چگونه احساس ارزشمند بودن در محیط کار به وجود می آید؟
احساس ارزشمند بودن در محیط کار برای همه ی کارکنان یک نیاز مبرم است. این احساس در محیط های کاری نیز اهمیت فراوانی دارد؛ چرا که به افراد کمک می کند تا با انگیزه بیشتری در کارها مشارکت کنند. دوره های مدیریت منابع انسانی برای مدیران شرکت ها در این مورد بسیار کارآمد می باشد.
برای اینکه کارکنان احساس ارزشمند بودن در محیط کارداشته باشند، لازم است محیط کاری ویژگی های مشخصی داشته باشد. این ویژگی ها در نهایت به خلق یک محیط کاری مثبت و سازنده می انجامد که کارکنان در آن احساس با اهمیت بودن و ارزشنمد بودن کنند بعبارتی می توان گفت کارمندانی که در محل کار احساس ارزشمندی می کنند، اغلب شادتر، بهره وری تر و کمتر به دنبال فرصت های شغلی دیگر هستند. راههای زیادی وجود دارد که به کارمندان نشان دهد که چقدر مدیریان شرکت برای آنها ارزش قائل هستند از برنامههای شناسایی و مشوقهای مالی گرفته تا حرکات ساده، مانند گوش دادن و اقدام در مورد بازخورد کارکنان. دانستن اهمیت کارمندان با ارزش و نحوه نشان دادن قدردانی می تواند یک فرهنگ شرکتی قوی ایجاد کند.بنابراین لازم است بدانیم ویژگی های محیط های کاری که افراد در آن احساس ارزشمند بودن می کنند، چیست. ما در این مقاله از تام آکادمی سعی بر بررسی این موضوع داریم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
احساس ارزشمند بودن در محیط کار بر مبنای مشارکت و همفکری
در یک محیط مشارکتی، افراد در جریان چند و چون کارها قرار می گیرند و دلایلی که پشت پرده تصمیمات وجود دارد، به اطلاع کلیه کارکنان می رسد. در این محیط، افراد فرصت می یابند که از دلایل انتخاب های مدیران ارشد و همچنین تصمیمات کلان مطلع شوند. در این محیط ها گوش شنوایی برای نظرات و تجارب کارکنان وجود دارد. چنین محیطی به کارکنان احساس ارزشمند بودن می دهد و انگیزه کارکنان را برای کمک به شرکت برای رسیدن به هدف های تعیین شده افزایش می دهد.
محیطی که در آن علایق، مشکلات و مسائل کارکنان بی اهمیت تلقی نمی شود
افراد در محیط هایی که نادیده گرفته نمی شود و علایق و مسائل تک تک آنها مورد توجه قرار می گیرد، احساس ارزشمند بودن می کنند. اینکه مدیران هر از چند گاهی به سراغ کارکنان خود بروند و از چند و چون مسائل و دغدغه های آنها آگاه شوند، تاثیر مهمی در ایجاد احساس ارزشمند بودن در محیط کار دارد.
محیطی که در آن تصمیم گیران و مدیران ارشد همواره حاضرند.
حضور مداورم و مرتب مدیران ارشد در محیط کاری جهت رسیدگی به روند امور و پرسش از کارکنان در خصوص کم و کیف پیشرفت کارها از دیگر عواملی است که به کارکنان احساس ارزشمند بودن می دهد و به آنها را در انجام با کیفیت تر امور محوله انگیزه می دهد. این حضور البته به معنی دخالت در جزئیات و مسائل خرد نیست، بلکه به معنای غیبت نکردن در فرایند کار و دردسترس بودن برای کمک و پاسخگویی است.
محیطی که در آن کارکنان ابتکار عمل دارند
محیط هایی که در آنها کارکنان به دلیل اعمال کنترل های غیر لازم و مخرب همواره احساس ترس و اضطراب دارند، محیط های مثبت و سازنده ای نیستند. برعکس، کارکنان در محیط هایی که به آنها ابتکار عمل در تصمیم گیری داده می شود، احساس ارزشمند بودن پیدا می کنند و این مساله تاثیر قابل توجه مثبتی بر روی پیشرفت امور در سازمان ها و شرکت ها دارد.
محیطی که در آن انتظارات و هدف ها به صورت شفاف بیان می شود
تمامی مدیران و کافرمایان انتظارات معینی از کارکنان خود دارند. یکی از ویژگی های محیط های کاری سازنده این است که این انتظارات به صورت شفاف برای کارکنان تشریح می شود. زمانی که کارکنان از انتظارات مدیران خود اطلاع داشته باشند؛ انگیزه بیشتری برای فعالیت بهتر و باکیفیت تر پیدا می کنند و اضطراب و دل نگرانی های غیرلازم در محیط کاری از میان می رود. تمامی اینها در نهایت به احساس رزشمند بودن بیشتر در میان کارکنان می انجامد.
محیطی که در آن اصل بر اعتماد کامل به افراد است
در محیط هایی که اعتماد کامل به کارکنان وجود دارد، افراد تمام تلاش خود را خواهند کرد تا این اعتماد خدشه دارد نشود و از بین نرود. کارکنان چنانچه از وجود اعتماد کامل مدیران به آنان اطمینان داشته باشند، صیمیانه تلاش خواهند کرد تا این اعتماد پایدار بماند و این در واقع به معنای خلق و گسترش احساس ارزشمند بودن در میان کارکنان است.
دلایل ایجاد احساس ارزشمندی در کارمندان در کسب و کار
ایجاد احساس ارزشمندی در کارمندان در کسب و کار مهم است و در نهایت می تواند محیط یک محل کار، عملکرد فردی و تیمی را بهبود بخشد و به سازمان کمک کند تا به اهداف خود برسد. نشان دادن اینکه چقدر به کارمندان برای آنها ارزش قائل هستید می تواند منجر به:
ایجاد اعتماد:
کارمندانی که می دانند شما برای ورودی، بازخورد و ایده های آنها ارزش قائل هستید، اغلب به رهبری و اعتماد به شرکت اعتماد دارند.
افزایش بهره وری:
اگر کارمندان بدانند که شما برای کار آنها قدردانی و ارزش قائل هستید، اغلب به سخت کار کردن ادامه می دهند، برای اهداف جدید تلاش می کنند و روی دستاوردهای شرکت سرمایه گذاری می کنند.
افزایش روحیه:
زمانی که برای شناخت کارکنان وقت می گذارید، به آنها اجازه دهید کمک کنند و نشان دهند که برای آنها ارزش قائل هستید، روحیه تیم، بخش و شرکت معمولاً افزایش می یابد. اغلب هر چه افراد نسبت به محیط کاری خود احساس مثبت تری داشته باشند، خروجی آنها بهتر است.
کاهش جابجایی:
وقتی برای کارمندان ارزش قائل هستید و آن را نشان میدهید، آنها اغلب نرخ رضایت شغلی بالاتری دارند و به دنبال فرصتهای شغلی یا پیشرفت مداوم هستند و به جای جستجوی شغل دیگر، نامزدهای شغلی دیگر را معرفی میکنند. این می تواند به کاهش گردش مالی و افزایش نرخ نگهداری کمک کند.
بهبود شهرت برند:
شناخته شدن به عنوان شرکتی که برای کارمندان ارزش قائل است میتواند به شما کمک کند تا نامزدهای شغلی بسیار واجد شرایط و احتمالاً مشتریان یا مشتریان جدیدی را جذب کنید که میخواهند از یک کسبوکار با شهرت قوی به عنوان مکان خوبی برای کار حمایت کنند.
درباره تام آکادمی
موسسه تام آكادمی که زير نظر گروه آموزشی پژوهشی تام فعاليت میکند، فعالیت اصلی خود را در قالب یک شعار محوری، یعنی دسترسی سريع و آسان و بدون واسطه به محتواي آموزشی، مشاورهای و پژوهشی در همه حوزهها تعریف نموده است.
نوشته های بیشتر از تام آکادمی
دیدگاهتان را بنویسید