بوم کسب و کار چیست؟ (راهنمای کامل)
بوم کسب و کار چیست؟ برای دست یابی به موفقیت در مسیر کسب و کار، عوامل مختلفی وجود دارد که تاثیر زیادی بر روی کسب و کار شما می گذارند. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که ایدههای بزرگ در سر دارید، یا کسب و کار شما نیازمند یک تغییر بزرگ است؛ باید تا آخر این مقاله را مطالعه کنید.
در این مقاله از تام آکادمی به شما گفته می شود که چگونه با کمترین هزینه از کسب و کار خود بیشترین سود را داشته باشید.
بوم مدل کسب و کار (Business Model Canvas) چیست؟
Business Model Canvas یا همان بوم مدل کسب و کار طرح و برنامهای است که مشخص می کند شرکت ها و استارتاپ ها باید چگونه محصولات خود را تولید کنند و چگونه آن را به دست مشتری برساند تا به درآمد برسند.
به زبان ساده تر بوم کسب و کار همانند یک نقشه راه به کسب و کارها کمک میکند تا به موفقیت برسند. بدون داشتن یک نقشه رسیدن به هدف کاری دشوار است و در برخی شرایط نا ممکن است.
یک طرح تجاری خوب شما را در هر مرحله از شروع و مدیریت کسب و کارتان راهنمایی می کند. شما از طرح کسب و کار خود به عنوان یک نقشه راه برای نحوه ساختار، اجرا و رشد کسب و کار جدید خود استفاده خواهید کرد. این راهی برای فکر کردن از طریق عناصر کلیدی کسب و کار شما است.
طرحهای تجاری میتوانند به شما کمک کنند تا بودجه دریافت کنید یا شرکای تجاری جدید بیاورید. سرمایه گذاران می خواهند اطمینان داشته باشند که بازده سرمایه گذاری خود را خواهند دید. طرح کسب و کار شما ابزاری است که از آن برای متقاعد کردن مردم استفاده می کنید که کار با شما، یا سرمایه گذاری در شرکت شما، انتخاب هوشمندانه ای است.
در بوم کسب و کار تمام فعالیت ها و مسیرهایی که یک شرکت برای رسیدن به موفقیت باید طی کند مشخص میشود.
برای اولین بار بوم مدل کسب و کار توسط استروالدر معرفی شد، که دارای ۹ بخش اصلی بود. در هر بخش آن یک عنصر بیان شده که تمام آنها با یکدیگر در ارتباط هستند و به موفقیت کسب و کار کمک می کنند.
در بوم کسب و کار مشخص شده که چگونه محصولات و خدمات به دست مشتری برسد و چگونه می توان درآمدزایی کرد، اما از آنجایی که خدمات هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت است و منابع مالی همه آنها یکی نیستند؛ نمی توان از یک طرح بوم کسب و کار برای تمام شغل ها استفاده کرد.
برای بوم کسب و کار یک چهارچوب کلی وجود دارد که باید بر اساس آن عمل کرد. البته به این نکته باید توجه داشت که تمام کسب و کارها شامل همان 9 بخش اصلی هستند، اما هر شرکت باید بر اساس کسب و کار خود مدل بوم کسب و کار اش را طراحی کند.
اگر تمام شرکت ها از روی بوم مدل کسب و کار شرکت های موفق تر مانند آمازون، گوگل یا علی بابا کپی کنند، به نتیجه مطلوب نمی رسند؛ زیرا قرار نیست که یک بوم مدل کسب و کار تمام مشاغل را به موفقیت برساند.
زمانی که یک شرکت بوم کسب و کار خود را طراحی می کند در اصل دارد یک ابزار مدیریتی را برای رسیدن به موفقیت خود به وجود می آورد.
ممکن است این سوال برای شما پیش آید که این ابزار به چه میزان دقیق است؟
در جواب این سوال باید گفت که میزان دقیق بودن این ابزار به سوالاتی بستگی دارد که در هر قسمت مطرح میشود و به آنها پاسخ می دهید، همچنین باید تمام اجزا به هم مرتبط باشند و یک چرخه منظم را تشکیل دهند.
چرا هر شغلی باید بوم مدل کسب و کار داشته باشد؟
در پاسخ به این سوال ارزش واقعی بوم کسب و کار مشخص میشود. در گذشته کسب و کارها برای اینکه خود را معرفی کنند باید به سوالاتی مثل چه چیزی می فروشند؟ چقدر فروش دارند، و سود آن ها از این فروش چقدر است پاسخ می دادند. با پاسخ به این سوالات تمام ابعاد کاری آنها برای همه مشخص میشد.
اما امروزه شرایط تغییر کرده و الگوی کسب و کار ها عوض شده است. اگر شما به این سوالات پاسخ دهید باز هم سوال های دیگری از شما پرسیده می شود؛ که چگونه با مشتری در ارتباط هستید، یا منبع مالی شما از کجا تامین می شود.اینها فقط تعداد کمی از سوالاتی است که ممکن است از شما پرسیده شود.
اگر شما یک مدل بوم کسب و کار داشته باشید می توانید به راحتی به شرکا و مشتری های خود همه چیز را نشان دهید، و مانع بروز چنین سوالاتی شوید.
اگر شما برای کسب و کار خود یک بوم کسب و کار داشته باشید به راحتی می توانید آن را به سرمایهگذاران نشان دهید در این حالت راحتتر می توانند کسب و کار شما را بررسی کنند و بازدهی آن را بر روی کاغذ مشاهده کنند. همچنین در این شرایط سرمایه گذاران بیشتری مایل به همکاری با شما هستند.
طراحی دقیق بوم کسب و کار میتوان مثل یک دستگاه عمل میکند و هر مقدار که مواد اولیه به آن داده شود میزان خروجی آن را مشخص می کند. بدون اینکه شما ریسک کنید یا مجبور باشید سرمایه زیادی را صرف انجام آن کار کنید می توانید به راحتی میزان سود خود را تجسم کنید.
یکی از اصلی ترین مزیت های داشتن بوم مدل کسب و کار این است که بر روی تمام عناصر کسب و کار شما تمرکز میشود و می توانید براساس آن تمام عناصر محرکه کسب و کار خود را زیر نظر داشته باشید و به راحتی بر روی افزایش بازدهی از آنها تمرکز کنید.
بوم مدل کسب و کار انعطاف پذیر است، به گونه ای که می توانید هر یک از عناصر را تغییر دهید و این تغییرات را بر روی تمام عناصر بررسی کنید. این کار در عمل بسیار هزینه بر و زمان بر است.
از آنجایی که مسیر موفقیت با داشتن بوم کسب و کار بسیار شفاف و واضح است، هر کسب و کاری به آن نیاز دارد. زیرا با داشتن مدل بوم کسب و کار میتوانید تمام راه هایی که باید برای رسیدن به موفقیت طی کنید را مشاهده کنید.
هفت راه مهم در زمینه یک بوم مدل کسب و کار قوی چیست؟
ایده کسب و کار شما از کجا شروع می شود، چگونه باید پیشرفت کند و چه زمانی متوجه خواهید شد که موفق بوده اید؟ چگونه برای مشتریان ارزش ایجاد خواهید کرد؟ این مراحل ساده را برای تضمین یک مدل کسب و کار قوی دنبال کنید:
مخاطب خاص خود را شناسایی کنید
هدف قرار دادن مخاطبان گسترده به کسب و کار شما اجازه نمی دهد مشتریانی را که واقعاً به محصول یا خدمات شما نیاز دارند و می خواهند، جذب کند. در عوض، هنگام ایجاد مدل کسب و کار، مخاطبان خود را به دو یا سه شخصیت خریدار محدود کنید. مشخصات دموگرافیک هر شخص، چالش های رایج و راه حل هایی که شرکت شما ارائه می دهد را مشخص کنید.
فرآیندهای تجاری را ایجاد کنید
قبل از اینکه کسب و کار شما راه اندازی شود، باید درک درستی از فعالیت های لازم برای عملی کردن مدل کسب و کار خود داشته باشید. ابتدا با شناسایی جنبه اصلی پیشنهاد کسب و کار خود، فعالیت های کلیدی کسب و کار خود را تعیین کنید.
منابع کلیدی کسب و کار را ثبت کنید
شرکت شما برای انجام فرآیندهای روزانه، یافتن مشتریان جدید و رسیدن به اهداف تجاری به چه چیزی نیاز دارد؟ منابع ضروری کسب و کار را مستند کنید تا مطمئن شوید که مدل کسب و کار شما به اندازه کافی برای تامین نیازهای کسب و کار شما آماده است.
یک پیشنهاد با ارزش قوی ایجاد کنید
چگونه شرکت شما در میان رقبا متمایز خواهد شد؟ آیا خدمات نوآورانه، محصول انقلابی یا تغییر جدیدی در مورد مورد علاقه قدیمی ارائه می دهید؟ تعیین دقیق آنچه که کسب و کار شما ارائه می دهد و اینکه چرا از رقبا بهتر است، آغاز یک پیشنهاد ارزش قوی است. هنگامی که چند پیشنهاد ارزش تعریف کردید، هر کدام را به یک سیستم ارائه خدمات یا محصول پیوند دهید تا مشخص کنید که چگونه در طول زمان برای مشتریان ارزشمند خواهید ماند.
شرکای تجاری کلیدی را تعیین کنید
هیچ کسب و کاری نمی تواند به درستی کار کند (چه رسد به اینکه به اهداف تعیین شده برسد) بدون شرکای کلیدی که در توانایی کسب و کار برای خدمت به مشتریان نقش دارند. هنگام ایجاد یک مدل کسب و کار، شرکای کلیدی مانند تامین کنندگان، اتحادهای استراتژیک یا شرکای تبلیغاتی را انتخاب کنید.
یک استراتژی تولید تقاضا ایجاد کنید
مگر اینکه رویکردی رادیکال برای راه اندازی شرکت خود داشته باشید، به استراتژی نیاز دارید که در کسب و کار شما علاقه ایجاد کند، سرنخ ایجاد کند و برای بسته کردن فروش طراحی شده باشد. مشتریان چگونه شما را پیدا خواهند کرد؟ مهمتر از آن، زمانی که از برند شما آگاه شدند چه کاری باید انجام دهند؟ توسعه یک استراتژی تولید تقاضا، طرحی از سفر مشتری ایجاد می کند و در عین حال انگیزه های کلیدی برای اقدام را مستند می کند.
جا برای نوآوری باقی بگذارید
هنگام راه اندازی یک شرکت و توسعه یک مدل کسب و کار، طرح کسب و کار شما بر اساس فرضیات زیادی است. به هر حال، تا زمانی که شروع به استقبال از مشتریان پولی نکنید، واقعاً نمی دانید که آیا مدل کسب و کار شما نیازهای مداوم آنها را برآورده می کند یا خیر. به همین دلیل، مهم است که فضایی برای نوآوریهای آینده باقی بگذاریم. با تصور اینکه طرح اولیه شما یک سند ثابت است، اشتباه مهمی مرتکب نشوید. در عوض، اغلب آن را مرور کنید و در صورت نیاز تغییرات را اعمال کنید.
مزیت های استفاده از بوم کسب و کار چیست؟
بوم مدل کسب و کار به تجسم آنچه مهم است کمک می کند و کاربران را وادار می کند تا به حوزه های کلیدی بپردازند. همچنین می تواند توسط یک تیم (کارمندان و/یا مشاوران) برای درک روابط و دستیابی به توافقات استفاده شود.
بوم مدل کسب و کار به کارآفرینان تصویری کلی از هر جنبه از کسب و کارشان می دهد، همه چیز از ارزش پیشنهادی و بخش های مشتری گرفته تا عملیات و امور مالی. بوم مدل کسب و کار به شما امکان می دهد کل کسب و کار خود را روی کاغذ بیاورید و استراتژی خود، برنامه ریزی شکاف ها و قرار گرفتن در معرض خطر را ارزیابی کنید.
به گفته بروس گیتلین، مربی SCORE و کارشناس توسعه کسب و کار، بوم مدل کسب و کار می تواند به کارآفرینان کمک کند تا ریسک های خاص را برطرف کنند و اطلاعات بیشتری در مورد رقبا، هزینه ها، بخش های مشتری یا بازار کسب کنند.
گیتلین توضیح می دهد: “بسیاری از کارآفرینان نوپا و کسب و کارهای کوچک آنقدر مشغول تلاش برای شروع و بقا هستند که زمان کمی را صرف برنامه ریزی می کنند. وقتی سعی می کنند برنامه ریزی کنند، اغلب گیج می شوند و نمی دانند از کجا شروع کنند.” این ابزار یک چارچوب کلی برای توسعه یک استراتژی کسب و کار، یک طرح تجاری دقیق و/یا یک برنامه اقدام اولویت بندی شده تعیین می کند.
شما به راحتی می توانید بوم مدل کسب و کار خود را ایجاد کنید و خودتان تمرین را انجام دهید.
هنگام برنامه ریزی استارت آپ خود، تمرین بوم مدل کسب و کار خود را انجام دهید و بوم تکمیل شده خود را در طرح کسب و کار خود ادغام کنید. اگر کسب و کار شما در حال حاضر در حال فعالیت است، انجام این تمرین به همان اندازه ارزشمند است. شما این فرصت را خواهید داشت که طرح کسب و کار خود را با استفاده از داده های واقعی ارزیابی کنید و استراتژی خود را برای نزدیک شدن به اهداف خود اصلاح کنید.
چگونه می توان از بوم مدل کسب و کار استفاده کرد؟
به طور کلی بوم کسب و کار دارای 9 بخش است که باید در هر کدام به سوالات پرسیده شده پاسخ دهید، در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. میتوانید فرم بوم مدل کسب و کار را در انتهای این مقاله دانلود کنید.
نه بلوک ساختمانی در بوم مدل کسبوکار وجود دارد که عبارتند از: ارزش پیشنهادی مشتری، بخشهای مشتری، کانالها، روابط با مشتری، جریانهای درآمد، منابع کلیدی، شرکای کلیدی، فعالیتهای کلیدی و ساختار هزینه.
هنگام پر کردن بوم مدل کسب و کار، در مورد هر یک از این عناصر طوفان فکری و تحقیق انجام خواهید داد. داده هایی که جمع آوری می کنید را می توان در هر بخش مربوطه از بوم قرار داد. بنابراین هنگام شروع تمرین یک بوم مدل کسب و کار آماده داشته باشید.
بخش اول، مشتریان هدف (Customer Segments):
در این قسمت بوم کسب و کار خود باید لیستی از مشتریان هدف یا کسانی که میخواهید در آینده به آنها خدمترسانی کنید را داشته باشید. علاوه بر این می توانید برای بخش هایی که خدمت رسانی می کنید چند پرسونا ( توصیف کامل از مشتریانی که با آنها در ارتباط هستید) تعریف کنید. با این کار شما اطلاعاتی را درباره مشتریان خود در اختیار دارید.
یادتان باشد که خدمت رسانی به مشتری وظیفه شماست. بیشتر کسب و کارها به مشتریان خود یک خدمات ارائه می دهد به طور مثال گوگل فقط به افراد سرویس می دهد.
هدف ها می توانند برای موارد زیر باشند:
- برای کسب درآمد غیرفعال از خانه
- برای جلوگیری از نابودی جنگل های بارانی اندونزی
- برای بهبود ثبات مالی سازمان مادر
- تأمین معیشت پایدار برای جوانانی که در معرض خطر بی خانمانی هستند
- برای بهبود روند کاریابی
بخش دوم، ارزش پیشنهادی (Value Proposition):
منظور از گزاره ارزش پیشنهادی در بوم کسب و کار ارزشی است که شما برای مشتریان خود قائل هستید، به مشکلات آنها رسیدگی میکنید و نیازهایی که دارند را برآورده می کنید.
در این قسمت می توانید این بخش را این گونه باز کنیم که، فرض کنید افرادی در حال قدم زدن هستند.آنها به دنبال راه حلی برای مشکلات فعلی خود هستند و دوست دارند راه هایی برای آسان تر کردن زندگی خود بیابند.
وظیفه ما این است که درک درستی از این شخص داشته باشیم:
· شغل، وظایف و تعهدات آنها چیست؟
· امیدها، رویاها و آرزوهای آنها چیست؟
· اعتقادات و جهان بینی اصلی آنها چیست؟
· آیا آنها درک خوبی از اینکه چگونه ممکن است به آنچه می خواهند برسند دارند؟
این همان چیزی است که ما در کادر بخش های مشتری لیست می کنیم. در مرحله اول، ما مشتریان خود را به خوشه هایی گروه بندی می کنیم و هر یک از آنها را با ویژگی های مشترکشان توصیف می کنیم، مانند صاحبان مشاغل کوچک، دانش آموزان، والدین و غیره.
در مرحله دوم، ما توصیفهای مفیدی برای هر بخش مشتری مینویسیم. آنها ممکن است اطلاعات جمعیتی مانند سن، نژاد، جنسیت، قد، درآمد یا کدپستی باشد.
در گزاره ارزش به این سوال پاسخ داده می شود که چرا مشتری از شما خرید می کنند.
بخش سوم، کانالها (Channels):
منظور از کانال ها، خدماتی است که شما به مشتریان خود ارائه می دهید و نحوه فروش محصولات را هم شامل می شود. در این بخش شما باید از خود این سوال را بپرسید که مشتریان چگونه می توانند به کسب و کار شما دسترسی پیدا کنند و شما چگونه می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید؟
برای کسب و کار خود می توانید کانال های شخصی خود را داشته باشید یا با دیگران شریک شوید. کانالهای شخصی شامل مواردی همچون فروشگاه ها، فروشندگان یا وبسایتها هستند.
کانال های شراکتی شامل مواردی همچون شراکت با یک عمده فروش یا کار با شرکت های دیگر برای فروش محصولاتتان است.
بخش چهارم، ارتباط با مشتری (Customer Relationships):
در این بخش به این سوال پاسخ داده می شود که شما چگونه می توانید مشتریان بیشتری جذب کنید و آن ها را حفظ کنید.
برای جذب مشتری، این سوال مطرح می شود که چگونه مشتریان از وجود شما باخبر میشوند و اولین خرید از شما انجام می دهند؟ به طور مثال می توانید از طریق تبلیغات در گوگل این کار را انجام دهید.
برای حفظ مشتری، این سوال مطرح می شود که چگونه می توان مشتریان را حفظ کرد؟ به طور مثال اگر سرویس دهی خوب به مشتری داشته باشید میتوانید آنها را حفظ کنید.
برای افزایش مشتری، این سوال مطرح می شود که چگونه مشتریان را قانع کنیم تا خرید بیشتری داشته باشند؟ به طور مثال میتوانید هر ماه برای آنها یک خبرنامه بفرستید تا از موجودی محصولات شما مطلع شود.
بخش پنجم، جریانات درآمد (Revenue Streams):
در این بخش از بوم کسب و کار مشخص میشود که درآمد شما از کجا بدست می آید، و این سوال مطرح می شود که پول از کجا تامین میشود؟
در نگاه اول کاملا ساده به نظر می رسد، اما اینطور نیست. در اصل شما باید متوجه شوید که چگونه می توانید بیشترین ارزش را از مخاطبین خود دریافت کنید.
این به ما کمک میکند تا خریداران بزرگ را از خریداران یکباره متمایز کنیم و مشخص میکند که کدام پیشنهادها از قبل در مقایسه با مواردی که در ماهها و سالهای بعد خریداری میشوند، خریداری میشوند.
بخش ششم، منابع کلیدی (Key Resources):
در این بخش منابعی مشخص میشود که برای داشتن عملکرد بهتر کسب و کار شما به آن ها نیاز دارید . می توان منابع را به چهار دسته کلی تقسیم کرد:
انسانی: منابع انسانی و افراد مهم ترین دارایی های شما هستند، به خصوص برای صنایع خلاق و دانش محور.
فیزیکی: منابع فیزیکی شامل وسایل نقلیه، ماشینآلات، ساختمان ها و شبکههای توزیع میشود.
مالی: منابع مالی شامل اعتبار و مانده حساب شما است.
دانشی: منابع دانشی شما شامل مواردی چون برندها، بانک اطلاعاتی از مشتریان، دانش های تخصصی و حق ثبت اختراع است.
این قسمت به ما این را نشان می دهد که فعالیت ها و منابع بالقوه نادیده گرفته شده را که برای موفقیت حیاتی هستند برجسته می کند و ما را وادار می کند هزینه هایی را که مستقیماً به ارزش پیشنهادی کمک نمی کند تجدید نظر کنیم. به طور خلاصه، شما از فرضیات گسترده دست بردارید و پول کمتری را هدر دهید.
بخش هفتم، فعالیتهای کلیدی (Key Activities):
مهم ترین کارهایی که باید برای عملی شدن مدل کسب و کارتان انجام دهید همان فعالیت های کلیدی هستند که به طور مستقیم با گزاره ارزش شما در ارتباط هستند.
اگر فعالیت های اصلی شما با گزاره ارزش در ارتباط نباشد یعنی یک مشکل وجود دارد، زیرا کارهایی که از نظر شما اهمیت زیادی دارند از نظر مشتریان آن بی ارزش هستند.
به طور کلی فعالیت های کلیدی به سه دسته اصلی تقسیم می شود:
حل مسئله: مشاوران حل مسئله مجبور هستند که برای حل مشکلات مشتریان راهحلهای ارائه دهند.
تولید: منظور از تولید، تحویل محصول است که شما این کار را با کیفیت یا کمیت بیشتر انجام می دهید.
پلتفرم یا شبکه: بستر های نرم افزاری برای شما می تواند به عنوان یک پلتفرم عمل کند.
بخش هشتم، شرکای کلیدی (Key Partners):
در این بخش از بوم کسب و کار شما فعالیت های مهمی را بیان می کنید، اما هیچ کدام را خودتان انجام نمی دهید بلکه از حامیان و شرکای خود استفاده می کنید تا مدل کسب و کار شما راه اندازی شود.
بخش نهم، ساختار هزینه (Cost Structure):
در این بخش فعالیت های اصلی را بر اساس هزینهها مشخص می کنید. باید مطمئن شوید که هزینهها با گذاری ارزش شما مطابقت دارد.
پس از آزمایش، شروع به فکر کردن تنظیمات جدیدی خواهید کرد که ارزش کاوش را دارند. در اینجا چند پیشنهاد برای برانگیختن خلاقیت شما وجود دارد:
· بخش های مشتریان جدید
· پیشنهادهای ارزش جدید (برای همان بخش های مشتری)
· محصولات/خدمات جدید (برای بخش های مشتری مشابه یا جدید)
· تبدیل خدمات به محصولات
· تبدیل محصولات به خدمات
· مشارکت های جدید
· مدل های حق رای (که به منبع کمیاب متکی نیستند)
· فرمت های تحویل جدید
چرا به بوم مدل کسب و کار نیاز داریم؟
· بوم مدل کسب کار، یک نمای کلی از مدل کسب و کار ارائه می دهد و در مقایسه با طرح کسب و کار سنتی فاقد جزئیات غیر ضروری است.
· ماهیت بصری بوم مدل کسب و کار، ارجاع و درک آن را برای هر کسی آسان تر می کند.
· ویرایش آن آسان تر است و می توان آن را به راحتی با کارمندان و سهامداران به اشتراک گذاشت.
· بوم مدل کسبوکار میتواند توسط شرکتهای بزرگ و همچنین استارتآپهایی با تعداد کمی کارمند استفاده شود.
· روشن می کند که چگونه جنبه های مختلف کسب و کار با یکدیگر مرتبط هستند.
· می توانید از یک الگوی BMC برای راهنمایی یک جلسه طوفان فکری در مورد تعریف موثر مدل کسب و کار خود استفاده کنید.
نظر افراد بزرگ و با تجربه در زمینه بوم مدل کسب و کار چیست؟
هنگامی که بوم مدل کسب و کار خود را کامل کردید، می توانید آن را با سازمان و سهامداران خود به اشتراک بگذارید و بازخورد آنها را نیز دریافت کنید. بوم مدل کسب و کار یک سند زنده است، بنابراین پس از تکمیل آن باید دوباره بررسی کنید و از مرتبط بودن، به روز بودن و دقیق بودن آن اطمینان حاصل کنید.
هنگام ایجاد یک بوم مدل کسب و کار از چه بهترین شیوه ها پیروی می کنید؟ نکات خود را در بخش نظرات زیر با ما در میان بگذارید.
قالب طرح کسب و کار سنتی در زمینه بوم مدل کسب و کار چیست؟
اگر جزئیات گرا هستید، می خواهید یک طرح جامع داشته باشید یا قصد دارید از منابع سنتی درخواست تامین مالی کنید، ممکن است یک قالب طرح کسب و کار سنتی را ترجیح دهید.
وقتی طرح کسب و کار خود را می نویسید، لازم نیست به طرح کلی طرح کسب و کار پایبند باشید. درعوض، از بخش هایی استفاده کنید که برای کسب و کار و نیازهای شما بیشتر معنا دارند. طرح های تجاری سنتی از ترکیبی از این نه بخش استفاده می کنند. به طور خلاصه به خواننده خود بگویید شرکت شما چیست و چرا موفق خواهد شد. بیانیه ماموریت خود، محصول یا خدمات خود، و اطلاعات اولیه در مورد تیم رهبری، کارمندان و مکان شرکت خود را درج کنید. همچنین اگر قصد دارید درخواست تامین مالی کنید، باید اطلاعات مالی و برنامه های رشد سطح بالا را نیز درج کنید. بوم مدل کسب و کار (BMC) یک ابزار مدیریت استراتژیک برای تعریف سریع و آسان یک ایده یا مفهوم تجاری است. این یک سند یک صفحه ای است که از طریق عناصر اساسی یک تجارت یا محصول کار می کند و یک ایده را به روشی منسجم ساختار می دهد.
چگونه می توانیم برای کار خود یک بوم مدل کسب و کار بنویسیم؟
اگر قصد دارید برای خود یک بوم کسب و کار بنویسید بهتر است قبل از آن از طریق خواندن مقالات یا فیلم های آموزشی به طور کامل با بوم مدل کسب و کار آشنا شوید.
همچنین بهتر است برای نوشتن طرح کسب و کار کمی تحقیق انجام بدهید و بعد از آن ایدهای که در سر دارید را روی کاغذ بنویسید و هدف خود را از انجام انکار مشخص کنید. بهتر است هر چیزی که درباره آن ایده در سر دارید را روی یک کاغذ بنویسید.
سپس بهتر است از نمونه های خام و اولیه بوم کسب و کار یک پرینت بگیرید یا آن را خودتان روی کاغذ بکشید. همچنین بهتر است از یکی از اعضای خانواده بخواهید تا به شما کمک کند و با همفکری خانه ها را پر کنید.
بهتر است در این مرحله حتماً یک هم تیمی داشته باشید تا بتواند با شما هم فکر کند و برای انجام این کار به شما کمک کند.
با انجام چند کار ساده می توانید اولین نمونه بوم کسب و کار خود را طراحی کنید. توجه داشته باشید که اگر در هر بخش تغییری ایجاد کنید متوجه می شوید که سایر بخشها هم تغییر می کند. بهتر است این کار را انجام دهید تا به بهترین حالت ممکن برسید.
سخن پایانی
بیشتر افراد فکر میکنند که بهترین ایده را برای درآمدزایی یا کار آفرینی دارند، اما اگر برای رسیدن به آن ایده و هدف یک نقشه و راهنمای مسیر وجود نداشته باشد این کار دشوار و نشدنی است.
بوم کسب و کار همان راهنما و نقشه ای است که برای رسیدن به هدف خود نیاز دارید، این بوم کسب و کار به شما کمک می کند تا به راحتی مسیر پیشرفت و درآمدزایی خود را پیدا کنید و بتوانید عوامل تاثیرگذار در این مسیر را شناسایی کنید.
دانلود بوم مدل کسب و کار کانواس
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید