجه است، کار مدیران ارشد است. مدیران ارشد در هر سازمانی بایستی توانایی شناسایی ریسک ها را داشته باشند. اما شناسایی ریسک ها به تنهایی کافی نیست. مدیران ارشد و اعضای هیات مدیره سازمان ها باید به این باور برسند که در صورت عدم توانایی در مدیریت ریسک، شکست پروژه ها و هدف های تعیین شده بسیار محتمل است. مدیران ارشد باید قادر به تحلیل هوشمندانه در مورد آستانه تحمل ریسک در سازمان خود باشند. فقط زمانی که مدیران و سیاستگذاران، تصویر واقع بینانه ای از میزان تحمل ریسک داشته باشند، می توانند کنترل هایی اعمال کنند تا سازمان از آن آستانه عبور نکند.
حسابرسی داخلی به طور مستقیم با مدیریت ریسک در سازمان ها ارتباط دارد. به طور خلاصه جوهره و هسته مرکزی این فرایند، مدیریت اثربخش ریسک هایی است که سازمان ها با آن ها رو به رو می شود. همه شرکت ها و سازمان ها کمابیش در معرض ریسک قرار دارند. ریسک هایی مانند ریسکی که تورم بالا در یک کشور به کسب و کارها وارد می کند، ریسک تولید یک کالای جدید، ریسک اخراج یکی از کارمندان، ریسک از دست دادن بازار یا تامین کننده.
سازمان هایی موفق هستند که بتوانند در هر شرایطی از پس این ریسک ها بربیایند و آنها را مدیریت کنند. به بیان ساده تر، مدیریت ریسک یعنی پشت سر گذاشتن عوامل خطر و موفق شدن در هنگام مواجهه با آن ها .سازمان های موفق نه تنها موفق می شوند بر این ریسک ها غلبه کنند، بلکه در هنگام رویارویی با عوامل ریسک عملکرد بهتری نسبت به رقبای خودشان دارند.
اما از کجا بدانیم که یک سازمان یا شرکت در مواجهه به عملکرد موفقی داشته است؟ آیا مرجع و داوری برای ارزیابی نحوه مواجهه شرکت ها با ریسک وجود دارد؟ جواب، بله است و نام این مرجع حسابرسی داخلی است. در واقع پاسخ دادن به این که حسابرسی داخلی چیست، بدون در نظر گرفتن این مرجع ممکن نیست. این مرجع، کیفیت فرایند مدیریت ریسک، سیستم های کنترل داخلی و فرایندهای اداره تمامی بخش های سازمان را ارزیابی می کند و نتایج این ارزیابی ها و برآوردها رادر اختیار بالاترین مقام سازمان یا هیات مدیره قرار می دهد.
البته شرایط بازارها و محیط فعالیت در سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است و آن اطمینان و پیش بینی پذیری سابق دیگر وجود ندارد. هم سرعت تغییرات زیاد شده و هم تکنولوژی با سرعتی خارج از تصور در حال پیشرفت است. تمام این عوامل باعث شده تا ریسک پذیری مدیران بالاتر رود و کمتر مواضع محافظه کارانه اتخاذ کنند. با پیچیده تر شدن شرایط محیطی و بالارفتن میل به ریسک پذیری، طبیعی است که رویکرد حسابرسی داخلی هم از یک فرایند صرفا کنترل گر و منفعلانه به یک فرایند فعالانه و ریسک محور تبدیل شده است. این تغییر رویه که در رویکردهای حسابرسی داخلی هم منعکس شده است، به آن توانایی پیش بینی دغدغه های و فرصت های پیش رو را می دهد.این تغییرات باعث تغییر در توصیف و تشریح اینکه حسابرسی داخلی چیست هم شده است.
کمک به مدیریت سازمان برای اعمال کنترل های داخلی
بخش دیگری از پاسخ سوال حسابرسی داخلی چیست، را می توانیم در دومین فعالیت عمده یعنی کمک به مدیریت سازمان برای اعمال کنترل های داخلی پیدا کنیم. توجه خاص به مدیریت ریسک یک معنای دیگر هم دارد. توجه به خطرات و ریسک ها باعث می شود حسابرسی داخلی در نقش مشاور و واسطه برای بهبود عملیات در سازمان ظاهر شود. فرض کنید شما مدیر بازاریابی و فروش یک شرکت هستنید و وظیفه ایجاد بازارهای جدید بر عهده شماست. شما بر اساس اطلاعات و تحلیل های خودتان یک بازار مشخص را برای فروش شناسایی کرده اید. حسابرسی داخلی به شما کمک می کند که ارزیابی بهتری در مورد ورود شرکت به این بازار داشته باشید و عملکرد بهتری از خود نشان بدهید. یا فرض کنید شما مدیر یک پروژه خاص هستید، این فرایند می تواند به عنوان یک مشاور مجرب و کارکشته ریسک های اجرای پروژه و نحوه مدیریت آن ریسک ها را به شما نشان بدهد.
تجزیه و تحلیل عملیات و تائید اطلاعات در حسابرسی داخلی
رسیدن به هدف هایی که تعیین می کنیم و جلوگیری از هدررفتن منابع آنقدرها هم ساده نیست. برای این کارها هم سیستم لازیم داریم، هم فرایند و هم افراد کارآمد. حسابرسان داخلی برای اینکه بتوانند از نزدیک عملیات را مشاهده کنند و گزارش های معتبری بنویسند، مجبورند ارتباط تنگاتنگی با مدیران صف داشته باشند. حسابرسان داخلی باید به هدف های استراتژیک شرکت و بخش های آن مسلط باشند تا بتوانند تصویر روشنی از هماهنگی عملیان هر بخش با هدف های کلی سازمان به دست بیاورند. پس اگر بخواهیم پاسخ دقیق تری برای سوال حسابرسی داخلی چیست، بدهیم نباید از فعالیت مهمی مانند تجزیه و تحلیل عملیات و تائید اطلاعات غافل شویم.
همکاری با سایر متولیان نظارت و کنترل در سازمان
معنای وجود حسابرسی داخلی در هر سازمانی این است که در آن سازمان ریسک به طور مطلوبی مدیریت می شود. اما نبایستی یک نکته را فراموش کنیم: مدیریت ریسک در سازمان و تضمین تحت کنترل بودن ریسک ها صرفا در انحصار حسابرسی داخلی نیست. کارگزاران دیگری مانند مشاوران و مدیران کیفیت نیز برای تضمین عملکرد موفق سازمان ها در مقابل شرایط پرریسک وجود دارد. اگرچه یک تفاوت بزرگ میان این کارگزاران و حسابرسان داخلی وجود دارد: حسابرسی داخلی فرایندی کاملا مستقل از جریان کارها و مدیریت در سازمان است. این استقلال در مشی و عملکرد، تضمین کننده گزارش های بدون سوگیری و منصفانه است. اما استقلال این فرایند به معنای همکاری نکردن با سایر مسئولین و متولیان کنترل و مشاوره در سازمان نیست. حسابرسان داخلی در عین استقلال باید روابط سانده ای با سایر کارگزاران نظارت و کنترل در سازمان داشته باشند. روابط سازنده میان این دو، تضمین می کند که در نظارت بر فرانیدها و مطالعه ریسک ها دوباره کاری و کارهای موازی وجود نخواهد داشت. کار تیمی و روابط کاری خوب یک جنبه کلیدی در این فرایند است. اما مانند تمام حرفه های دیگر حسابرسی داخلی هم مهارت های مخصوص به خود دارد و هم کیفیت، استانداردهای فنی خاص و کدهای عملیات خاص. بنابراین هیچ واحدی نمی تواند جایگزین حسابرسی داخلی شود. وقتی می خواهیم با توصیف فعالیت های اصلی، توضیح دهیم که حسابرسی داخلی چیست، برشمردن فعالیت های مربوط به همکاری با تمام مسئولان و نهادهای ناظر هم اهمیت زیادی دارد.
اهمیت تشریح حسابرسی داخلی چیست برای مدیران
حسابرسی داخلی آنقدر در مواجهه و مدیریت ریسک ها اهمیت دارد که لازم است مدیران به طور کامل با اهمیت آن و اینکه حسابرسی داخلی چیست آشنا شوند. همانطور که قبلا گفتیم حسابرسی داخلی در واقع مانند یک نمایشگر بزرگ است که در اتاق مدیریت نصب شده است. این نمایشگر به مدیر ارشد سازمان و اعضای هیات مدیره نشان می دهد که آیا به ریسک های مهم توجه نشان می دهند؟ و اینکه کدام فرایندها و کدام بخش های سازمان نیازمند بهبود و بازنگری هستند؟ اگر مدیران ارشد تصویر واضحی از این دو مورد بر روی نمایشگر خود داشته باشند، می توانند هم سازمان را به صورت موثر و کارآمدتری مدیریت کنند و هم در مقابل سهامداران به خوبی پاسخگو باشند. به همین دلیل هم در سازمان ها و شرکت های موفق، معمولا واحدی به نام حسابرسی داخلی وجود دارد.
اگر بخواهیم به طور خلاصه بای یک مدیر توضیح بدهیم که حسابرسی داخلی چیست، و چرا اهمیت دارد، می توانیم بگوییم حسابرسی داخلی یعنی بیمه کردن سازمان و افزودن بر ارزش سازمانی و محافظت از آن. حسابرسی داخلی از طریق ارائه مشاوره های معتبر و از طریق مشاهدات بدون سوگیری، موفقیت سازمان را تضمین می کند. حسابرس داخلی در کنار مدیران اجرایی و استراتژیک و حسابرسان خارجی یکی از الزامات جدی برای اداره کردن مطلوب هر سازمانی است.
مدیران بایستی به این باور برسند که حسابرسی داخلی مهم است؛ چون ابزار برنده آنها برای مدیریت ریسک است و مدیریت موثر ریسک هم کلید موفقیت هر سازمانی است. برای توضیح اهمیت حسابرسی داخلی و اینکه حسابرسی داخلی چیست، می توانیم از مثال دوست دانا استفاده کنیم. حسابرسی داخلی نقش دوست دانا و بی ریایی را بازی می کندکه عیب ها، نقاط قوت و خطراتی که بر سر راهمان قرار دارد را، با صداقت و بدون ملاحظه به ما گوشزد می کند. این دوست دانا به ما کمک می کند تا زودتر و راحت تر به هدف ها و آرزهایمان برسیم.
زمانی که برای مدیران می دهیم که حسابرسی داخلی چیست، حتما باید به یک جنبه دیگر از اهمیت آن هم اشاره شود.حسابرسی داخلی مهم است؛ چون با فرایندهای و عملیات مرتبط با بقا و رشد سازمان سر و کار دارد. برخلاف حسابرسی خارجی، حسابرسی داخلی صرفا به ریسک ها و صورت های مالی توجه ندارد و به مسائل بیشتر و دامنه دارتری مانند شهرت سازمان، رشد سازمانی، تاثیر سازمان بر روی محیط زیست و نحوه رفتار آن با کارکنان را تحت نظر دارد.برای تشریح اینکه حسابرسی داخلی چیست، حتما باید اشاره کنیم که حسابرسی داخلی به سازمان ها کمک می کند تا بیشتر پیشرفت کنند. این کار از طریق ارائه مشاوره های کاربردی و ارائه تضمین برای مواجهه به ریسک ها ممکن می شود. ارائه تضمین یعنی نشان دادن میزان مقاومت و تاب آوری سیستم ها و فرایندها در مقابل تغییرات شرایط محیطی و ریسک ها به مدیران. وجود این سیستم ارزیابی ریسک و نظارت در واقع یک پشت گرمی و تضمین برای مدیران ارشد سازمان است تا بتوانند وظایف خود را در قبال سازمان و سهامداران به بهترین نحو به انجام برسانند. فارغ از نوع ساختار، اندازه و دولتی یا خصوصی بودن سازمان وجود این سیستم نظارتی سهم بزرگی در موفقیت کلی سازمان دارد.
تشریح حسابرسی داخلی چیست به وسیله مراحل آن
برای تشریح اینکه حسابرسی داخلی چیست، یک کار دیگر ضرورت دارد و آن اشاره به مراحل کار در حسابرسی داخلی است.
مرحله اول: نمونه برداری، مشاهده و آزمون در حسابرسی داخلی
همانطور که اشاره کردیم برای تشریح بهتر اینکه حسابرسی داخلی چیست، بایستی مراحل آن را هم مورد توجه قرار بدهیم. ماهیت مرحله اول، از نوع جمع آوری اطلاعات است. در این مرحله از مدارک و مستندات موجود در سازمان به صورت تصادفی نمونه برداری می شود و جریان کار در کل سازمان مشاهده می شود. این مرحله، مرحله جمع آوری اطلاعات یا فاز تحقیق است. همانطور که اشاره شد، اخیرا سازمان ها از پلتفورم های مخصوص و سیستم اتوماسیون برای جمع آوری سریع اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی سطح ریسک در سازمان استفاده می کنند.
مرحله دو: گزارش دهی در حسابرسی داخلی
مرحله دوم کار که برای توضیح دادن گام بعدی پس از جمع آوری تمام اطلاعات مورد نیاز، تهیه گزارش برای مدیران ارشد و اعضای هیات مدیره است. در یک گزارش استاندارد، تمام یافته های حسابرسی با جزئیات و به صورت دقیق موجود است. در این گزارش همچنین به راهکارهای لازم برای بهبود رویه ها و شیوه اعمال کنترل های داخلی هم اشاره می کند. این گزارش یک خلاصه مختصر از فرایند کار را هم توضیح می دهد. استفاده از پلتفورم ها آنلاین و سیستم اتوماسیون، کار حسابرسان داخلی را در مرحله گزارش دهی را هم راحت می کند. به عنوان مثال، اتوماسیون اداری کمک می کند که تاریخچه کاملی از عملیات حسابرسی قبلی را به راحتی در دسترس داشته باشیم. لازم به گفتن نیست که وجود این اتوماسیون تا چه اندازه مرحله جمع آوری اطلاعات برای گزارش ها را راحت تر می کند.
مرحله سوم: بازبینی
گفتیم برای اینکه تصویر روشن تری از اینکه حسابرسی داخلی چیست، در دست داشته باشیم، باید به مراحل کار حسابرسی داخلی هم اشاره کنیم. بعد از تکمیل شدن گزارش ها، کمیته حسابرسی آنها را تجزیه و تحلیل و بازخوانی می کند. کمیته حسابرسی، پس از بازبینی گزارش ها، پیشنهادهایی برای هر یک از بخش ها ارائه می کند. پس از کمیته حسابرسی، مدیران ارشد هم گزارشات حسابرسی داخلی را مطالعه می کنند و هر تغییری که لازم باشد را در این گزارشات اعمال می کنند.
اگر سیستم حسابرسی داخلی در یک سازمان وجود نداشته باشد، چه اتفاقی می افتد؟
برای توضیح دادن اینکه حسابرسی داخلی چیست، حتما باید به معایب و آسیب هایی که عدم وجود آن در سازمان ها دارد، هم اشاره کنیم. یک مدیر وقتی به توضیحات ما درباره اینکه حسابرسی داخلی چیست، گوش می دهد، بایستی در مورد آثار و تبعات وجود نداشتن سیستم حسابرسی داخلی هم اطلاعات قانع کننده ای دریافت کند. مهمترین تبعات وجود نداشتن یک سیستم حسابرسی داخلی عبارتند از:
- احتمال بالای نرسیدن به هدف هایی که برای سازمان تعیین شده است.
- اتلاف پول و وقت و انرژی سازمان و ورود به حوزه هایی که ما را متضرر می کند.
- احتمال بالای شکست در پروژه ها به دلیل عدم ارزیابی ریسک های موجود
- بالا رفتن ریسک عملیات سازمانی و مالی
- نارضایتی سهامداران و اعضای هیات مدیره به دلیل شکست های متعدد و ضرردهی پروژه ها
- عدم انطباق صورت های مالی با گزارشات حسابرسان خارجی
حسابرسی داخلی چه تفاوت هایی با حسابرسی خارجی دارد؟
یک جنبه در تشریح اینکه حسابرسی داخلی چیست، برشمردن تفاوت آن با حسابرسی خارجی است. البته حسابرسی داخلی و حسابرسی خارجی بعضی ویژگی های مشترک هم دارند، اما واقعیت این است که این دو دست کم در 4 مورد، تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. این 4 مورذ عبارتند از مرجع گزارش دهی، هدف، حوزه و مسئولیت برای بهبود
1. مرجع گزارش دهی در حسابرسی داخلی
وقتی به مدیران تفاوت این دو حسابرسی و اینکه دقیقا حسابرسی داخلی چیست را توضیح می دهیم حتما باید اشاره کنیم که گزارش حسابرسان خارجی برای سهامدارن یا هیات مدیره ی خارج از ساختار اداره سازمان ارسال می شود، در حالیکه حسابرسی داخلی به هیات مدیره یا مدیریت ارشد که در داخل ساختار اداره سازمان قرار دارند گزارش می دهد.
2. هدف از حسابرسی داخلی
هدف از حسابرسی خارجی، اعتبار دادن به گزارشات مالی و تائید این گزارشات جهت ارائه به سهامدارن از طرف سازمان است. حسابرسی خارجی در مورد گزارشات و صورت های مالی اظهار نظر می کند و صحت سقم آن ار تائید می کند. اما وظیفه حسابرسی داخلی، برآورد کردن و ارزیابی ریسک ها و کمک به بهبود فرایند اداره و مدیریت سازمان، مدیریت ریسک و فرایندهای کنترلی است. پس نباید هدف هر یک از فعالیت ها در توضیح اینکه حسابرسی داخلی چیست فراموش شود.
3. حوزه های حسابرسی داخلی
حسابرسی خارجی فقط گزارشات مالی و ریسک های مربوط به گزارش دهی مالی را تدوین و ارائه می کند. اما حسابرسی داخلی با تمام ریسک های موجود، نحوه مدیریت آن ریسک ها و گزارش دهی در مورد آن ها ارتباط دارد. همانطور که بارها اشاره کردیم مساله مدیریت و ارزیابی ریسک ها، مرکز توجه و تمرکز در مورد این است که حسابرسی داخلی چیست.
4. مسئولیت برای بهبود
حسابرسی خارجی اگر چه وظیفه دارد مشکلات موجود در سازمان را گزارش کند، اما وظیفه ای در قبال تغییر، بهبود و بالندگی سازمانی ندارد. بر عکس، هدف از حسابرسی داخلی به طور مشخص تغییر و بهبود سازمانی است. اما این هدف، صرفا از طریق هدایت و تسهیل روندها انجام می گیرد. وظیفه اصلی ایجاد تغییرات و تعالی سازمانی همیشه بر عهده مدیریت سازمان است.
تکنولوژی چه تغییراتی در حسابرسی داخلی ایجاد کرده است؟
قبلا در توضیح اینکه حسابرسی داخلی چیست، گفتیم که حسابرسی داخلی شامل فعالیت هایی است که با مشاهده فرایندها، نمونه برداری از قوانین، مستندات و آیین نامه های موجود در سازمان، گزارش دهی و بررسی تجزیه و تحلیل گزارش های موجود انجام می گیرد. تا همین اواخر، این فرایند به صورت دستی و با مراجعه مستقیم به مدارک و مستندات و گزارش ها انجام می شد و این کار در مقایسه با حال حاضر دشوارتر بود. چون مطالعه حجم عظیمی از منابع و کارکردن بر روی آن منابع نیاز بود.
اما تمایل روزافزون شرکت ها و سازمان ها برای به روز کردن تکنولوژی های مورد استفاده خود و استفاده از نرم افزارها و پلتفورم های آنلاین، کارها را راحت تر کرده است. هم اکنون پلتفورم ها و سیستم های اتوماسیون زیادی در اختیار سازمان ها قرار دارد تا با استفاده از آن ها این فرایند را مستقر کنند. این پلتفورم ها اصطلاحا GRC نامیده می شوند.
زمانی که مدیران در مورد اینکه حسابرسی داخلی چیست، تحقیق می کنند، حتما باید توجه خاصی هم رویه های و ابزارهای جدید در این حوزه داشته باشند.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید