اعتماد به نفس در سخنرانی با 9 راهکار ساده
افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی | داشتن اعتماد به نفس در سخنرانی شاید آرزوی خیلی ها باشد، در هنگام سخنرانی ممکن است وجود استرس باعث شود تا شما دستپاچه شوید و مطالب خود را فراموش کنید، همچنین ممکن است هنگامی که در یک گروه و در یک جلسه در حال صحبت هستید چنین شرایطی را تجربه کرده باشید.
اگر در این شرایط اعتماد بنفس خود را از دست دهید در سخنرانی شکست می خورید؛ زیرا وجود اعتماد به نفس یک امر ضروری برای تمام سخنرانان است و هیچ فرقی نمی کند که یک سخنران مبتدی باشید یا حرفهای .
به طور کلی اعتماد به نفس برای صحبت کردن برای همگان ضروری است و نبود آن میتواند باعث شکست شما شود. در ادامه این مقاله از تام آکادمی قصد داریم راهکارهایی را به شما بگوییم که بتوانید اعتماد به نفس در سخنرانی هایتان را بالا ببرید.
اعتماد به نفس چیست؟
قبل از اینکه راه کارهای افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی، بهتر است مفهوم اعتماد به نفس را به خوبی درک کنید تا بتوانید در شرایط مختلف آن را در وجود خود حفظ کنید.
یکی از فاکتورهایی که کیفیت زندگی انسان را تعیین می کند اعتماد به نفس یا Self-Confidence است. به زبان ساده اعتماد به نفس به معنای وجود خودباوری است.
افرادی که توانایی های خود را باور دارند دارای اعتماد به نفس خوبی هستند در مقابل افرادی که تمام تواناییهای خود را زیر سوال میبرند و برای انجام هر کاری دچار شک و تردید می شوند که اعتماد به نفس ندارند و باید آن را تقویت کنند.
زندگی کسانی که اعتماد به نفس کافی ندارند پر از سرکوب های است که خودشان به خودشان تحمیل میکند این گونه افراد بیشتر در انزوا هستند و با حضور در جمع دچار استرس میشوند. اما در مقابل کسانی که اعتماد به نفس کافی دارند سعی میکند همیشه تواناییهای خود را نشان بدهند و در جمع حضور داشته باشند.
چرا وجود اعتماد به نفس در سخنرانی اهمیت زیادی دارد؟
همانطور که گفته شد اعتماد به نفس به معنای خودباوری و یک ایمان قلبی است که این باور را به شما می دهد که می توانید یک کار را به درستی انجام دهید. اما این موضوع دلیل نمیشود که هرکس اگر اعتماد نفس بالایی دارد در تمام کارهای خود موفق می شود زیرا ممکن است هر فرد فقط در چند کار مهارت و استعداد داشته باشد.
در نتیجه هر کس که دارای اعتماد به نفس بالایی است نمیتواند یک سخنران موفق باشد، زیرا ابتدا باید در زمینه فن بیان و سخنوری مهارت های کافی را داشته باشد تا بتوانند مخاطبین خود را با کلام تحت تاثیر قرار دهد.
برای تقویت اعتماد به نفس در هنگام سخنرانی روش های متعددی وجود دارد که یکی از اصلی ترین آنها کسب مهارت است، اگر میخواهید در سخنرانی موفق باشید باید در کنار تقویت اعتماد به نفس، مهارت های سخنوری خود را نیز افزایش دهید.
چرا اعتماد به نفس مهم است؟
اعتماد به نفس به ما کمک می کند تا برای تجربیات زندگی آماده باشیم. زمانی که اعتماد به نفس داریم، به احتمال زیاد با افراد و فرصت ها به جلو حرکت می کنیم، نه اینکه از آنها دور شویم. و اگر در ابتدا همه چیز درست نشد، اعتماد به نفس به ما کمک می کند دوباره تلاش کنیم.
وقتی اعتماد به نفس پایین باشد برعکس است. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند ممکن است کمتر چیزهای جدید را امتحان کنند یا به سراغ افراد جدید بروند. اگر بار اول در کاری شکست بخورند، ممکن است کمتر تلاش کنند. عدم اعتماد به نفس می تواند افراد را از دستیابی به پتانسیل کامل خود باز دارد.
حال ایمان داشتن به خود در این زمینه چه معنایی دارد؟
آیا کسی به شما گفته است که شما باهوش هستید؟ خنده دار؟ نوع؟ هنری؟ دانش آموز خوب؟ نویسنده خوبی؟ ورزشکار خوب؟
وقتی مردم ما را ستایش میکنند یا مهارتها و قابلیتهای ما را تشخیص میدهند، میتوانند اعتماد به نفس ما را تقویت کنند، تا زمانی که به این چیزهای خوب نیز اعتقاد داشته باشیم. اگر تا به حال به چیزهای خوبی که مردم درباره شما می گویند شک کرده اید، این برعکس اعتماد به نفس است.
برای اینکه واقعاً اعتماد به نفس داشته باشید، باید واقعاً باور داشته باشید که توانایی دارید. بهترین راه برای به دست آوردن این باور، استفاده از مهارت ها و استعدادهای خود است – با یادگیری و تمرین.
اعتماد به نفس به ما کمک می کند تا برای کشف و توسعه توانایی های خود به جلو حرکت کنیم. وقتی می بینیم که چه توانایی هایی داریم و به دستاوردهای خود افتخار می کنیم، اعتماد به نفس قوی تر می شود.
افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی در 20 ثانیه!
اگر باور نمی کنید که می توان در 20 ثانیه اعتماد به نفس در سخنرانی را افزایش داد احتمالاً یک نکته را نمی دانید! اعتماد بنفس در سخنرانی بیشتر نمود ظاهری دارد! یعنی مخاطب باید تشخیص دهد که شما فرد با اعتماد بنفسی هستید یا خیر! مخاطب از کجا تشخیص می دهد که اعتماد بنفس در سخنران وجود دارد؟ از چند جا:
- نحوه لباس پوشیدن! سعی کنید حتما لباس تمیز برای سخنرانی بپوشید. اگر لباس مناسب ندارید اصلا بهتر است به سخنرانی نروید!
- نحوه ورود سخنران به سِن سخنرانی! از زمانی که از صندلیتان بلند می شوید تا به سمت سن بروید تا زمانی که پشت میکروفون قرار بگیرید، مخاطب اولین قضاوت های خود را راجع به اعتماد بنفس شما خواهد نمود! پس محکم و استوار قدم بردارید و حتماً و حتماً با لبخند به روی سِن سخنرانی بروید.
- نحوه ایستادن شما! حتما روی سِن صاف بایستید. ایستادن به صورت شل و ول شما را به شدت بی اعتماد بنفس جلوه می دهد. سر صاف، سینه جلو! انگار با دندان از یک میله آویزان شده اید. البته این کاری نیست که در لحظه بشود رعایت کرد. اگر عادت دارید که خمیده راه بروید، این کار را در روزمرگی تمرین کنید. یک کش دور دستتان بیاندازید و هرگاه خواستید خم شوید کش را کشیده و یک ضربه کوچک به آرنجتان وارد کنید. کم کم مغز شما یاد می گیرد که باید ایستاده و صاف راه بروید.
- بازی با دستان و انگشتان! بسیاری از سخنران ها برای رفع استرس سخنرانی با دستان خود بازی می کنند. این کار در بسیاری از مواقع ناخوداگاه انجام می شود اما مخاطب چنین سخنرانی را به شدت با اعتماد بنفس پایین تصور می کند. اگر فکر می کنید که قرار است با دستان و انگشتانتان بازی کنید و آن ها را به هم بمالید، بهتر است یک خودکار به دست بگیرید و با آن سخنرانی کنید. برای کنترل استرس هم بهتر است با انگشتان پا که در معرض دید نیست بازی کنید نه با انگشتان دست.
رعایت موارد بالا، یعنی صاف ایستادن و با لبخند وارد سخنرانی شدن کمتر از 20 ثانیه از شما زمان می برد ولی شما را در ذهن مخاطب بسیار با اعتماد بنفس نشان می دهد. این مهمترین نکته برای افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی است اما موارد بیشتری را هم می توانید در دوره سخنرانی مقدماتی تام آکادمی یاد بگیرید.
نظریه های محبوب اعتماد به نفس
با در دست داشتن این تعاریف، میتوانیم نگاه دقیقتری به باورهای رایج و نظریههای رایج پیرامون اعتماد به نفس و عزت نفس بیندازیم.
همانطور که می دانید، نظریه عزت نفس براندن به یک نظریه به طور گسترده ارجاع و قابل درک تبدیل شد، اما نظریه ها و چارچوب های دیگری نیز برای درک عزت نفس در ادبیات روانشناختی وجود داشت.
· سلسله مراتب نیازهای مزلو
سلسله مراتب نیازهای مزلو، یک چارچوب نمادین، اگرچه تا حدودی قدیمی در روانشناسی، این نظریه را مطرح می کند که نیازهای متعددی وجود دارد که انسان برای برآورده شدن واقعی باید آنها را برآورده کند، اما، به طور کلی، اولیه ترین نیازها باید قبل از اینکه نیازهای پیچیده تر برآورده شوند (1943). در هرم او، عزت نفس دومین سطح عالی نیاز است، درست تحت خودشکوفایی.
به گفته مازلو، انسان ها باید نیازهای خود را به ثبات فیزیولوژیکی، ایمنی، عشق و تعلق داشته باشند تا بتوانند عزت نفس سالمی ایجاد کنند. او همچنین خاطرنشان کرد که دو نوع عزت نفس وجود دارد، یکی “بالاتر” و “پایین تر”، عزت نفس پایین از احترام دیگران ناشی می شود، در حالی که عزت نفس بالاتر از درون می آید.
در سالهای پس از معرفی سلسله مراتب نیازها، مزلو نظریه خود را برای تطبیق با نمونههای افراد بسیار خودشکوفایی که بیخانمان هستند یا افرادی که در یک منطقه خطرناک یا منطقه جنگی زندگی میکنند، اما از عزت نفس بالایی نیز برخوردار هستند، اصلاح کرد.
این سلسله مراتب دیگر به عنوان یک نظریه سختگیرانه در مورد رشد یک طرفه در نظر گرفته نمی شود، اما توضیح کلی تر از چگونگی برآورده شدن نیازهای اساسی به افراد اجازه می دهد تا آزادی و توانایی دستیابی به نیازهای پیچیده تر خود را داشته باشند.
· تئوری مدیریت ترور
یک نظریه تاریکتر که برای توضیح اعتماد به نفس کمی عمیقتر در تجربیات انسانی میکاود، نظریه مدیریت ترور است.
نظریه مدیریت ترور (TMT) مبتنی بر این ایده است که انسان ها دارای پتانسیل زیادی برای پاسخ دهی با وحشت به آگاهی از مرگ و میر خود هستند و جهان بینی هایی که بر اعتقادات مردم در اهمیت خود تأکید دارند زیرا انسان از آنها در برابر این وحشت محافظت می کند (گرینبرگ و آرنت، 2011).
TMT معتقد است که عزت نفس به عنوان راهی برای محافظت و محافظت در برابر اضطراب شکل می گیرد، و متعاقباً افراد برای اعتماد به نفس تلاش می کنند و به هر کسی یا هر چیزی که می تواند باورهای آنها را در مورد جهان بینی آرامش بخش آنها تضعیف کند، واکنش منفی نشان می دهند.
نظریه جامعهسنج
مارک لیری، روانشناس اجتماعی که عزت نفس را در زمینه روانشناسی تکاملی تحقیق می کند، نیز نظریه عزت نفس را به ادبیات ارائه کرد.
نظریه جامعهسنج پیشنهاد میکند که عزتنفس معیاری درونی برای میزان گنجاندن فرد در مقابل طرد شدن توسط دیگران است (لیری، 2006). این نظریه بر مفهوم عزت نفس به عنوان یک ادراک درونی فردی از پذیرش و طرد اجتماعی استوار است.
شواهد قوی برای صحت و کاربردی بودن این نظریه وجود دارد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که نتایج رویدادها بر روی عزت نفس افراد به طور کلی با مفروضات آنها در مورد اینکه چگونه رویدادهای مشابه باعث می شود دیگران آنها را بپذیرند یا رد کنند مطابقت دارد (Leary, Tambor, Terdal, & Downs, 1995).
در نهایت، شواهد نشان می دهد که طرد اجتماعی بر اساس ویژگی های شخصی باعث کاهش عزت نفس می شود (لیری و همکاران، 1995).
راه های ایجاد اعتماد به نفس
بسیاری از افراد موفق احساس خود و اعتماد به نفس خود را مدیون موفقیت خود می دانند. اما بسیاری از مردم واقعا توضیح نمی دهند که چگونه می توان اعتماد به نفس ایجاد کرد، یا چگونه اعتماد به نفس پیدا کرد. این مشکل است، زیرا اعتماد به نفس بر روی چیزهای مختلف ساخته شده است، اما به طور کلی بر اساس انتخاب ها و دستاوردهایی ساخته شده است که اشتیاق شما را تغذیه می کند و باعث می شود از آنچه هستید احساس خوشحالی و افتخار کنید. کشف این چیزها یکی از با ارزش ترین کارهای زندگی شماست. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید اعتماد به نفس خود را ایجاد کنید:
ترتیب کار های انجام نشده را بدهید
اعتماد به نفس بر اساس موفقیت ساخته شده است. اگر به اهداف کوچک و بزرگ برسید، احساس بسیار بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت. با اهداف روزانه شما شروع می شود، امروز چه کارهایی را باید انجام دهید و هر روز در این هفته یا سه روز این هفته برای کمک به رسیدن به هدف خود؟ اگر به اهدافی که برای هر روز تعیین کرده اید دست یابید، به احتمال زیاد شروع به رسیدن به اهداف هفتگی و ماهانه خواهید کرد، که شما را در محدوده اهداف دوسالانه و سالانه خود قرار می دهد. به خاطر داشته باشید که پیشرفت تدریجی است و تغییرات بزرگ یک شبه اتفاق نمی افتد. احساس می کنید می توانید یک پروژه بزرگ را انجام دهید و یک هدف بلندپروازانه تعیین کنید زیرا معتقدید می توانید به آن دست پیدا کنید. برای خودت هدف تعیین کن و دنبالش برو.
بر پیشرفت خود نظارت کنید
بهترین راه برای رسیدن به اهداف بزرگ یا کوچک، تقسیم آنها به اهداف کوچکتر و نظارت بر پیشرفت خود است. چه بخواهید ترفیع بگیرید، شغل بهتری پیدا کنید، وارد تحصیلات تکمیلی شوید، شغل خود را تغییر دهید، سالمتر غذا بخورید یا 10 پوند وزن کم کنید، بهترین راه برای اطلاع از اینکه آیا در حال پیشرفت هستید این است که آن را زیر نظر بگیرید. سعی کنید دستاوردهای خود را کمی سازی کنید: تعداد درخواست هایی که برای مشاغل یا مدارس تحصیلات تکمیلی ارسال می کنید، آنچه می خورید و میزان ورزش خود، هر هدفی که ممکن است باشد را بنویسید. این به شما کمک می کند در مسیر خود بمانید، و با مشاهده پیشرفتی که در زمان واقعی انجام می دهید، اعتماد به نفس ایجاد خواهید کرد.
راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی
اما بپردازیم به چند راهکار دیگر! وجود اعتماد به نفس تاثیر مستقیمی بر روی موفقیت در یک سخنرانی دارد، به همین دلیل اگر احساس می کنید که اعتماد به نفس کافی برای سخنرانی را ندارید بهتر است راهکارهای زیر را امتحان کنید زیرا باعث افزایش اعتماد به نفس شما در هنگام سخنرانی می شوند.
راهکار های موثر برای افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی:
1. گفتگو با خود یا همان خودگویی:
اگر در موقعیت های اجتماعی و در هنگام سخنرانی دچار دستپاچگی می شوید بهتر است از خود گویی های مثبت استفاده کنید به طور مثال بگوید که من از خودم راضی هستم و نیازی به تاکید دیگران ندارم.
همچنین به خودتان بگویید که میخواهم با افراد غریبه در مهمانی ها آشنا شوند و با آنها صحبت کنم، بدون اینکه نگران باشم آنها چه فکری درمورد من میکنند. یا بگویید من با اشتیاق به مکالمات دیگران گوش می کنم و سعی میکنم با آنها ارتباط برقرار کنم.
2. به کسانی که واکنش نشان می دهند توجه کنید:
در هنگام سخنرانی اگر احساس کردید با مخاطب خود ارتباط خوبی برقرار نکردید ممکن است اعصاب شما به هم بریزد و اعتماد بنفس شما برای ادامه سخنرانی از بین برود.
در چنین شرایطی بهتر است به تمام جمعیت توجه کنید و تمرکز خود را بر روی کسانی بگذارید که به حرفهای شما واکنش نشان میدهند، مثلاً در پاسخ گفته های شما سر تکان میدهند.
اینکه احساس کنید دیگران سخنرانی شما را تایید می کنند اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد و باعث می شود تا راحت تر تمرکز کنید.
در یک سخنرانی هرچقدر اعتمادبهنفس شما بالاتر باشد افراد بیشتری را به خود جذب می کنید.
3. به زبان بدن توجه کنید:
در هنگام سخنرانی زبان بدن را جدی بگیرید و سعی کنید با مخاطب خود ارتباط چشمی برقرار کنید و از دستان خود استفاده کنید.
روانشناسان معتقدند که استفاده از زبان بدن و حرکات دست باعث میشود مکالمه شما و کلماتی که به زبان می آورید بار بیشتری داشته باشند. همچنین برقراری ارتباط چشمی با مخاطب باعث میشود تا آنها به این باور برسند که شما به آنها توجه میکنید، در نتیجه به شما احترام می گذارند.
این کار باعث می شود اعتماد به نفس شما بیشتر شود و راحت تر می توانید به مکالمه خود ادامه دهید.
4. به نا آرامی های عصبی غلبه کنید:
برخی افراد هنگامی که در موقعیت های اجتماعی یا جمعی از افراد قرار می گیرند، دست پاچه می شوند و نمی توانند به خوبی صحبت کنند در چنین شرایطی عوارض جسمانی همانند علائم اضطراب به وجود میآید.
اگر بتوانید بر این علائم اضطراب غلبه کنید میتوانید دستپاچگی خود را کنترل کنید و به مرور زمان اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
5. جسورانه صحبت کنید:
یکی از روش هایی که باعث میشود شما در هنگام صحبت کردن در مقابل یک جمع اعتماد به نفس داشته باشید تغییر لحن و ریتم صدا و کنترل زبان بدن است.
زمانی که می خواهید در مقابل یک جمع سخنرانی کنید بهتر است بر روی موضوعی که قرار است راجب آن صحبت شود تسلط کافی داشته باشید.
یکی از راه های وجود این تسلط این است که شما به جای خواندن متن از رو، به زبان ساده هر چیزی که هست را به مخاطب انتقال دهید.
بهتر است به میزان کافی صدای شما بلند باشد و سعی کنید شمرده صحبت کنید و به میزان کافی در هنگام صحبت کردن مکث داشته باشید و تلاش کنید که تپق نزنید.
6. به طور مداوم ورزش کنید:
ذاشتن فعالیت های ورزشی به طور مداوم نه تنها باعث سلامتی بدن می شود بلکه عملکرد ذهن را تحت تاثیر قرار می دهد موجب میشود ذهن شما کارایی بیشتری داشته باشد.
با ورزش کردن ترشح هورمون اندروفین در بدن انسان افزایش پیدا کند، این هورمون انسان را تشویق می کند تا کارهای ارزشمند انجام دهد.
اگر می خواهید یک سخنرانی خوب داشته باشید بهتر است ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
7. سخنرانی خود را آماده کنید:
هنگامی که میدانید قرار است راجع به یک موضوع در یک جمع سخنرانی کنید بهتر است برای افزایش اعتماد به نفس از قبل متن خود را آماده کنید.
برای آماده کردن متن سخنرانی بهتر است سر فرصت این کار را انجام دهید تا بهترین متن برای سخنرانی آماده شود در چنین شرایطی شما با اعتماد به نفس بهتری راجب آن موضوع صحبت می کنید.
8. از افراد با اعتماد به نفس الگوبرداری کنید:
در ذهن خود یک فرد موفق و با اعتماد به نفس را تصور کنید که در سخنرانی بسیار موفق است و اعتماد به نفس بالایی دارد. حالا سعی کنید همانند یک فرد با اعتماد به نفس رفتار کنید، در قدم اول خوش پوش باشید . کسانی که لباس های شیک می پوشند اعتماد به نفس بیشتری دارند پس بهتر است برای افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی لباسی متناسب با شخصیت خود و مکانی که در آن هستید به پوشید. در قدم دوم مراقب حالات بدن خود باشید، بهتر است در هنگام سخنرانی محکم بایستید و در هنگام راه رفتن با اعتماد به نفس و با قدرت حرکت کنید حالت بدن شما تاثیر بسزایی بر روی درک مخاطب می گذارد.
چگونه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم؟
همه می توانند برای به دست آوردن اعتماد به نفس بیشتر تلاش کنند. در اینجا چند نکته برای امتحان وجود دارد:
· یک ذهنیت با اعتماد به نفس ایجاد کنید. وقتی صدای درونی شما می گوید “من نمی توانم”، آن را دوباره آموزش دهید تا بگوید “من می توانم”. یا میتوانید بگویید: “من میدانم که میتوانم این را یاد بگیرم (یا انجام دهم) اگر ذهنم را روی آن بگذارم.”
· با مهربانی خودتان را مقایسه کنید. طبیعی است که خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. این راهی برای درک خودمان و پرورش ویژگی هایی است که تحسین می کنیم. اما اگر مقایسه ها اغلب باعث می شود احساس بدی نسبت به خودتان داشته باشید، نشانه آن است که روی اعتماد به نفس و عزت نفس خود کار کنید.
· شک و تردید را از خود دور کنید. وقتی به توانایی های خود شک می کنیم، احساس حقارت، بی لیاقتی یا عدم آمادگی می کنیم. این می تواند باعث شود از افراد و موقعیت هایی که ممکن است از آنها لذت ببریم و رشد کنیم دوری کنیم.
· ریسک ایمن کنید. در یک کمیته مدرسه ثبت نام کنید، برای کمک به یک پروژه یا پختن فروش داوطلب شوید، یا برای یک تیم یا نمایش استعدادیابی امتحان کنید. دست خود را بیشتر در کلاس بلند کنید. با آن بچه ناز در کلاس علوم خود صحبت کنید.
· خود را به چالش بکشید تا کاری را انجام دهید که فراتر از منطقه راحتی عادی شماست. اگر اعتماد به نفس بیشتری داشتید، کاری را انتخاب کنید که دوست دارید انجام دهید. کمی به خود فشار بیاورید و این کار را انجام دهید. اکنون که این کار را انجام دادید، چیز دیگری را برای امتحان انتخاب کنید – و همین روند را تکرار کنید. اعتماد به نفس با هر قدم به جلو افزایش می یابد.
· استعدادهای خود را بشناسید و به آنها کمک کنید تا بدرخشند. به ما آموخته اند که برای بهبود نقاط ضعف خود سخت کار کنیم. گاهی اوقات این مهم است، مانند آوردن نمره بد. اما اجازه ندهید که کار روی نقطه ضعف مانع از پیشرفت شما در کارهایی شود که در آنها مهارت دارید.
· انجام تکالیف برای کلاس، آزمون ها و آزمون ها آماده شوید. چرا؟ اگر در تمام طول مدت کار در کلاس را پشت سر گذاشته باشید، در تست ها و فینال ها اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. بهترین دفاع در برابر اضطراب امتحان و استرس مدرسه این است که کار را بهطور پیوسته انجام دهید.
7 مزیت اصلی اعتماد به نفس
مردم اغلب در مورد ارزش عزت نفس و اعتماد به نفس صحبت می کنند، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که دقیقاً چرا اینقدر مهم هستند؟ به خواندن ادامه دهید تا برخی از راههایی را که اعتماد به نفس بالا میتواند زندگی شما را بهبود بخشد، بیابید.
· افزایش احساس ارزشمندی: هر چه فرد اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، ارزش بیشتری برای خود و توانایی های خود قائل است. و این همان چیزی است که احساس “سر خود را بالا نگه دارید” در زندگی ایجاد می کند!
· شادی و شادی بیشتر در زندگی: هرچه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، از خود شادتر هستید و بیشتر از آنچه زندگی ارائه می دهد لذت می برید. ساده است!
· ترس و اضطراب کمتر: وقتی اعتماد به نفس بالا باشد، می توانید هر موقعیتی را در زندگی بپذیرید، سازگار کنید، یاد بگیرید، به دست آورید و از آن بهره ببرید. به این ترتیب شما به طور طبیعی ترس و اضطراب را با اعتماد بیشتر به خود و توانایی های خود جایگزین می کنید.
· رهایی از اضطراب اجتماعی: هر چه احساس امنیت بیشتری نسبت به ارزش خود داشته باشید، کمتر در مورد اینکه دیگران در موقعیت های اجتماعی درباره شما فکر می کنند نگران خواهید شد – این به شما امکان می دهد آزادانه از مردم لذت ببرید.
· آرامش بیشتر و استرس کمتر: رهایی از شک، ترس و اضطراب به طور طبیعی به آرامش ذهنی بیشتر و زندگی بدون استرس تر تبدیل می شود.
· انرژی و انگیزه بیشتر برای عمل کردن: هر چه بیشتر مطمئن باشید که می توانید به چیزهایی که می خواهید برسید (مانند اهداف شخصی یا رویاها) برسید، انگیزه و انرژی بیشتری برای دستیابی به آنها دارید!
· موفقیت بزرگتر: اگر همیشه یک راز بوده است که چرا افراد با اعتماد به نفس تمایل بیشتری به موفقیت دارند، اکنون می دانید! هر یک از مزایای فوق به شما کمک می کند تا به چیزهایی که می خواهید سریعتر و راحت تر برسید، به این معنی است که از موفقیت بیشتری در زندگی برخوردار خواهید شد.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید