بیزینس مدل چیست و راهنمای بیزینس مدل حرفه ای
بیزنس مدل یا مدل کسب و کار ، طرح اصلی سودآوری یک شرکت است که محصولات یا خدماتی را که میفروشد، بازار هدف و هزینههای مورد انتظار را تعریف میکند. اصطلاح مدل کسب و کار به برنامه یک شرکت برای کسب سود اشاره دارد. محصولات یا خدماتی را که کسب و کار قصد فروش آن را دارد، بازار هدف شناسایی شده و هر گونه هزینه پیش بینی شده را مشخص می کند. مدل های کسب و کار هم برای کسب و کارهای جدید و هم برای کسبوکارهای تاسیسشده مهم هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به موضوع بیزینس مدل چیست و راهنمای بیزینس مدل حرفه ای به صورت اختصاصی بپردازیم.
بیزینس مدل چیست؟
یک بیزنس مدل توصیف می کند که چگونه یک سازمان در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی یا سایر زمینه ها، ارزش ایجاد می کند، ارائه می کند و به دست می آورد. فرآیند ساخت و اصلاح بیزینس مدل نیز نوآوری مدل کسب و کار نامیده می شود و بخشی از استراتژی کسب و کار را تشکیل می دهد. در تئوری و عمل، اصطلاح مدل کسب و کار یا بیزینس مدل برای طیف گستردهای از توصیفهای غیررسمی و رسمی برای نشان دادن جنبههای اصلی یک سازمان یا کسبوکار، از جمله هدف، فرآیند کسب و کار، مشتریان هدف، پیشنهادات، استراتژیها، زیرساختها، ساختارهای سازمانی، منابع، استفاده می شود. شیوه های تجاری، و فرآیندهای عملیاتی و سیاست ها از جمله فرهنگ.
در طول سال ها، مدل های کسب و کار بسیار پیچیده تر شده اند. مدل کسب و کار طعمه و قلاب (هم چنین به عنوان “مدل تجاری تیغ و تیغ” یا “مدل تجاری محصولات گره خورده” نیز شناخته می شود) در اوایل قرن بیستم معرفی شد. در دهه 1950، مدل های کسب و کار جدیدی از رستوران های مک دونالد و تویوتا آمد. در دهه 1960، نوآوران وال مارت و هایپر مارکت بودند. دهه 1970 شاهد مدلهای تجاری جدیدی از FedEx و Toys R Us بودیم. دهه 1980 از Blockbuster، Home Depot، Intel و Dell Computer. دهه 1990 از خطوط هوایی Southwest، Netflix، eBay، Amazon.com و Starbucks.
امروزه، نوع مدل های کسب و کار ممکن است به نحوه استفاده از فناوری بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، کارآفرینان در اینترنت نیز مدل های جدیدی ایجاد کردهاند که کاملا به فناوری موجود یا نوظهور وابسته است. با استفاده از فناوری، کسب و کارها می توانند با حداقل هزینه به تعداد زیادی مشتری دست یابند. علاوه بر این، ظهور برون سپاری و جهانی شدن به این معنی است که مدل های کسب و کار باید منابع استراتژیک، زنجیره های تامین پیچیده و حرکت به سمت ساختارهای قراردادی مشارکتی و رابطه ای را نیز در نظر بگیرند. ادبیات، تفاسیر و تعاریف بسیار متنوعی از مدل کسب و کار ارائه کرده است. بررسی سیستماتیک و تجزیه و تحلیل پاسخ های مدیران به یک نظرسنجی، مدل های کسب و کار را به عنوان طراحی ساختارهای سازمانی برای ایجاد یک فرصت تجاری تعریف می کند. بسط های بیشتر به این منطق طراحی بر استفاده از روایت یا انسجام در توصیفات بیزینس مدل به عنوان مکانیزم هایی که کارآفرینان از طریق آن شرکت های رشد فوق العاده موفقی را ایجاد می کنند، تأکید می کند.
بیزینس مدل برای توصیف و طبقهبندی کسبوکارها، بهویژه در یک محیط کارآفرینی، استفاده میشوند، اما مدیران داخل شرکتها نیز از آنها برای بررسی احتمالات برای توسعه آینده استفاده میکنند.
تفاوت بیزینس پلن و بیزینس مدل در چیست؟
مدل کسب و کار یا بیزینس مدل مکانیزمی است که شرکت از طریق آن سود خود را ایجاد می کند در حالی که بیزنس پلن سندی است که استراتژی و عملکرد مالی مورد انتظار شرکت را برای سال های آینده ارائه می دهد. بیزینس پلن یک سند مکتوب رسمی حاوی اهداف یک کسب و کار، روش های دستیابی به آن اهداف و چارچوب زمانی برای دستیابی به اهداف است. همچنین ماهیت کسبوکار، اطلاعات پیشزمینه سازمان، پیشبینیهای مالی سازمان و استراتژیهایی را که قصد دارد برای دستیابی به اهداف اعلام شده اجرا کند، توضیح میدهد. در کل، این سند به عنوان یک نقشه راه (طرح) عمل می کند که جهت کسب و کار را ارائه می دهد. برنامه های تجاری مکتوب اغلب برای دریافت وام بانکی یا سایر انواع تامین مالی مورد نیاز است. الگوها و راهنماها، مانند مواردی که در ایالات متحده توسط اداره بازرگانی کوچک [4] ارائه شده است، می توانند برای تسهیل در تولید یک طرح تجاری استفاده شوند.
راهنمای طراحی بیزینس مدل حرفه ای
همه پروژههای طراحی مدل کسبوکار یا بیزینس منحصربهفرد هستند و برای شرکتکنندگان چالشی ایجاد میکنند، زیرا هیچ فرمول یا پیشبینی واحدی برای چگونگی تکامل آنها وجود ندارد. این فرآیند شامل پنج مرحله است.
بسیج، درک، طراحی، اجرا و مدیریت. این فرآیند چارچوبی را فراهم می کند که همه کسب و کارها صرف نظر از صنعت یا زمینه خود می توانند آن را برای خود اعمال کنند. انگیزه ایجاد یا نوآوری در مدل کسب و کار موجود توسط تعدادی از عوامل هدایت می شود. هر یک از این عوامل، عناصر زمینهای را نشان میدهند که مجموعهای از چالشهای مرتبط با خود را دارند.
حال نوع طراحی این مدل را در قالب یک مثال برای شما عزیزان ارائه می دهیم. شرکتی را فرض کنید که می خواهد این کار را در خودش انجام دهید. این شرکت می خواهد به یک نیاز برآورده نشده پاسخ دهد و در نتیجه بازار را ارضا کند. به عنوان مثال، یکی از بانک های مطرح شهر خودتان را در نظر بگیرید.
این بان یک بیزینس مدل منحصر به فرد و اولین در نوع خود دارد. این بانک به افرادی که بانکهای دیگر بهطور سنتی نادیده میگرفتند، اعتبار خرد اعطا میکند، زیرا از نظر اقتصادی بهعنوان متقاضی وام مقرونبهصرفه نیستند.
هم چنین این مورد در نوع خود است که بر اساس یک رابطه اعتماد و ایمان با وام گیرندگان خود عمل می کند و هیچ دارایی را به عنوان وثیقه نمی گیرد و در صورت فوت نامزد وام از اعضای خانواده درخواست پرداخت وام نمی کند. این مدل، اگرچه برای اکثر بانکها غیرمحتمل به نظر میرسد، اما بسیار موفق بوده و منجر به سوق دادن بانک گرامین به استاندارد فعلی برای تمام بانکهای مالی خرد در جهان شده است.
حال می توان کامل متوجه شد که یک طرح بیزینس مدل حرفه ای می تواند تا چه اندازه بر روی نوع روند کاری شما تاثیر مثبت داشته باشد.
بیزینس مدل چگونه تحلیل می شود؟
برای تجزیه و تحلیل یک بیزنس مدل می توانید ابتدا چند سوال ساده بپرسید و سپس با جواب دادن به آن ها به تحلیل این مدل بپردازید. این سوالات عبارت اند از:
· ذینفع اصلی کیست؟ (ذینفعان)
· چه بازیکنی برای یک مشتری رقابت می کند؟ (نقشه برداری زمینه)
· نقطه تماس کلیدی بین برند و مشتری چیست؟ (توزیع هسته)
· چگونه پول در می آورد؟ (درآمدزایی)
· پول نقد واقعی کجاست؟ (تولید نقدینگی)
· شرکت چگونه پول خرج می کند؟ (ساختار هزینه)
· چگونه پول در می آورد؟ (درآمدزایی)
· پول نقد واقعی کجاست؟ (تولید نقدینگی)
· شرکت چگونه پول خرج می کند؟ (ساختار هزینه)
هر یک از این سوالات منجر به درک چندین بلوک می شود که نیروهای استراتژیک داخلی و خارجی را تشکیل می دهند که کسب و کار را شکل می دهند.
نمونه بیزینس مدل
به عنوان مثال، فروش مستقیم، فرنچایز، فروشگاههای مبتنی بر تبلیغات و آجر و ملات همه نمونههایی از مدلهای تجاری سنتی هستند. مدلهای ترکیبی نیز وجود دارد، مانند مشاغلی که خرده فروشی اینترنتی را با فروشگاه های آجر و ملات یا با سازمانهای ورزشی مانند NBA ترکیب میکنند. می توانید به صورت تصویر انواع نمونه های بیزینس مدل را از طریق جست و جو تصاویر گوگل مشاهده کرده و از سایت های معتبر در این زمینه استفاده کنید.
انواع بیزینس مدل
انواع مختلفی از مدل های کسب و کار وجود دارد. هر یک بسته به نوع سازمان و ارائه به طور قابل توجهی متفاوت است. به عنوان مثال، یک شرکت تولیدی مدل بسیار متفاوتی از یک آژانس تبلیغاتی خواهد داشت. حتی در یک صنعت خاص، مدل های کسب و کار متفاوت است. در اینجا برخی از انواع رایج مدل های کسب و کار مورد استفاده توسط شرکت های فناوری آورده شده است:
مدل کسب و کار Freemium:
یک محصول پایه به صورت رایگان ارائه می شود اما شما برای خدمات یا ویژگی های اضافی هزینه ای دریافت می کنید.
مدل کسب و کار آزمایشی رایگان:
مشتریان می توانند محصول کامل را برای مدت زمان محدودی به صورت رایگان تجربه کنند.
مدل کسب و کار صدور مجوز:
فناوری یا نوآوری ها با دادن مجوز به شرکت های دیگر درآمدزایی می کنند.
مدل کسب و کار منبع باز:
محصول شما رایگان است اما از راه های دیگری مانند جمع سپاری درآمد کسب می کنید.
مدل کسب و کار اشتراک:
مشتریان برای دسترسی به محصول یا خدمات شما هزینه ای مکرر می پردازند.
اکثر کسبوکارها در نهایت از ترکیبی از مدلهای تجاری برای دستیابی به مشتریان خود استفاده میکنند و در طول زمان رشد میکنند.
فریمیوم:
با یک مدل کسبوکار فریمیوم، بخشی از محصول یا خدمات خود را به صورت رایگان واگذار میکنید و برای ویژگیها یا خدمات ممتاز هزینه دریافت میکنید.
Freemium مانند یک آزمایش رایگان نیست که در آن مشتریان فقط برای مدت زمان محدودی به یک محصول یا خدمات دسترسی دارند. در عوض، مدلهای فریمیوم امکان استفاده نامحدود از ویژگیهای اساسی را به صورت رایگان میدهند و فقط از مشتریانی که خواهان دسترسی به عملکردهای پیشرفتهتر هستند، هزینه دریافت میکنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد مدل فریمیوم (و سایر مدل های قیمت گذاری محبوب در مشاغل SaaS)، این مقاله را ببینید.
حق امتیاز:
فرانچایز یا حق امتیاز بیشتر در صنعت رستورانداری رایج است، اما آن را در انواع صنایع خدماتی از کسبوکارهای نظافتی گرفته تا آژانسهای پرسنل نیز خواهید یافت.
در یک مدل کسب و کار فرانشیز، شما دستور شروع و اجرای یک کسب و کار موفق را به شخص دیگری می فروشید. شما اغلب در حال فروش دسترسی به یک برند ملی و خدمات پشتیبانی هستید که به صاحب امتیاز جدید کمک می کند راه اندازی شود. در واقع، شما در حال فروش دسترسی به یک مدل کسب و کار موفقی هستید که توسعه داده اید.
جمع سپاری:
اگر بتوانید تعداد زیادی از افراد را گرد هم بیاورید تا محتوا را در سایت خود به اشتراک بگذارند، پس در حال جمع سپاری هستید. مدلهای کسبوکار جمعسپاری اغلب با مدلهای تبلیغاتی برای ایجاد درآمد جفت میشوند، اما تکرارهای زیادی از این مدل وجود دارد. به عنوان مثال، بدون نخ، به طراحان اجازه می دهد طرح های تی شرت را ارسال کنند و درصدی از فروش را به طراحان می دهد.
شرکت هایی که در تلاش برای حل مشکلات دشوار هستند، اغلب مشکلات خود را آشکارا برای هر کسی منتشر می کنند تا تلاش کند و آن را حل کند. راه حل های موفق پاداش دریافت می کنند و شرکت می تواند تجارت خود را توسعه دهد. کلید یک کسب و کار جمع سپاری موفق، ارائه پاداش های مناسب برای جذب جمعیت است و در عین حال شما را قادر می سازد تا یک تجارت بادوام بسازید.
دانلود فرم خام بیزینس مدل
یک مدل بیزینس خام موفق فقط نیاز به جمع آوری پول بیشتری از مشتریان نسبت به هزینه ساخت محصول دارد. این سود شماست، به همین سادگی.
مدل های کسب و کار جدید می توانند هر یک از سه جزء ذکر شده در بالا را اصلاح و بهبود بخشند. شاید بتوانید هزینه ها را در طول طراحی و ساخت کاهش دهید. یا شاید بتوانید روش های موثرتری برای بازاریابی و فروش پیدا کنید. یا شاید بتوانید روشی مبتکرانه برای پرداخت مشتریان پیدا کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که برای داشتن یک استراتژی موثر، نیازی به ارائه یک مدل کسب و کار جدید ندارید. در عوض، می توانید یک مدل کسب و کار موجود را انتخاب کنید و آن را به مشتریان مختلف ارائه دهید. به عنوان مثال، رستوران ها بیشتر بر اساس یک بیزینس مدل استاندارد عمل می کنند، اما استراتژی خود را با هدف قرار دادن انواع مختلف مشتریان متمرکز می کنند. حال که اطلاعات خوبی را در این زمینه برای خود به دست آوردید می توانید به راحتی با مراجعه به انواع سایت های معتبر در این زمینه اقدام به دانلود فرم خام این موضوع کنید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
چرا باید مدل کسب و کار داشته باشیم؟
مدلهای کسبوکار یا بیزینس مدل هم برای کسب و کار های جدید و هم برای کسب و کار های تاسیسشده مهم هستند. آن ها به شرکت های جدید و در حال توسعه کمک می کنند تا سرمایه گذاری کنند، استعدادها را جذب کنند و به مدیریت و کارکنان انگیزه دهند. کسبوکارهای تثبیتشده باید بهطور مرتب طرحهای تجاری خود را بهروزرسانی کنند، در غیر این صورت نمیتوانند روندها و چالشهای پیش رو را پیشبینی کنند.
بیزینس مدل یک طرح سطح بالا برای راه اندازی سودآور یک کسب و کار در یک بازار خاص است. جزء اصلی مدل کسب و کار، ارزش پیشنهادی است. این توصیفی از کالاها یا خدماتی است که یک شرکت ارائه می دهد و چرا آنها برای مشتریان یا مشتریان مطلوب هستند، که در حالت ایده آل به گونه ای بیان می شود که محصول یا خدمات را از رقبای خود متمایز می کند.
بیزینس مدل یک شرکت جدید باید هزینههای راهاندازی پیشبینیشده و منابع مالی، پایگاه مشتری هدف برای کسبوکار، استراتژی بازاریابی، بررسی رقابت و پیشبینی درآمدها و هزینهها را نیز پوشش دهد. این طرح هم چنین ممکن است فرصت هایی را تعریف کند که در آن کسب و کار می تواند با سایر شرکت های تأسیس شده شریک شود. به عنوان مثال، بیزینس مدل برای یک تجارت تبلیغاتی ممکن است مزایایی را از ترتیبی برای ارجاع به یک شرکت چاپ و از آن مشخص کند.
بوم مدل کسب و کار چیست؟
بوم مدل کسب و کار ابزاری عالی برای کمک به درک مدل کسب و کار به روشی ساده و ساختار یافته است. استفاده از این بوم به بینش هایی در مورد مشتریانی که به آنها خدمات می دهید، پیشنهادات ارزشی از طریق کدام کانال ها و نحوه کسب درآمد شرکت شما منجر می شود. شما همچنین می توانید از بوم مدل کسب و کار برای درک مدل کسب و کار خود یا یک رقیب استفاده کنید! بوم مدل کسب و کار توسط الکساندر اوستروالدر، از Strategyzer ایجاد شده است. بوم مدل کسب و کار یک زبان مشترک برای توصیف، تجسم، ارزیابی و تغییر مدل های کسب و کار است. منطق چگونگی خلق، ارائه و به دست آوردن ارزش یک سازمان را شرح می دهد. قبل از این که شروع به انجام کار با این بوم کنید، شما می توانید از رقابت خود چیزهای زیادی یاد بگیرید. برخی از رقبا را انتخاب کنید و مدل های کسب و کار آنها را ترسیم کنید. با داشتن این اطلاعات، بینش عمیقی در مورد آنچه مشتریان میخواهند و مایل به پرداخت برای آن هستند، خواهید داشت. شما تصویر واضح تری از نحوه برآورده شدن نیازهای مشتریان در کل صنعت، نه فقط در شرکت شما، خواهید داشت. و، اطلاعات حیاتی در مورد اینکه چگونه کسب و کارهای دیگر، شاید حتی مشاغل بسیار موفق، فضاهای خود را در بازار ایجاد کرده اند، کشف خواهید کرد.
مراحل طراحی بوم بیزینس مدل
شرح نحوه کار با این بوم عبارت اند از:
1. بخش های مشتری
سه بخش برتر را فهرست کنید. به دنبال بخش هایی باشید که بیشترین درآمد را دارند.
2. ارزش پیشنهادی
محصولات و خدمات شما چیست؟ کاری که برای مشتری خود انجام می دهید چیست؟
3. جریان های درآمد
سه جریان درآمد برتر خود را فهرست کنید. اگر کارهایی را به صورت رایگان انجام می دهید، آنها را نیز اینجا اضافه کنید.
4. کانال ها
چگونه با مشتری خود ارتباط برقرار می کنید؟ چگونه پیشنهاد ارزش را ارائه می کنید؟
5. روابط با مشتری
چگونه این نشان می دهد و چگونه رابطه را حفظ می کنید؟
6. فعالیت های کلیدی
شما هر روز برای اجرای مدل کسب و کار خود چه می کنید؟
7. منابع کلیدی
افراد، دانش، وسایل و پولی که برای اداره کسب و کار خود نیاز دارید.
8. شرکای کلیدی
شرکای را که بدون آنها نمی توانید تجارت کنید (نه تامین کنندگان) فهرست کنید.
9. ساختار هزینه
با نگاهی به فعالیت ها و منابع، بیشترین هزینه های خود را فهرست کنید.
به هنگام ترسیم این نقشه، مواردی را باید مد نظر قرار دهید که به عنوان مثال با ترسیم نقشه کسب و کار در سطح بالا شروع کنید: یعنی فقط مهم ترین و حیاتی ترین جنبه های بیزینس مدل. نکته هائز اهمیت است است که سعی کنید معیارهای خود را تا حد امکان واضح بیان کنید، به طوری که شما و دیگران هنوز هم در عرض سه ماه معنای آنها را درک کنید. معیارهای طراحی پیچیده تر را تقسیم کنید.
بلوک های سازنده را به هم پیوند دهید: هر پیشنهاد ارزشی به یک بخش مشتری و یک جریان درآمد نیاز دارد! وقتی همه چیز روی تخته است، یک قدم به عقب بردارید. یک استراحت کوتاه داشته باشید. چیزی از دست دادی؟ چیزی را فراموش کنم؟ اگر چندین بخش مشتری دارید، بهتر است در یادداشتهای post-it که استفاده میکنید، یک رنگ برای هر بخش انتخاب کنید. به این ترتیب شما به راحتی می بینید که آیا برای هر بخش یک ارزش پیشنهادی و یک جریان درآمد وجود دارد یا خیر. و در آخر ایده های وضعیت آینده را با آنچه در حال حاضر در حال وقوع است مخلوط نکنید و هم چنین بخش های مختلف را با هم مخلوط نکنید! اگر برای یک سازمان بزرگ کار می کنید، ممکن است ارزش های پیشنهادی و مدل های تجاری متفاوتی پیدا کنید. در این صورت از بخش های مختلف بخواهید تا مدل های کسب و کار خود را ترسیم کنند. می توانید بعداً آنها را مقایسه کنید.
بهترین منابع بیزینس مدل کدامند؟
منابع فیزیکی، مانند مواد خام، ساختمان ها، وسایل نقلیه، حمل و نقل، تاسیسات ذخیره سازی، ماشین آلات و کارخانه. منابع انسانی، یا کارکنان، مانند یک مهندس با استعداد یا کارشناسان بازاریابی. این منابع در شرکتهای فعال در بخشهای دانشبر و خلاق اهمیت بیشتری دارند. هر مدل کسب و کار به منابع کلیدی نیاز دارد. منابع شما به شرکت شما اجازه می دهد تا ارزش پیشنهادی ایجاد و ارائه دهد، به بازارها دست یابد، روابط خود را با بخش های مشتری حفظ کند و درآمد کسب کند. بسته به نوع مدل کسب و کار به منابع کلیدی مختلفی نیاز است. یک تولید کننده ریزتراشه به امکانات تولید سرمایه بر نیاز دارد، در حالی که یک طراح ریزتراشه بیشتر بر منابع انسانی تمرکز می کند. منابع کلیدی می تواند فیزیکی، مالی، فکری یا انسانی باشد. منابع کلیدی را می توان در اختیار شرکت یا اجاره کرد یا از شرکای کلیدی خریداری کرد.
بهترین کتاب های مربوط به بیزینس مدل کدامند؟
کتاب مدل کسب و کار (TBMB) به وضوح به شما نشان می دهد که چگونه می توانید مدل های کسب و کار موفق و مناسب را در هر زمینه تجاری ایجاد کنید، آزمایش کنید، تطبیق دهید و ابداع کنید. مدلهای کسبوکار عالی باعث رشد سریع میشوند، مدلهای کسبوکار بد میتوانند امیدوار کننده ترین سرمایه گذاری ها را نابود کنند. برخی از این کتاب ها عبارت اند از:
· تغییرات مدل کسب و کار: شش راه برای ایجاد ارزش جدید برای مشتریان
· کتاب مدل کسبوکار: طراحی، ساخت و تطبیق ایدههای تجاری که باعث رشد کسبوکار میشوند (Brilliant Business)
· مدل کسب و کار دیجیتالی شما چیست؟: شش سوال برای کمک به شما در ساختن نسل بعدی شرکت
· کتاب مدل های کسب و کار: الگوها، تئوری و مطالعات موردی
اجزای بیزینس مدل کدامند؟
اجزای یک بیزینس مدل به هنگام شروع کار عبارت اند از:
· با اهداف بزرگ خود و کارهایی که اکنون باید انجام دهید شروع کنید
· نوع مشتریانی را که واقعا دوست دارید با آنها کار کنید، شناسایی کنید
· این دسته از مشتریان چه مشکلاتی دارند که شما بتوانید آنها را حل کنید؟
· آنها برای حل کدام یک از این مشکلات حق بیمه پرداخت می کنند؟
· آیا مشتریان کافی وجود دارد که این کار را انجام دهند تا آن را به یک تجارت بادوام و پایدار تبدیل کنند؟
· به این فکر کنید که چگونه می توانید آن راه حل را به بهترین نحو ارائه و ارائه دهید
· چگونه می توانید به آنها کمک کنید تا راه حل شما را پیدا کنند؟
· چگونه می توانید آن راه حل را تا حد امکان پرمیوم و سودآور بسته بندی کنید؟
· چگونه می توانید یک انتخاب برجسته از رقبا باشید؟
· چگونه راه حل خود را اثبات رکود می کنید؟
· چه تغییراتی در جهان یا اقتصاد می تواند برای شما و دیگران در آینده مشکل ساز باشد؟
· چگونه می خواهید در برابر این اتفاق اقدام به انجام محافظت کنید؟
شیوه استفاده از بیزینس مدل چگونه است؟
هنگام ارزیابی یک شرکت به عنوان یک سرمایه گذاری احتمالی، سرمایه گذار باید دقیقا دریابد که چگونه پول خود را به دست می آورد. این به معنای نگاه کردن به مدل کسب و کار شرکت است. مسلما، مدل کسب و کار ممکن است همه چیز را در مورد چشم انداز یک شرکت به شما بگوید. اما سرمایهگذاری که بیزینس مدل را درک میکند، میتواند اطلاعات مالی را بهتر درک کند. اشتباه رایجی که بسیاری از شرکتها هنگام ایجاد مدلهای کسبوکار خود مرتکب میشوند این است که هزینههای تأمین مالی کسبوکار را تا زمانی که سودآور شود، دست کم میگیرند. شمارش هزینه ها برای معرفی یک محصول کافی نیست. یک شرکت باید تجارت را تا زمانی که درآمدهایش از هزینه هایش بیشتر شود، ادامه دهد.
یکی از راه هایی که تحلیلگران و سرمایه گذاران موفقیت یک مدل کسب و کار را ارزیابی و اقدام به استفاده از آن می کنند، نگاه کردن به سود ناخالص شرکت است. سود ناخالص کل درآمد شرکت منهای بهای تمام شده کالای فروخته شده (COGS) است. مقایسه سود ناخالص یک شرکت با رقیب اصلی یا صنعت آن، کارایی و اثربخشی مدل تجاری آن را روشن می کند. با این حال، سود ناخالص به تنهایی می تواند گمراه کننده باشد. تحلیلگران همچنین می خواهند جریان نقدی یا درآمد خالص را ببینند. این سود ناخالص منهای هزینه های عملیاتی است و نشان دهنده میزان سود واقعی کسب و کار است.
دو اهرم اصلی بیزینس مدل یک شرکت، قیمت گذاری و هزینه است که باید از آن ها استفاده شود. یک شرکت می تواند قیمت ها را افزایش دهد و می تواند موجودی را با هزینه های کم پیدا کند. هر دو اقدام باعث افزایش سود ناخالص می شوند. بسیاری از تحلیلگران سود ناخالص را در ارزیابی طرح تجاری مهمتر می دانند. سود ناخالص خوب نشان دهنده یک طرح تجاری صحیح است. اگر هزینه ها خارج از کنترل باشد، تیم مدیریت ممکن است مقصر باشد و مشکلات قابل اصلاح هستند. همانطور که این نشان می دهد، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که شرکت هایی که بر اساس بهترین مدل های تجاری کار می کنند، می توانند خودشان را اداره کنند.
مزایای بیزینس مدل چیست؟
استفاده از بیزینس مدل می تواند مزایای بسیاری را برای شما عزیزان داشته باشد. این مزایا عبارت اند از:
· عملیات را با استراتژی تجاری هماهنگ کنید.
· بهبود ارتباطات فرآیندی.
· کنترل و ثبات را افزایش دهید.
· بهبود کارایی عملیاتی.
· کسب مزیت رقابتی.
چرا به یک Business Model نیاز است؟
مدل کسب و کار طرحی است که کسب و کار شما برای کسب درآمد دارد. این توضیحی در مورد نحوه ارائه ارزش به مشتریان خود با هزینه مناسب است. این شامل توضیحات محصولات یا خدماتی است که قصد دارید بفروشید، بازار هدف شما چه کسی است و هر گونه هزینه مورد نیاز. مدل کسب و کار به کارآفرینان امکان آزمایش، آزمایش و مدلسازی روشهای مختلف برای ساختار هزینهها و جریانهای درآمد را میدهد. برای کسانی که تازه شروع به کار کردهاند، بررسی مدلهای کسبوکار بالقوه میتواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا ایده کسبوکار شما قابل اجرا است یا خیر، سرمایهگذاران را جذب کرده و استراتژی مدیریت کلی شما را راهنمایی کند. برای کسبوکارهای مستقر، به عنوان مبنایی برای توسعه پیشبینیهای مالی، تعیین نقاط عطف، و تعیین پایهای برای بررسی طرح کسبوکار شما عمل میکند.
سوالات متداول
1. انواع بیزینس مدل کدام اند؟ بیزینس مدل Freemium، مدل کسب و کار آزمایشی رایگان، مدل کسب و کار صدور مجوز، مدل کسب و کار اشتراک.
2. نمونه مدل کسب و کار چگونه است؟ این نمونه ها نشان دهنده نحوه استفاده از این موضوع در زمینه کار می باشد که شما می توانید از انواع سایت های معتبر مشاهده کنید.
3. دانلود فرم خام بیزینس مدل چگونه است؟ از طریق انواع سایت های معتبر می توانید این کار را انجام دهید.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید