استراتژی محتوا | چگونه یک استراتژی محتوای حرفه ای بنویسیم؟
استراتژی محتوا | تولید محتوا از جذابترین موضوعات روز دنیا است. محتوا وسیله ای برای انتقال پیام است. این پیام میتواند چندین صورت مختلف داشته باشد و به صورت متن، عکس، ویدیو و یا حتی پیام صوتی قابل انتشار است. تصور کنید بدون داشتن مخاطب چطورممکن است جذاب باشیم؟! اگر شما بهترین اثرهنری را خلق کنید ولی کسی آثار شما را نبیند چه فایده ای دارد؟ یا در حوزه کارآفرینی مشغول هستید و بهترین محصول را دارید اما کسی محصول شما را نمیشناسد چطور میتوانید محصول خود را بفروش برسانید؟
گاهی تا حرف از تولید محتوای دیجیتال میشود سریعا، محتوا را به چند نوع محتوای دیداری و شنیداری تقسیم کرده و شروع به تولید محتوا میکنیم و توقع داریم بهترین نتیجه را کسب کنیم.
حال در ادامه این مقاله از تام آکادمی ما سعی داریم که شما را با مفهوم تولید محتوا، نکات و استراتژی های کلیدی آشنا کنیم.
تعریف استراتژی محتوا
برای درک دقیق مفهوم استراتژی محتوا بهتر است 3 مفهوم کلیدی زیر را در کنار هم بررسی کنیم:
استراتژی محتوا (Content Strategy)
بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
استراتژی بازاریابی محتوایی (Content Marketing Strategy)
خیلی از افراد فرقی بین این تعریف ها قائل نمی شوند و اصطلاحات «بازاریابی محتوایی» و «استراتژی محتوا» را به جای همدیگر استفاده می کنند. این در حالی است که این مفاهیم با یکدیگر متفاوت هستند. مثلاً شما «محتوای غیر تجاری» خود را میتوانید هم به شکل استراتژیک برنامه ریزی کنید. وقتی که از «استراتژی محتوا» صحبت در میان است، منظورما «استراتژی بازاریابی محتوا» است. بنابراین ما با برنامه ریزی استراتژیک محتواهای غیر تجاری که هدف های بازاریابی را دنبال نمی کنند، سروکاری نداریم.
پایگاه اینترنتی «موسسه بازاریابی محتوا» یا CMI، جهت «تعریف استراتژی بازاریابی محتوا» می گوید که :
استراتژی بازاریابی محتوایی شما، «دلیل و چرایی» تان را مشخص میکند. چرا تصمیم دارید محتوا تولید کنید؟ با تولید محتوا قصد دارید به چه کسی کمک کنید؟ یعنی مخاطبان محتوایتان چه افرادی هستند؟ و این که شما چطور می خواهید به این مخاطب ها کمک کنید که شخص دیگری قادر نیست به این روش به آن ها کمک کند؟
بیشتر شرکت ها و سازمان ها معمولاً از بازاریابی محتوایی برای ایجاد یک جامعه مخاطب استفاده می کنند تا بتوانند به اهداف زیر دست پیدا کنند: یا درآمدشان را افزایش دهند، یا هزینه شان را کم کنند و یا مشتریان بهتر و بیشتری جذب کنند.
مبانی استراتژی محتوا
استراتژی محتوا بر برنامه ریزی، ایجاد، ارائه و مدیریت محتوا متمرکز است. محتوا نه تنها شامل کلمات موجود در صفحه می شود، بلکه شامل تصاویر و چند رسانه ای نیز می شود. اطمینان از داشتن محتوای مفید و قابل استفاده، که به خوبی ساختار یافته باشد و به راحتی پیدا شود، برای بهبود تجربه کاربری یک وب سایت حیاتی است.
ایجاد راهبرد و حکمرانی جامع
هدف استراتژی محتوا ایجاد محتوای معنادار، منسجم، جذاب و پایدار است. کریستینا هالورسون در سراسر کتاب خود، استراتژی محتوا برای وب، به تفصیل مزایا و نحوه ایجاد استراتژی محتوای خود را مورد بحث قرار میدهد. تکرار می کند که استراتژی شما به شما کمک می کند تا آنچه را که در حال حاضر وجود دارد، آنچه باید ایجاد شود و مهمتر از آن، چرایی ایجاد آن را شناسایی کنید.
دلایل ضرورت استراتژی برای تولید محتوا
خیلی از افراد، بدون تهیه یک استراتژی ، شروع به تولید محتوا می کنند. بدون شناسایی نیاز مخاطب، بدون ارزیابی کردن وضعیت رقیبان، بدون برنامه ریزی و بدون ساز و کار نظارتی، محتواهای مختلفی تولید می کنند و طبیعتاً بازدهی زیادی به دست نمی آورند.
دلایل اهمیت استراتژی محتوا :
- استراتژی محتوا، باعث صرفه جویی در وقت و زمان می شود.
- استراتژی محتوا، قدرت رقابت شما را زیاد میکند.
- استراتژی محتوا، هدفمند بودن تولید محتوا را زیاد میکند .
- محتوای هدفدار، رضایت مخاطبان را بیشتر جلب می کند.
- محتوای هدفمند، نرخ تعامل و مشارکت کاربران را زیاد میکند.
- استراتژی محتوا، امکان ارزیابی عملکرد را ایجاد میکند.
- استراتژی محتوا، باعث تقویت برند و یا محصول می شود.
چرخه حیات محتوا
تولید محتوای جذاب و پایدار به این معنی است که شما باید چرخه حیات محتوا را درک کرده و دنبال کنید. ارین سایم تشخیص می دهد که پنج مرحله در چرخه زندگی وجود دارد. به طور کلی، چرخه عمر محتوا شامل موارد زیر است:
· حسابرسی و تجزیه و تحلیل: مصاحبه با ذینفعان محتوا، تجزیه و تحلیل رقابتی، تحلیل عینی و ارزیابی محیط محتوا (سایت، محتوای شریک، سایتهای مادر)
· استراتژی: تعیین حوزه های مالکیت موضوعی، طبقه بندی، فرآیند/ گردش کار برای تولید محتوا، طرح منبع، صدا و تعریف برند.
· طرح: توصیههای کارکنان، سفارشیسازی سیستم مدیریت محتوا، طرح ابرداده، طرح ارتباطات، طرح مهاجرت
· ایجاد: نوشتن محتوا، تولید دارایی، مدل حاکمیتی، بهینهسازی موتور جستجو، تضمین کیفیت
· حفظ: برای حسابرسی دوره ای برنامه ریزی کنید، به مشتری مشاوره دهید، اهدافی را برای اقدامات موفقیت تعیین کنید.
چندین مورد تحویلی مربوط به هر یک از این مراحل با موارد قابل تحویل سایر زمینهها، از جمله معماری اطلاعات، تحقیقات کاربر، مدیریت پروژه، تجزیه و تحلیل وب، همپوشانی دارند. به جای فکر کردن به اینکه چه کسی هر محصول تحویلی را در اختیار دارد، مهم است که به این فکر کنیم که چه کسی در هر یک مشارکت می کند و چگونه آن مشارکت های مختلف برای تعریف محصول نهایی گرد هم می آیند. گنجاندن دیدگاه های متعدد در مورد محصولات قابل تحویل ارزش دارد.
آموزش گام به گام تدوین استراتژی محتوا
تبلیغات بیش از هر چیز دیگری به محتوا وابسته است و همین استراتژی محتوا را در معرض برنامهریزی جهت ارتباطات بازاریابی قرار میدهد. آموزش گام به گام استراتژی محتوا به افراد شاغل در تیمهای تولید محتوا کمک میکند هدفمند و موثر کار کنند و برای سنجش اثربخشی فعالیتهای خود، ابزار مناسبی در اختیار بگیرند.
الگوریتم های معناگرای گوگل یعنی مرغ مگس خوار (Hummingbird) و رنک برین (RankBrain)، و اهمیت «تولید محتوایی که قادر باشد به بهترین شکل نیازهای کاربر را تأمین کند» را هر روز زیاد میکند. شاید اسان به نظر برسد اما در واقعیت، دقیقاً چطور باید محتوایی تولید کرد که نیازهای کاربر را دربرگیرد؟ خیلی از متخصصان سئو فکر می کنند که فقط با تحقیق کلمات کلیدی می توانند به این هدف برسند اما اگر اینگونه بود، همه پیروز می شدند! در حالی که تعداد محتواهایی که هیچ گاه دیده نمی شوند، بسیاربیشتر از محتواهایی است که بازدید کننده های زیادی دارند! اینجاست که ارزش و اعتبار استراتژی محتوایی نمایان می شود.
اهداف خود را مشخص کنید
برای تعیین اهداف، از اخر شروع کنید. در انتها می خواهید چه نتیجه ای کسب کنید؟ آیا تصمیم دارید تعداد سرنخ هایی که از مشتریان به دست میگیرید(Lead Generation) را به افزایش دهید؟ آیا قصد دارید فروش خود را افزایش دهید؟ آیا می خواهید اعضای مشترکین خبرنامه سایت را زیاد کنید؟ اول باید این اهداف را مستند کنید. انجام این مرحله به شما این امکان را میدهد نوع محتوایی را که می خواهید و «دعوت به اقدام» های هر محتوا (Call to Action) را تعیین کنید.
مخاطبان خود و نیازهای اصلی آن ها را مشخص کنید
قدم بعدی این است که تعیین کنید قصد دارید با محتوای خود چه افرادی را هدف قرار دهید. اشخاص زیادی در سازمانتان هستند که در این مورد، می توانند به شما کمک کنند. صحبت با اعضای این تیم ها را مد نظرقرار دهید: تیم خدمات ، تیم پشتیبانی، تیم فنی، مدیران محصول، مدیران بازاریابی محصولات و مدیرهای بازاریابی شبکه های اجتماعی. این افراد معمولا کسانی هستند که بیشترین تعامل را با مخاطبان و مشتریان خود دارند. باید بدانید که مخاطب شما با چه چیزی دست و پنجه نرم می کند و چه محتوایی می تواند به نیازهای وی پاسخ دهد. با جستجو در شبکه های اجتماعی می توانید برخی از این تحقیقات را خودتان به شخصه انجام دهید.
تفاوت های کسب و کار خودتان را شناسایی کنید
عمیقا تلاش کنید که کشف کنید چه چیزی برند شما را واقعاً خاص و متمایز از دیگران می کند. در اینجا، مقصود فقط تفاوت در محصول نیست. همه خصایص برتر در برند خود را شناسایی کنید. به تمایز نیروهای انسانی خود فکر کنید. به ویژگی های متمایزی که فرایند تولید محصول خود دارید، فکر کنید. حتی تمایزی که در نگاه اول کم ارزش است، می تواند بسیار مهم باشد.
تمایز محتوایی خود را پیدا کنید (Content Tilt)
برای یافتن تمایز، مرحله 2 و 3 را با هم ادغام کنید. به این معنا که «تمایزهای کسب و کارتان » را در کنار «نیازهای مخاطبان» بگذارید و به شکلی نیازهای آن ها را برآورده کنید که فقط خودتان قادرهستید! کلمه Tilt در لغت به معنی شیب دار است. ریشه این واژه این است که در قرون وسطی شوالیه ها با نیزه های بزرگ با هم میجنگیدند و کسی برنده بود که شیب مناسبی به نیزه ی خود می داد و بهتر هدفگیری می کرد. در بازار رقابتی هم کسانی می توانند برنده شوند که بهتر هدف گیری کنند و تفاوت ویژه ای نسبت به رقیبان خود داشته باشند.
-5 بر اساس تمایزهای خود، موضوعات محتوایی را مشخص کنید
حال که نیازهای مخاطبان و تفاوت محتوایی خود را شناخته اید، پیدا کردن موضوعاتی که برند شما باید درباره آنها تولید محتوا کند، بسیار راحت تر است. موضوعاتی را انتخاب کنید که مطمئن هستید مخاطبان شما به آنها اهمیت می دهند! از بخش های دیگر سازمان نیز میتوانید کمک بخواهید و همفکری ان ها را هم برای رسیدن به اهداف استراتژی محتوا، جلب کنید. فقط مطمئن شوید که تمایز محتوایی شما، پیش از همفکری، برای آنها واضح و روشن باشد.
درباره کلمات کلیدی سئو،جستجو کنید
حالا که موضوعات اولیه را با همفکری دیگر اعضای تیم خود انتخاب کرده اید، زمان«تحقیق کلمات کلیدی» رسیده است. باید بدانید که کاربران برای ارضای نیازهای محتوایی خودشان، دقیقاً چه کلیدواژه هایی را سرچ می کنند. از طرف دیگر باید اطلاعات کلیدواژه هایی که رقیبان کسب و کار شما به وسیله آن ها از گوگل بازدید میگیرند را هم استخراج کنید. ابزارهای متفاوتی برای استخراج کلمات کلیدی وجود دارد (مانند Ahrefs، Alexa، Keyword Planner و…) که قادر هستید اطلاعات را از طریق آن ها کسب. البته دسترسی به این ابزارها در ایران، به دلیل تحریم و نرخ بالای ارز، کمی سخت است.
یک تقویم محتوا تهیه کنید
طبق نتایج کیورد ریسرچ، یک تقویم محتوا تهیه کنید. کلیدواژه هایی که در محتوایتان مورد استفاده قرار می گیرند، باید در تقویم وارد شوند تا افراد تیم تان، محتوای مشابهی تولید نکنند.
روش های ارزیابی عملکرد را مشخص کنید
وقتی تعیین کردید که چه محتوایی باید تولید شود، باید تعیین کنید که موفقیت این محتواها را قرار است چگونه اندازه گیری کنید. جهت اندازه گیری عملکرد محتواها، شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) دقیقی معین کنید. بررسی وضعیت دستیابی به این شاخص ها می تواند میزان موفقیت استراتژی محتوایتان را نشان دهد و به شما دربازنگری استراتژی محتوایتان کمک کند.
تولید محتوا را شروع کنید
بالاخره وقت تولید محتوا رسیده است! حالا که مخاطبان را می شناسید، تمایزهای کسب و کار خود را کشف کرده اید، موضوعات و کلمات کلیدی را انتخاب نموده اید و تقویم محتوای خود را هم تهیه کرده اید و البته می دانید که هر محتوایی چه بازدهی باید داشته باشد، وقتش رسیده که محتواهای خود را تولید کنید و به هدف بزنید. تولید محتوا باید با کیفیت، خاص و طبق اصول سئو باشد تا اهداف استراتژیتان را محقق کند.
عملکرد محتواهایتان را در طول زمان بررسی کنید
هنوز کار تمام نشده است. کار ما با تولید محتوا تازه شروع می شود. باید به صورت مداوم و مستمر نحوه اجرای برنامه ها و وضعیت دستیابی به اهداف را بررسی کنید و برای بصرفه بودن استراتژی محتوای خود، ایده بگیرید.
تفاوت بین استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا یک فعالیت تجاری سطح بالاتر از بازاریابی محتوا است. استراتژی محتوا نقشه راهی است که بازاریابی محتوای شما را هدایت می کند. این تصمیم گیری است که اساساً بر چه کسی تأثیر می گذارد، محتوای شما چگونه سر و صدا را کاهش می دهد و نتایج مطلوب را به دست می آورد. علاوه بر این، شامل تعریف موفقیت محتوا نیز می شود.
از سوی دیگر، بازاریابی محتوا فرآیند سازماندهی، زمانبندی، ایجاد، انتشار و ارتقای قطعات محتوا است. بازاریابی محتوا تاکتیک هایی است که از استراتژی محتوا به دنبال دارد.
· استراتژی محتوای شما تعریف می کند:
· آنچه میخواهید به انجام برسانید، به چه کسی میخواهید برسید
· چه نوع محتوایی را منتشر خواهید کرد
· چگونه محتوای شما از برند پشتیبانی می کند
· روش هایی که در آن محتوای شما متمایز می شود
· چگونه محتوای خود را تبلیغ و تقویت خواهید کرد
· معیارهایی که موفقیت را تعریف می کنند
بدون دانستن مقصد خود برای سفر برنامه ریزی نمی کنید. استراتژی محتوا تضمین میکند که تلاشهای بازاریابی محتوا شما را در مسیر درست هدایت میکند. بدون یک استراتژی کاملاً تعریف شده، ممکن است زمان زیادی را برای نوشتن محتوایی تلف کنید که تأثیر مخاطب و نتایج تجاری مورد نظر شما را نداشته باشد.
سه مرحله مهم و اساسی در تهیه استراتژی تولید محتوا
برنامه ریزی
قبل از هر کاری، باید برنامه ریزی کنید. اول هدف خود را مشخص کنید که بدانید قصد دارید که به کجا برسید. موضوعات مهم و کلمات کلیدی بذر (Seed Keywords) را تعیین کنید. با تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) رصد کنید که مخاطبان شما چه کلیدواژه هایی را سرچ می کنند و رقیبانتان با چه کلیدواژه هایی بازدیدکننده را جذب می کنند. نتایج این تحقیقات را بررسی کنید و کلمات کلیدی را انتخاب و مرتب کنید. فهرست کلمات کلیدی مرتبط (LSI Keywords) که ارتباط معنایی با کلمات کلیدی ا شما دارند را شناسایی کنید. با بررسی شکاف محتوایی (Content Gap Analysis) متوجه شوید که بین محتوای موجود و نیازهای محتوایی افراد، چه فاصله های خالی برای پر کردن وجود دارد. هدف کاربران از سرچ هر کلیدواژه (Search Intent) را تحلیل کنید و ساختار هر محتوا را طبق آن طراحی کنید. طبق بررسی های انجام شده، تقویم محتوای خود را تهیه کنید.
تولید محتوا
درباره کیفیت محتوا، سخت گیرو حساس باشید. بازار به شدت رقابتی است و محتوای شما باید بهتر و کامل تر از محتوای دیگر رقبا باشد، در غیر این صورت شانس زیادی برای کسب رتبه بالا در نتایج جستجو نخواهید داشت. در دام تله بمباران کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) نیافتید و محتوایی تهیه کنید که برای کاربر ارزشمند و کاربردی باشد. از منابع معتبر برای استناد در محتوای خود استفاده کنید تا اعتبار و اصالت محتوای شما (هم برای کاربر و هم برای گوگل) افزایش پیدا کند. محتوایی که تولید کرده اید را از طریق لینک های با کیفیت و تصاویر، غنی سازی کنید. محتوای غنی سازی شده (Rich Content) را با ابزارهای HTML و اصول SEO فرمت بندی کنید. در فرمت بندی محتوایتان از لیست ها و زیرتیترها و… بهره ببرید. در نهایت یک بار دیگر محتوا را بررسی کنید و تمام ایرادات املایی، و نگارشی را اصلاح کنید.
ارزیابی عملکرد
ارزیابی عملکرد، یک مرحله مهم و اساسی در اجرای هر برنامه است که معمولاً به آن توجهی نمی شود. برنامه ریزی می کنند، برنامه ها را اجرا می کنند، اما بررسی نمی کنند که اقداماتشان چه نتیجه ای داشته است و تا چه اندازه به اهداف برنامه خود دست پیدا کرده اند! بنابراین، سوال این است که اصلاً چرا اقدام به برنامه ریزی کرده اید؟! اگر هدفی نداشتید که وضعیت رسیدن به آن را بررسی کنید، چرا تولید محتوا کردید؟! برای بررسی عملکرد محتوا، باید شاخص های کلیدی عملکرد را در برنامه خود مشخص کنید.هنگامی که عملکرد برنامه خود را بررسی می کنید، متوجه می شوید که چه مراحلی به درستی پیاده سازی نشده است، چه اهدافی محقق نشده است و کجای کار مشکل داشته است. با پیدا کردن این ایرادات، می توانید برنامه را ویرایش کنید و روی اجرای برنامه نظارت داشته باشید.
تازه کارها و غیر حرفه ای ها، از مرحله دوم شروع می کنند و در همین مرحله نیز باقی می مانند. نه برنامه ای دارند و نه بررسی عملکردی!
نکات استراتژی محتوای سئو
استراتژی محتوا و استراتژی سئوی سایت دست به دست هم می دهند. بخش مرکزی یک استراتژی موثر، شناسایی سوالات، خواسته ها، نقاط دردناک و چالش هایی است که مخاطبان شما را به سمت عمل سوق می دهد. سپس، شما تحقیقات استراتژیک کلمات کلیدی را انجام می دهید تا مشخص کنید که چگونه مخاطبان شما به دنبال راه حل هایی برای نیازهای خود هستند. در نهایت، محتوایی پیرامون این موضوعات ایجاد می کنید که هدف جستجوی آنها را برآورده می کند.
این به برند شما اجازه میدهد تا دقیقاً در زمانی که مخاطبان بیشتر از محتوای شما استقبال میکنند، با آنها ارتباط برقرار کند و مزایای سئو استراتژی محتوا را دست کم نگیرید. برندهایی که سرمایه گذاری زیادی در جستجوی ارگانیک دارند بیشترین سهم بازار آنلاین را دارند.
چگونه یک استراتژی محتوای رسانه اجتماعی موثر ایجاد کنیم؟
محتوایی که در شبکه های اجتماعی ارسال می کنید این قدرت را دارد که نام تجاری شما را به یک نام آشنا تبدیل کند و دنبال کنندگان شما را به طرفداران تبدیل کند. این نوع تاثیر تنها از داشتن یک استراتژی محتوای رسانه اجتماعی قوی ناشی می شود. این کافی نیست که در هر پلتفرمی ظاهر شوید و در صورت داشتن زمان، مخاطبان خود را بهصورت پراکنده بهروزرسانی کنید. راه برجسته شدن در رسانه های اجتماعی، شناسایی اهداف خاص، ایجاد پست های ارزشمند که با آن اهداف همسو باشد، و توزیع محتوا در بسترهای مناسب است. سپس می توانید نتایج خود را اندازه گیری کنید و استراتژی خود را در طول زمان تنظیم کنید.
یک استراتژی رسانههای اجتماعی بدون کوکی وجود ندارد که موفقیت را تضمین کند. استراتژی شما بسته به صنعت و مخاطب شما متفاوت خواهد بود. با این حال، مراحل خاصی وجود دارد که باید برای ایجاد طرحی که طول عمر داشته باشد و به رشد برند و تجارت شما کمک کند، دنبال کنید.
· شناسایی و تعیین اهداف
اولین قدم به سمت استراتژی بلندمدت رسانه های اجتماعی، تعیین اهداف محتوایی است. داشتن اهداف در ذهن به شما کمک می کند تا نوع محتوا را برای ایجاد برنامه ریزی کنید.
· محتوای اجتماعی خود را برنامه ریزی کنید
هنگامی که اهداف خود را روشن کردید، زمان آن فرا رسیده است که یک ممیزی محتوای رسانه های اجتماعی بر روی محتوایی که تاکنون ایجاد کرده اید انجام دهید. ببینید کدام پستها خوب عمل کردهاند، کدامها خوب نبودهاند و چه پستهایی در هر پلتفرم پست کردهاید. اگر از یک پلت فرم مدیریت رسانه های اجتماعی مانند Sprout Social استفاده می کنید، می توانید تمام داده ها و تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی خود را در یک مکان مشاهده کنید. میتوانید از «Sprout’s Report Builder» برای یک نمای کلی از نحوه عملکرد همه محتوای رسانههای اجتماعی خود استفاده کنید.
· یک تقویم محتوایی بسازید
هنگامی که بدانید چه محتوایی بهترین عملکرد را دارد و اهداف اصلی خود را مشخص کردید، زمان آن رسیده است که یک تقویم محتوای رسانه های اجتماعی بسازید. یک تقویم به شما این امکان را می دهد که یک رویکرد تصویری بزرگ برای برنامه ریزی محتوای رسانه های اجتماعی داشته باشید. این به شما کمک می کند تا ایده های خود را تجسم کنید و آنها را به گونه ای سازماندهی کنید که اجرای استراتژی را آسان تر کند. تقویم محتوای شما مرکزی برای هر چیزی که پست می کنید خواهد بود.
نظر کارشناسان درباره استراتژی محتوا
جو پولیتزی
استراتژی محتوا، دلیل فعالیت های شماست. دلیل تولید محتوایتان چیست؟ از طریق این تولید محتوا قصد دارید به چه کسی کمک کنید؟ تولید محتوای شما چگونه قرار است به مخاطبان کمک کند؟
برایان دین
بسیاری از مردم، بدون داشتن استراتژی محتوا، مدام از شاخه ای به شاخه دیگر می روند. یک روز شروع به نوشتن بلاگ می کنند و یک روز دیگر ویدیو تهیه می کنند!
نیل پتل
استراتژی محتوا برای جذب کاربران، مهم و اساسی است و رتبه سایت را در نتایج گوگل بالا می برد.
6 دلیل برای اینکه به یک استراتژی محتوا نیاز دارید
بازاریابی محتوا اکنون بخشی از استراتژی بازاریابی هر برند بزرگ است. اما هنوز هم بسیاری از بازاریابان اهمیت یک استراتژی محتوایی با برنامه ریزی دقیق و مستند را دست کم می گیرند. در واقع، گزارش CMI 2016 نشان داد که 88 درصد از مشاغل B2B آمریکای شمالی فعالانه در بازاریابی محتوا شرکت می کنند. با این حال، ۶۸ درصد از کسبوکارها احساس میکنند که تلاشهای بازاریابی محتوایی آنها چندان مؤثر نیست، در حالی که ۳۲ درصد از کسبوکارها ادعا میکنند که ابتکار بازاریابی محتوای آنها بازده خوبی دارد.
اگر میپرسید مشکل چیست، این گزارش پاسخ را نشان میدهد: فقط 32 درصد از مشاغل مورد بررسی دارای استراتژی محتوای مستند هستند.
· یک استراتژی محتوا به شما در تعیین و رسیدن به اهداف کمک می کند
در حالت ایدهآل، تمام تلاشهای بازاریابی باید شما را یک قدم به هدفتان نزدیکتر کند. با این حال، تلاش های نادرست تنها منجر به اتلاف وقت، پول و انرژی می شود.
به عنوان مثال، ممکن است برای مخاطبانی محتوایی ایجاد کنید که با بازار هدف شما مطابقت ندارد. یا، ممکن است سعی کنید برای کلمات کلیدی بسیار رقابتی محتوا ایجاد کنید، در حالی که میوه های کم آویزان را نادیده می گیرید که به احتمال زیاد نتیجه می دهند.
استراتژی محتوا به شما کمک می کند تا اهداف بازاریابی خود را مشخص کرده و اولویت ها را تعیین کنید. به شما این امکان را می دهد که کار خود را برنامه ریزی کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام تلاش های بازاریابی مبتنی بر هدف است. با یک استراتژی محتوای مستند، می توانید اطمینان حاصل کنید که هر ذره تلاشی که توسط تیم شما انجام می شود به نتایج ملموس تبدیل می شود.
· یک استراتژی محتوا به شما کمک می کند پیشرفت را پیگیری کنید
به گفته ربکا لیب، مشاور استراتژی محتوا و سخنران اصلی، “هیچ استراتژی محتوایی بدون استراتژی اندازه گیری وجود ندارد. قبل از شروع یک ابتکار محتوا، صرف نظر از رسانه یا پلت فرم، مهم است که بدانید می خواهید به چه چیزی برسید.”
به عبارت دیگر، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما به عنوان معیاری برای سنجش اثربخشی ابتکار بازاریابی محتوا عمل می کند. یک استراتژی محتوای قوی باید معیارهایی را که باید پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید مشخص کند تا دائماً مشخص شود که آیا تلاشهای بازاریابی محتوای شما نتیجه میدهد یا خیر.
· یک استراتژی محتوا به شما کمک می کند فرصت های جدید را شناسایی کنید
بازاریابان محتوای موفق دائماً به دنبال فرصت های جدید تولید محتوا هستند. آنها محتوا را پیرامون موضوعات خبری داغ ایجاد می کنند که به تلاش برای دستیابی به تعداد بیشتری از مخاطبان هدف کمک می کند.
برای کمک به آن، یک استراتژی محتوای خوب باید تمام راه هایی را که یک بازاریاب می تواند برای دنبال کردن اخبار و روندها و یافتن ایده های داستانی استفاده کند، مشخص کند. بدون استراتژی محتوا، تلاش برای کشف فرصت های جدید ناهماهنگ خواهد بود و این بی نظمی در نشریات و لحن برند منعکس خواهد شد.
· یک استراتژی محتوا هزینه ها را کاهش می دهد
ایجاد و توزیع محتوا می تواند هزینه بر باشد. هنگامی که بازاریابان بدون استراتژی محتوا کار می کنند، اغلب می توانند تصویر بزرگتر را از دست بدهند و خیلی زیاد روی پروژه ها خرج کنند و فقط بودجه محدودی را برای سال مالی بعدی باقی بگذارند.
استراتژیهای محتوا کمک میکنند تا مشخص شود چه مقدار پول باید برای هر پروژه خرج شود، چگونه باید خرج شود و چگونه بازاریابان میتوانند راههایی برای کاهش هزینهها در صورت نیاز پیدا کنند.
· یک استراتژی محتوا تیم بازاریابی شما را بهینه می کند
مسئولیت پذیری برای ایجاد هر گونه پیشرفت ملموس، صرف نظر از زمینه، حیاتی است. بدون یک استراتژی محتوای مستند، تیم بازاریابی شما نمیداند چه مقدار محتوا باید تولید شود، کجا باید پست شود، چگونه میتوان آن را تغییر کاربری داد، یا هر چیز دیگری که میتواند بر وظایف روزمره آنها حاکم باشد.
اکثر مردم برای شروع به حرکت نیاز دارند و یک استراتژی محتوای رسمی به عنوان یک فراخوان برای اقدام عمل می کند. معیارهای عملکرد را برای اعضای تیم تعیین میکند، یک برنامه کاری برای ایجاد محتوا، دستورالعملهایی در مورد مدیریت حسابهای رسانههای اجتماعی، حفظ سیستم اتوماسیون بازاریابی و همه چیز را تعریف میکند. هنگامی که شما یک استراتژی دارید، همه اینها بسیار آسان تر می شود و در نتیجه تیم بازاریابی سازنده تری ایجاد می شود.
· یک استراتژی محتوا به شما کمک می کند محتوایی تولید کنید که قابل تبدیل باشد
آخرین، اما مطمئناً نه کم اهمیت ترین در این لیست، این واقعیت است که یک استراتژی محتوا برای تولید محتوایی که به صورت ثابت تبدیل می شود ضروری است. یعنی اگر استراتژی محتوا حاوی دستورالعملهای درست باشد، مانند:
· مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و چه نوع محتوایی را می خواهند مصرف کنند
· لحن مطالب شما
· سبک و قالب بندی هر نوع محتوا
· کانال های توزیع و تبلیغاتی به اهرم
اگر استراتژی محتوای شما حاوی این دستورالعملها باشد (و قطعاً باید، و سپس برخی!)، در این صورت تیم بازاریابی شما هر زمان که به یک پروژه جدید نزدیک میشود، پایههای مورد نیاز خود را خواهد داشت. تنها کاری که آنها باید انجام دهند این است که بر پایه های تعیین شده در استراتژی محتوا بنا
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید