اگر فردی این مهارت ها را ندارد ، استخدام نکنید!
اگر فردی این مهارت ها را ندارد ، استخدام نکنید! به احتمال زیاد، این جمله جواب یک مشاور امور اداری و استخدامی به سوال کارفرمایی است که می خواهد نیروی کار جدید استخدام کند. اما این مهارت ها کدام هستند؟ در واقع سوال این است که کدام مهارت ها برای استخدام یک متقاضی برای کار ضروری است؟ در این مقاله از تام آکادمی قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم پس با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
فرض کنید ما برای اینکه بهترین عملکرد را در زمینه استخدام نیروهای جدید در شرکت داشته باشیم، تعدادی مشاور منابع انسانی و امور اداری استخدام کرده ایم. این مشاورین هم با مطالعه شرایط سازمان یا شرکت ما، یک دفترچه راهنما تهیه کرده اند و در اختیار ما می گذارند. دفترچه ای با این نام :
اگر فردی این مهارت ها را ندارد ، استخدام نکنید!
ما هم به عنوان کارفرما ملزم به رعایت مواردی هستیم که در این شیوه نامه آمده است. فکر می کنید مهمترین اصول و مواردی که در دفترچه ی اگر فردی اگر فردی این مهارت ها را ندارد ، استخدام نکنید!، به آنها اشاره شده است، کدام هستند؟
7 مهارت اساسی که اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید!
1. مهارت های ارتباطی
مهارت های ارتباطی یکی از مهمترین مهارت هایی هستند که هر فردی در سازمان باد بلد باشد. پس به نقل از مشاوران برجسته منابع انسانی:اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید! مهارت های ارتباطی جزو پایه ای ترین و ابتدایی ترین مهارت های لازم برای افراد جویای کار است. اما مهارت های ارتباطی چیست؟ مهارت های ارتباطی شامل گوش کردن، نوشتن، صحبت کردن و رفتار مودبانه می شود. کسی که برای استخدام به شما مراجعه کرده است، بایستی بتواند به روشنی و صراحت در مورد افکار و عقاید خودش صحبت کند، شنونده خوبی باشد، و رفتار مودبانه ای داشته باشد و دیگران را تحقیر نکند. مشاوران شما در توصیه نامه یا دستورالعمل ” اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید“، حتما تاکید کرده اند که که عدم وجود مهارت های ارتباطی جزو خطوط قرمز در استخدام افراد است. البته احتمالا حتی قبل از اینکه شما به دستورالعمل مراجعه کنید، بر اساس تجارب قبلی از اهمیت مهارت ها ارتباطی در موفقیت در کار باخبر هستید. ممکن است بر روی کاغذ تشخیص اینکه چه کسی واقعا دارای مهارت گوش دادن، صحبت کردن، تعامل ورفتار مودبانه و عاری از تکبر است، راحت باشد. اما در عمل این کار آنقدرها هم ساده نیست. چون ممکن است افرادی که با هدف موفقیت در آزمون استخدامی به شما مراجعه می کنند، رفتارهای پیچیده و پنهان کارانه ای داشته باشند. بنابراین کارفرماها و مدیران شرکت ها بایستی برای تهیه دستورالعمل یا شیوه نامه ی “اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید“ از مشاوران کارکشته و با تجربه بهره بگیرند.
2. مهارت رفع و رجوع منطقی مسائل
به احتمال زیاد، فصل دوم شیوه نامه ی اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید، مربوط به مهارت های حل مساله است. این فصل به کارفرمایان توصیه می کنند، افرادی که توانایی حل مساله را ندارند، به هیچ وجه استخدام نکنند. در هر شغلی کارکنان ممکن است با مسائل و مشکلات و چالش هایی مواجه شوند. اینکه فرد توانایی تجزیه و تحلیل دلایل مشکلات و تصمیم گیری قاطعانه برای غلبه بر آنها را داشته باشد، مهارت بسیار بااهمیتی است. توانایی رفع و رجوع منطقی مسائل حتما در ردیف های بالا در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید، قرار می گیرد.
مهارت حل مساله با منطقی بودن، موقعیت شناسی، توانایی تحت تاثیر قرار دادن دیگران، کار تیمی، قدرت انطباق و انعطاف و توانایی تحلیل شرایط ارتباط مستقیمی دارد. بنابراین بسیار مهم است که فردی که برای استخدام به ما مراجعه کرده، دارای مهارت حل مساله باشد.
احتمالا در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید تاکید می شود که فردی که مهارت حل مساله ندارد ، نمی تواند مشکلاتی که در کار با آنها مواجه می شود را به صورت مستقل، سریع و موثر رفع و رجوع کند. البته برای داشتن این مهارت، فرد بایستی بتواند جمع بندی درستی در مورد مسائل موجود و راه حل های بالقوه برای بهتر کردن وضع موجود داشته باشد.
افراد از لحاظ توانایی رفع و رجوع منطقی مساله در یک طیف وسیع قرار دارند. در یک سر این طیف افرادی هستند که در هنگام بروز مسائل و مشکلات می توانند فورا به جمع بندی قابل اعتماد و منطقی برسند و راه حل های سازنده ارائه کنند. اما در سر دیگر طیف، افراد بسیار منفعلی قرار دارند که در مواجهه با مشکلات یا ساکتند و یا دائما نق می زنند، بدون اینکه کاری از پیش ببرند.
بنابراین جای تعجب نیست که توانایی رفع و رجوع منطقی مسائل جزو مهمترین موارد موجود در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید، باشد.
3. مهارت کار تیمی
بسیاری از کارها ماهیت تیمی دارند. در کارهایی که کار کردن در قالب یک تیم، اهمیت بیشتری نسبت به کار کردن به صورت فردی دارد، تعامل و همکاری موثر و محترمانه با دیگران اهمیت بیشتری پیدا می کند. مشاوران شما در فصل سه از شیوه نامه ی اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید، از مهارت کار تیمی به عنوان یکی از مهارت های بسیار مهم و اساسی در محیط کار نام برده اند.
تحقیقات نشان می دهد که همکاری تیمی برای رسیدن به هدفی مشترک یا در قالب یک پروژه کاری، باعث بهبود نتایج و موفقیت بیشتر می شود. معمولا افرادی که در قالب یک تیم کاری پیش هم قرار گرفته اند، نسبت به کارمندانی که به صورت فردی کار می کنند،تمایل بیشتری به ریسک پذیری و نوآوری دارند.
پس جای تعجب نیست اگر مهارت کار تیمی در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، مورد توجه ویژه قرار گرفته باشد. کار تیمی باعث رشد فرد، افزایش رضایت شغلی و کاهش استرس و اضطراب نیز می شود. کار تیمی به ما یاد می دهد که خودمان را جای دیگران بگذاریم و بتوانیم به مسائل و جزئیات از زاویه دید همکارانمان هم نگاه کنیم. کار تیمی یک فرصت بی تکرار برای یادگیری و تعامل است. البته کار کردن با تیم ممکن است مسائل و مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد ولی مزایای کار تیمی آنقدر زیاد است که ارزش این مسائل و مشکلات را دارد. به طور خلاصه، مهمترین مزایای کار تیمی، طرح ایده های خلاقانه، آشنا شدن با نظرات و ایده ها و تجربه های مختلف است.بنابراین زمانی که شما به عنوان کارفرما قصد استخدام یک نیروی کار جدید را دارید، حتما باید سری به شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید، بزنید و بند مربوط به مهارت کار تیمی را با دقت بیشتری بازخوانی کنید.
4. مهارت سازگاری
مهارت سازگاری به چه معناست؟ چرا فصل چهارم دستورالعمل اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، به داشتن این مهارت تاکید می کند؟ مهارت سازگاری به معنای انعطاف پذیری در سازگارشدن با موقعیت هایی است که برای همه ما در زندگی و کار پیش می آید. اگر کسی که برای کار به ما مراجعه کرده است، مهارت سازگاری نداشته باشد، نخواهد توانست تا با برنامه های جدید شرکت ارتباط برقرار کند و تغییرات را بپذیرد. هر قدر سازگاری و تطبیق پذیری یک فرد بیشتر باشد، احتمال موفقیت های بیشتر در کار برای آن فرد بالاتر خواهد رفت. به طور کلی مسیر پیشرفت برای افرادی که سازگاری بیشتری با شرایط جدید، پروژه های جدید، استانداردهای جدید و افراد جدید را دارند هموارتر است.
پس جای تعجب ندارد که شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، تاکید خاصی بر مهارت سازگاری کند. فرض کنید شما برای مدت 10 سال هر روز از صبح ساعت 8 تا عصر ساعت 4 در محل کار خود حاضر شده اید. اما شرکت به دلیل شدت گرفت رقابت در بازار و تغییر در اوضاع رقبا تصمیم گرفته ساعات کاری را شناور کند. اگر شما فاقد مهارت سازگاری باشید، ممکن است در مقابل این تصمیم جدید شرکت مقاومت کنید و به آن تن ندهید. اما این کار در نهایت مسیر پیشرفت شغلی را سد می کند و باعث به وجود آمدن تنش میان شما و مدیران شرکت خواهد شد.
5. مهارت قابل اتکا بودن
چرا مهارت قابل اتکا بودن (Reliability Skill) عنوان فصل پنجم کتابچه ی اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، را به خود اختصاص داده است؟ معنای قابل اتکا بودن این است که شما می توانید بدون نظارت رئیس یا مدیر خود به خوبی کار کنید و وظایف خود را به انجام برسانید. شما نه تنها می توانید بدون سرکشی و پیگیری مدیر، کارهایی که به شما محول شده را خوب انجام دهید، بلکه در مواقع لزوم می توانید راه حل مناسب و خوبی هم برای از میان برداشتن مشکلات احتمالی ارائه کنید. به سوال اول باز میگردیم : چرا مهارت قابل اتکا بودن جایگاه ویژه ای در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، دارد؟ چون لازم نیست مدیران دائما کارها را پیگیری کنند، چون کارمندانی دارند که برای کوچکترین جزئیات به آنها مراجعه نمی کنند و قابل اتکار هستند. اگر چنین کارکنانی دارید، بایستی بسیار خوشحال باشید چون وقت شما به عنوان یک مدیر برای انجام امور مهمتر که ماهیتی استراتژیک دارد بازتر است.
برای کارفرمایان استخدام کارکنانی که بدون نظارت دائمی کار خودشان را به خوبی انجام می دهند، نعمت بزرگی است. اما جالب است که در برخی موارد کارفرماها از مهارتی به این مهمی غفلت می کنند. مهارت قابل اتکا بودن به ویژه در سال های اخیر که کارها ماهیت منعطف تری پیدا کرده اند و ساختارهای سفت و سخت سازمانی جای خود را به ساعات کاری منعطف و حتی کار از خانه داده است، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به دلیل همین تغییرات در ماهیت انجام کارها مهارت قابل اتکا بودن جزو یمی از فصول اصلی در دفترچه راهنمای اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، است.
البته نباید فراموش کنیم که قابل اتکا بودن چیزی بیشتر از پاییندی کارمندان به برنامه کاری و پیش بردن صحیح و دقیق آن است. قابل اتکا بودن به معنای داشتن درک صحیحی از جهت گیری ها کلی سازمان و محل کار و حرکت در راستای آن است. علاوه بر اهمیتی که مهارت قابل اتکا از منظر کارفرماها، دارد، این مهارت برای خود کارکنان هم مزایای فراوانی دارد. زمانی که کارفرما شما را قابل اتکا و اعتماد می بیند، راه شما برای پیشرفت در کارتان هموار می شود. این نگرش مثبت مدیر فرصت های بیشتری برای ارتقای شغلی در اختیار شما قرار خواهد گذاشت. چرا این اتفاق می افتد؟ چون زمانی که تصویر شما به عنوان یک فرد قابل اعتماد در ذهن و حافظه مدیران و سازمانتان نقش می بنند، اعتماد میان شما و کارفرما شکل می گیرد و سپردن کارهای بزرگ تر و مسئولیت های خطر به شما راحت تر می شود.
پس از این توضیحات، بهتر می توانیم دلیل تاکید مشاوران شرکت بر روی مهارت قابل اتکا بودن را در شیوه نامه استخدامی اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، مراجعه می کنند، درک کنیم.
6. مهارت تجزیه و تحلیل
اگر فردی این مهارت ها را ندارد، او را استخدام نکنید. یکی از جواب هایی که حتما در ادامه این جمله از زبان مشاوران خواهد شنید، تاکید بر روی مهارت تجزیه و تحلیل است. مهارت تجزیه و تحلیل به این معناست که کارمند شما توانایی خواندن و تفسیر اطلاعاتی که در اختیارش قرار می گیرد را دارد. اینکه فردی بتواند به صورت منطقی در مورد مشکلی که در فرایند کار به وجود آمده فکر کند و منشا مساله را پیدا کند، مهارت بسیار مهمی است. بنابراین جای تعجب ندارد اگر مهارت تجزیه و تحلیل فصل ششم از اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، را به خود اختصاص دهد. این مهارت که با قدرت تجزیه و تحلیل افراد ارتباط دارد، کمک می کند تا در زمانی کوتاهی برای رفع مشکل بهترین راه حل را بیابیم.
در شیوه نامه اگر فردی این مهارت ها را ندارد او را استخدام نکنید، مهارت تجزیه و تحلیل شامل مجموعه ای از ویژگی های حرفه ای مانند توانایی تفکر انتفادی، توانایی تجزیه و تحلیل داده ها، توانایی تصمیم گیری در شرایط سخت، و توانایی حل مشکلات پیچیده است. مهارت تجزیه و تحلیل یعنی این که فرد بتواند در ذهن خود، اطلاعات جدیدی که از محیط دریافت می کند را به صورتی منطقی و موثر تحلیل کند.
7. مهارت توجه به جزئیات
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید